Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Koronavírusos játékosa miatt elhalasztották ......
  2020-08-18 16:23:48, kedd
 
  Koronavírusos játékosa miatt elhalasztották a Puskás Honvéd elleni bajnokiját.
Elmarad a vasárnapra kiírt Puskás Akadémia Budapest Honvéd találkozó az OTP Bank Liga 1. fordulójában, mivel a felcsútiak keretében koronavírusos esetet regisztráltak.
A hazaiak az előírásoknak megfelelően eljárva halasztási kérelmet adtak be a szövetséghez. A mérkőzés új időpontjáról az MLSZ versenybizottsága határoz majd.
Puskás Akadémia keretében koronavírusos esetet regisztráltak, ezért a csapat Budapest Honvéd elleni mai OTP Bank Liga mérkőzését az MLSZ későbbi időpontra halasztotta, amikor a találkozót biztonságosan meg lehet rendezni

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Ha tudnád, milyen szörnyű ez a bűn,
  2020-08-18 16:16:47, kedd
 
  ...... .....


Ha tudnád, milyen szörnyű ez a bűn, amit abortusznak neveznek... Ha éreznéd Krisztus sebei fájdalmát, aki értékes vért ont az ember üdvösségéért. Amikor meglátsz egy olyan lelket, amely az abortuszt hirdeti, mint egy jóindulat, tudni fogod, hogy a sötétség hercege uralkodik benne, és az örökkévalóság óránként van a halál könyvében.
Jaj ezeknek a szerencsétlen embereknek, akik ki merik próbálni az isteni haragját. Rájuk száll az örök haragja, aki megteremtette őket. Jaj nekik!, a konfirmációim, ha beleegyezünk ebbe a nyomorult és halálos bűnbe. Ne merjük elfoglalni a Teremtő helyét, és ne engedjük, hogy ember megtegye. Ne legyünk bűnrészesek ebben az elátkozott bűncselekményben a hallgatásunk és a lagymatagságunk miatt."
(Pio de Pietrelcina atya, 1967 májusában a San Giovannii kolostorban)

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal

 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Ferenc pápa Szűz Mária mennybevétele ünnepén 08.15
  2020-08-18 16:10:24, kedd
 
  Ferenc pápa Szűz Mária mennybevétele ünnepén: ,,Kérjünk a Szűzanyától, a Mennyország Ajtajától a kegyelmet, hogy minden napunkat az ég s Isten felé emelt tekintettel kezdjük, s azt mondhassuk neki, köszönöm!«, miként a kicsinyek mondják a nagyoknak.
Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén délben, az Úrangyala imádság alkalmával a Szentatya arra buzdított, Máriát követve adjunk hálát mi is a ,,nagy dolgokért", amiket Isten értünk tesz.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.
Kedves testvéreim, jó napot kívánok!
Amikor az ember a Holdra lépett, elhangzott egy mondat, ami azóta híressé vált: ,,Kis lépés az embernek, hatalmas ugrás az emberiségnek". Az emberiség valóban történelmi mérföldkőhöz ért. De ma, Mária mennybevételével végtelenszer nagyobb vívmányt ünneplünk.
A Szűzanya betette lábát a Paradicsomba: nem csak lelkével ment be oda, hanem testével is, egész lényével. A kicsi názáreti Szűz lépése volt az emberiség nagy ugrása.
Nem sokat ér eljutni a Holdra, ha nem élünk testvérként a Földön. Ám az, hogy egyikünk a mennyországban lakik a testében, reményt ad nekünk: megértjük, hogy értékesek vagyunk, és feltámadásra lettünk rendelve. Isten nem hagyja, hogy testünk végleg elvesszen. Istennel semmi sem fog elveszni! Máriával ez be is teljesült, és előttünk is ott a cél, ami felé haladunk előre: nem azért, hogy idelent érjünk el dolgokat, melyek semmivé lesznek, hanem hogy meghódítsuk a fenti hazát, mely örökkévaló. A Szűzanya az a csillag, aki utat mutat nekünk. Ő előttünk jutott oda. Ahogy a zsinat is tanítja, ő ,,a biztos remény és vigasztalás jeleként ragyog Isten zarándok népe számára" (Lumen gentium, 68.).

