Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Virágaim
  2016-05-02 16:46:31, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Ananászpakora őszibarackcsatnival
  2016-05-02 16:41:30, hétfő
 
  Ananászpakora őszibarackcsatnival


Hozzávalók

A pakorához:
2 db ananász
25 dkg csicseriborsó- vagy búzaliszt
2 tk porcukor
1 tk fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
1,5 dl szójatej
A csatnihoz:
40 dkg őszibarack (konzerves)
1 fej lilahagyma
1 tk reszelt gyömbér
2 ek friss bazsalikom (felaprítva)
1 tk római kömény
2 tk őrölt szegfűszeg
1 piros chilipaprika
4 db babérlevél
3 ek barnacukor
3 ek víz
kevés só és bors

Elkészítés

A lisztet és a fűszereket a szójetej hozzáadása után csomómentesre mixeljük. (Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg!) Egy tálban összekeverjük a felkockázott ananásszal. Félóráig állni hagyjuk, majd kisütjük forró étolajban.
Egy másik edényben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a római köményt, a szegfűszeget, a felaprított, kimagozott chilipaprikát, majd a felkockázott hagymát, a gyömbért és a bazsalikomot.
Négy-öt percig, folyamatos kevergetés közepette pároljuk, majd beletesszük a felkockázott barackot.
Hozzáadjuk a babérlevelet, a cukrot, a vizet, egy kevés sót, borsot, majd fedő alatt kis lángon fél óráig főzzük.





KIRSCH ANDRÁS
Vegán gasztroblogger, újságíró, író

A jó csatni egyenlő mértékben édes és csípős, tehát ha ragaszkodunk az autentikus változathoz, akár két chilipaprikát is tehetünk bele.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mentás-epres piskótatekercs
  2016-05-02 16:37:59, hétfő
 
  Mentás-epres piskótatekercs


Hozzávalók

A piskótatekercshez:
6 db tojás
12 dkg porcukor
10 dkg liszt
A krémhez:
25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
25 dkg eper
2-3 ek porcukor
20 db mentalevél
2 tk mentalikőr
2 tk eperszirup

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük 6 dkg porcukorral. Ezután a fehérjéből kemény habot verünk a maradék cukorral. A fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük, majd rászitáljuk a lisztet és összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 1 cm vastagon elterítjük, majd forró sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, üresen oda-vissza tekerjük néhányszor. Levesszük a sütőpapírt, majd feltekerve hagyjuk kihűlni.
A mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a habtejszín és a cukrot, és robotgéppel felverjük. A piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a krém kétharmadával, rátesszük a feldarabolt vagy egész eperszemeket és néhány darab mentalevelet, majd feltekerjük.
A maradék krémet elfelezzük, az egyiket a likőrrel, a másikat az epersziruppal ízesítjük, majd felváltva a tekercs külső részére kanalazzuk. Eperszelettel és mentalevéllel díszítjük. Hűtve tároljuk.





Dr.Gondek Károlyné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Borjútekercs zsemlefelfújttal
  2016-05-02 16:34:51, hétfő
 
  Borjútekercs zsemlefelfújttal


Hozzávalók

A zsemlefelfújthoz:
4 db zsemle
4 db tojás
1 csokor petrezselyem
2 ek dióbél

A hústekercshez:
50 dkg borjúcomb
2 ág kakukkfű
4 szelet Fekete-erdő sonka
2 ek olívaolaj
frissen őrölt bors

A körethez:
1 fej lila hagyma
15 dkg cukorborsó
20 dkg koktélparadicsom
1 ek fenyőmag
A mártáshoz:
4 db tojássárgája
1 ek citromlé
10 dkg vaj
bors


Elkészítés

1. A felkockázott zsemlét tálba tesszük. 2 db tojást szétválasztunk, a sárgájákat simára keverjük a többi tojással. A zsemléhez adjuk, és megsózzuk. Hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, továbbá a durvára vágott diót, és alaposan összedolgozzuk az egészet. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 190 fokon 25 percig sütjük.

