Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Jó éjszakát!
  2015-06-19 23:58:11, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Almaecettel megszabadulhatunk az ízületi gyulladásoktól,
  2015-06-19 23:42:27, péntek
 
  Almaecettel megszabadulhatunk az ízületi gyulladásoktól, fájdalmaktól

Azért nagyon kellemetlen az ízületi gyulladás, mert a fájdalom szinte megbénítja az embert, képtelen bármit is tenni, mozogni, fizikai munkát végezni.






A krónikus ízületi gyulladás, ízületi fájdalom még szörnyűbb, és sajnos ez a betegség szinte minden testrészünket megtámadhatja, a nyakunktól egészen a lábujjainkig.

A szintetikus gyógyszerek nem igazán tudnak mit kezdeni ezzel a kórral, a legjobb eredményeket akkor érhetjük el, ha változtatunk életmódunkon, étkezési szokásainkon. Még egy nagy segítséget nyújt az almaecet, amely egy hatékony természetes csodaszer.

Egy kevés almaecetet keverjünk bele 6 bögre meleg vízbe, és ebbe áztassuk fájó testrészeinket, vagy készítsünk borogatást és tegyük rá oda, ahol a gyulladás van. Egy másik nagyszerű megoldás, ha 2 evőkanál almaecetet elkeverünk 1 evőkanál kókusz-, vagy olívaolajjal. Ezzel kenegessük a problémás területeket. Alaposan masszírozzuk, dörzsöljük be a készítményt, és ha ezt rendszeresen alkalmazzuk, akkor hamarosan enyhülést fogunk tapasztalni.

Belsőleg használva is jót tesz: keverjünk el 1-3 evőkanál almaecetet 2 dl vízzel, vagy bármilyen gyümölcslével. Ezt naponta 3 alkalommal kell meginni, ajánlott inkább étkezések előtt. Az almaecetben rejlő antioxidánsok megtisztítják a szervezetet a méreganyagoktól, lerakódásoktól, és csökkentik a gyulladásokat is.

Forrás: http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Öt idézet, amely megváltoztathatja az életed
  2015-06-19 23:05:31, péntek
 
  Öt idézet, amely megváltoztathatja az életed





Bizonyára te is találkoztál már olyan idézettel, amely valami miatt nagy hatással volt rád. A következő gyakorlat célja, hogy a lehető legtöbbet hozd ki ezekből a bölcsességekből.

A gyakorlat célja a tudatos jelenlét megteremtése. Mindegyik idézettel tölts el legalább 30 másodpercet a következő 5 lépéssegítségével!

1. Összpontosíts!

Szánj rá egy pár pillanatot, hogy tudatosítsd magadban a testi érzeteidet! Figyeld meg, hogy hol tapasztalsz feszültséget, és próbáld meg elengedni! Tudatosítsd a légzésedet.

2. Olvasd el az idézetet egymás után kétszer!

Ezáltal egy kicsit jobban leülepszik benned, mint ha csak egyszer olvasnád.

3. Hagyd, hogy a szavak hassanak rád!

Hunyd be a szemed, és engedd, hogy a szavak átjárjanak! Figyeld meg, hogy milyen fizikai, érzelmi és mentális hatást váltanak ki benned! Szűrd át őket magadon! Milyen gondolatokat, emlékeket, asszociációkat ébresztenek? Érzel esetleg feszültséget, vagy elengedést a testedben? Tapasztalsz félelmet, örömöt, vagy nyugodtságot? Bármi is legyen az, a hasznodra válhat.

4. Hozd vissza az elmédet a jelenbe, ha elkalandozna!

Ezen a ponton azt tapasztalhatod, hogy az elméd ítélkezni kezd. ,,Mégis, mi hasznomra lehet ez az egész?" - merülhet fel benned a kérdés. Ha ez történik, egyszerűen csak vedd észre, és gyengéden tereld vissza a gondolataidat a jelenbe. Larry Rosenberg szavaival élve, ha kell, ezt a lépést akár többmilliárdszor is megismételheted.

5. Térj vissza a légzéshez!

Köszönd meg magadnak, hogy kiszakadtál a mindennapok rohanásából, és időt szántál erre a tudatos elmélkedésre egészséged és jó közérzeted érdekében.

Nem baj, ha egyszerre csak egy idézettel végzed el a gyakorlatot. Bármikor visszatérhetsz a többire.

Most pedig következzenek az idézetek!

1. Az inger és a válasz között mindig van egy tér. Ebben a térben rejlik a mi hatalmunk, hogy megválogassuk a válaszainkat. A válaszainkban pedig ott rejlik a fejlődésünk és a szabadságunk.

Victor Frankl, osztrák neurológus és pszichiáter

2. Minden virul, terem, s a kezdethez visszatér szüntelen.

Lao Ce: Tao Te King; Az út:16 (Weöres Sándor fordítása)

3. Egy problémát nem lehet megoldani ugyanazzal az elmével, amely megteremtette azt.

Albert Einstein, elméleti fizikus, a relativitáselmélet kidolgozója

4. Minden a hiten múlik. Amiben hiszünk, az határozza meg a létezésünket, az határozza meg az életünket.

Don Miguel Ruiz, a toltékok ősi bölcsességének tanítója

5. Ami mögöttünk és ami előttünk áll, eltörpül amellett, ami bennünk van.

Ralph Waldo Emerson, amerikai esszéista, költő, unitárius lelkész és a transzcendentalista mozgalom vezetője

Na jó, még egyet ráadásként:

Ezért mindennek rendje-sorja:
halad egyik, követi másik,
virul egyik, hervad másik,
erősül egyik, gyengül másik,
keletkezik egyik, elenyész másik.

Lao Ce: Tao Te King; Az út: 29 (Weöres Sándor fordítása)

Mit vettél észre, miközben a gyakorlatot végezted? Tudnál esetleg te is gyűjteni olyan idézeteket, amelyek fontos mondanivalót hordoznak a számodra, és felhasználhatók lennének a tudatos elmélkedés céljára?

