Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Rózsáim
  2015-10-08 21:58:59, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Oreo torta
  2015-10-08 21:52:23, csütörtök
 
  Oreo torta

Hozzávalók:

egy 20 cm-es tortaformához:
A tortalaphoz:
2 tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál holland kakaó
2 evőkanál olaj
csipetnyi sütőpor
A krémhez:
25 dkg mascarpone krémsajt
20 dkg porcukor
20 dkg görög joghurt
3 dl habtejszín
10 g zselatin
20 dkg oreo keksz
A díszítéshez:
1,5 dl habtejszín
8 db oreo keksz

Elkészítés:

A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, a kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában kb. 15 perc alatt megsütjük.

A krémhez a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint, végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.

6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük, és a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük és a tortát tálcára rakjuk. A habtejszínt felverjük, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket egy-egy fél oreo keksszel díszítjük. Az oldalára a maradék tejszínt diszítésnek kinyomjuk.





Megjegyzés:

A család kedvence lett. Jó ideje szemezgettem vele, mire megalkottam a saját tortámat.

A receptet és a fotó Zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Kijevi csirkemell
  2015-10-08 21:50:13, csütörtök
 
  Kijevi csirkemell

Hozzávalók:

4 fél csirkemellfilé (50-60 dkg)

őrölt bors
16 dkg vaj (a fele reszelt sajt is lehet)
1 mokkáskanál citromlé
1 mokkáskanál friss, fölaprított tárkonylevél vagy feleannyi szárított
fél mokkáskanál mustár
8-10 dkg liszt
2 nagy tojás
12 dkg zsemlemorzsa.
A sütéshez: bőven olaj

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárogatjuk. Utána egyenként lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. Ezt úgy a legjobb, ha a húsra egy folpackot fektetünk (alá is lehet tenni), csak utána klopfoljuk. Így nem ragad bele a puha hús a húsverő kalapácsba, nem esik szét a mellfilé, ráadásul konyhánk is tisztább marad. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Ráadásul, ha hideg, szebben lehet majd bundázni is.
A töltelékhez a puha vajat citromlével ízesítjük, megsózzuk, az apróra vágott tárkonylevéllel, a mustárral meg leheletnyi borssal fűszerezzük. Annyi időre - kb. 15 percre - a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formálható legyen, mert ez a következő lépés. A fűszeres vajat 4 részre osztjuk, egyenként kis ,,kolbászokká" hengergetjük, majd mindegyik hússzelet közepére rakunk belőle egyet. A csirkehúst a töltelékre borítjuk, és hasonlóan ahhoz, ahogy a töltött káposztát szoktuk, felgöngyölítjük.
A töltött csirkemelleket lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, közepesen forró olajban - lehet olajsütőben is - oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük.





i idő: 40 perc + dermesztés

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Oreó torta - ezért a desszertért őrülünk meg mi, magyarok!
  2015-10-08 21:48:03, csütörtök
 
  Oreó torta - ezért a desszertért őrülünk meg mi, magyarok!

Az egyik online ételrendelési portál vizsgálta meg, milyen ételekre és receptekre kerestek rá idén leginkább a magyarok. A toplistában kizárólag desszertek és kelt tésztás ételek találhatóak, az oreós torta pedig népszerűbb, mint valaha.

A Falatozz.hu arra volt kíváncsi, hogy a felhasználók milyen ételekre keresnek rá, amikor megéheznek.
Cukrot és fehérlisztet akarunk minden mennyiségben

A legnépszerűbb keresőszavak mindeddig a torta, palacsinta, pizza, muffin, pogácsa, piskóta és sütemény voltak az idei évben.

Az adatokból kiderül, hogy Szigetszentmiklóson, Pápán és Veszprémben szeretnének a legtöbben tortát sütni, a legnépszerűbb ízek pedig az Oreo, az oroszkrém és a sacher.





A palacsinta még mindig sláger

Ami a palacsintát illeti, az alaprecepten kívül az amerikai és hortobágyi verziók foglalkoztatták a böngészőket, különösen Miskolcon, Debrecenben és Győrben.

A pizza a legnépszerűbb főétel, ez nem okozott meglepetést senkinek sem. Az azonban igen, hogy a regionális érdeklődést tekintve legtöbbször Debrecenben, a Pest megyei Kerepesen és Szegeden írták be a keresőoldalon a pizza szót, a tészta és paradicsomszósz receptjére fókuszálva. Az adatok szerint a hawaii, magyaros és sonkás ízvilágot szeretjük a legjobban.

A muffin a székesfehérvári, győri és miskolci böngészőket hozta leginkább lázba, az ízeket tekintve pedig a csokis, meggyes és banános verziók foglalkoztatták az édesszájúakat.

