Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zöldborsós rizottó
  2018-06-07 23:52:46, csütörtök
 
   
  Zöldborsós rizottó

Hozzávalók

25 dkg fejtett zöldborsó (fagyasztott is jó)
4-5 dl zöldségleves-alaplé
1 szál újhagyma
1 db salottahagyma
5 ek olívaolaj
16 dkg kerek szemű rizs
1/2 dl száraz fehérbor
5 dkg parmezán saj t+ a szóráshoz
2,5 dkg hideg vaj

frissen őrölt fehér bors
2 ek citromlé
2 szál bazsalikom vagy turbolya


Elkészítés

A borsót forrásban levő sós vízben főzzük 2 percig, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. 5 dkg-ot félreteszünk, a többit 1/2 dl alaplében botmixerrel finomra pürésítjük.
Az újhagymát megtisztítjuk és a fehér részét vékonyan felkarikázzuk, a zöld részéből 2 centis darabokat vágunk. A megtisztított salottahagymát apróra kockázzuk. Lábosban felhevítjük az olívaolajat, és a kétféle hagymát közepes tűzön üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve tovább pároljuk 2 percig. Közben a maradék alaplét egy külön edényben felforraljuk. A rizst felöntjük a borral, és annyi alaplét adunk hozzá, amennyi éppen ellepi, majd lassú tűzön forraljuk kb. 20 percig. Közben időről időre átkeverjük és pótoljuk az elpárolgott alaplét.
A parmezánt finomra reszeljük. A vajból 2 dkg-ot apróra kockázunk. A főzési idő végén a rizottóba keverjük a borsópürét, a felkockázott vajat és a parmezánt, majd sóval, borssal és a citromlével ízesítjük. Végül beleforgatjuk a maradék vajjal összemelegített borsót.
A rizottót parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Megszórhatod 2 ek szárazon megpirított fenyőmaggal is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: összemelegített, salottahagymát, lecsepegtetjük, salottahagyma, felkarikázzuk, megtisztított, beleforgatjuk, megtisztítjuk, felforraljuk, félreteszünk, felkockázott, megszórhatod, főszerkesztő, zöldségleves, fenyőmaggal, elpárolgott, citromlével, megpirított, parmezánnal, botmixerrel, fagyasztott, olívaolajat, felhevítjük, mindmegette, elkészítés, bazsalikom, hozzáadjuk, átkeverjük, hozzávalók, leöblítjük, pürésítjük, kevergetve, borsópürét, zöldborsós, újhagymát, forrásban, borsót forrásban, újhagymát megtisztítjuk, fehér részét, zöld részéből, megtisztított salottahagymát, kétféle hagymát, maradék alaplét, külön edényben, rizst felöntjük, elpárolgott alaplét, parmezánt finomra, rizottóba keverjük, felkockázott vajat, citromlével ízesítjük, maradék vajjal, rizottót parmezánnal, FAZEKAS KIRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép napot kívánok  Erdőn  A kételkedés kezelése  Akarat  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Png nő  Lóhere  Png ház  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sose bánj semmit  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Őrizkednünk kell...  Bounty krémes  Idő  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szívem tiéd  Png csokor  Akarat  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Elköszönt  Irgalom és ítélet  Örülök, hogy látlak!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Png csokor  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy lelki imádság  Albert Einstein gondolata  Tavaszi kép  Nagyi telefonál  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  s immár én is felragyogva, ért...  s immár én is felragyogva, ért...  Egy lelki imádság  Png nő  Radikális szeretet  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alvó cicák  Alázat  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einstein gondolata  Elköszönt  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Idő  Fekete-erdő desszert  Png csokor  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó... 
Bejegyzés Címkék
borsót forrásban, újhagymát megtisztítjuk, fehér részét, zöld részéből, megtisztított salottahagymát, kétféle hagymát, maradék alaplét, külön edényben, rizst felöntjük, elpárolgott alaplét, parmezánt finomra, rizottóba keverjük, felkockázott vajat, citromlével ízesítjük, maradék vajjal, rizottót parmezánnal, összemelegített, salottahagymát, lecsepegtetjük, salottahagyma, felkarikázzuk, megtisztított, beleforgatjuk, megtisztítjuk, felforraljuk, félreteszünk, felkockázott, megszórhatod, főszerkesztő, zöldségleves, fenyőmaggal, elpárolgott, citromlével, megpirított, parmezánnal, botmixerrel, fagyasztott, olívaolajat, felhevítjük, mindmegette, elkészítés, bazsalikom, hozzáadjuk, átkeverjük, hozzávalók, leöblítjük, pürésítjük, kevergetve, borsópürét, zöldborsós, újhagymát, forrásban, darabokat, leszűrjük, kockázzuk, parmezánt, kockázunk, reszeljük, ízesítjük, olívaolaj, zöldborsó, megszórva, szóráshoz, rizottóba, forraljuk, felöntjük, alaplében, díszítve, szárazon, edényben, üvegesre, kínáljuk, vékonyan, keverjük, pároljuk, részéből, pótoljuk, lábosban, rizottót, fehérbor, parmezán, turbolya, újhagyma, citromlé, kétféle, alaplét, hagymát, közepes, maradék, finomra, fejtett, rizottó, fazekas, borssal, amennyi, frissen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1372
  • e Hét: 10875
  • e Hónap: 24780
  • e Év: 154487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.