Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A szívrohamok 80 %-a elkerülhető, ha ezt az 5 dolgot...
  2016-07-27 23:25:32, szerda
 
  A SZÍVROHAMOK 80 %-A ELKERÜLHETŐ, HA EZT AZ 5 DOLGOT BETARTOD, ÉS EZEKET A GYÓGYSZEREKET ÖRÖKRE ELKERÜLÖD!





Az egyik leggyakoribb oka a szívrohamnak a modern élet és a gyors életmód. Nos, a jó hír, hogy meg lehet előzni. A Karolinska Intézet ajánlásával, ha ezt az 5 egészséges szokást betartod, - csökkented a szívroham kockázatát 80% -kal.

Ne dohányozz
Táplálkozz egészségesen
Korlátozd az alkoholfogyasztást
Mozogj napi 20 percet
Fogyj le a derekadról
Egészséges diéta

Mindig el kell kerülni a cukros dolgokat, finomított szénhidrátokat és a feldolgozott élelmiszereket. A tojás, vaj vagy zsír nem árt neked. Persze ne vidd túlzásba

egészségterv

Kerülni kell a cukrot, kivéve a gyümölcsben
A gabona szénhidrátja helyett, több zöldség, kiváló minőségű fehérjeforrás, egészséges zsír, mint például: vaj, nyers tej és tejtermékek, tojássárgája, kókuszolaj, avokádó, organikus dióolaj, nyers dió, húsok, stb kerüljenek az asztalra
Szedj halolajat, vagy még jobb: krill olajat.

Diabetes gyógyszerek

Hallottál már a metforminról? Nos, ez a gyógyszer az egyik leggyakoribb cukorbetegség ellenes gyógyszer, alacsonyabb lesz tőle a pajzsmirigy-stimuláló hormon - TSH szintje. Ha ez a hormon nagyon alacsony, akár halált is okozhat, többek között a szív- és érrendszeri problémákat. Inkább táplálkozással vidd le a vércukorszintet, mint gyógyszerrel, mert nagyon veszélyes.

Béta-blokkolók

Nos, a béta-blokkolók hasznosak bizonyos betegségek estén, de a legfrissebb statisztikák szerint évi 800.000 ember meghal Európában a béta-blokkolók miatt.

Csökkentsd a stresszt és a szorongást.
Kerüld a túl sok ülés
El kell kerülni a statinokat is (koleszterin csökkentő gyógyszerek), mert sok a rossz mellékhatásuk.
Emeld a D-vitamin bevitelt. Menj ki a napra

Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Laktózmentes vargabéles
  2016-07-27 22:01:35, szerda
 
  Laktózmentes vargabéles

Hozzávalók

150 g cérnametélt vagy széles metélt
400 g laktózmentes túró
100 ml laktózmentes tejföl
30 g laktózmentes vaj vagy tejmentes margarin
2 db tojás
50 g mazsola
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 csomag réteslap
5 evőkanál olaj


Elkészítés

A cérnametéltet enyhén sós vízben - amelybe raktunk egy evőkanál olajat - a forrástól számítva főzzük 1-2 percig. Szűrjük le és rakjuk egy tálba, és keverjük bele a vajat.

Míg hűl, készítsük el a túrótölteléket. A túrót villával vagy krumplinyomóval törjük át. Adjuk hozzá a tejfölt, a tojássárgáját, a leszűrt mazsolát (ha család nem szereti kihagyható), cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a tojás fehérjéből felvert habot.

A réteslapból vágjunk ki 3 réteg 30X20 cm-es darabot. Egy kb. 30 X 20 cm-es hőálló edényt béleljünk ki 3 réteg réteslappal, úgy, hogy az oldalánál is legyen tészta. Egy-egy réteget lefektetve kenjünk meg olajjal, és úgy tegyük rá a következő lapot.

A réteslappal kibélelt edénybe öntsük bele a túrókrémmel összekevert metélt tésztát. A tetejét borítsuk be a félretett réteslapokkal, ezek közét is kenjük meg olajjal. A tészta tetejét kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben süssük körülbelül 30-40 percig 180-200°C-on.

A sütőből kivéve még melegen osszuk el négy adagba. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás cukorral vagy porcukorral.





Megjegyzés

Recept és fotó: Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Ricottás-túrós gofri
  2016-07-27 21:58:41, szerda
 
  Ricottás-túrós gofri

Hozzávalók

Tésztához:
10 dkg rizsliszt
10 dkg tönkölybúzaliszt
2 db tojás
10 dkg ricotta (én vaníliásat használtam)
2,5 dl 1,5%-os tej
1 mokkáskanál sütőpor
Díszítéshez:
10 dkg zsírszegény túró
1 pohár joghurt
édesítőszer
eper

Elkészítés

A tönkölybúzalisztet, rizslisztet, ricottát, tejet, sütőport és a 2 tojás sárgáját robotgéppel összekeverjük, majd a tojások felvert habját a kész tésztával összeforgatjuk.
A gofri sütőt nagyon kicsi kókuszsírral bekenjük, hogy ne tapadjon le a tészta, és készre sütjük.
A túrót és a joghurtot összekeverjük, édesítőszerrel édesítjük - természetesen, ízlés szerint citromot, narancshéjat, fahéjat, vaníliát keverhetünk hozzá- majd eperrel tálaljuk.