Forrás: blogs.psychcentral.com

Fordította: Cziczelszky Judit/edesviz.hu

Forrás: http://joportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ősi hawaii gyógymód a lehetetlennek tűnő helyzetek megoldásá
  2015-06-19 23:03:14, péntek
 
  Ősi hawaii gyógymód a lehetetlennek tűnő helyzetek megoldására





Négy évvel ezelőtt akadt a kezembe egy könyv, ami egy olyan ősi hawaii módszerről szólt, amivel tényleg megváltoztathatsz magad körül mindent. A módszer neve: Ho'oponopono.





A ho'oponoponot dr. Ihaleakala Hew Len tette ismertté, aki egy hawaii kórház pszichiátriai részlegén dolgozott. Betegei úgy lettek egyre jobban, hogy közben nem is találkozott velük - helyette önmagát gyógyította, tisztította a hawaii őslakosok által is használt szellemi módszerrel.

Az elmélet szerint születésünk után különböző programokat kapunk:

pl.:

1.Édesanyád mindig azt mondja: fiam, te olyan lusta vagy, hogy belőled soha nem lesz semmi, a feleséged fog eltartani.

2. Folyton azt hallod, hogy anyukád és apukád a pénzen veszekednek és zsörtölődnek egymással, semmi nem jó, édesapád keze gyakran el is jár...

Így amikor felnősz, bár eldöntötted, hogy az életed más lesz, mint amit láttál. Mégis azt veszed észre, hogy nincs motivációd a munkára, feleséged fizetéséből éltek és gyakran veszekedtek. Hiába tudod társadalmilag, hogy nőt megütni nem szabad, vannak esetek, amikor a te kezed is eljár...

Ezeket a negatív programokat egyébként több helyről szedjük össze: szülők, barátok, tv, mozi filmek, újságok. Általában a szülői programok hatnak a legerősebben az életünkre.

A módszer segítségével az életünk során kapott negatív programok, üzenetek törölhetőek így életünkre gyakorolt hatásai is megszűnnek és elérhetünk egy olyan szintre: zero szint, ahol program mentesek vagyunk és a legjobb dolgok történhetnek meg velünk, mert valójában a zero szinten rábízzuk magunkat a teremtő/isten teremtőerejére.

A módszer nagyon egyszerű:

Egy mantrát kell ismételgetni Istenhez, Buddhához, egy felsőbb erőhöz, akiben hiszünk:

Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek.

A ,,Sajnálom" és a ,,Kérlek bocsáss meg" mantra nem arra utal, hogy mi vagyunk a hibásak és bűnösök vagyunk, hanem azt, hogy vállaljuk a felelősséget az életünkért és azért ami benne történik.

A mantra megteszi hatását és csodálatos megoldásokra és eseményekre számíthatunk.

Ha gyakoroljuk a módszert, ezzel azt is kinyilvánítjuk, hogy, szeretjük és elfogadjuk magunkat és az életünket és készen állunk a változásra. Te készen állsz?


Link

Sándor Judit

Forrás: http://joportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
30 dolog - amit, ha kiiktatsz az életedből, boldog leszel!
  2015-06-19 22:49:31, péntek
 
  30 dolog - amit, ha kiiktatsz az életedből, boldog leszel!





Vannak olyan szokások, amiket abba kell hagynod a saját belső békéd és boldogságod érdekében! Következzen egy lista minden olyan dologról, amit még ma abba kell hagynod, hogy valóban boldog lehess!


1.Ne pazarold az időd fölöslegesen olyan emberi kapcsolatokra, amelyek nem építő jelleggel hatnak rád!

Hidd el, az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsd el a drága időd, akik csak elszívják energiádat.

Soha, de soha ne ragaszkodj azokhoz az emberekhez, akik figyelmét elkerüli, milyen értékeid is vannak valójában. Es emlékezz mindig arra, hogy az igaz barátok nem azok, akik csak akkor állnak melletted, ha épp csúcsformában vagy az élet minden területén, hanem azok, akik a nehézségek ellenére is melletted maradnak és kiállnak érted.


2.Ne menekülj el a problémáid elől - Nézz szembe velük, ismerd fel és oldd meg őket!

Tudom, nem lesz könnyű... Hidd el, nincs olyan ember a Földön, aki képes minden elé gördülő akadályt hibátlanul, makulátlanul kezelni, irányítani.


Nem az a cél, hogy nyomban megoldjuk az adott problémát, ezen soha ne stresszelj!

Mi, emberek egészen más ,,elv" alapján működünk... Egyszerűen engedd meg magadnak, hogy dühös, szomorú, sértett, elesett légy! Fogd fel úgy, ez csupán egy feladat, amit a sors állít Eléd. Ezáltal tanulsz, és tanít Téged.

Valójában az egész életünk célja szembenézni az elénk gördülő akadályokkal, problémánkkal, tanulni, fejlődni, és megoldani ezeket az idő folyamatában. Hiszen éppen ezek azok a dolgok, amelyek formálnak bennünket, amelyek által végül megtaláljuk önmagunkat és formát ölt ,,tényleges" személyiségünk.


3.Ne hazudj magadnak és legfőképpen ne csapd be saját magad!!!!

Bárkinek a világon hazudhatsz önmagadon kívül.... Életünk során a fejlődésünk első mérföldköve a kockázatvállalás. A kockázatvállalás első lépcsőfoka: őszinteség saját magunkkal szemben.


4.Fejezd be, hogy mindig mások akaratát helyezed előtérbe a saját magadéval szemben. Ne feledd: Te vagy a legfontosabb!!!

Az egyik legfájdalmasabb dolog elveszíteni saját személyiségünk, emberi lényünk fontosságát, miközben többnyire a másik emberre fókuszálunk, és őt jobban szeretjük, mint saját magunkat.


5.Ne próbálj olyan emberré válni, aki valójában nem is Te vagy!

Az Élet egyik legnagyobb kihívása Önmagad maradni, hiszen a világ, a környezeted folyamatosan arra próbál kényszeríteni, hogy légy valaki egészen más.