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Dsida Jenő: Ilona
  2020-08-18 16:04:39, kedd
 
  A jó Isten tán nékem is meghallja
Egek felé kiáltó hangomat,
Midőn Teérted fordulok Hozzája
Hiszen nem kérek Tőle én sokat:

Kérésem csupán egy rövidke mondat
És minden, minden belefér:
Az élet szürke, csapkodó sarában
Lelked maradjon mindig hófehér!

Ha járva-kelve hallom a világot,
-Hazugság minden második szava,-
A szivem fáj és vágy ébred fel bennem,
Hogy fülem inkább mitsem hallana,

Egy oly világon vágynék akkor élni,
Mely mindig-mindig igazat beszél:-
E csúnya, piszkos, e hazug világban,
Lelked maradjon mindig hófehér!

Ha ketten, hárman néha összejönnek,
Miről is folyhat köztük a szó-beszéd?
Egy másik ember lesz az áldozatjuk,
Kinozzák, szúrják, gyilkolják szegényt.

Midőn ezt hallod, fuss, szaladj el onnan,
A szó mielőtt még lelkedhez ér: -
Rágalmat szóró, pletykázó világban,
Lelked maradjon mindig hófehér!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Esti szentmise Déva 0818
  2020-08-18 16:01:34, kedd
 
  Szentmise, melyben Szent Ilonának közbenjárását kérve, szentéletű édesanyákért és saját szüleinkért imádkozunk a jó Istenhez! Hatalmas költségeket vállalva, bármilyen reformot is hirdetnek meg a kormányok, ha az édesanyák nem vállalnak gyereket és utána mindent félretéve nem kezdik el gyermekeik bölcs, szeretettel való nevelését, akkor közösségeink, maga a társadalom menthetetlenül szétesik.
Az együttlétünket ma is, mint augusztus folyamán minden nap vidám játékkal zárjuk, melyre nagy szeretettel hívunk, várunk benneteket, Csaba t.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Augusztus 20-i ünnep programja 2020 évben
  2020-08-18 15:57:21, kedd
 
  Program turizmus Link

Budapest Link

Augusztus 20-i nemzeti ünnep Wikipedia oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Kosztolányi Dezső: Ilona
  2020-08-18 15:45:38, kedd
 
  Lenge lány, aki sző,
holdvilágmosolya:
ezt mondja a neved,
Ilona, Ilona.

Lelkembe hallgatag
dalolom, lallala,
dajkálom a neved
lallázva, Ilona.

Minthogyha a fülem
szellőket hallana,
sellőket, lelkeket
lengeni, Ilona.

Müezzin zümmög így:
"La illah il' Allah",
mint ahogy zengem én,
Ilona, Ilona.

Vers további része Link

Videó Link

Hermina Kovács videója Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Virtuális ünneplés és tűzijáték
  2020-08-18 15:35:34, kedd
 
  .........


Ünnepeljük együtt Magyarország születésnapját 2020. augusztus 20-án, este 20:30-tól!
2020-ban egy különleges meglepetéssel készültünk Magyarország államalapításának évfordulójára: a hagyományos tűzijátékot idén a virtuális térben rendezzük meg.
Töltsd le ingyenes Tűzijáték 2020 applikációnkat, hogy telefonod vagy táblagéped segítségével Te is részese lehess látványos fény- és hangjátékunknak az erkélyedről, az ablakodból, a kertedből vagy ahonnan csak szeretnéd! Itt lehetséges Link
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Égi háború: így cikáztak a villámok Zala megye felett
  2020-08-18 15:28:47, kedd
 
  Hétfőn késő délutántól kezdve valósággal leszakadt az ég Zala megyében.
...... ..........


Képek és videók a villámlásokról Link

Fények a zivatarban képek Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Államalapító Szent István-emlékérmet és -díjat kap
  2020-08-18 10:52:16, kedd
 
