Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2015-04-24 23:57:50, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Utazzunk egy kicsit
  2015-04-24 21:35:47, péntek
 
  Utazzunk egy kicsit - Egy egészen más, békés világ?

Link

Szuromi Esztertől kaptam, köszönöm.
 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Színpompás perui ízek a szakács zsenitől
  2015-04-24 21:33:31, péntek
 
  Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

Ez a 26 éves szakács zseni, Adam Rawson hitvallása, aki gyermekkorát Franciaországban töltötte és 15 évesen már érdeklődött a főzés iránt. Angol pub-okban és olasz éttermekben kezdte a szakmát, aztán egy síszezont Ausztriában töltött, és a munka mellett snowboardozni is megtanult. A folytonos tanulás rendkívül fontos számára. Londonba költözése után neves szállodákban dolgozott, majd két évig a legendás Nuno Mendes ‘Viajante' éttermében fejlesztette tudását, aki most az über menő, celebektől hemzsegő Chiltern Firehouse főszakácsa.

Számos 1, 2 és 3 Michelin csillagos étteremben sztázsolt, mint például a Le Manoir au'Quat Saisons, a Texture vagy a Le Champignon Sauvage, majd úgy döntött, más kihívást keres és egy négy éttermes street food vállalkozás séfje lett.

Most a londoni fúziós perui Pachamama étterem főszakácsa, ahol minden a legjobb, legfrissebb alapanyagok körül forog, az inspirációt pedig perui ízek és főzési technikák adják, ahol a vendégek közös tálból eszik a cevichet, a grillezett húsokat, halakat és salátákat, perui csilivel és friss zöldfűszerekkel megbolondítva. “Imádom a perui konyhát, elképesztő kihívásnak tartom" - vallja.

Adam fiatal kora ellenére nagyon meggyőző szakmai tapasztalattal rendelkezik. Egészen biztosan választ tud majd arra is adni, hogy Gordon Ramsay-től valóban rettegnek-e az alkalmazottai, elvégre egy évet töltött Gordon Ramsay Claridge's éttermében.

Mostanában odavan az erdei gombákért, tárkonnyal és fokhagymával sütve, piritóssal és buggyantott tojással. Sose értette, hogy kiváló séf kollégái hogyan ehetnek ócska gyorskajákat szabadidejükben. Ezt bizonyítandó, a hűtőjéből soha nem hiányozhat a következő 5 alapanyag: miso, tom yam paszta, fokhagyma, tej, citrom/lime és tojás.

Szerinte a jó hamburger soha nem megy ki a divatból, és hamarosan a kínai konyha is megkapja a londoni ráncfelvarrást a thai, karib, izraeli ételek után, hiszen az éttermek egyre inkább a hagyományos utcai ételek felé fordulnak és azokat értelmezik újra a hozzáértő ételimádók számára. Titkos kedvence az Oreo keksz.






Perui Pop-Up Budapesten, ezt ki kell próbálni!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Mediterrán hét a konyhában
  2015-04-24 21:29:37, péntek
 
  Mediterrán hét a konyhában

Ismét kimaradt egy hét, de ezúttal tényleg igyekszem utolérni magam. Sok jó recept van a tarsolyomban, amik csak arra várnak, hogy végre leírjam őket, aztán próbálgathassátok kedvetekre! Zömében tavaszi és nyarat idéző fogásokkal készültem, mediterrán ízvilággal, mert tagadhatatlanul megérkezett a tavasz, a napsütés, a (még több) jókedv és persze a szűnni nem akaró sóvárgás a nyár ízei után... :)

Hal is többször került az asztalunkra, mint eddig. Próbálok erre a jövőben is törekedni, mert a hal nagyon egészséges, fehérjedús, de kalóriaszegény, igen változatosan és ízletesen elkészíthető alapanyag. Sajnos kicsit nehézkes a beszerzése - főleg ennek a számlájára írom, hogy ritkán eszünk.