Mindig lesz valaki, aki csinosabb, szebb, fiatalabb, okosabb, de ezek az emberek soha nem lesznek: TE!!!! Soha ne változz meg attól az ötlettől vezérelve, hogy kivívd a környezeted szeretetét ezzel. Légy önmagad, hiszen az igazi barátok és a jó emberek azért szeretnek, aki valójában TE saját magad vagy, a látszólagos hibáiddal és tökéletlenségeiddel együtt.


6.Ne rekedj meg, engedd el a múltat!

Hogyan is tudnál új fejezetet nyitni életed könyvében, amikor újra és újra visszalapozol benne?


7.Ne félj hibázni, ne félj attól, hogy hibákat követsz, követhetsz el!

Úgy vélem, még mindig célravezetőbb cselekedni, és bevállalni, hogy a végeredmény talán nem lesz épp a legtökéletesebb, mintsem tétlenül a tapsra várni. A sikerhez vezető út sosem könnyű, gyakran jár kudarcok sorozatával, DE minden kudarc út a siker felé!

Ha megtorpansz, csak gondolkodj el picit azon, mi a jobb: bánkódni, rágódni, hogy miért nem cselekedtél,és mi lett volna,ha...vagy cselekedni,és haladni előre!


8.Ne ostorozd magad a múltban elkövetett hibáid miatt!

A hibák tanítanak. Mindannyian követünk el hibákat, mindenkinek megvannak a saját harcai, küzdelmei, és valamennyien bánunk dolgokat a múltunkból. Emberek vagyunk...DE! Te nem a saját hibád vagy, és nem a saját harcodat személyesíted meg! Ne téveszd szem elől: Itt vagy, most vagy a jelenben, az erőddel együtt, hatalmadban áll formálni a jelened és ezáltal a jövőd!!!

Minden egyes dolog, ami valaha is történt az életedben, felkészít a jövődre, azokra a pillanatokra, amelyek még várnak rád,és szembe kell nézned vele.


9.Ne próbáld megvásárolni a boldogságod!

A legtöbb dolog, ami után pillanatnyilag vágyakozunk, többnyire pénzen megvehető, materiális dolog, és nagyon drága. De a nagy igazság az, hogy ami igazán és tökéletesen boldoggá, elégedetté tesz bennünket, teljesen ingyen van—szeretet, szerelem, nevetés, valamint a valós szenvedélyünknek élni és hódolni. Ezt nem vásárolhatod meg pénzért...


10.Ne várd el mindenkitől, hogy kizárólag a boldogságot sugározza feléd!

Ha te nem találod a belső békéd, és belső boldogságod, sosem leszel képes arra, hogy hosszú ideig boldog légy bármely más ember társaságában, vagy boldoggá tégy bárkit is. Első lépés: megtalálnod a saját életed biztos pontjait, stabilitását, és csak ezt követően leszel képes megosztani ezt másokkal is.


11.Ne várd tétlenül, hogy a dolgok maguktól megoldódnak!

Ne gondolkodj, túl sokat vagy ne kreálj magadnak nem létező problémákat. Mérlegelj, értékeld ki azt, helyzetet, feladatot, amit épp eléd pakolt a sors, és tégy döntő lépéseket. Az időhúzás nem változtat a tényeken: nézz szembe vele! Merj kockáztatni! Fogd fel úgy személyiséged fejlődésének első lépéseként!

Ne feledd: Sosem tudod megtenni a második lépést az első előtt!!!


12.Ne gondolj arra, hogy te még nem állsz készen!

Senki de senki sem érzi azt, hogy 100%-ban készen áll, amikor egy új lehetőség adódik. Többnyire a legkiválóbb lehetőségek az életben akkor bukkannak fel, amikor nem számítunk rá, és kényszerítenek arra, hogy lépjünk ki a komfortzónánkból. Első nekifutásra kényelmetlennek tűnik, de megéri...


13.Sose erőltess kapcsolatot, barátságot valótlan okokra hivatkozva!

Egy kapcsolat, barátság mindig legyen bölcs döntés, választás eredménye. Inkább légy egyedül, mint egy rossz kapcsolatban szenvedj! Nem kell rohanni sehová, ne félj attól, hogy lekésel bármit is... Ha valakinek szerepe van az életedben, akkor az épp a megfelelő időben, a megfelelő helyen, épp a legjobbkor fog megjelenni benne!

Azért légy szerelmes, mert készen állsz a szerelemre, és ne azért, mert magányos vagy!!!


14.Ne félj új kapcsolatokat, barátságokat kialakítani, új embereket beengedni az életedbe csak azért, mert a régiek nem működnek. Adj teret az újaknak!

Az életedbe becsöppenő emberek mindegyike okkal kerül oda. Néhány azért, hogy próbára tegyen, megtanítson, valamire, néhány azért, épp kihasználjon téged. De a legfontosabb, hogy valamennyien a legjobbat fogják kihozni belőled, segítenek még mélyebben megismerni önmagad!






15.Hagyd abba a másokkal való versengést!

Ne arra koncentrálj, hogy ki mit csinál jobban, mint te. Csak és kizárólag a saját eredményeid tartsd szem előtt nap, mint nap! A siker csupán a saját magaddal szemben vívott nyertes csata eredménye legyen!!!


16. Ne légy irigy és féltékeny másokra!

Az irigység amellett, hogy időpocsékolás, plusz még valaki más áldásainak a számlálgatása, ahelyett, hogy a saját életed pozitívumaira koncentrálnál. Energiád fölösleges pazarlása helyett inkább kérdezd meg magadtól: Vajon mi is lehet az, ami nekem van és mindenki más azt akarja?


17.Hagyd abba a panaszkodást és az önsajnálatot!

Az élet nem véletlenül dobja elénk a ,,csavart" labdákat bonyolultnak tűnő röppályával.... Így tereli az utad a helyes irányba. Nem kell mindig és mindent és azonnal abban a pillanatban megértened bármennyire tűnik is nehéznek. Gyakran fogod tapasztalni, hogy ezek a ,,csavart" labdák ,,vezérfonalként" vagy mankóként szolgálnak, hogy eljuss a neked szánt személyhez, helyhez, lelkiállapotba, vagy épp élethelyzetbe.

