Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát, száp álmokat!
  2015-06-27 23:59:30, szombat
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Kék virág
  2015-06-27 23:46:45, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Almás rántott sajt
  2015-06-27 23:31:36, szombat
 
  Almás rántott sajt

Hozzávalók:

30 dkg hajdú vagy eidami sajt egy darabban
2 alma
2 tojássárga
a bundázáshoz: 2 evőkanál liszt
2 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez: bő Vénusz olaj
a mártáshoz: 5 dl tej
5 dkg vaj
3 csapott evőkanál finomliszt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
törött fehér bors, só.

Elkészítés:

a sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojássárgával bekenem. Az almát megmosom, kicsumázom és vékonyra karikázom. A bundázáshoz szükséges tojást felverem.

egy-egy - tojásos felével összefordított - sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, hústűvel megtűzöm, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem, és morzsában megforgatom. Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm. A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, és folytonosan kevergetve, gyenge lángon kiforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem. A rántott sajt a mártással és párolt rizzsel tálalható.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Caesar saláta szárnyasmájjal
  2015-06-27 23:30:28, szombat
 
  Caesar saláta szárnyasmájjal

Hozzávalók:

25 dkg szárnyasmáj
2 evőkanál szójamártás
2 szelet toastkenyér
2 gerezd fokhagyma
1 fej saláta
2 paradicsom
fél kígyóuborka
2 főtt tojás
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál fehérborecet
6 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál mustár

porcukor
reszelt sajt
Vénusz olaj

Elkészítés:

A májat felkockázzuk, tálba tesszük, a szójaszósszal leöntjük. Letakarjuk, és fél óráig hűtőben érleljük.

Legszebb széles teflonserpenyőnkben olajat hevítünk, rajta a felkockázott kenyeret a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban a májat is megpirítjuk.

A salátát apróra tépkedjük, a paradicsomot, az uborkát és a főtt tojást karikákra vágjuk.

Jön az öntet: a hagymát nagyon apróra vágjuk, és a fehérborecettel, valamint a mustárral összekeverjük. Sóval, borssal, porcukorral ízesítjük, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olívát is.

Az előkészített hozzávalókat 4 tányéron elosztjuk, rátesszük a májat, meglocsoljuk az öntettel, meghintjük a kenyérkockákkal és a reszelt sajttal.

Friss, gyümölcsös rozét igyunk mellé.

Megjegyzés:

Nem kell hűteni, sőt az a legjobb, ha a máj még meleg rajta. Ugyanígy készül a csirkehúsos is, csak ott ugyanennyi mennyiségű, kis kockákra vágott csirkemellet használunk.

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Csúsztatott palacsinta narancsmártással
  2015-06-27 23:29:20, szombat
 
  Csúsztatott palacsinta narancsmártással

Hozzávalók:

3 tojás
10 dkg porcukor
15 dkg liszt
A töltelékhez:
cukrozott kakaó
A narancsmártáshoz:
15 dkg liszt
8 evőkanál cukor
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs leve
5 dl tej
3 tojássárgája
mazsola
narancsaroma
kis narancshéj

Elkészítés:

A palacsintához a 3 tojássárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverjük. 3 tojásfehérjét keményre verjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, majd a lisztet belekeverjük. Nagy palacsintákat készítünk, kb. 6 darabot, félig sütjük csak, majd egy tálra csúsztatjuk, cukrozott kakaóval megszórjuk, majd a következő palacsintát erre csúsztatjuk. Az utolsó palacsintát fordítva tesszük rá, és a sütőbe toljuk 20 percre. Közben elkészítjük a mártást: 5 dl tejet felforralunk, hozzáadjuk 1 narancs levét, kis reszelt héját, mazsolát, narancsaromát. 15 dkg sima lisztet, 8 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejjel simára keverünk, ezzel besűrítjük a narancsos tejet. (Ha lehet, gőz felett, így nem csomósodik be.) A palcsintát felszeljük, mint a tortát, leöntjük a mártással, tejszínhabbal díszítjük.





Megjegyzés:

A receptet Belányi Ferencné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Vörösboros-borókabogyós vaddisznópörkölt
  2015-06-27 23:27:39, szombat
 
  Vörösboros-borókabogyós vaddisznópörkölt

Hozzávalók:

80 dkg vaddisznóhús
2 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
8 szem borókabogyó
15 szem feketebors
2,5 dl testes vörösbor
1 evőkanál zsír
2 kávéskanál pirospaprika
3 evőkanál lecsó (vagy 1-1 paradicsom és paprika)

Elkészítés:

1 nappal a főzés előtt bepácoljuk a húst: a húst leöblítjük, és egy mélyebb porcelán- vagy üvegtálba tesszük, hozzáadunk 1 fej felkarikázott vöröshagymát, a fokhagymákat beirdalva, a borókabogyót, a babérlevelet és a szemes borsot, és felöntjük 2 dl borral. Lezárjuk, és 24 órán át a hűtőben érleljük, időnként megforgatva a húst.

Másnap kivesszük a húst a pácléből, 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk. A maradék 1 fej hagymát finomra kockázzuk, és megfonnyasztjuk a zsíron. Hozzáadjuk a húst, körbepirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Csak ekkor sózzuk, felöntjük a maradék borral, és puhára főzzük.

Nokedlivel tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mandulakonyha küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kukoricás borsókrémleves
  2015-06-27 23:26:03, szombat
 
  Kukoricás borsókrémleves

Hozzávalók:

50 dkg zölborsó

kevés ételízesítő vagy 1/4 leveskocka
1 l víz
40 dkg kukorica (konzerv)
3 teáskanál étkezési keményítő
1 kávéskanál édes pirospaprika
4 evőkanál creme fraîche vagy 1 evőkanál tejszín + 3 evőkanál tejföl
4 evőkanál finomra vágott metélőhagyma

Elkészítés:

A borsót sós vízben 20 percig főzzük. Beleteszünk 30 dkg kukoricát, majd az egészet mindenestül összeturmixoljuk. Ezután szitán vagy paradicsompasszírozón át kell nyomni. Felöntjük a vízzel, ellenőrizzük, hogy megfelelően sós-e.

A tejszínt, a tejfölt, a pirospaprikát és a keményítőt összedolgozzuk, behabarjuk vele a levest, kissé beforraljuk. Tálalás előtt megszórjuk metélőhagymával és a maradék kukoricával.





Üres vagy fokhagymás pirítóssal fogyasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Velős pirítós
  2015-06-27 23:24:29, szombat
 
  Velős pirítós

Hozzávalók:

6-8 db velőrózsa
ét Vénusz olaj
4 gerezd fokhagyma

bors
ételízesítő
kenyér

Elkészítés:

Az olajat felmelegítjük, beletesszük az összezúzott fokhagymát. Néhány másodperc múlva beletesszük az összekockázott velőt. (2-3 mp tovább ne süssük a fokhagymát, mert könnyen megég, és akkor kesernyés lesz.) Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. Felengedjük 1-1,5 dl vízzel, és megpároljuk. Addig sütjük, míg a vizet elfőtte. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés:

A család egyik kedvence ez. Reggelire, vacsorára tökéletes étel.

A receptet Jabaki2 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2015-06-27 21:43:20, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1622
  • e Hét: 11125
  • e Hónap: 25030
  • e Év: 154737
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.