2010-11-01 12:33:36, hétfő
|
|
|
Zöldségmártogatós 4 személyre
Elkészítés:
A salsa verde mártáshoz a krémsajtot habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és olajbogyót, a zúzott fokhagymát és a Worchester-szószt. Folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A guacamole mártáshoz az avokádókat kimagozzuk, a héjukat levágjuk, és a gyümölcshúst a citromlével, a tejszínnel, a Cayenne borssal, kevés borssal és sóval turmixoljuk. A mártást tálba öntjük, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A répákat meghámozzuk, majd a retkek kivételével valamennyi zöldséget hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A retkeket egészben hagyjuk. A zöldségeket a mártásokba mártogatva fogyasztjuk.
Hozzávalók:
- 4 sárgarépa
- 2 zellerszár
- 1 uborka
- 12 retek
A salsa verde mártáshoz:
- 4 mogyoróhagyma
- 30 dkg olajbogyó (zöld)
- 25 dkg krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kávéskanál Worchester szósz
A guacamole mártáshoz:
- 2 avokádó (érett)
- 1 citrom (leve)
- 2 evőkanál tejszín
- csipetnyi Cayenne bors
- őrölt bors
- só
Forrás: 109 |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|