Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2015-10-30 23:58:22, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
2015.november 3. Az év utolsó tízmilliószoros napja
  2015-10-30 23:56:43, péntek
 
  2015.november 3. Az év utolsó tízmilliószoros napja - Hogy a lehetetlen is lehetséges legyen





Bármit teszünk, gondolunk, érzünk- azzal teremtünk. Gondolataink és érzéseink alapozzák meg jelenünket és jövőnket is.



November 3-a azért különleges, mert ezen a napon gondolataink, érzéseink és tetteink teremtő ereje tízmilliószor erősebben működik.

Nagyon fontos, hogy ezen a napon: érezz, tégy, gondolkodj: pozitívan!

Érdemes már most egy testi, lelki nagytakarítással kezdeni: hogy felkészülj erre a csodálatos napra.

Valószínűleg már túl vagy számtalan elengedésen, tisztításon, teremtésen. Ennek köszönhetően most fognak beteljesedni és kézzelfoghatóvá válni az álmaid.


Ami eddig csak a képzeletedben létezett, talán ezzel az energialökettel most manifesztálódhat a világodban. Így learathatod kitartó munkád, hited, és pozitív érzelmeid, gondolataid gyümölcsét.

Hogyan készülj erre a nagy erejű napra?

Tisztíts!

-Tisztítsd meg energetikai tested, gondolataid, és környezeted.

Nem kell mindig tudni, mit engedünk el. És nem is lehet. Életünk során számtalan program, viselkedési minta raktározódik el a tudatalattinkba, a média, ill. egyéb befolyásoló eszközök által. A mantrák segítségével biztonságosan tisztulhatunk, tudatunk minden szintjén.

Energetikai tested és gondolataid, ill. a tudatalattidban raktározódó negatív programok tisztítására használd a legerősebb tisztítómantrák egyikét:


Link

Otthonod, környezeted tisztaságát a takarításon kívül, füstölővel, gyertyával, illóolajokkal biztosíthatod.

Összpontosíts!

-Tudd, hogy mi az pontosan, amire vágysz, tudd, hova szeretnél elérni, céljaidat határozd meg egyszerűen és világosan. Kérésed mindig legyen egyértelmű.

Ha Te magad sem tudod pontosan, mit szeretnél, legegyszerűbb, ha a Teremtőre bízod magad és azt kéred, olyan változások, események történjenek életedbe, ami a Föld összes élőlényének javát szolgálja és mindenki számára békét és harmóniát teremt.

Teremts!

-A tízmilliószoros napon négy módon teremthetsz:

1.Tetteiddel

Figyelj, hogy ezen a napon (és életed minden napján) mindenkivel úgy bánj, úgy viselkedj, ahogy azt szeretnéd, hogy veled is bánjanak.

2.Gondolataiddal

Törekedj pozitív gondolatokra. A problémáknál ne ess kétségbe: ismerd fel az erődet, hiszen megvan a képességed arra, hogy minden akadályt megoldj, és a gondokat feladatként kezeld, amik megoldása mindig lehetséges. Képzeld el a sikert és a kívánt eredményeket!

3.Szavaiddal

Beszélj magadról pozitívan. Saját helyzetedet írd le pozitív szavakkal. A panaszkodás, a magunkról áldozatként beszélés ma tilos! Nem a körülményeid áldozata vagy! A teremtő erő benned is éppúgy ott van, mint az Univerzum összes élőlényébe. Tanuld meg, hogy körülményeidet Te alakítod. Mindig van választásod!

Használj pozitív megerősítéseket!

4.Érzéseiddel

Érezd jól magad. Legyél hálás. Mindegy miért. Érezd magad úgy, mintha álmaid máris valósággá váltak volna. Legyél a legboldogabb ember ma a világon! A döntés a tiéd. És az igazi hatalmad abban rejlik, hogy irányítani tudod érzéseidet, mentesülve a külvilág történéseitől.


