Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Orgona
  2015-04-27 23:10:48, hétfő
 
  Neked szeretettel:



 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Magyaros pizza csípősen
  2015-04-27 23:06:38, hétfő
 
  Magyaros pizza csípősen

Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg liszt
1 mokkáskanál só
1 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj
langyos víz
A mártáshoz:
1 doboz sűrített paradicsom
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
bazsalikom
oregánó
kakukkfű

bors
cukor
A feltéthez:
20 dkg házi füstölt kolbász
1 nagy fej lilahagyma
1 erős paprika
pár ecetes cseresznyepaprika
4 db csípős paprikás kockasajt

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben, és egy kevés langyos vízzel a hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem.

Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom.

Amikor megkelt a tészta, kerekre nyújtom, a pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a karikára vágott kolbászt, hagymát, erős paprikákat, tetejére morzsolom a csípős sajtot.

Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm addig, amíg az alja kicsit pirult lesz.





Szeletekre vágva, forrón az igazi! :-)





Megjegyzés:

Ezt a finom pizzát nagyon egyszerű elkészíteni, nem lehet elrontani sem. Pár percig kell dagasztani, aztán a tészta magától megkel. A paradicsomszósz is percek alatt kész van, ezután már csak rá kell rakni a tésztára a hozzávalókat és sütni. Nagyon látványos, mutatós és isteni finom. :-)

A receptet és a fotót Kovacsagi58 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Gyümölcsös felfrissülés
  2015-04-27 23:04:00, hétfő
 
  Gyümölcsös felfrissülés

Hozzávalók:

6 adaghoz:
3 db banán
2 db kivi
1 körte
1 lime
1 narancs
12 babapiskóta
rum
tej
tejszínhab

Elkészítés:

Előző este beáztatjuk a babapiskótákat a rumba, ki milyen intenzíven szereti. Másnap ugyanezeket a piskótákat 10 percig tejben áztatjuk.

Megtisztítjuk és felaprítjuk a gyümölcsöket. A poharak aljába a szétmállott babapiskóta kerül, rá a gyümölcsök lime levével meglocsolva, erre pedig a tejszínhab. Jó étvágyat!





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Golyoslabda küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Egytálétel újburgonyából
  2015-04-27 23:00:37, hétfő
 
  Egytálétel újburgonyából

Hozzávalók:

1 kg újburgonya
25 dkg túró
5 dkg vaj vagy margarin
2 dl tejföl
kapor

Elkészítés:

Megtisztítok 1 kg újkrumplit (jó tanács: könnyebb a krumpli tisztítása, ha erősen sós vízbe tesszük, és egy kicsit állni hagyjuk, utána már egy dörzsi kendővel is könnyen lejön). Darabolom, és sós vízben megfőzöm. Ha megpuhult, leszűröm, alaposan lecsepegtetem, és tűzálló edénybe teszem. 25 dkg túrót elkeverek 5 dkg vajjal vagy margarinnal, és ráteszem a krumpli tetejére, elsimítom. Meglocsolom 2 dl tejföllel, meghintem apróra vágott kaporral, majd sütőben szép pirosra sütöm. Fejes- vagy paradicsomsalátát kínálok hozzá. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Egyszerű és nagyszerű!

A receptet Lala küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Epres sajttorta II.
  2015-04-27 22:59:10, hétfő
 
  Epres sajttorta II.

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:
20-22 dkg zabkeksz
10 dkg margarin
A töltelékhez:
25 dkg mascarpone
25 dkg tejföl
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve és reszelt héja
3 db tojás
Az eperzseléhez hozzávalói:
5-6 nagy szem eper
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
2,5 dl víz
1 csomag tortazselé
Valamint:
eper a tetejére
tejszínhab

Elkészítés:

Először egy 24 cm-es tortaformát kívülről vonjunk be többrétegű alufóliával, majd a belsejét béleljük ki sütőpapírral.

A zabkekszet morzsoljuk össze. A margarint olvasszuk fel, majd öntsük hozzá a morzsalékos kekszhez. Ezután alaposan keverjük össze, majd öntsük bele a tortaformába, és a tenyerünkkel egyenletesen lapogassuk el.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, mielőtt beletöltenénk a tölteléket.

Tegyük egy keverőtálba a mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd alaposan keverjük össze. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját, és mindegyikkel szintén keverjük alaposan össze a masszát. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a krémes masszához, majd a kihűlt, kekszes alapra óvatosan öntsük rá.

Egy tepsibe helyezzük bele a megtöltött tortaformát. Ezután öntsünk a tepsibe annyi meleg vizet, hogy félig ellepje a belehelyezett, fóliába csomagolt tortaformát.

Ezután helyezzük vissza a meleg sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük (pároljuk) 60 percig a tortát. (Amikor a teteje már kezd szép színt kapni, egy sütőpapírral takarjuk le, nehogy túlbarnuljon. Én légkeverésnél 150 fokon, 60 percig sütöttem.)

A sütési idő letelte után kapcsoljuk ki a sütőt, majd résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját és így hagyjuk a tortát kihűlni.

Az apróra feldarabolt epret tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd forraljuk fel. Amikor felforrt, mérsékeljük a hőfokot, majd főzzük kb. 10 percig. Ezután egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe. Az eperléhez ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a tortazselét, majd keverjük simára. Ezután tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel. Amikor elkezd forrni, állandó keverés mellett főzzük egy percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.

A teljesen kihűlt torta tetejére öntsük rá az éppen csak langyos zselét, majd mielőtt megdermedne, a tetejét rakjuk ki félbevágott eperszemekkel (ameddig a zselé hűl, addig készítsük elő az eperszemeket, hogy gyorsan tudjunk dolgozni, mielőtt a zselé teljesen megdermed).

Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel a tortát, majd ízlés szerint tejszínhabbal kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Juhtúróval töltött szűzérme rozmaringos újburgonyával
  2015-04-27 22:56:37, hétfő
 
  Juhtúróval töltött szűzérme rozmaringos újburgonyával

Hozzávalók:

1 db szép, formás sertésszűzérme
15 dkg juhtúró
15 dkg apróbb csiperkegomba
5-6 vékony szelet bacon
3 db kész réteslap (nem csomag, csak lap)
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa

őrölt bors
kevés olívaolaj
A páchoz:
2 evőkanál medvehagymás pesztó
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 szál petrezselyemzöld
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
rozmaring
őrölt kakukkfű
A körethez:
50 dkg közepes újburgonya
2 evőkanál vaj

bors
rozmaring

Elkészítés:

A páchoz a fokhagymagerezdeket pépesítem, a friss petrezselyemzöldet és a rozmaringot petrezselyemdarálón ledarálom, a 2 evőkanálnyi olívaolajjal, a kakukkfűvel és a pesztóval eldolgozva pácot készítek.

A szűzérmét hosszában, laposabbik oldalán felénél mélyebben bevágom, hogy szépen ki tudjam teríteni. Sózom, borsozom, pár percet állni hagyom, majd alaposan bekenem az elkészített pácolajjal, félórányit pihentetem.





Közben a sárgarépát és a fehérrépát megtisztítva felteszem főni 1 csirke farháttal, levesnek. A farhát a kutyusom ebédje lesz, ezért nem szerepel a hozzávalókban. :))) Amikor kész, a zöldségeket leszűröm, összeturmixolom, szép zöldségmártássá. A farhátról leszedem a húst, és azt kutymorgónak ebédként tálalom. Valami neki is jár!

A gombát megtisztítom, majd nyersen összeturmixszolom, víztartalma miatt ez nem gond. Az így kapott gombapépet kevés olajon sóval, borssal megpárolom, ha kész a gombamártásom, félreteszem.

Az újkrumplit alaposan átmosom, hajában, sós vízben félpuhára főzöm, majd leszűröm.

Előveszem a szűzpecsenyét, a bevágott részébe beletöltöm a juhtúrót, majd összehajtva szép hengeralakúra formázom.





Tépek alufóliából egy akkora darabot, amibe a szűzérmét kényelmesen be tudom csomagolni, megkenem olívaolajjal. Ráfektetem a három ív réteslapot, arra a baconszeleteket helyezem, majd rákanalazom a gombamártás felét, végül ráteszem a juhtúróval megtöltött, szépre formázott szűzérmét. Szorosan feltekerem az egészet, a fólia végeit alaposan lezárom, hogy a sütéskor keletkező íz és szaft benne maradjon. Az egészet behelyezem egy tepsibe vagy sütőtálba.

A félig főtt újkrumplikat hosszában kettévágom, sózom, borsozom, kenőtollal minden oldalát megkenem a húshoz készített olajos pác maradékával, majd lapos oldalával lefelé egy kivajazott tepsibe rakosgatom őket, szépen egymás mellé, egy szintben. Tetejüket alaposan megszórom friss, aprított rozmaringgal.

A sütőt előmelegítem 180 fokra, beleteszem a becsomagolt, töltött szűzérmét, és félórányit sütöm. Az idő elteltével a sütő másik szintjére berakom a rozmaringos krumplimmal telt tepsit, és hőlégkeveréssel sütöm tovább, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor kiveszem a húst, eltávolítom róla a fóliát, majd pici olajat aláöntve visszateszem saját sütőedényébe, és a sütőbe visszahelyezve a krumplival együtt addig sütöm, míg mindkettő teteje pirosra, ropogósra sül (3-4 perc).





A becsomagolt szűzérmét centis szeletekre vágom, a zöldség- és gombamártást felmelegítem, majd tálalok. Egy adagba 2-3 szelet húst, néhány szem rozmaringos újburgonyát adok, melléjük kanalazok a kétféle mártásból.





Megjegyzés:

Ezt az ételt teljesen saját ötletből akkor készítettem, amikor a századik receptem beküldésére készültem, isteni finomra sikerült! Sajnos időhiány miatt magát a receptet akkor nem tudtam összeállítani, de most rászántam magam, nem a századik, hanem a 111. beküldött receptem lesz.

Elkészítése kicsit macerás, de megéri a fáradtságot, bizton állíthatom! A gombamártással és a tésztás burkolattal kicsit hasonlít a Wellington bélszínre, de teljesen más mind az alapanyagok, mind a készítés módjában.

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek, jó étvágyat kívánva hozzá! Ja, és látogassátok a ,,Pasik a konyhában" blogunkat, melyet Dzsafi és Nordkapp barátaimmal közösen szerkesztünk! Üdv Nani.

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tejszínes-vörösboros eperleves
  2015-04-27 22:50:36, hétfő
 
  Tejszínes-vörösboros eperleves

Hozzávalók:

30 dkg eper
3 dl félédes vörösbor
5 dl tej
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
1 tojássárgája
2 evőkanál porcukor


Elkészítés:

Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lábosba tesszük és felöntjük 2 dl borral. Lassú tűzön puhára főzzük, majd áttörjük vagy turmixoljuk.

Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk, majd behabarjuk a liszttel elkevert tejföl és tejszín keverékével. Néhány percig lassan forraljuk, majd levesszük a
tűzről. Hozzáadjuk a maradék bort, majd jól elkeverjük a tojássárgával, ízesítjük a cukorral és csipetnyi sóval.

Lehűtve, levescsészékben tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Buksz39 küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 442 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1166
  • e Hét: 16038
  • e Hónap: 29943
  • e Év: 159650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.