Ne csüggedj, maradj pozitív és mosolyogj! J Hadd tudja és érezze csak meg mindenki ma, hogy sokkal erősebb vagy, mint tegnap voltál, és ez még csak a kezdet...hiszen a jövőben még erősebb leszel!!!


18.Ne táplálj haragot senki iránt és ne tarts haragot senkivel!

Ne élj gyűlölettel és haraggal a szívedben. A végén sokkal jobban sérülsz te, mint az az ember, akit gyűlölsz. A megbocsájtás sosem arról szól, hogy amit velem tettél az rendjén van, hanem a következőt: nem engedem meg azt a luxust magamnak, hogy amit a múltban tettél velem, megmérgezze és tönkretegye a boldogságom örökre....A megbocsájtás tulajdonképpen egy válasz ,általa tudsz továbblépni,és találod, meg a belső békéd valamint szabadulsz föl egyszerre!

A megbocsátás sosem csupán a másik személynek szól, ugyanúgy fontos az önmagadnak való megbocsájtás képessége!


19.Ne hagyd, hogy mások lenyomjanak az ő szintjükre!

Mindig te légy az erősebb! Neked kell ,,magasabb frekvencián"lenned ahhoz, hogy gond nélkül fogadd az alacsonyabb szintű energiákat, és alacsonyabb rezgésű embereket.


20.Ne vesztegesd az időd fölösleges magyarázkodással!

Senkinek nem kell megmagyaráznod a saját viselkedésed, és hogy mit miért csinálsz! A barátaid számára ez nem szükséges az ellenségeid pedig úgysem fognak hinni neked.

Hallgass a szívedre, és kövesd, amit súg neked. A szív sosem téved. Mindig tudja, mi a Te igazságod.


21.Tarts szünetet! Szállj ki a mókuskerékből!

Épp akkor jött el az ideje annak, hogy végy egy mély lélegzetet, amikor úgy érzed, nincs rá időd. Időnként meg kell pihenned ahhoz, hogy tisztán lásd a dolgokat magadon körül.


22.Ne hunyj szemet az apró dolgok szépsége felett!

Értékeld az élet apró örömeit, mert egy napon, amikor visszatekintesz, fölfedezed, hogy ezek voltak a legcsodásabb pillanatok...

Életed legszebb darabkái azok a jelentéktelennek tűnő mozzanatok, amelyeket mosolyogva és boldogan töltesz el azokkal az emberekkel, akik igazán fontosak neked.


23.Ne próbálj mindig a tökéletességre törekedni!

A valós élet nem a tökéletességet, hanem a sikeresen elvégzett munkát jutalmazza.


24.Légy merész! Ne kövesd a hagyományos, bejárt utakat!

Az élet nem könnyíti meg a dolgod, ha valami különleges, egyedülálló cél elérésén fáradozol. De légy bátor, merész, merj kockáztatni, és valami, látszólag ,,őrült"dolgot csinálni. J


25.Ne tégy úgy, hogy minden rendben van körülötted!

Annak ellenére, hogy valójában semmi sincs rendjén....

Nem kell mindig erősnek mutatkoznod, nem kell azt sugároznod a külvilág felé, hogy minden rendben, és legfőképpen azzal ne törődj, hogy mások mit gondolnak rólad. Sírj, ha épp sírni akarsz, a könnyek segítenek megtisztulni....

Minél hamarabb engeded szabadon a valós,de olykor fájdalmas érzéseid,annál hamarabb könnyebbülsz meg és leszel képes mosolyogni újra. J


26.Vállald a felelősséget: hagyd abba, hogy másokat hibáztatsz a problémáidért!

Hogy mennyire, milyen mértékben vagy képes elérni az álmaid,céljaid, attól függ,milyen mértékben vagy képes vállalni a felelősséget az életedért.

Amikor másokat hibáztatsz azért, ami veled történik, tulajdonképpen megtagadod a felelősségvállalást, mintegy másoknak adsz hatalmat az életed egy része fölött.


27.Ne próbálj megfelelni egyszerre mindenkinek!

Ha így teszel, szépen lassan, de ki fogsz égni.... Elfelejtesz mosolyogni. Egyetlen egy ember mosolya gyakran képes megváltoztatni a világot. Nos, lehet nem az egész világot, de egy részét mindenképpen J. Próbálj meg erre fókuszálni, talán könnyebben fog menni!


28.Ne aggodalmaskodj folyamatosan és fölöslegesen!

Az aggódás nem szabadít meg a holnap terheitől ellenben megfoszt a jelen pillanat örömeitől.

Az egyik módja, hogy rájöjj, érdemes e rágódnod az adott dolgon, föltenni magadnak a következő kérdést: vajon mennyire lesz fontos az aggodalmam tárgya lesz 1 év múlva,3 év múlva, vagy épp öt év múlva? Ha úgy érzed, hogy nem, icipicit sem lesz domináns életed hátralévő részében, semmi értelme a további aggódásnak.


29.Ne koncentrálj arra, amit nem akarsz, hogy megtörténjen!

Minden sikertörténet kiindulópontja a pozitív gondolkodás. Ha minden reggel abban a tudatban ébredsz föl, hogy valami csodálatos dolog fog történni veled, ez így is lesz. De ne feledd: a fordítottja ugyanezen, elv alapján működik...


30.Ne elégedetlenkedj: Légy hálás mindenért!

Nem számít, hogy mennyire érzed magad jól vagy rosszul, ébredj föl minden reggel úgy, hogy köszönetet mondasz az Életedért!!! Valahol valaki lehet éppen elkeseredetten, reménytelenül harcol a sajátjáért...

Fordítsd meg a gondolkodásmódod: ahelyett, hogy valaminek a hiányán töröd a fejed, adj hálát azért, amid van! és más embernek épp az hiányzik az életéből.