Érzéseid, gondolataid, tetteid, értékes ajándékok a Teremtőtől. Használd őket tudatosan saját békéd, harmóniád megteremtésére. Így járulsz hozzá legjobban a világ felemelkedéséhez. Ne csak ezen a napon, hanem életed minden napján törekedj erre, hiszen minden egyes pillanatban teremtesz.

Sándor Judit

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
A gyógyital, ami megtisztítja a vastagbelet...
  2015-10-30 23:04:45, péntek
 
  A gyógyital, ami megtisztítja a vastagbelet és méregteleníti a szervezetet!

A vastagbelet érintő működési zavarok, betegségek azoknál a személyeknél gyakoriak, akiket sok stressz, nyugtalanság, idegesség ér, akik túlhajszolják magukat, és az utóbbi 5 év során drasztikus diétákat, fogyókúrákat is kipróbáltak.






A székrekedés is annak a jele, hogy valami nincs rendben a vastagbéllel. Ha a székeléssel baj van, akkor megnő az esélye a káros baktériumok felhalmozódásának, ami komoly fertőzésveszéllyel járhat, és az immunrendszer is meggyengülhet.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk a vastagbél egészségére, optimális működésére, hiszen ha itt valami probléma adódik, az egész szervezetre hatással lesz.

A következő gyógyital természetesen méregteleníti a vastagbelet, megszünteti a székrekedést, megelőzhető vele az aranyér, a vérszegénység, a rossz koleszterin, erősíti az immunrendszert, méregteleníti a májat, véd a stresszel szemben, szabályozza a vércukorszintet és javítja a memóriát.

Nézzük a receptet, az elkészítéséhez szükségünk lesz:

egy fél almára
egy fél sárgarépára
egy negyed céklára
egy kötés petrezselyemre
egy kiskanál darált lenmagra
egy kiskanál darált tökmagra
egy evőkanál mézre
egy pohár vízre
kevés, frissen facsart citromlére, ízlés alapján

Ezt a gyógyitalt kell minden este meginni, ami tulajdonképpen a vacsorát fogja helyettesíteni, csak szénsavmentes ásványvizet szabad utána fogyasztani. Természetesen az összes hozzávalót bele kell tenni egy robotgépbe, majd turmixot varázsolni belőle.

Az éjszaka folyamán az italban található hatóanyagok aktiválódnak, beindul a méregtelenítési folyamat, és a pozitív baktériumok eredményesebben fogják végezni a munkájukat. Lefekvés előtt 1 órával érdemes elszürcsölni az italt. A kúrát 1-2 hónapig kell alkalmazni, utána 3 hónapos szünetet következik.

Ezen gyógyitalt nyugodtan fogyaszthatják a szív-, vese-, vagy egyéb krónikus betegségben szenvedők is. Az alma helyettesíthető avokádóval, mangóval, vagy kivivel is.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Áztasd naponta ebben a lábad és rövid időn belül...
  2015-10-30 23:00:02, péntek
 
  Áztasd naponta ebben a lábad és rövid időn belül megszabadulhatsz az ízületi gyulladásoktól!

Bármikor is törjön rá az emberre az ízületi gyulladások okoztat fájdalom, megáll az élet, hiszen sokszor szinte mozogni sem lehet, így a mindennapi teendők elintézésében is hátráltat ez az alattomos betegség, a munkavégzésről meg jobb nem is beszélni.






Az orvosok által alkalmazott kezelési módszerek nem mindig válni be. A hatás érdekében például életmód és étrendbeli változtatásokra is szükség van. Na és persze almaecetre.

Az almaecet egy természetes és egészséges készítmény, így próbáljuk felvenni a harcot ezzel, és hanyagoljuk az gyógyszeripar által előállított, ízületi gyulladások ellen bevethető káros kémiai gyógyszereket.

A legjobb módja, hogy enyhítsünk az ízületi fájdalmainkon, ha almaecetes fürdőt veszünk, vagy beáztatjuk a sajgó végtagjainkat.

Egy bögre almaecetet keverjünk el 6 bögre meleg vízzel, ebbe tegyük bele a lábainkat, kezeinket. Ha a nyakunkat támadta meg a betegség, egy sálat itassunk át az ecetes keverékkel, és azzal kötözzük be.

