|
2010-07-27 13:56:58, kedd
|
|
|
Negyven deka krumplit héjában teljesen puhára főzünk, leszűrjük, meghámozzuk, és villával vagy krumplinyomóval áttörjük, majd hűlni hagyjuk. Amikor már szobahőmérsékletű, hozzáadunk egy tojást, egy evőkanál vajat, kevés sót és annyi lisztet, amivel rugalmas tésztát kapunk. A tészta először nagyon ragad, de a folyamatos lisztadagolás miatt egy idő után szépen összeáll. Az, hogy mennyi lisztet vesz fel, múlik a liszt minőségén és krumpli víztartalmán. A tésztát nem hagyjuk pihenni, hanem azonnal vékonyra nyújtjuk, és kávéskanálnyi lekvárhalmokat púpozunk rá szép sorban, úgy, hogy egy-egy kupac között legalább két centi távolság legyen. Ha ez megvan, akkor úgy vágjuk fel a tésztalapot, hogy minden négyzet közepébe egy kupac lekvár jusson. A négyzeteket átlósan háromszögekké hajtogatjuk, széleiket szorosan összenyomkodjuk, és forrásban lévő, kicsit sós vízben kifőzzük őket.
Egyszerre csak néhány darabot főzzünk és amikor a vízbe engedjük a derelyéket, azonnal kavarjunk egyet rajtuk, mert szeretnek letapadni a fazék aljára. Amint felúsztak a víz felszínére, máris szűrhetjük, és emelhetjük át az előzőleg megpirított zsemlemorzsába.
|
|
|
0 komment
, kategória: szénhidrát napra |
|
Címkék: krumplinyomóval, összenyomkodjuk, zsemlemorzsába, lekvárhalmokat, háromszögekké, kávéskanálnyi, lisztadagolás, víztartalmán, megpirított, meghámozzuk, tésztalapot, hajtogatjuk, négyzeteket, emelhetjük, folyamatos, szűrhetjük, derelyéket, hozzáadunk, felszínére, felúsztak, kavarjunk, egyszerre, széleiket, szeretnek, forrásban, letapadni, minőségén, leszűrjük, áttörjük, púpozunk, krumplit, nyújtjuk, szorosan, összeáll, előzőleg, kifőzzük, evőkanál vajat, tészta először, folyamatos lisztadagolás, liszt minőségén, kupac lekvár, négyzeteket átlósan, vízbe engedjük, fazék aljára, előzőleg megpirított,
|
|
|
|
evőkanál vajat, tészta először, folyamatos lisztadagolás, liszt minőségén, kupac lekvár, négyzeteket átlósan, vízbe engedjük, fazék aljára, előzőleg megpirított, krumplinyomóval, összenyomkodjuk, zsemlemorzsába, lekvárhalmokat, háromszögekké, kávéskanálnyi, lisztadagolás, víztartalmán, megpirított, meghámozzuk, tésztalapot, hajtogatjuk, négyzeteket, emelhetjük, folyamatos, szűrhetjük, derelyéket, hozzáadunk, felszínére, felúsztak, kavarjunk, egyszerre, széleiket, szeretnek, forrásban, letapadni, minőségén, leszűrjük, áttörjük, púpozunk, krumplit, nyújtjuk, szorosan, összeáll, előzőleg, kifőzzük, vékonyra, teljesen, evőkanál, engedjük, rugalmas, közepébe, távolság, villával, legalább, tésztát, négyzet, héjában, krumpli, hagyjuk, azonnal, főzzünk, darabot, negyven, átlósan, pihenni, lisztet, először, vágjuk, tojást, sorban, néhány, kicsit, között, legyen, amikor, megvan, nagyon, puhára, vízben, kapunk, aljára, mennyi, lekvár, főzünk, jusson, tészta, minden, szépen, amivel, rajtuk, kevés, annyi, kupac, akkor, ragad, fazék, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 366
- e Hét: 4594
- e Hónap: 8998
- e Év: 40727
|
|
|