2. A tekercsekhez a gondosan megtisztított húst 4 szeletre felvágjuk, kiklopfoljuk azokat, majd meghintjük egy kevés sóval, borssal, valamint a kakukkfű lecsipkedett, finomra vágott leveleivel. Mindre 1-1 szelet sonkát teszünk, feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük. A tekercseket aranyszínűre sütjük a felforrósított olívaolajon, azután tepsibe rakjuk őket, és 190 fokon 20 percig sütjük. Végül kivesszük, és 10-15 percig pihentetjük.

3. A körethez vékonyan felkarikázzuk a meghámozott lila hagymát. A megtisztított cukorborsóhüvelyeket félbevágjuk a megmosott koktélparadicsomokkal együtt. A hússütő serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a cukorborsót. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a szárazon megpirított fenyőmagot.

4. A mártáshoz vízgőz fölött habosra keverjük a tojássárgájákat a citromlével. Állandó kevergetés mellett belecsorgatjuk a megolvasztott vajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. Lehúzzuk a tűzről, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. Ezzel, a zöldségekkel és a zsemlefelfújttal kínáljuk a felszeletelt hústekercseket.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Spenótsaláta gazdagon
  2016-05-02 16:31:47, hétfő
 
  Spenótsaláta gazdagon


Hozzávalók

8 szelet bacon
1 ek olaj
4 db tojás
40 dkg bébispenót
1 fej lilahagyma
1 csokor retek
15 dkg olajban eltett erdei gomba
2 ek olívaolaj
1-2 ek vörösborecet
frissen őrölt bors


Elkészítés

1.

A baconszeleteket ropogósra sütjük a felforrósított olajon, majd mindet papírtörlőre szedjük. A tojásokat keményre főzzük, azután leöblítjük, és meghámozzuk.
2.

A spenótot gondosan megmossuk és megszárítjuk. A meghámozott, félbevágott lilahagymát és a megtisztított retket felkarikázzuk. A gombát alaposan lecsepegtetjük. Ezeket tálba rakjuk.
3.

Az öntethez simára keverjük az olívaolajat és a borecetet. A salátára locsoljuk, és összeforgatjuk. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tányérokba halmozzuk, elrendezzük rajtuk a félbevágott tojásokat, továbbá a baconszeleteket, és tálaljuk. Pirított magvas bagett illik hozzá.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Mediterrán ciklon hoz esőt, záport
  2016-05-02 16:08:49, hétfő
 
  Mediterrán ciklon hoz esőt, záport





Délnyugat felől mediterrán ciklon érte el térségünket, a hét közepéig többfelé szükség lesz az esernyőkre.

A vasárnap érkezett mediterrán ciklon a következő napokban is időjárásunk fő meghatározója lesz.

Többször is szükség lesz az esernyőkre

A hét első napjaiban így a felhők lesznek túlsúlyban, hétfőn inkább csak az északkeleti tájakon, kedden már máshol is ki-kisüthet a nap, ugyanakkor többfelé, több alkalommal is számítani kell esőre, záporokra, hétfőn főként északnyugaton, kedden pedig a Dunántúl keleti felén, a főváros térségében és az Északi-középhegység nyugati felén zivatarokra is.







A legtöbb csapadék délnyugaton eshet,

keleten, északkeleten azonban több helyen szárazak maradnak a földek.

A szél is gyakori vendégünk lesz, hétfőn főként északon, északkeleten és a délnyugati országrészben, kedden már többfelé kísérhetik élénk, nyugaton erős lökések az északi, északkeleti szelet.

Az éjszakák enyhék lesznek, napközben a csapadékosabb tájakon 13-16, máshol 17-22 fokot mérhetünk.

Szerdán előreláthatólag a Dunántúl nyugati felén lesz barátságtalanabb, csapadékosabb és szelesebb az idő, itt csak 13-15, máshol az elszórt záporok és az időnként élénk szél mellett ugyanakkor 18-22 fokos csúcshőmérsékletre van kilátás.

Csütörtöktől egyre kevesebb helyen alakulhat ki csapadék, és fokozatosan melegedni kezd az idő.

Írta: Cséki Gergő

Forrás: https://wiki.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esőmentes hetet!
  2016-05-02 15:58:45, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 10460
  • e Hónap: 24365
  • e Év: 154072
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.