Fordította: Lázár Judit

Forrás: http://joportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Otthoni ellenszer izom és csont fájdalomra
  2015-06-19 22:29:19, péntek
 
  Otthoni ellenszer izom és csont fájdalomra





Azoknak az embereknek, akik krónikus izom- vagy csontfájdalmaktól, valamint fáradtságtól szenvednek, az alábbi recept segíthet. Nem csak természetes módon segíthető a gyógyulás és enyhíthető a fájdalom, de mindez egyszerűen és nagyon olcsón elérhető bárki számára. A recept egyszerű, és csupán két összetevőt tartalmaz, ami minden otthonban megtalálható.

Recept

Tegyünk 200 gramm apróra vágott fokhagymát egy 400 ml-es üres befőttes üveg aljára, és öntsük fel olívaolajjal. 14 napig száraz, hűvös helyen tároljuk, miközben naponta több alkalommal alaposan rázzuk fel. 14 nap eltelte után szűrjük le az üveg tartalmát.

Használata: Alkalmazzuk az olajat a fájdalmas területen és addig dörzsöljük, amíg az olaj be nem szívódik. Tekerd be a bekend testrészt és egy éjszakán át hagyd pihenni. Reggel zuhanyzással “eltávolíthatod" a kellemetlen szagot, de vigyázz, hogy tusfürdő ne érje a bekent testrészt. Az első kezelés után észrevehető lesz az eredmény.

Mi mindenre hat az olaj?

- izületi gyulladások
- izom fájdalmak
- ínszalag szakadások, zúzódások
- ficamok kezelése
- izomláz ellen
- hátfájásra
- reumás panaszokra

Fotó: tudasfaja.com

Forrás: http://joportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
33 dolog, amit az egészséges és boldog emberek jól csinálnak
  2015-06-19 22:22:16, péntek
 
  33 dolog, amit az egészséges és boldog emberek jól csinálnak





Boldognak és egészségesnek lenni? Mindannyian vágyunk erre és mindent megtennék, hogy ezeket elérjük valamiképpen. Érezni akarjuk, hogy élünk és élvezni szeretnénk életünk minden egyes pillanatát. Ha jobban belegondolunk, ezt nem is olyan bonyolult megvalósítani. Igazán apró dolgokra van csak szükség, amelyek gyakorlatba ültetése mind-mind hozzájárul az áhított egészséges, boldog élet eléréséhez. Itt van ehhez pár megszívlelendő jó tanács.

1. Tudd, hogy mit akarsz

A mondás szerint, aki nem tudja, melyik kikötő felé hajózik, annak egy szél sem kedvező. Próbáld kitűzni magad elé a célt, hogy minden arra fújó szelet kihasználhass!

2. Próbálj őszinte lenni

...főleg magadhoz. Semmi sem erősebb az őszinteségnél.

3. Tűzz ki célokat magad elé

Ne másoknak, és ne csak azért, mert más azt mondja: ,,képes vagy rá".

4. Keresd a kihívást

Ahelyett, hogy ülsz a babérjaidon, keresd és fogadd el az új kihívásokat.

5. Mindent vagy semmit

Legyen szó munkáról, párkapcsolatról vagy sportról - bármit is teszel, adj bele mindent. Működj 100%-on.

6. Szenvedéllyel tedd, amit teszel

Abban vagy a legjobb, amit szeretsz. Próbáld megtalálni a jelentőségét mindennek, amit teszel. Így odaadással tudod azt végezni.

7. Légy kíváncsi

Ne félj kipróbálni új dolgokat, ne kerüld szándékosan az új helyeteket, kihívásokat.

8. Ha elesel...

...hétszer, akkor kelj fel nyolcszor.

9. Tanulj a hibákból

Ami ma fáj, az holnap erősebbé tesz.

10. Élj a pillanatnak

A szikla árnyéka mindig rémisztőbb, mint maga a szikla. Sokkal könnyebb a jelenben élni és megmászni azt a hegyet, mint állni előtte és arra gondolni, mi volna, ha... A jelenben élni több bátorságot követel az elején, de később eloszlatja félelmeidet.

11. A rugalmasságod legyen az erősséged

Semmi sem biztos - azon kívül, hogy minden változik. Legyél kész erre és tanulj meg elengedni - gondolatokat, dolgokat.

12. Motiváld magad

Ha tudod motiválni és ösztönözni önmagad, akkor nem függsz mások dicséretétől és elismerésétől. Nem vagy rászorulva ahhoz, hogy sikereket tudj elérni. Így hosszabb távon is sikeresebb lehetsz.

13. Hallgass a testedre

Legyen az fáradtság, éhség vagy stressz - figyelj oda tested jelzéseire és bánj jól vele.

14. A regenerálódás kötelező

Találd meg az egyensúlyt igénybevétel és relaxáció között. Edzés és pihenés között. Szánj időt néha a pihenésre is.

15. Aludj

A jó alvás elengedhetetlen a fizikális és mentális regenerálódáshoz egyaránt. Próbálj meg 8 órát aludni minden éjjel.

16. Legyen a szórakozás egyfajta művészet

Rendszeresen kényeztesd magad szórakoztató dolgokkal - amelyeket minden érzékeddel élvezni tudsz, amelyek kikapcsolnak és boldoggá tesznek.

17. Légy hálás

Értékeld a felkelő napot minden egyes reggel, ne csak egy-egy esős időszak után. Legyen ez a mottód: értékelem a hétköznapi dolgokat és hálás vagyok, amiért élhetek.

18. Nevess... sokat

Erősségeddé válhat az, ha megtanulsz mindent nem annyira komolyan venni - helyzeteket, embereket és magadat is beleértve. A jó humorérzék életet menthet.

19. Őrizd meg nyugalmadat

A nyugalom úgyis mindig legyőzi az indulatot. Ha nyugodt tudsz maradni, több esélyed van arra, hogy helyes döntéseket hozz - a magánéletben és munkahelyen egyaránt.