Suga Bogi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Carbonara spagetti (glutén, laktóz és tojásmentes)
  2016-07-27 21:55:31, szerda
 
  Carbonara spagetti (glutén, laktóz és tojásmentes)

Hozzávalók

40 dkg gluténmentes tészta
30 dkg főtt, füstölt sonka
15 gerezd fokhagyma
6 fej vöröshagyma
1,5 dl laktózmentes tejföl
1 tk rizsliszt
növényi zsiradék vagy kókuszolaj

bors
1 csokor petrezselyem


Elkészítés

1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt sonkacsíkokat és az áttört fokhagymát, megsózzuk és megborsozzuk, majd tovább sütjük.

2. Elkészítjük a habarást: egy tálban kikeverjük a tejfölt 3 dl vízzel és a liszttel. Hozzáadjuk a hagymás sonkához, majd felforraljuk. Ha túl sűrű, rizstejjel hígítjuk.

3. A tésztát sós vízben kifőzzük, hideg vízzel átmossuk, majd leszűrjük. Hozzákeverjük a szószt, és finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.





Felcsiki Tünde

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csirkés tésztasaláta glutén- és laktózmentesen
  2016-07-27 21:52:31, szerda
 
  Csirkés tésztasaláta glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók

30 dkg csirkemellfilé
20 dkg gluténmentes penne
1 fej jégsaláta csíkokra vágva
20 dkg laktózmentes, füstölt reszelt sajt
25 dkg csiperkegomba
1 fej lila hagyma
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)

bors
A sütéshez:
növényi zsír


Elkészítés

1. A csirkemelleket megmossuk, kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hevített növényi zsiradékon megpirítjuk és félre tesszük. Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott lila hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.

2. A gombát megmossuk, megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd a hagymás alaphoz adjuk, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt alacsony fokozaton megpároljuk. (A gomba vizet ereszt, ebben párolódik.) Levesszük a fedőt, és magas hőfokon megpirítjuk a gombát. Megszórjuk petrezselyemmel, és jól összeforgatjuk.

3. A lehűtött főtt tésztát, a jégsalátát, a sült csirkemellkockákat, a sült gombát, a reszelt sajtot és a tejfölős öntetet összekeverjük egy nagy tálban. Tálalásnál még reszelt sajtot szórunk a tetejére.





Felcsiki Tünde

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Igazi strandidő lesz a hétvégén
  2016-07-27 21:43:45, szerda
 
  Igazi strandidő lesz a hétvégén





Főként pénteken még záporok, zivatarok kialakulhatnak, de hétvégén igazi strandidőre számíthatunk, vasárnap 35-36 fok is lehet.

Pénteken még elsősorban az ország keleti, északkeleti felén és helyenként az Alpokalján fordulhatnak elő záporok, zivatarok, néhol a zivatarokat még kísérheti felhőszakadás, esetleg jégeső, valamint erős, viharos széllökés. Napközben viszont egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. A Dunántúlon és a középső tájakon az északnyugati szél ugyanakkor helyenként megélénkül. A hajnali órákban 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, délután pedig 25-31 fokra van kilátás.

Strandidő a hétvégén






Szombaton igazi strandidőre, sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből inkább csak északon, északkeleten, valamint nyugaton alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. A légmozgás nem lesz jelentős. A délutáni órákra 28 és 33 fok közé melegszik a levegő.

35-36 fok is lehet

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk, az esti órákig számottevő csapadék sehol sem valószínű, legfeljebb északon alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délies szél. Hajnalban sem frissül fel a levegő, sok helyen 20 fok felett alakul majd a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 31-36 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk. Az UV-sugárzás nagyon erős lesz a hétvégén, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, illetve 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt!





Vasárnap este hidegfront jöhet

Vasárnap az esti órákban egy hidegfront közelítheti meg hazánkat északnyugat felől, de ennek az érkezési időpontja még meglehetősen bizonytalan. A jelenlegi számítások szerint éjjel a Dunántúlon többfelé, illetve északon is kialakulhatnak záporok, zivatarok, valamint a szél is északira, északnyugatira fordulhat ezeken a tájakon, mely megélénkülhet, megerősödhet.

Írta: Berceli Balázs

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiterjedtebb zivatarok is lehetnek holnap
  2016-07-27 21:38:20, szerda
 
  Kiterjedtebb zivatarok is lehetnek holnap





Csütörtökön ismét többfelé leszakadhat az ég, nagyobb kiterjedésű zivatarok kialakulására is esély van.

A hét negyedik napján ismét több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra, ráadásul úgy tűnik, kiterjedtebb zivatarok is kialakulhatnak, melyet egy északnyugat felől érkező gyenge hidegfront is elősegíthet. Ez a gyenge front jelentős lehűlést nem hoz, a szél főként a Dunántúlon fordul át északira, északnyugatira, és itt zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül.

Főként felhőszakadás kísérheti a viharokat




Az Időkép WRF modellje által holnapra várt zivatarok tér- és időbeli eloszlása

Kezdetben inkább a Dunántúlon és helyenként északon, majd az idő előrehaladtával egyre inkább a középső és keleti országrészben alakulhatnak ki zivatarok, melyek délnyugatról északkelet felé csak lassan helyeződnek majd át, így a fő veszélyforrást továbbra is a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű (rövid idő alatt akár 30-60 mm) csapadék, valamint az intenzív villámtevékenység jelentheti, de viharos erejű kifutószél és helyenként jégeső is társulhat a viharokhoz.

A délután második felétől a Dunántúlon már alábbhagy a zivatartevékenység, este inkább már csak az ország keleti felén lehet számítani kialakulásukra.

Címlapfotó: Toldi Bence

Írta: Cséki Gergő

Forrás: http://www.idokep.hu

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 220 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1622
  • e Hét: 11125
  • e Hónap: 25030
  • e Év: 154737
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.