Nehézkes, ha minőségi, hazai tavi vagy folyami halat szeretnénk vásárolni, márpedig ezentúl erre is oda fogok figyelni. Állandó lelkiismeret-furdalásom van a túlhalászás okozta állománycsökkenés miatt, és az se nyugtat, hogy több ezer kilométert repült a hal, mire a tányérunkon végzi. Néha azért nyilván belefér az étrendünkbe. A lejjebb olvasható recepteket például hekkből készítettem, de bátran lehet próbálkozni bármilyen fajtával, amit szeretünk. 1 kg hekkfiléből két nagy adag étel készült, biztosítva több főfogást is 2-3 főre.

Halas pite

Az első étel mindjárt egy isteni quiche. Ami nem csak azért különleges, mert halas, hanem mert jelentem: megtaláltam a tökéletes quiche tésztát. Na jó, nem az eredetit, mert van benne egy késhegynyi sütőpor is, de így nem kell elősütni a tésztát, mégis finom omlós marad az alja is, nem áztatja el a töltelék. Az érdem nem az enyém, én is olvastam valahol, de szorgosan lejegyzeteltem, így veletek is meg tudom osztani.





Könnyű, de laktató a halas pite

Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg fehérliszt
10 dkg vaj
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál só
1 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
30 dkg halfilé
3 gerezd fokhagyma

bors
1 citrom leve
olívaolaj
45 dkg darabolt zöldség (fagyasztott is jó)
borsikafű
kakukkfű
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
4 dl tej
szerecsendió
2 tojás
7 dkg reszelt sajt (elhagyható)

Elkészítés: Először összeállítjuk a tésztát. A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sütőport. Közepébe fészket formálunk, oda ütjük a tojást, és 1 evőkanál hideg vízzel sima tésztát gyúrunk. Tiszta zacskóba tesszük, és legalább 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Olajat hevítünk, rátesszük a (kiolvasztott) halat, összetörjük, átsütjük-pirítuk. Közben sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. A sütés végén ráfacsarjuk a citromlevet, majd tányérra szedjük, félretesszük. Az olajba egyből mehet a zöldségkeverék. Felöntjük pici vízzel, és puhára pároljuk. Kakukkfűvel fűszerezzük. Ha kész, félretesszük.
A besamelhez vajat olvasztunk, halványra pirítjuk benne a lisztet, felöntjük tejjel, és kevergetve nem túl sűrűre, puding állagúra főzzük. Sózzuk, borsikafűvel, szerecsendióval fűszerezzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és egyesével alaposan elkeverünk benne 2 tojást, valamint a reszelt sajtot.
A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy a sütőedényünkben pereme is legyen (az enyém 26 cm-es forma), kibéleljük vele a formánkat. A halat és a zöldséget összekeverjük, a tésztára halmozzuk, végül nyakon öntjük a mártással.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, fóliával fedjük le. Tálalás előtt picit hűtsük ki, mert akkor szebben lehet szeletelni. Hidegen is nagyon finom, így ideális munkaebéd.

Lesz még halas recept, de előbb jöjjön az olajbogyó és az aszalt paradicsom. Mióta ráéreztem ennek a pikáns párosnak az ízére, nem tudok szabadulni, lépten-nyomon kombinálom őket egymással. Már kis mennyiségben verhetetlenül finom ízt adnak az amúgy egyszerű ételeknek is. Mint például a jól bevált zabos-magos fasírtnak. :)





A fasírt változatosan ízesíthető, ettől olyan nagyszerű

Fasírt olajbogyóval és aszalt paradicsommal

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
2 dl zabpehely
6 evőkanál tej
4 evőkanál mag (vegyesen, amit szeretünk)
2 tojás
10 dkg magozott olajbogyó apróra vágva
2 marék aszalt paradicsom apróra vágva
1 kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma

bors
őrölt kömény
pirosparika
rozmaring
zsemlemorzsa

Elkészítés: A zabpelyhet meglocsoljuk a tejjel, hagyjuk, hogy kissé megszívja magát. A hagymákat felaprítjuk (esetleg lereszeljük), alaposan elkeverjük a hússal. Hozzáadjuk a zabpelyhet, az olajbogyót, a paradicsomot, a 2 tojást, a magokat, sózzuk, fűszerezzük, és alaposan eldolgozzuk. Vizes kézzel golflabda méretű gombócokat formálunk. Sütés előtt megforgatjuk a golyókat zsemlemorzsában, majd forró olajban szép pirosra sütjük őket körbe-körbe.