Egy másik, szintén hatékony megoldás, ha két evőkanál almaecetet összekeverünk 1 evőkanál olíva-, vagy kókuszolajjal. Ezzel a készítménnyel kell rendszeresen bekenni a fájós területeket.

Az almaecetet belsőleg is lehet használni: 3 evőkanálnyit kell összekeverni 200 ml vízzel, vagy gyümölcslével, és azt kell étkezések előtt, naponta háromszor meginni. És ezzel párhuzamosan a külső fürdetést is érdemes alkalmazni, hogy még gyorsabban megszűnjenek a kínzó tünetek.

Az almaecet azért hatékony, mert nagyon erős antioxidáns, amely segít megtisztítani a szervezetet a sok méreganyagtól, így nem kellene hiányozzon egyetlen egy háziasszony konyhájából sem.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Tökdísz
  2015-10-30 22:50:42, péntek
 
  Tökdísz



 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Vargányával töltött sütőtök
  2015-10-30 22:38:00, péntek
 
  Vargányával töltött sütőtök

Hozzávalók:
1 darab 2 kg körüli sütőtök
10 dkg vaj
2 nagy fej vöröshagyma
35 dkg friss vargányagomba
50 dkg mascarpone sajt
30 dkg trappista sajt
10 dkg parmezán
3 tojás

frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
15 dkg szikkadt kenyérbél


Elkészítés: A sütőtököt félbevágom, kimagozom. A hagymákat megtisztítom, apróra vágom, a gombát vékonyra szeletelem, a trappista és a parmezán sajtot külön-külön lereszelem, a szikkadt kenyérbelet felkockázom. A sütőt előmelegítem 190 fokra.

A vaj felét takaréklángon megolvasztom, és kevergetve puhára párolom rajta a vöröshagymát, hozzáadom a gombaszeleteket, sózom, borsozom, és folyamatosan kevergetve megpárolom, amikor elkészült, félreteszem.

Aprítógéppel összedolgozom a mascarponét a tojásokkal. Belekeverem a reszelt trappista sajtot és a parmezánt, majd hozzáadom a hagymás gombát. A kész tölteléket alaposan megfűszerezem frissen reszelt szerecsendióval.

A maradék vajat megolvasztom, takaréklángon aranyszínűre pirítom benne a kenyérbél kockákat.

A félbevágott, kimagozott sütőtökdarabokat egymás mellé teszem egy tepsibe, amelybe előtte dupla rétegben sütőpapírt helyezek. A sütőtökökbe beleadagolom a gombás keverék egyharmadát, aztán rászórom a megpirított kenyérkockák felét. Ezután jön a gombás töltelék második harmada, a megmaradt kenyérkocka, és végül a maradék gombás töltelék.

A megtöltött sütőtökdarabokra lazán, nem tapadósan alufóliát helyezek, és 1,5 órára beteszem a forró sütőbe. Ha a tök belseje is puhára sült, készen van.

Felszeletelve, melegében tálalom, behűtött száraz fehérborral kínálom.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vöröslencse pástétom friss kenyérrel
  2015-10-30 22:35:40, péntek
 
  Vöröslencse pástétom friss kenyérrel

Hozzávalók:
kb. 10 dkg vörös lencse,
1szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
babérlevél

bors
2 evőkanál mustár

Elkészítés: A répákat megpucolom, felkarikázom, kevés vízben felteszem főni. Ízlés szerint sózom, és a babérlevéllel ízesítem. Amikor félig megfőttek a zöldek, hozzáteszem a lencsét, és 5-6 perc alatt készre főzöm. Leöntöm a levét, turmixgépben pürésítem, beleturmixolom a mustárt és a frissen őrölt borsot.