20. Élénk kapcsolatok

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled is bánjanak. A közelség, a közvetlenség másokkal segít a fejlődésben.

21. Tanulj másoktól

Ahelyett, hogy azt mondanád ,,én ezt már tudom", legyél nyitott és használj ki minden olyan helyzetet, ahol valami újat tanulhatsz, tanulj az emberektől, tanulj a helyzetekből.

22. Legyél aktív

...még a szerelmi életben is. Tudniillik, a nemi együttlét, mint fizikai aktivitás, boldogsághormonokat szabadít fel, ami kötődést vált ki a másik személy iránt. Megerősíti a kapcsolatot és fitten tart.

23. Táplálkozz ösztönösen

Hallgass a tested jelzéseire és táplálkozz azok szerint. Szervezeted mindig jelzi, hogy mire van szüksége - tégy neki eleget.

24. Diéta? Kösz, nem

Az étel megvonása és a szigorú diéták nem jók. Csak ideiglenes súlyvesztést okoznak, ami nem tartós és hamar visszafordul az eredeti állapot.

25. Kiegyensúlyozott étrend

Néha a gyorsétel és az édesség is belefér. A mértékletesség a kulcsa mindennek. Nem kell rizsen és brokkolin élned ahhoz, hogy egészséges legyél - többet érsz a változatos, kiegyensúlyozott étrenddel.

26. Találd meg az egyensúlyt

Nincs fény árnyék nélkül, nincs nap eső nélkül, nincs munka pihenés nélkül. Találd meg az egészséges egyensúlyt mindenben, minden nap.

27. Ugrálj, táncolj, játssz

Mi sem jobb annál, amikor újra gyermeknek érezheted magad és olyan dolgokat csinálhatsz, amelyeket kiskorodban imádtál? Engedd meg magadnak időnként, hogy újra gyerek lehess.

28. Ne hasonlítsd magad

...másokhoz. Mert ez a hasonlítgatás nem mindig tesz boldoggá.

29. Oldd meg a konfliktusokat

Tudatosítsd, hogy a konfliktusok által fejlődhetsz. Ha képes vagy őket megoldani, az a nagyszerű társas képességeid jelzője (úgy a professzionális, mind a családi életben).

30. Kommunikálj

Érzékeld aktívan a gondolataidat, érzéseidet és vágyaidat. Fejezd ki őket és közöld másokkal.

31. Cselekedj, ne panaszkodj

Inkább gyújts meg egy gyertyát, ahelyett, hogy a sötétség miatt panaszkodnál.

32. Bocsáss meg

...másoknak, de legfőképpen önmagadnak. A béke benned kezdődik.

33. Barátkozz meg a halállal

Tudjuk, hogy mind meghalunk egyszer - de mégsem mindig fogadjuk ezt el. A boldog emberek képesek megbékélni a halállal és annak gondolatával. Abban a hitben élni, hogy ez a nap is lehet az utolsó, segít maximálisan kihasználni a nap minden óráját.


Tény: Nigéria a legboldogabb emberek hazája - az ország lakosságának 44%-a boldognak vallja magát.

Forrás: http://joportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A szív betegségeinek lelki háttere
  2015-06-19 22:20:15, péntek
 
  A szív betegségeinek lelki háttere





Szívünk lelkünk térképe. Mondd meg mi fáj és kiderül mi van valójában a lelkedben!

Szívizomgyulladás


Vírusfertőzés, allergiás reakció, vegyszerek, vagy az egész szervezetet érintő gyulladásos folyamatok váltják ki.
Lelki okai:önimádás, érzelmi bizonytalanság, gyermekkel szembeni elégedetlenség, bekeményítés, tudatalatti erőszakosság, teljes bukás miatti szorongás, tudatalatti sikerhajhászás, átok miatti frusztráció, irreális vágyak miatti szorongás.
Mentális okai:teljes bukás tévhite, fixa ideák, egyéniség-kibontakoztatás hiánya, értékes tárgy elvesztése miatti bűntudat, tudatalatti önáltatás, függetlenséghiány.


Szívkamra-megnagyobbodás


A bal kamra megnagyobbodását szívinfarktus és ismétlődő, nagy fizikai terhelés (versenysport), míg a jobb kamráét bal szívfél elégtelenség, krónikus obstruktív tüdőbetegség, emfizéma, asztma, bronchitis vagy restriktív tüdőbetegség ( pl. szilikózis, TBC) alakítja ki; máj- és lépnagyobbodást, ödémákat, hasvizet és lábszárfekélyt idéz elő.
Lelki okai: biztonságigény, túlzott kötekedés, gyermekkori szexuális gondok miatti gátlás, testi megterhelés, elanyátlanodás, fegyelmezetlenség.
Mentális okai:túlzott kifogáskeresés, önösség miatti bűntudat, jelen életbeli személyiségfejlődést gátló önítéletek.


Szívkoszorúér-betegség


Mellkasi fájdalommal, gyengeséggel, nehézlégzéssel, fulladással, halálfélelemmel jár a szív koszorúereinek keringési zavara, a keringési rendszer helyi elégtelensége, ami az erek szűkületéből, elzáródásából vagy simaizom-görcséből keletkezik.
Lelki okai:nagy belső üresség, megszállottság, elfojtott munkahelyi kudarc, munkától irtózás, élet előli bezárkózás, elfojtott beteljesülés, létrontás miatti szorongás, túlzott alkalmazkodás miatti szorongás, frigiditás miatti szenvedés, letörtség, kettősség, anyagi örömök utáni vágy, megrettenés, magauntság, új kapcsolatra vágyás, elfojtott félelem az újrakezdéstől, szexuális energia elfojtása, túlzott életuntság, elnyomottság érzet miatti szorongás, szülő-gyermek ellentét miatti szenvedés, lelki túlfeszítettség miatti szorongás, anyaság kötelességszerű vállalása miatti szorongás, eredménykényszer miatti szorongás, lelketlenség miatti szorongás, megoldatlan érzelmi kötődések miatti szenvedés, észellenes cselekedet, felszínes barátság.
Mentális okai:érzelmi birtoklásvágy miatti bűntudat, önértékelési zavarok, tudatalatti egzisztenciális fennsőbbségérzés, szóváltás miatti összeszólalkozás, életpálya módosítás miatti negatív jövőkép, mások hibáztatása, bűnösség áthárítása.


