Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
  2017-07-05 23:45:17, szerda
 
   
  Caponata (szicíliai padlizsánragu)

Hozzávalók

1 db nagyobb padlizsán
4 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 szál zeller
1 ek mazsola

10 db fekete olívabogyó
20 db kapribogyó
6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek cukor
3-4 db bazsalikomlevél
5 dkg fenyőmag


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, szűrőtálba tesszük, megsózzuk, és 30 percig pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva eltávolítjuk a levét és a magjait, majd a húsukat felkockázzuk. A hagymát és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk. Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a mazsolát, az olíva- és kapribogyót, és fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük.
A maradék 5 ek olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánkockákat, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve kb. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a balzsamecetet és a cukrot. Élénk tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Ha szükséges, csak a végén sózzuk. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük, és megszórjuk pirított fenyőmaggal.





Megjegyzés

Szicília a történelmi helyezkedésénél fogva sajátságos ötvözete az olasz, a görög és arab konyha jellegzetes vonásainak. Ételeik gyakran édes-savanyúak, és aszalt, és friss gyümölcsökkel társítják őket. Mártogatóként, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve fogyasszuk vagy grillezett húsok mellé.
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: megfonnyasztjuk, helyezkedésénél, bazsalikomlevél, paradicsomokat, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, felforrósítunk, zellerszárakat, felkarikázzuk, balzsamecetet, mártogatóként, bazsalikommal, megtisztítjuk, padlizsánragu, gyümölcsökkel, paradicsomot, aranybarnára, felkockázzuk, folyamatosan, eltávolítjuk, fokhagymával, kapribogyót, meghámozzuk, félbevágjuk, felaprítjuk, zöldségeket, pihentetjük, olívaolajat, mindmegette, beletesszük, jellegzetes, balzsamecet, fenyőmaggal, vöröshagyma, megjegyzés, paradicsom, zöldségeket megtisztítjuk, padlizsánt felkockázzuk, húsukat felkockázzuk, zellerszárakat vékonyan, kapribogyót leszűrjük, hagymás-zelleres paradicsomot, végén sózzuk, történelmi helyezkedésénél,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png virág  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png csokor  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Erdőn  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szívem tiéd  Örülök, hogy látlak!  Hazára minden embernek szükség...  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Garai Gábor - Takarítás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép napot kívánok  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Zilahy Lajos gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nevem  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Fekete-erdő desszert  Akik bántanak téged  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  A sors  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Fekete István - Akác  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Egy lelki imádság  Elköszönt  Facebookon kaptam  Erdőn  Png telefon  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Még csak most kezdődik a nap  Hogy lehet megtartani  Egy maradéktalanul uralt világ  Szívem tiéd 
Bejegyzés Címkék
zöldségeket megtisztítjuk, padlizsánt felkockázzuk, húsukat felkockázzuk, zellerszárakat vékonyan, kapribogyót leszűrjük, hagymás-zelleres paradicsomot, végén sózzuk, történelmi helyezkedésénél, megfonnyasztjuk, helyezkedésénél, bazsalikomlevél, paradicsomokat, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, felforrósítunk, zellerszárakat, felkarikázzuk, balzsamecetet, mártogatóként, bazsalikommal, megtisztítjuk, padlizsánragu, gyümölcsökkel, paradicsomot, aranybarnára, felkockázzuk, folyamatosan, eltávolítjuk, fokhagymával, kapribogyót, meghámozzuk, félbevágjuk, felaprítjuk, zöldségeket, pihentetjük, olívaolajat, mindmegette, beletesszük, jellegzetes, balzsamecet, fenyőmaggal, vöröshagyma, megjegyzés, paradicsom, megszórjuk, fogyasszuk, sajátságos, vonásainak, zsuzsamama, grillezett, hozzávalók, elkészítés, történelmi, hozzáadjuk, kapribogyó, olívabogyó, szűrőtálba, padlizsánt, bedörzsölt, kevergetve, leöblítjük, tálaláskor, savanyúak, mérsékelt, pirítósra, társítják, leszűrjük, szükséges, díszítjük, rátesszük, megmossuk, megnyomva, padlizsán, megsózzuk, olívaolaj, szicíliai, mazsolát, zelleres, pirított, caponata, ötvözete, szicília, pirítjuk, fenyőmag, vékonyan, szelíden, hagymás, maradék, tesszük, hagymát, zellert, mazsola, ételeik, gyakran, magjait, nagyobb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5151
  • e Hét: 14654
  • e Hónap: 28559
  • e Év: 158266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.