2010-04-19 14:38:01, hétfő
|
|
|
TÚRÓS KRÉMES SÜTÉS NÉLKÜL
Hozzávalók:
* A tésztához:
* 50 dkg darált háztartási keksz
* 10 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 1 evőkanál rum
* kevés tej
A túrós krémhez:
* 50 dkg túró
* 20 dkg cukor
* 4 dl tejszín
* 1/2 citrom reszelt héja
* 1/2 csomag zselatinfix
* 2 csomag vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
A vaníliás krémhez:
* 3 csomag vaníliás krémpor
* 8 dl tej
A tejszínhez:
* 4 dl tejszín
* 5 dkg cukor
* 1/2 csomag zselatinfix
A tetejére:
* kb. 5 dkg cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé
Elkészítés:
A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy nagyobb (25X35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt
citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.
A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük,
annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rá simítjuk a túrókrémre. A tejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.
A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|