|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-05-08 23:22:26, hétfő
|
|
|
Spárgás-ricottás quiche
Hozzávalók
20 dkg liszt + a nyújtáshoz
só
3 db kisebb tojás (S, M)
21 dkg hideg vaj + a formához
50 dkg fehér spárga
50 dkg zöld spárga
1 db kezeletlen citrom
cukor
17,5 dkg ricotta
7,5 dkg tejföl
1 púpozott tk étkezési keményítő
frissen őrölt bors
Elkészítés
A lisztet elvegyítjük 1/2 tk sóval. 1 db tojást elkeverünk 4 ek hideg vízzel, majd a liszthez adjuk, és gyorsan összedolgozzuk 20 dkg felkockázott hideg vajjal. A tésztát cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Közben a spárgát megmossuk. A fehér sípokat a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldeket az alsó harmadukon meghámozzuk, majd a fás végeket eltávolítjuk. A spárgacsúcsokat letörjük és félretesszük, a sípok maradék részét ferdén félbevágjuk vagy harmadoljuk. A megmosott citromról levágunk egy kb. 5 cm-es héjcsíkot.
A spárgadarabokat lábasba szórjuk és kb. 1 cm magasan vizet öntünk alájuk. Hozzáadjuk a citromhéjat és a maradék 1 dkg vajat, majd 1/2 tk sóval és csipetnyi cukorral ízesítve felforraljuk. A spárgadarabokat fedő alatt pároljuk 4 percig, majd a csúcsokkal együtt további kb. 4 percig. Ezután szűrőlapáttal mindet kiemeljük, és alaposan lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A töltelékhez a ricottát kikeverjük a maradék 2 db tojással, a tejföllel és a keményítővel. Sóval, borssal ízesítjük.
Vajjal kikenünk egy 27,5 x 17,5 cm-es (vagy egy 28 cm-es kerek) piteformát. A tésztát lisztezett felületen 4 mm vastag lappá nyújtjuk, majd a két oldalát középre behajtjuk úgy, hogy 3 réteget kapjunk. Ezután ismét vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
A széleket körben a forma oldalához nyomkodjuk, és a túllógó részeket levágjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk. A spárgadarabokat néhány szép spárgacsúcs kivételével elosztjuk a formában, majd rásimítjuk a ricottás keveréket, és kirakjuk a félretett spárgacsúcsokkal. Végül a legalsó sínen készre sütjük kb. 30 perc alatt.
Megjegyzés
A sütéshez ne kapcsold be a légkeverést!
Zöldsaláta illik hozzá.
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
Tálaláskor a pitét megszórhatod frissen tépett kakukkfűvel.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-05-08 23:19:00, hétfő
|
|
|
Krémes narancstorta
Hozzávalók
A piskótához:
4 db tojás
10 dkg liszt
1 db narancs reszelt héja
1 ek citromlé
A krémhez:
3 dl tejszín
10 dkg kész narancskrém
2 ek porcukor
1 db narancs kockákra vágva
A tetejére:
8 dkg mogyoró durvára törve
szeletelt narancs és citrom
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd amikor már elég szilárd, hozzáadjuk a citromlevet. A tojások sárgáját és a narancshéjat is a habhoz adjuk, majd beleforgatjuk a lisztet.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beletöltjük a masszát. 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a narancskrémet és 2 evőkanál porcukrot. A krém 1/3-át félrerakjuk a díszítéshez, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a kockákra vágott narancsot.
A tortát 3 részbe vágjuk, és megtöltjük a narancsdarabos krémmel, majd befedjük a félretett krémmel. Az oldalát durvára tört mogyoróval, a tetejét pedig narancs- és citromszeletekkel díszítjük.
Kovács Noémi Noémii244
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-05-08 23:15:34, hétfő
|
|
|
Négysajtos rakott kel
Hozzávalók
50 dkg édesburgonya
1/2 fej kisebb kelkáposzta
1 db zöldségleveskocka
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tej
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet só
1 csipet frissen őrölt bors
5 dkg márványsajt
5 dkg füstölt sajt
5 dkg mozzarella
5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés
Az édesburgonyát felkarikázzuk 5 mm vastag szeletekre, majd a leveskockával elkevert vízben puhára főzzük és leszűrjük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, blansírozzuk (3 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd átrakjuk jéghideg vízbe), majd leszűrjük.
A besamelmártáshoz egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett hozzászórjuk a lisztet (össze fog először ugrani). Hozzácsorgatjuk a tejet, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg sima nem lesz. Ha a mártás homogén, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval, majd hozzákeverjük a reszelt sajtotokat.
Sütésálló jénai edényben rétegezzük a zöldségeket és a négysajtos besamelt úgy, hogy a tetejére a sajtos mártás kerüljön záró rétegként. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-05-08 23:13:01, hétfő
|
|
|
Kapros spárgaleves halgombóccal
Hozzávalók
A halgombóchoz:
1 db tonhalkonzerv (sós lében)
1 db tojás (nagy)
3-4 ek zsemlemorzsa
só
őrölt színes bors
1 l víz
1 ek ételízesítő
A leveshez:
1 csomag spárga (zöld)
1 db vöröshagyma
1 csokor kapor
só
őrölt színes bors
csipet szerecsendió
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín (sűrű főzőkrém)
3 dkg vaj
1 ek olívaolaj
a halgombóc főzőleve
Elkészítés
A tonhalat tesszük szűrőbe és alaposan lecsepegtetjük. Ezután villával összetörjük, majd megsózzuk, -borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük. Hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon, majd kisebb gombócokat formázunk belőle.
A vízbe tesszük az ételízesítőt, felforraljuk, majd belehelyezzük a halgombócokat, mérsékeljük a hőfokot, és 3-4 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiszedjük, és melegen tartjuk.
A spárgát meghajlítjuk, majd letörjük a fás részeit, és félretesszük azokat az alapléhez. A spárgabimbókat is levágjuk, félretesszük, a szárrészét pedig fel kisebb darabokra végjuk.
A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A kaprot szintén apróra vágjuk. Egy edényben felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott spárgát és a letört, félretett szárrészt. Megszórjuk a kaporral, összekeverjük, majd felöntjük a halgombóc főzőlevével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára.
Ezután hozzáadjuk a félretett spárgabimbót, és további pár percig főzzük, hogy a bimbó része is megpuhuljon. Ezután kiszedjük a levesből a bimbókat, félretesszük, majd eltávolítjuk a vastagabb, fásabb szárrészt is.
A leveshez hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, majd összeturmixoljuk, végül pedig egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy szép selymes legyen. Ezután visszatesszük a levesbe a félretett bimbókat és a halgombócot, majd forráspontig melegítjük, de főzni már nem kell.
Tálaláskor a levest és a halgombócot tányérba szedjük. Ízlés szerint apróra vágott kaporral is megszórhatjuk.
Kard Sándorné kgizike
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
500 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1116
- e Hét: 10619
- e Hónap: 24524
- e Év: 154231
|
|
|