A fasírtgolyók mellé kivételesen pitát sütöttem, és tojásos babsalátát kínáltam. Remekül összeillett minden mindennel, érdemes kipróbálni, finom vacsi lesz belőle!
Pita gyroshoz, fasírthoz, salátához

A konyha egyik nagy rejtélye, hogyan lesz a lapos korongokból lyukas labda? :) Több receptet is kipróbáltam, nekem ez vált be a legjobban.





Bárki könnyedén elkészítheti otthon a pitát

Hozzávalók:
40 dkg kenyérliszt BL80
1 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos víz

1 kávéskanál cukor

Elkészítés: Az élesztőt a langyos cukros vízben kevés liszttel felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk, közepébe mélyedést készítünk, oda mehet az élesztős víz. Nem ragadós, sima tésztát dagasztunk. Ha kész, konyharuhával lefedve 1 órán át kelesztjük. Átgyúrjuk, és 8 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kb. 15 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Vigyázat, véletlenül se vékonyítsuk el nagyon a közepét, mert akkor nem fog felfúvódni!
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 20-30 percig pihentetjük, majd 190 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük. Csak frissen jó, de akkor nagyon!






Ha nincs szükségünk a teljes adagra, akkor a megkelt tésztát lefagyaszthatjuk. Ha újra elővesszük, hagyjuk kiolvadni és megkelni, utána formázhatjuk is.





Tojásos babsaláta

A nagymamám receptje, kicsit átalakítva, hogy ne menjen veszendőbe a tojásfehérje sem! :) Nagyon kellemes, kora tavaszi laktató saláta.

Hozzávalók:
2 konzerv vörösbab
3,5 dl tejföl
4 tojás
1 nagy fej hagyma
1-2 evőkanál ecet

friss snidling

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk. A hagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, összekeverjük a lecsepegtetett babbal, és mehet rá az ecet. A tojásokat lereszeljük vagy villával összetörjük. Összekeverjük a tejföllel, enyhén sózzuk, majd összeforgatjuk a hagymás babbal. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt megszórhatjuk friss snidlinggel.





A snidlinget az erkélyünkről szedtem a tojásos babsalátába

És hogy mi történt a maradék hekkel? Egy igazán különleges fogás készült belőle. :) Az eredeti recept - azt hiszem - talán Stahl Judité, de nem vagyok benne biztos, mert a neten találtam rá valamikor régen. Most második alkalommal készítettem el, de biztosan nem utoljára! A férjem szerint ez a legkülönlegesebb étel a repertoáromban - már azok közül, amiket ő is nagyon szeret. :)

Hal olajbogyóval és aszalt paradicsommal

Hozzávalók:
70 dkg halfilé
2-3 evőkanál liszt
8 gerezd fokhagyma
15 dkg olajbogyó
2 marék apróra vágott aszalt paradicsom
1 dl olívaolaj

bors

Elkészítés: A kiolvasztott halat szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, és fátyolnyi liszttel megszórjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a hőmérsékletet mérsékelve beletesszük a fokhagymát, és aranybarnára pirítjuk. Ha kész, szűrőlapáttal kiszedjük és melegen tartjuk.
A fokhagymás olajban a halszeletek mindkét oldalát megsütjük (néhány perc). A halakat is kivesszük, melegen tartjuk (tegyük be 50 fokos sütőbe, vagy csomagoljuk fóliába).
A megmaradó olajba tesszük az apróra vágott olajbogyót és paradicsomot, alaposan összemelegítjük. Tálaláskor a halszeleteket megszórjuk a ropogós fokhagymával és meglocsoljuk a paradicsomos-olajbogyós raguval.





Ha különlegességre vágytok, próbáljátok ki az olajbogyós-paradicsomos halat

Legutóbb is, most is fetás vöröslencse salátát készítettem mellé. Vacsorára ez így elég is. Mi most viszont ebédre ettük, így kiegészítettem némi hajdinával is, hogy laktatóbb legyen. Ez a saláta is zseniálisan finom, hagyományos lencsével is készíthetjük. A vöröslencsénél arra kell csak figyelni (amire én most nem figyeltem, és sajnos látszik is), hogy ne főzzük szét, éppen csak ne legyen kemény.

