Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Céklás rizottó II.
  2018-08-13 23:51:36, hétfő
 
   
  Céklás rizottó II.

Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 db vöröshagyma
1 db fokhagyma gerezd
7 dl zöldségalaplé
ízlés szerint frissen őrölt bors
20 dkg arborio rizs
2 dl száraz fehérbor
ízlés szerint parmezán
1 kis gumó cékla


Elkészítés: A céklát alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óráig sütjük, ezután hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és pürésítjük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, és 6 dkg vaj és 1 evőkanál olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát, majd 1 perc után a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, hozzáadjuk a bort. Fontos a sorrend, mindig bor az első, és utána következik az alaplé. Amikor a rizs felszívta a bort, annyi alaplét adunk hozzá, hogy ellepje azt, és folyamatosan keverjük. Ha felszívta a rizs az alaplét, újból öntünk rá egy keveset. Ezt addig folytatjuk, míg puha nem lesz a rizs. Az arborio rizsnek körülbelül 15-18 perc kell, hogy megpuhuljon.

Amikor már kész a rizs, még 0,5 dl alaplevet öntünk rá, hozzáadunk 4 dkg vajat és a céklapürét. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem, ízlés szerint sózzuk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt.





Forrás: Mindmegettge.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: felszeleteljük, zöldségalaplé, folyamatosan, vöröshagymát, megkóstoljuk, mindmegettge, dinszteljük, csomagoljuk, vöröshagyma, megpuhuljon, hozzáadunk, céklapürét, alufóliába, hozzáadjuk, következik, folytatjuk, elkészítés, fokhagymát, üvegesedni, pürésítjük, körülbelül, hozzávalók, parmezánt, fokhagyma, felszívta, alaplevet, keverékén, keverjük, üvegesre, fehérbor, lehúzzuk, evőkanál, parmezán, szerint, arborio, keveset, céklát alufóliába, vöröshagymát finomra, nagyon apróra, rizs felszívta, arborio rizsnek, reszelt parmezánt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Németh László tollából  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Paul David Tripp Április 19  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mi lenne ha  Éretlen vers  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png lepke  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Adakozás  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mi lenne ha  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Éretlen vers  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Őrizkednünk kell...  Leonardo da Vinci gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Akik bántanak téged  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  képre írva  Idő  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam Krisztinától  Reggel van  Lóhere  Facebookon kaptam  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Png csokor  Garai Gábor - Takarítás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Lóhere  Kerüld el az evangélium örömén...  Elköszönt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Popper Péter szavai  Elköszönt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Neked tudnod kell  Png férfi  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Idő  Nem tudhatod  Ágai Ágnes – Csendélet 
Bejegyzés Címkék
céklát alufóliába, vöröshagymát finomra, nagyon apróra, rizs felszívta, arborio rizsnek, reszelt parmezánt, felszeleteljük, zöldségalaplé, folyamatosan, vöröshagymát, megkóstoljuk, mindmegettge, dinszteljük, csomagoljuk, vöröshagyma, megpuhuljon, hozzáadunk, céklapürét, alufóliába, hozzáadjuk, következik, folytatjuk, elkészítés, fokhagymát, üvegesedni, pürésítjük, körülbelül, hozzávalók, parmezánt, fokhagyma, felszívta, alaplevet, keverékén, keverjük, üvegesre, fehérbor, lehúzzuk, evőkanál, parmezán, szerint, arborio, keveset, finomra, ellepje, rizottó, sorrend, frissen, rizsnek, alaplét, kihűlni, sütőben, hagyjuk, reszelt, nagyon, mindig, öntünk, száraz, fontos, forrás, vágott, apróra, sózzuk, sütjük, ezután, alaplé, amikor, céklát, céklás, gerezd, tűzről, vágjuk, adunk, utána, vajat, hozzá, ízlés, óráig, annyi, fokos, őrölt, cékla, addig, rizst, újból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4650
  • e Hét: 14153
  • e Hónap: 28058
  • e Év: 157765
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.