Megjegyzés

Én sómentes diétára kényszerültem, így só nélkül készítettem el, úgy is finom. Sültek mellé kész szószok helyett, vagy csak egy darabka kenyérrel is finom.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Csúsztatott palacsinta
  2015-10-30 22:31:49, péntek
 
  Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók

Hozzávalók 8 palacsintához:
10 dkg vaj + a sütéshez
8 tojás
8 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg rétesliszt
5 dl tejszín

Elkészítés:
A vajat a tojások sárgájával és a porcukorral habosra keverjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Állandóan keverve beleszórjuk a lisztet, és beleöntjük a tejszínt. Simára keverjük, és 15 percig állni hagyjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a pihentetés után a masszába keverjük.

Kivajazunk egy serpenyőt, tésztát öntünk bele, ezt az oldalát pirosra sütjük, és vajjal kikent tálra csúsztatjuk. Megszórjuk dióval, mákkal vagy megpöttyözzük lekvárral, csokiszósszal, majd a hasonló módon megsütött palacsintát rácsúsztatjuk. Így rétegezzük, amíg tart a tésztamassza, majd az utolsó palacsintát a tetejére borítjuk.

A palacsintatortánkat 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, majd ízlés szerint mártásokkal, cukorral meghintve tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Pisztáciás csirkemell őszibarackkal
  2015-10-30 22:28:34, péntek
 
  Pisztáciás csirkemell őszibarackkal

Hozzávalók

Hozzávalók:
2 egész csirkemellfilé
2-3 dkg zöld pisztácia

6 egész őszibarack
1-2 dkg friss gyömbér (de lehet őrölt is)
6 dkg margarin
1 evőkanál cukor
rizs a körethez

Elkészítés:

A két csirkemellet félbevágjuk, és az így kapott 4 filét vékony pengéjű éles késsel, minél több helyen megszúrjuk - a felső oldalán kissé átlósan, egymástól 1 cm-re, kb. a hús feléig. Minden résbe beledugunk 1 szem zöld pisztáciát. Ezután a csirkemellet besózzuk, és letakarva hűtőbe tesszük. Az őszibarackot 4 cikkbe vágjuk, majd a magjukat eltávolítjuk. A friss gyömbért meghámozzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk a húsát.

Közben érdemes elkészíteni a párolt rizst, mert innentől kezdve már csak 10-15 perc kell az étel elkészültéig.

A sütőt 160-180 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben kevés margarint melegítünk, és a mellek mindkét oldalát elősütjük, majd a forró sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.

Míg a csirke a sütőben sül, egy másik serpenyőben 2 dkg margarint felmelegítünk annyira, hogy ne barnuljon meg. Ekkor beletesszük az őszibarackot 1 evőkanál kristálycukorral, és barnára karamellizáljuk a barackokat. Hozzáadjuk a gyömbért és a maradék 2 dkg margarint is.

Tálalás: a csirkemellfiléket 3-4 darabba vágjuk. A párolt rizst a tányérra szedjük, melléteszünk fejenként 6 darabot az őszibarackból és egy fél csirkemellet.

Simonné Szatló Helga

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal
  2015-10-30 22:25:19, péntek
 
  Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal

Hozzávalók

Hozzávalók 8 személyre:
6 nagy szem sárgahúsú burgonya
15 dkg kéksajt (rokfort vagy gorgonzola)
2 db főzőtejszín
2 zellerszár
diónyi vaj

babérlevél
ételízesítő
fehérbors


Elkészítés

Elkészítés: A meghámozott, felkockázott krumplittedd fel főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Adj hozzá sót, babérlevelet és ételízesítőt, és addig főzd, amíg a krumpli szétesik, ha beleszúrsz villával. Vedd ki a babérlevelet, és a vízzel együtt turmixolt pépessé a krumplit és a kéksajtot, majd öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze. Levesbetétnek a gyufaszálnyi vastagságúra szeletelt nyeles zellert a diónyi vajon futtasd meg, és ezzel kínáld a levest.

Megjegyzés

Barátokkal privát rendezett *Hal a tortán* versenysorozatban az én vacsimból ez aratta a legnagyobb sikert.

MME

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 397 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4156
  • e Hét: 13659
  • e Hónap: 27564
  • e Év: 157271
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.