Fetás vöröslencse saláta

Hozzávalók:
20 dkg vöröslencse
1 babérlevél
1 fej vöröshagyma
3 db paradicsom
10 dkg feta sajt
1 fej lilahagyma
3-4 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, leöblítjük, majd annyi sóval, babérlevéllel és 1 egész hagymával ízesített vízben, ami ellepi, feltesszük főni.
A lilahagymát felaprítjuk, a paradicsomot és a fetát felkockázzuk, majd egy tálban összekeverjük az ecettel és az olajjal. Ha kész a lencse, leszűrjük, kicsit kihűtjük, majd hozzáadjuk a salátaalaphoz. Tálaljuk.

Ennyi lett volna mára, remélem, találtok köztük kedvetekre valót. Egyetek ti is több halat!

Szeretettel:
Mandula

Forrás: Mindmegette.hu -- Mandula konyhai kalandjai
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
A színek ereje
  2015-04-24 21:17:22, péntek
 
  A színek ereje

Hatást gyakorolnak a hangulatunkra, az energiaszintünkre, az egészségünkre - egyáltalán nem mindegy tehát, milyen színekkel vesszük körbe magunkat!

A konyhában a kék fogyaszt!
Jól fontoljuk meg, milyen színűre festjük a főzőterületet, bizonyos színek hatására ugyanis nem fogunk bírni magunkkal, és legszívesebben kiürítenénk a hűtő teljes tartalmát! Más árnyalatokkal viszont épp az ellenkezőjét érhetjük el: minimálisra csökken majd az étvágyunk.






Sárga: Ha ezt a színt választjuk, biztosan jókat falatozunk majd a konyhában.
Narancs: Ez a domináns árnyalat jókedvűvé teszi. Márpedig ha boldogok vagyunk, bizony szívesebben is főzőcskézünk...
Piros: Az erőteljes vörös fokozza az étvágyat, így ha karcsúk szeretnénk maradni, nem ez a legjobb választás.
Kék: Míg a ruhák esetében a sötét slankít, addig a konyhában a hideg kék szín segíthet abban, hogy vissza tudja fogni magát.
Zöld: A természet színe egyenesen lebeszél majd a felesleges falatozásról, így véget vethetünk az örökös nassolásnak.
Szürke: Ez a semleges árnyalat csökkenti ugyan az étvágyat, de sajnos a hangulatunkra is rányomhatja a bélyegét...

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Spenótos gombócok fokhagymamártással
  2015-04-24 21:11:14, péntek
 
  Spenótos gombócok fokhagymamártással

Hozzávalók:

50 dkg spenót
50 dkg krumpli
annyi liszt, amennyit felvesz majd a tészta (kb.30 dkg)

A mártáshoz:
2-3 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dl tejszín

bors

Elkészítés:

Először a megmosott, kockákra vágott krumplit egy kis sóval feltesszük főni. Amíg fő, a spenótot megmossük, szárát leszedjük, és forró vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, apróra vágjuk.

A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lereszelt fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a lisztet, halványsárgára pirítjuk folytonos keverés mellett. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel (tejfellel is lehet, úgy olcsóbb is).

Felteszünk egy fazék vizet. Míg felforr, leszűrjük a megfőtt krumplit, összetörjük, hozzáadjuk a spenótot. Hűlni hagyjuk, majd a liszttel összegyúrjuk. Gombócokat formálunk, és lobogó, sós vízben kifőzzük.

A mártással leöntve tálaljuk.

Megjegyzés:

Így a gyerekek is megeszik a spenótot. Klassz tavaszi étel.

A receptet Andrea12 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Szombati lazacszelet
  2015-04-24 21:10:04, péntek
 
  Szombati lazacszelet

Hozzávalók:

4 szelet lazac
1 citrom leve
1 nagyobb hagyma
néhány szem mandula

cukor
ecet
1 babérlevél
kevés gyömbérpor

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát a mandulával és a fűszerekkel feltesszük főni, kb. 20 perc múlva hozzáadjuk a lazacot. Még 20 percig főzzük, majd a halat tálra helyezzük, rászűrjük a levét. Hidegen tálaljuk.