A legkedveltebb sós rágcsálnivaló a pogácsa, azon belül is a sajtos, túrós és krumplis ízvilág, különösen Pécsett, Székesfehérváron és Szegeden.

Piskótára torta vagy tekercs formájában, illetve meggyes, kakaós és csokis ízekre koncentrálva kerestek leginkább.

Kijevi csirkemell és oreós torta

A főételek közül a kijevi csirkemellnek nőtt leginkább a rajongótábora.
Az is kiderül a statisztikákból, hogy mely keresőszavak népszerűsége ugrott meg leginkább az idei évben.
A legdrasztikusabb sikere az Oreo tortának van, ugyanis 140%-kal nőtt idén a keresési aránya, még úgy is, hogy az érdeklődők köre szinte kizárólag budapestiekből áll.





Imádjuk az oreo tortát

A további két dobogós kevéssé meglepő, hiszen idényjellegű ételekről van szó: nyáron a kovászos uborkára nőtt 90%-kal az érdeklődés, május-júniusban pedig a spárgára ugyanennyivel. A legnépszerűbb fogalmak között egyedüli főételként szerepel a kijevi csirkemell. A fűszervajjal töltött rántott hús tudhat valamit, ugyanis 80%-kal ugrott meg az internetezők érdeklődése a klasszikus frissensült iránt.

A brokkolikrémleves is népszerű volt, ugyanis a nyár kivételével folyamatosan volt rá érdeklődés, összesen 70%-ot ugrott a böngészési rátája. A paradicsomsaláta is ennyivel lett népszerűbb keresőszó, de csak ősszel. A nyár slágere volt továbbá a gyümölcsleves, erre a könnyű fogásra 50%-kal nőtt a keresési kedv. A meleg időszakban továbbá a meggyes piskóta és meggyleves egyaránt megmozgatta a netszakácsok fantáziáját, hiszen 40-40%-kal emelkedett népszerűségi mutatójuk.

Kutatásukat a Google Trends oldalán végezték, ahol megnézték, melyek voltak a legkeresettebb 2015-ös kifejezések a Főzés és receptek kategóriában.





Mit kíván a magyar?

MME

Forrás: Mindmegette.hu -- Érdekességek


 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Négysajtos tepsis pizza - pofonegyszerűen!
  2015-10-08 21:41:00, csütörtök
 
  Négysajtos tepsis pizza - pofonegyszerűen!

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 dkg élesztő
8 evőkanál olívaolaj
20 dkg trappista sajt
20 dkg juhsajt
20 dkg márványsajt
20 dkg mozzarella
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A lisztet tálba szórjuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk 3 dl langyos vizet, és elkeverjük. Letakarva, meleg helyen 30 percig állni hagyjuk.

A kovászhoz 4 evőkanál olajat teszünk, sima tésztává gyúrjuk, és még 15 percig kelesztjük. Közben a juh- és a márványsajtot szétmorzsoljuk, a trappistát lereszeljük, a mozzarellát felszeleteljük. A tésztát liszttel kikent tepsibe fektetjük, és egyenletesen elosztjuk rajta a sajtkeveréket.

Megszórjuk a felszeletelt fokhagymával, és meglocsoljuk olívaolajjal. 225 fokon 40 percig sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Barackos-rozmaringos túrókrém
  2015-10-08 21:38:52, csütörtök
 
  Barackos-rozmaringos túrókrém

Hozzávalók:

350 g túró
150 ml tejföl

2 ek + 1 tk méz

fél db vaníliarúd
2 db nagyobb őszibarack
fél tk frissen felaprított rozmaring
20 ml édes fehérbor

Elkészítés:

A túrót tegyük egy tálba a tejföllel, a 2 ek mézzel, valamint a vaníliavelővel együtt. Botmixerrel pürésítsük, majd osszuk el az előkészített csatos vagy befőttesüvegekben.

A barackokat hámozzuk meg, kockázzuk apróra. Kisméretű edényben forraljuk össze az 1 ek mézzel, a borral (vízzel helyettesíthető) és a rozmaringgal. A tűzről lehúzva hagyjuk langyosra hűlni, majd kanalazzuk a túrókrém tetejére. Fogyasztásig tartsuk a hűtőben vagy a hűtőtáskában.





Megjegyzés:

Hozzávalók: 4 személyre.

Az őszibarack lehet konzerv is. Ha ilyet használunk, elhagyhatjuk a mézet, mert a gyümölcs önmagában is elég édes lesz!