Szívkoszorúér-trombózis


A szívkoszorúérben keletkező vérrög (trombus) okozta elváltozás.
Lelki okai:érzéki szenvedély, csalódás apában, tunyaság, önmagával szembeni érdektelenség, látszatszeretet, gyász, elfojtott félelem az elfeledettségtől, szerelmi beteljesületlenség miatti szorongás, be nem tartott ígéret miatti szorongás, démonikus ösztönök miatti szenvedés, elfojtott szeszélyesség, félelem a beszennyeződéstől, tudatalatti tekintélykövetés, ügyetlenség tévhite miatti szorongás, küldetéssel szembeni lázadás miatti szorongás, érzelmi irányvesztés miatti szorongás, magány miatti szenvedés.
Mentális okai:belső vezetővel ellenkezés, beváltatlan ígéret, tudás manipulálása, szellemi teljesítőképesség hiánya.


Szívneurózis


Fokozott szívdobogást, félelmeket, nyomasztó érzéseket, nehézlégzést, szívgörcsöket, a bal karba kisugározó élénk fájdalmat, szédülést, fülzúgást, fejfájást, alvászavart és nyomasztó, nyugtalan álomképeket eredményez a szívneurózis.
Lelki okai:gyötrelem, anyagi gondok, hirtelen haragúság, elfojtott feszültség, önmegadás, teljes erőtlenség, tudatossággátló érzelmi görcs miatti szenvedés, anyagi manipuláltság miatti gátlás, öregséggel szembeni belső ellenállás miatti gátlás, egyhangúság miatti szenvedés.
Mentális okai:zavarodottság, lélek és ész közti ellentét, alávalóság szándéka, spirituális meggyőződés hiánya, elfojtott önutálat, mások ledegradálása, elfojtott szellemi vibrálás.


Szívritmuszavarok


A szívizom működésének átmeneti rendezetlenségéből ered; gyakran szívbetegségek (szívizominfarktus, koszorúér- elégtelenség, billentyűbetegségek) következtében alakul ki.
Lelki okai:uralkodási hajlam, vacillálás, becsvágy hiánya, szenvedélyfüggőség, partnerrel szembeni elégedetlenség, félelem a testi szerelemtől, túlzott kedvetlenség, tudatalatti félelem az eladósodástól, túlzott ellenséges indulat, kompromittáló tett miatti szorongás, túlzott szánakozás, tudatalatti zsiványság, beteljesületlen vágy miatti szorongás, elfojtott erős szexuális étvágy, hosszantartó sikertelenség miatti szorongás, elfojtott érzések miatti szorongás, félelem miatti rossz közérzet, nézeteltérés miatti szenvedés.
Mentális okai:hűtlenség miatti bűntudat, születés előtti mentális trauma, erkölcsi érzék hiánya miatti rosszkívánság, testi hiba miatti negatív jövőkép.


Szívszorulás


Szívbetegség, szívkoszorúér-betegség, atherosclerosis, koronária trombózisa, ritmuszavarok, elektrolit-egyensúly zavara, sokk, súlyos sérülés, vérzés, áramütés, anafilaxiás sokk, hypoxia, légzési elégtelenség, magas vérnyomás, lipoproteinemia, polyarteritis nodosa, szívkoszorúér-embólia, koszorúér-aneurizma, bal kamra hypertrophia, trombózis és alvási apnoe okozzák a szívszorulást.
Lelki okai:gyűlölködés, feltételes szeretet, nemi partner iránti düh, elfojtott félelem a magánytól, végzetes betegség miatti szorongás, állandó stresszhelyzetek miatti szorongás, testképzavarok miatti gátlás, tudatalatti tárgyhalmozási kényszer, irracionális félelmek miatti gátlás, emberfeletti teljesítmény utáni sóvárgás, erős szexuális étvágy miatti szorongás, beteljesítetlen szerelmi vágy miatti szorongás.
Mentális okai:Isteni Akarat felülbírálása, megrágalmazottság, férfiellenes mentális agresszivitás miatti ártószándék, anyagi nyomorúság miatti negatív jövőkép, alattomos szándék ártóimpulzusa, szellemi erőfölénnyel visszaélés, fontosságtudat, nyomott kedély miatti negatív jövőkép, haszonelvűség dogmája.

Szívtáji fájdalom


Szorító fájdalom heveny koszorúér-elégtelenségben szenvedőknél; a dohányzás, alkohol, stressz és magas koleszterinszint okozza; a stressz az erek elzáródását, a szív artériáinak áramlászavarát hozhatja létre, mely szegycsont alatti felső végtag felé sugárzó fájdalmat, heves szívdobogást, szédülést, fulladásérzetet idéz elő.
Lelki okai:együttműködésre képtelenség, sorssal szembeni belső ellenállás, elfojtott aggodalom, elfojtott félelem a szenvedéstől, lakás elárverezés miatti félelem, elviselt erőszak miatti gátlás, tudatalatti sors iránti harag, elfojtott félelem mások véleményétől, viszontagság miatti szorongás, átok miatti agresszivitás.
Mentális okai: kéjhajhászás miatti bűntudat, szellemi elfajzás miatti ártószándék, szellemi terméketlenség, elintézetlen érzelmi ügyek miatti bűntudat, besározott becsület.
Szívtumor


A szív jóindulatú daganatának tünetei: hirtelen halál, embólia, megterheléskor jelentkező légszomj, orthopnoe, tüdőödéma, fáradtság, duzzadt lábak, hasi ascites, mitrális regurgitáció, ájulás, szédülés, láz, ízületi fájdalom, fogyás, elkékülés, petechia, kiütés, szívdobogás, mellkasi szorítás, mellkasi fájdalom, köhögés, Raynaud-kór és puffadt arc.
Lelki okai:valóság előli menekülés, sértés miatti gátlás, szeretet megvonása miatti szenvedés, bizalomhiány miatti félelem.
Mentális okai:önhittség, gyalázás, szülő cserbenhagyása miatti bűntudat, önkicsúfolás, emberségesség tévhite, erőpazarlás miatti bűntudat, lelki nyomorúság miatti negatív jövőkép, gazdagsággal hivalkodás.