Megjegyzés:

Azért szombati, mert amikor a hosszú, téli szombat estéken összejön a társaság, beszélgetés, kártyázás és persze iszogatás mellet gyakori étek.

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Zsiga juhtúrós pogácsája
  2015-04-24 21:08:15, péntek
 
  Zsiga juhtúrós pogácsája

Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg juhtúró
4 csapott teáskanál só
5 dkg langyos tejben megfuttatott élesztő
2 db tojás (1 fehérjét a tetejére kenni)
kb. 2-3 evőkanál tejföl

Elkészítés:

Egy nyújtódeszkán összemorzsoljuk a lisztet, a margarint, a juhtúrót és a sót, majd a többi hozzávalót is belegyúrjuk. Viszonylag kemény tésztát készítünk, így ha az ujjunkat belenyomjuk és a nyoma megmarad, akkor jó! 1-1,5 óra pihentetés után (nem túl meleg helyen) csak annyira gyúrjuk át a tésztát, hogy a levegő kimenjen belőle. Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, és lisztezett formával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben, 2. fokozaton kb. 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük.





Megjegyzés:

A receptet Ordódy Zsigmond (3,5 éves) és Ordódy Miklósné (a nagymamája) küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Húsgombóc fokhagymaszószban
  2015-04-24 21:06:08, péntek
 
  Húsgombóc fokhagymaszószban

Hozzávalók:

A gombóchoz:
50 dkg darált hús
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ételízesítő
1 kávéskanál zsálya
1 kávéskanál fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma (lehet több is)
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál majoránna
fél bögre rizs
A szószhoz:
5 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál finomliszt
1 evőkanál fokhagymakrém
1 kávéskanál vöröshagymakrém
kb. 5 dl tej

Elkészítés:

A gombóchoz valókat összekeverjük, és gombócokat formálunk belőle. Olajos sós vízben (ami már zubog) kifőzzük őket kb. 15-20 perc alatt, attól függ mekkora gombócokat teszünk a vízbe. Fontos, hogy közepes, nem nagyon zubogó vízbe főzzük, mert különben széteshetnek.

A szószhoz a vajat felolvasztjuk, majd a lisztet beletesszük, és egy kissé barna rántást készítünk (kis lángon). Ha kész, lehúzzuk a tűzről, beletesszük a krémeket, összekeverjük, ezután visszatesszük a tűzre, és folyamatosan adagoljuk a tejet, miközben habverővel folyamatosan keverjük. Nagyjából hígabb puding sűrűségűnek kell a szósznak lennie. Inkább kevesebb tejet tegyünk bele első neki futásra (úgy 3 dl), mert a sűrűt hígítani könnyebb, mint a hígat sűríteni!





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Igarfield küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tejes kukorica-krémleves
  2015-04-24 21:04:25, péntek
 
  Tejes kukorica-krémleves

Hozzávalók:

2-3 személynek:
1 evőkanálnyi zsiradék (legjobb a vaj vagy a kókuszolaj)
2 evőkanál liszt
1 konzerv kukorica
3 dl víz
5 dl tej
kevés só
kevés fehérbors
pirítós kockázva
2-3 evőkanyálnyi reszelt kemény sajt

Elkészítés:

A zsiradékon megpirítjuk kicsit a lisztet, majd rázúdítjuk a kukoricát, levével együtt. Megkavarjuk, ráöntünk 1 pohár vizet, majd a tejet is, annyit, hogy minden együtt kitegyen 1 litert. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele egy pici cukor is, ha valaki édesen szereti. Beletesszük a sajtot is (ezt elhagyhatjuk, akkor is finom).

Forrás után botmixerrel átkavarjuk, többször, hogy minél krémesebb legyen. Kész is van!

A felkockázott pirítóssal tálaljuk.





Megjegyzés:

Ebből 2-3 ember jóllakik. Kukorica helyett borsóval is finom, de akkor petrezselyemmel és bazsalikommal turbózzuk!

A receptet DittyCat79 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 442 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 15109
  • e Hónap: 29014
  • e Év: 158721
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.