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Narancsos csirke koktélparadicsommal és lencsesalátával
  2015-10-08 21:36:40, csütörtök
 
  Narancsos csirke koktélparadicsommal és lencsesalátával

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé
A húspáchoz
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd átnyomott fokhagyma
1 narancs leve és reszelt héja
1 evőkanál méz
1 evőkanál oregánó
egy csipet szárított, morzsolt csilipehely
tengeri só
őrölt fekete bors
1 evőkanál vaj
175 g koktélparadicsom, félbevágva
1 lencsekonzerv (400 g-os)
5 g friss kakukkfű
A salátaöntethez
2 teáskanál mustár
egy citrom leve
1 teáskanál cukor
¼
csésze makadámolaj

Elkészítés:

Tegyük a csirkét egy alacsony tálba. Verjük fel együtt az olívaolajat, a fokhagymát, a narancsdzsúszt és a -héjat, a mézet, az oregánót, a csilit, a sót és borsot. Öntsük rá a csirkére, és hagyjuk állni benne 10 percig.
Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olívaolajat és a vajat. Amikor felolvadt a vaj, tegyük bele a csirkét - tegyük félre a páclevet -, és süssük a csirke mindkét oldalát 2-3 percig vagy addig, amíg aranybarnára nem sül.
Tegyük ez után a melleket egy kicsi tűzálló tálba, öntsük rá a félretett páclevet, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Vegyük ki a sütőből, tegyük félre.
Keverjük össze a félbevágott paradicsomokat, a lencsét és a kakukkfüvet. Keverjük össze az öntethezvalókat, és öntsük a lencsére.
A csirkét a lencsés, paradicsomos salátaágyon tálaljuk; permetezzük rá a serpenyőben megmaradt levet.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sajtos szüreti saláta
  2015-10-08 21:34:51, csütörtök
 
  Sajtos szüreti saláta

Hozzávalók:

200 g bébispenót
100-100 g kék és fehér szőlő
50 g mazsola
150 g cheddar sajt
80 ml vörösbor
50 ml balzsamecet
2 ek
cukor
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A spenót leveleket mossuk meg, csepegtessük le és hagyjuk megszáradni. A megtisztított szőlőszemeket vágjuk félbe. A cheddar sajtot vágjuk 1cm-es kockákra, majd az összes hozzávalót a mazsolával együtt egy nagy tálban keverjük össze. Tálalásig tároljuk a hűtőben lefedve.

Az öntethez egy kisméretű nyeles forralóban a vörösbort a cukorral melegítsük össze és addig hagyjuk közepes láng felett forrni, amíg a felére redukálódik. Ekkor öntsük hozzá a balzsamecetet és főzzük sziruposra. Hagyjuk kihűlni. A bekevert salátát az öntettel meglocsolva tálaljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.





Megjegyzés:

Hozzávalók: 4 fő részére.

Nagy melegben remek alternatíva az ebédre!

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Nagy eső jön szombat éjjelttől
  2015-10-08 20:05:48, csütörtök
 
  Elő az esernyővel!

Elő az esernyővel, esőkabáttal, gumicsizmával! Hétvégén jelentős csapadékra készülhetünk, mediterrán ciklon érkezik.






Pénteken és szombaton helyenként, jellemzően az ország északi felén várható eső, egy-egy zápor, de országszerte borongós időre készülhetünk. Szombaton már előkészíthetjük a gumicsizmákat, ugyanis egy mediterrán ciklon ér el bennünket és jelentős mennyiségű csapadékot hoz magával. A késő délutáni, esti órákban érkezik meg a déli tájakra, majd az éjszaka folyamán dél felől egyre többfelé elered az eső. Vasárnap reggel a legészakibb területeket leszámítva már az eső hangjára ébredhetünk.

Nagy esők jönnek






Senkit sem hagy ki a ciklon, napközben az ország teljes területén esni fog, a napi csapadékösszeg helyenként az 50 mm-t is meghaladhatja. Szombaton ezzel együtt helyenként már feltámad a szél, vasárnap országszerte erős lesz, többfelé viharossá is fokozódhat az északi, északkeleti szél. Az egyre hűvösebb hajnalokat követően, napközben sem melegszik fel jelentősen a levegő, vasárnap csupán 7-13 fok között alakulnak a maximumok. A kirándulásokat lefújhatjuk, marad a forró tea.

Hétfőn átvonul felettünk a ciklon középpontja, marad az esős idő, továbbra is sokfelé erős széllel. Az esti órákra ugyanakkor nyugaton, délnyugaton már eláll az eső, északkelet felé lassan továbbáll a csapadékzóna.

Írta: Herrmann Dóra

Forrás: https://www.idokep.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 397 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 762
  • e Hét: 10265
  • e Hónap: 24170
  • e Év: 153877
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.