Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-05-08 23:55:19, hétfő
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Spárgás-ricottás quiche
  2017-05-08 23:22:26, hétfő
 
  Spárgás-ricottás quiche

Hozzávalók

20 dkg liszt + a nyújtáshoz

3 db kisebb tojás (S, M)
21 dkg hideg vaj + a formához
50 dkg fehér spárga
50 dkg zöld spárga
1 db kezeletlen citrom
cukor
17,5 dkg ricotta
7,5 dkg tejföl
1 púpozott tk étkezési keményítő
frissen őrölt bors


Elkészítés

A lisztet elvegyítjük 1/2 tk sóval. 1 db tojást elkeverünk 4 ek hideg vízzel, majd a liszthez adjuk, és gyorsan összedolgozzuk 20 dkg felkockázott hideg vajjal. A tésztát cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Közben a spárgát megmossuk. A fehér sípokat a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldeket az alsó harmadukon meghámozzuk, majd a fás végeket eltávolítjuk. A spárgacsúcsokat letörjük és félretesszük, a sípok maradék részét ferdén félbevágjuk vagy harmadoljuk. A megmosott citromról levágunk egy kb. 5 cm-es héjcsíkot.
A spárgadarabokat lábasba szórjuk és kb. 1 cm magasan vizet öntünk alájuk. Hozzáadjuk a citromhéjat és a maradék 1 dkg vajat, majd 1/2 tk sóval és csipetnyi cukorral ízesítve felforraljuk. A spárgadarabokat fedő alatt pároljuk 4 percig, majd a csúcsokkal együtt további kb. 4 percig. Ezután szűrőlapáttal mindet kiemeljük, és alaposan lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A töltelékhez a ricottát kikeverjük a maradék 2 db tojással, a tejföllel és a keményítővel. Sóval, borssal ízesítjük.
Vajjal kikenünk egy 27,5 x 17,5 cm-es (vagy egy 28 cm-es kerek) piteformát. A tésztát lisztezett felületen 4 mm vastag lappá nyújtjuk, majd a két oldalát középre behajtjuk úgy, hogy 3 réteget kapjunk. Ezután ismét vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
A széleket körben a forma oldalához nyomkodjuk, és a túllógó részeket levágjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk. A spárgadarabokat néhány szép spárgacsúcs kivételével elosztjuk a formában, majd rásimítjuk a ricottás keveréket, és kirakjuk a félretett spárgacsúcsokkal. Végül a legalsó sínen készre sütjük kb. 30 perc alatt.





Megjegyzés

A sütéshez ne kapcsold be a légkeverést!
Zöldsaláta illik hozzá.
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Tálaláskor a pitét megszórhatod frissen tépett kakukkfűvel.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Krémes narancstorta
  2017-05-08 23:19:00, hétfő
 
  Krémes narancstorta

Hozzávalók

A piskótához:
4 db tojás
10 dkg liszt
1 db narancs reszelt héja
1 ek citromlé
A krémhez:
3 dl tejszín
10 dkg kész narancskrém
2 ek porcukor
1 db narancs kockákra vágva
A tetejére:
8 dkg mogyoró durvára törve
szeletelt narancs és citrom


Elkészítés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd amikor már elég szilárd, hozzáadjuk a citromlevet. A tojások sárgáját és a narancshéjat is a habhoz adjuk, majd beleforgatjuk a lisztet.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beletöltjük a masszát. 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a narancskrémet és 2 evőkanál porcukrot. A krém 1/3-át félrerakjuk a díszítéshez, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a kockákra vágott narancsot.
A tortát 3 részbe vágjuk, és megtöltjük a narancsdarabos krémmel, majd befedjük a félretett krémmel. Az oldalát durvára tört mogyoróval, a tetejét pedig narancs- és citromszeletekkel díszítjük.





Kovács Noémi Noémii244

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Négysajtos rakott kel
  2017-05-08 23:15:34, hétfő
 
  Négysajtos rakott kel

Hozzávalók

50 dkg édesburgonya
1/2 fej kisebb kelkáposzta
1 db zöldségleveskocka
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tej
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet só
1 csipet frissen őrölt bors
5 dkg márványsajt
5 dkg füstölt sajt
5 dkg mozzarella
5 dkg reszelt parmezán


Elkészítés

Az édesburgonyát felkarikázzuk 5 mm vastag szeletekre, majd a leveskockával elkevert vízben puhára főzzük és leszűrjük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, blansírozzuk (3 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd átrakjuk jéghideg vízbe), majd leszűrjük.
A besamelmártáshoz egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett hozzászórjuk a lisztet (össze fog először ugrani). Hozzácsorgatjuk a tejet, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg sima nem lesz. Ha a mártás homogén, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval, majd hozzákeverjük a reszelt sajtotokat.
Sütésálló jénai edényben rétegezzük a zöldségeket és a négysajtos besamelt úgy, hogy a tetejére a sajtos mártás kerüljön záró rétegként. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kapros spárgaleves halgombóccal
  2017-05-08 23:13:01, hétfő
 
  Kapros spárgaleves halgombóccal

Hozzávalók

A halgombóchoz:
1 db tonhalkonzerv (sós lében)
1 db tojás (nagy)
3-4 ek zsemlemorzsa

őrölt színes bors
1 l víz
1 ek ételízesítő
A leveshez:
1 csomag spárga (zöld)
1 db vöröshagyma
1 csokor kapor

őrölt színes bors
csipet szerecsendió
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín (sűrű főzőkrém)
3 dkg vaj
1 ek olívaolaj
a halgombóc főzőleve


Elkészítés

A tonhalat tesszük szűrőbe és alaposan lecsepegtetjük. Ezután villával összetörjük, majd megsózzuk, -borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük. Hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon, majd kisebb gombócokat formázunk belőle.
A vízbe tesszük az ételízesítőt, felforraljuk, majd belehelyezzük a halgombócokat, mérsékeljük a hőfokot, és 3-4 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiszedjük, és melegen tartjuk.
A spárgát meghajlítjuk, majd letörjük a fás részeit, és félretesszük azokat az alapléhez. A spárgabimbókat is levágjuk, félretesszük, a szárrészét pedig fel kisebb darabokra végjuk.
A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A kaprot szintén apróra vágjuk. Egy edényben felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott spárgát és a letört, félretett szárrészt. Megszórjuk a kaporral, összekeverjük, majd felöntjük a halgombóc főzőlevével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára.
Ezután hozzáadjuk a félretett spárgabimbót, és további pár percig főzzük, hogy a bimbó része is megpuhuljon. Ezután kiszedjük a levesből a bimbókat, félretesszük, majd eltávolítjuk a vastagabb, fásabb szárrészt is.
A leveshez hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, majd összeturmixoljuk, végül pedig egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy szép selymes legyen. Ezután visszatesszük a levesbe a félretett bimbókat és a halgombócot, majd forráspontig melegítjük, de főzni már nem kell.
Tálaláskor a levest és a halgombócot tányérba szedjük. Ízlés szerint apróra vágott kaporral is megszórhatjuk.





Kard Sándorné kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 500 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1116
  • e Hét: 10619
  • e Hónap: 24524
  • e Év: 154231
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.