  Államalapító Szent István-emlékérmet és -díjat kap Müller Cecília
Müller Cecília országos tisztifőorvos augusztus 18-án veheti át a rangos székesfehérvári elismerést a Székesfehérvári Egyházmegye által működtetett Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.
Az Államalapító Szent István Érdemérem és Díj Alapítvány kuratóriuma ellenszavazat nélkül döntött a díj odaítéléséről - hangsúlyozta Csurgai Horváth József, a városi levéltár igazgatója. - Ebben az esztendőben Müller Cecília országos tisztifőorvost találta legméltóbbnak az elismerésre a kuratórium elnöke, Spányi Antal megyéspüspök, és tagjai: Karsai Béla, a Karsai Zrt. elnöke; Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke; valamint Vizi László Tamás, a Kodolányi János Főiskola rektorhelyettese és jómagam is.
Az elismerést többek között azért a munkáért nyújtják át, amelyet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány alatt, a veszélyhelyzet elrendelése után végzett.
Az Államalapító Szent István Érdemérem és Díj Alapítvány kuratóriuma köszönete és tisztelete jeléül dr. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak adományozza az Államalapító Szent István-emlékérem és díjat a keresztény értékeket hitelesen képviselő, hitvalló életviteléért, a lelkiismeretesen és magas szakmaisággal végzett munkásságáért" - mondta Spányi Antal. A püspök kifejtette: a díjat alapító Gógl Árpád orvos, egykori egészségügyi miniszter részéről fontos szándék volt, hogy a díjazott olyan polgár vagy közösség legyen, aki vagy ami hivatását a Szent István-i értékek mentén végzi, hosszú távú eredményeket képes felmutatni. Olyan megbecsült személy, aki hazánk egész közösségének példát tud mutatni. ,,Müller Cecília példamutatóan éli keresztény hitét, tevékenyen részt vesz az Egyház életében ma is. Kimagasló helytállást tanúsított a 2010-es vörösiszap-katasztrófa elhárításában. A 2020-ban, a Covid-19 pandémia kapcsán kialakult veszélyhelyzetben kiemelkedő szakmai tevékenységet folytatott" - fogalmazott a főpásztor.
Az Államalapító Szent István-emlékérmet és -díjat 2004-ben adták át először. Az eddigi kitüntetettek: 2004: Sobor Antal író; 2005: Fitz Jenő régész; 2006: Dosztál Béla '56-os forradalmár; 2007: Martyn Gizella orvos, Sulyok János Ignác ciszterci szerzetes; 2008: Tóth Mihály professzor; 2009: a Ciszterci Szent István Gimnázium, Székesfehérvár; 2010: Szabó Lajosné tanítónő; 2011: Kiss János nagyprépost, helynök; 2012: Balsay István, a város korábbi polgármestere; 2013: Béres József, a Béres Zrt. elnöke; 2014: Rónai László idegsebész orvos; 2015: Kiss Melitta, a Magyar Örökség és Európa Egyesület titkára; 2016: Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója; 2017: Benkő Ágota, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének korábbi elnöke; 2018: Ribi Péter, a Fehérvár Travel Utazási Iroda ügyvezető igazgatója, 2019: Korzenszky Richárd OSB szerzetes, pap, teológus, a Tihanyi Bencés Apátság nyugalmazott perjele.

Magyar Kurír 2020.08.17

* * * *
Szent István-díjban részesült Müller Cecília országos tisztifőorvos
...... ........... .....


Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos Székesfehérvár legrangosabb civil elismerését, a Szent István-díjat vehette át augusztus 18-án. A díjátadón Spányi Antal megyéspüspök az elismerés jelentőségéről beszélt; a díjazottat Dr. Bucsi László, a Szent György Kórház megbízott főigazgatója méltatta.
Az Államalapító Szent István Érdemrend és Díj Alapítvány kiemelt célja a Szent István-i keresztény értékrend megismertetése és elfogadtatása a társadalom széles körében, valamint bemutatni és példaként állítani az ennek jegyében élőket a város és az egész magyar nemzetközösség tagjai számára. Az alapítvány 2004-ben hozta létre a Szent István Emlékérmet és Díjat. Székesfehérvár legkiemelkedőbb civil elismerését váltott esztendőben kapja székesfehérvári, illetve országos-nemzetközi szinten ismert és elismert személyiség, akinek szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor az államalapító király öröksége szolgált iránymutatásul, keresztény életet élt, és ennek szellemében kiemelkedő tevékenységet végzett.
Az idei díjazott Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, akinek a népegészségügy területén, a magyar lakosság védelme érdekében, kimagasló szakmai színvonalon végzett tevékenységét, illetve a Szent István-i értékrend alapján, alázattal és odaadással tett szolgálatát ismerték el, különös tekintettel a koronavírus-járvány okozta rendkívüli időszakra.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7965
  • e Hét: 31025
  • e Hónap: 64179
  • e Év: 297926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.