Szívüregi trombózis


Cardiomyopathia, dilatativ és alkoholos cardiomyopathia, pitvari fibrilláció, szívelégtelenség és műbillentyű a szívben hajlamosítanak a fáradékonysággal, rossz közérzettel, sápadt bőrrel, átmeneti féloldali bénulással, feledékenységgel, átmeneti tudatzavarral és eszméletvesztéssel járó betegségre.
Lelki okai:hűvösség, félelem a cselekvéstől, elfojtott rajongás, túlzott elhatárolódás, határidő miatti elfojtott szorongás, önutálat miatti szenvedés.
Mentális okai:szellemi-lelki ellenállás.


Szívbillentyű-fertőzés


A szívbillentyűk felszínére rakódó, ott megtapadó felrakódások főleg baktériumokból állnak, melyek roncsolhatják a billentyű szerkezetét, és akadályozzák a normális véráramlást.
Lelki okai:uralkodóhajlam, önpusztítás, nélkülözés, erőteljes érzelmek, testi-lelki összeomlás, elfojtott gátlás, tudatalatti félelem önmagunk elengedésétől, bűnös mulasztás miatti szorongás, okvetetlenkedés, túlzott gátlástalanság, elfojtott döbbenet, elfojtott nemi vágy miatti szorongás, nyomorúságos körülmény miatti szorongás, sértett igazságérzet, kibékíthetetlen ellentét miatti szorongás, tudatalatti rejtőzködés, kilátástalan élethelyzet miatti félelem, önelfogadás hiánya miatti gátlás.
Mentális okai:szellemiek hajszolása, érzelmi alapú döntéshozatal, tudatalatti vívódás, elutasítás miatti hitehagyottság, frigiditás miatti negatív jövőkép.


Szívblokk


Szívbetegség, szifilisz, akut reumás láz, digitáliszmérgezés okozta betegség, amely lassú szív- működést, kábultságot, szédülést, rövid eszméletvesztést idéz elő.
Lelki okai:kielégülésről való lemondás, lekötelezettség, elnyelt düh, gépiesítő viselkedésminták, érzelmi elszigeteltség, elfojtott rettegés, túlzott cselekvésképtelenség, termékenység elutasítása, tudatalatti irigység, tudatalatti félelem az elvárásoktól, túlzott félelem a feszültségtől, tudatalatti félelem a nőiesség elvesztésétől, elfojtott érzelmi energiák miatti szenvedés, üldözöttségérzés miatti félelem, háttérbe szorítottság miatti szenvedés, fiatalkori szexuális visszaélések miatti gátlás, szorult helyzet miatti szenvedés.
Mentális okai: elvárásoknak megfelelni vágyás, szóbeli terror, nyerészkedés miatti ártószándék, rossz férj tévhit, magány miatti hitehagyottság.

Forrás: http://joportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Csokis eper
  2015-06-19 22:12:46, péntek
 
 


Kép forrása: aztak.blog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Eperdzsem tartósítószer nélkül
  2015-06-19 22:06:30, péntek
 
  Eperdzsem tartósítószer nélkül

Hozzávalók:

3 kg apróbb szemű, édes, érett eper
1,20 kg cukor (kilónként 40 dkg, de 50 dkg-ot is tehetünk bele, ha édesebbre szeretnénk)
10 db csavaros, hibátlan tetejű 3 dl-es üveg

Elkészítés:

Az epreket alapos, többszöri mosás után megtisztítjuk, és egy nagyobb, 6-7 literes fazékba rétegezzük a cukorral. Jól szellőző konyharuhával letakarva 24 órát állni hagyjuk.

Ezután feltesszük a tűzhelyre, burgonyatörővel kicsit törünk rajta, sok eperszem így is egyben és darabos marad, felforraljuk (5 dl eperlevet üvegbe szörpnek kimertem, hogy kicsit sűrűbb legyen), és a forrástól számított 20 percig közepes hőfokon (jól rotyogjon) főzzük - keverjük, közben többször lehabozzuk.

Előre kimosott - legkönnyebb mosogatógépben magas hőfokon - és kiszárított üvegekbe majdnem színültig töltjük, a fémtetőt erősen rácsavarjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, majd visszafordítva szárazdunsztba tesszük, és abban hagyjuk min. 24 órát dunsztolódni, majd felcímkézhetjük, és a végleges helyére tesszük.





Megjegyzés:

Sok éve már mindent hűtőtáskában dunsztolok, jó módszernek tartom, nem kell tortúrázni a dunsztolással, a leghatékonyabban tartja a meleget és a legtovább. Kibélelem újságpapírral, mert kiváló hőtároló, és az üvegek tetejére is több réteg papírt helyezek, mielőtt a hűtőtáskát lezárom.

Azért teszem kis üvegekbe, mert felbontás után a hűtőben célszerű tárolni a dzsemet, mivel nincs benne tartósítószer, és normál hőmérsékelten hamarabb romlana. Felbontás után a hűtőben viszont hetekig eláll - ha marad rá ideje.

Aki bizonytalan a módszerben - mint én is sokáig -, ne töltse az üvegeket színültig, hanem 2-3 kukac Na-benzoátot tegyen minden üveg tetejére, és egy réteg frissen tartó fóliát tegyen a tetők alá.

A befőzés alatt fokozottan ügyeljünk a higiéniára, hogy semmiféle szennyeződés (pl. kenyérmorzsa) ne kerülhessen még a közelébe se, mert megromolhat.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3421
  • e Hét: 12924
  • e Hónap: 26829
  • e Év: 156536
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.