|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016-10-04 15:16:39, kedd
|
|
|
Dobozban napokig elálló, bármikor elővehető finomság, főleg, ha ilyen gyorsan elkészülnek, mint az alábbi receptek!
Puha keksz
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg vaníliás porcukor, 2 dkg szódabikarbóna, 4 egész tojás, tejföl.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a 4 egész tojást s annyi tejfölt, hogy a tészta elég könnyű legyen. Pár órát pihentetjük, majd késhát vastagságúra kinyújtjuk, kekszformával kiszúrjuk. Majd vajas papírral kent sütőlapra tesszük és jó meleg sütőben gyorsan sütjük.
Sekrestyés sütemény
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 25 dkg darált és édes mandula, 8 db darált keserűmandula, kevés reszelt citromhéj, 50 dkg liszt, csipet só. A vajat simára keverjük, lassanként beleadjuk a darált mandulákat, a reszelt citromhéjat, a lisztet, csipet sót. Az egészet jól összedolgozzuk. Majd a tésztát kanállal ujjnyi vastagságon kenjük egy kivajazott sütőlapra, majd mérsékelt hőfokon szép világosbarnára sütjük.
Vaníliás sütemény
Hozzávalók: 7 egész tojás, 50 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só.
A 7 egész tojást a cukorral habosra keverjük, majd a lisztet, a vaníliás cukrot, valamint csipet sót hozzáadjuk, és az egészet jól összekeverjük. Majd egy kevéssé kivajazott sütőlapra egy kanállal dió nagyságú halmokat teszünk, és egy ideig állni hagyjuk, amíg a tészta szétfolyik és sima lesz. Majd sütőbe tesszük és igen gyenge hőfokon sütjük. Színtelennek kell lennie.
Vendégváró sütemény
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 14 dkg vaj, 7 dkg cukor, 1 tojássárgája, kristálycukor, lekvár. Összekeverjük a vajat, a cukrot, a tojást, a lisztet, majd az egészet jól összegyúrjuk.
Vékonyra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk úgy, hogy karika képződjön. A kiszúrt közepet ismét összegyúrjuk. A karikák tetejét tojáshabbal bekenjük és kristálycukorral megszórjuk. Vajjal kikent tepsibe tesszük és közepes tűznél megsütjük. A karikákat lekvárral ragasztjuk össze.
Rolád (Nem kell sütni)
Hozzávalók: 25 dkg keksz, 10 dkg porcukor, 1/2 dl feketekávé, 1/2 dl rum, 10 dkg darált dió vagy mák. Töltelék: 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj.
Ledaráljuk a kekszet és az őrölt dióval (vagy mákkal), a porcukorral, a feketekávéval, a rummal jól összekeverjük, összegyúrjuk. Majd vékonyra kinyújtjuk egy műanyag lapon, amelyet becukroztunk. Töltelék: a porcukrot a vajjal habosra keverjük, ezzel bekenjük a kinyújtott tésztát, besodorjuk és szeletekre vágjuk.
Sajtos keksz
Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg margarin, 5 dkg zsír, 1 csomag sütőpor, 20 dkg trappista sajt, 2 egész tojás, 1 csomag kömény, 4 dkg só, szóda víz.
A lisztet a margarinnal, a zsírral összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport, a tojásokat, a köménymagot, megsózzuk, majd szódavízzel meggyúrjuk. Késhát vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük, a tészta tetejét tejfölös tojássárgájával bekenjük, majd lassú tűznél megsütjük.
Puha mogyorószelet
Hozzávalók: 17 dkg pirított és darált mogyoró, 8 tojássárgája, 14 dkg liszt, 5 dkg olvasztott vaj, lekvár, 15 dkg cukor.
A megpirított és megdarált mogyorót a 8 tojássárgájával, a vajjal, a cukorral és a liszttel jól eldolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk, formával kiszaggatjuk. Kikent, lisztezett sütőlapra helyezzük, majd kisütjük. Ha kisült, a formákat lekvárral összeragasztjuk.
Porhanyós tészta mandulával
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg kemény vaj, 2 tojássárgája, 12 dkg darált édes mandula, 4 db keserűmandula, csipet só, 10 dkg cukor, kevés reszelt citromhéj, fahéjas cukor.
A kemény vajat a liszttel, a 2 tojássárgájával, a darált mandulákkal, csipet sóval és a cukorral tésztává gyúrjuk. Kilisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges formákat szúrunk ki a tésztából. Az egyes darabokat tojássárgájával megkenjük, megszórjuk kevés fahéjas cukorral. Vajas papírral bedörzsölt sütőlapra tesszük, és szép színűre sütjük.
Pörkölt-darált mogyorós szál
Hozzávalók: 14 dkg vaj, 14 dkg liszt, 14 dkg cukor, 25 dkg pörkölt és megdarált mogyoró, fél citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojássárgája, cukormáz.
A vajat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, lisztet, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, a megdarált pörkölt mogyorót és az egészet jól összegyúrjuk. Késhát vastagságúra kinyújtjuk és keskeny szeletekre vágjuk. Kikent, lisztezett sütőlapra téve világossárgára sütjük. A tetejét cukormázzal bevonjuk.
Sárgarépás-tészta
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg margarin vagy zsír, 18 dkg nyersen megreszelt sárgarépa levével együtt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor.
A lisztet a margarinnal (vagy zsírral) elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megreszelt sárgarépát a levével együtt, beletesszük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd az egészet jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és mindenféle kekszformákat szúrunk ki belőle. Kivajazott tepsibe tesszük, majd sütőben megsütjük.
Orosz teasütemény
Hozzávalók: 12 dkg cukor, 2 egész tojás, 12 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 15 dkg darált mandula, 15 dkg cukor, fél pohár tej, csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 5 dkg vaj, kevés tört fahéj.
Összegyúrjuk a cukrot, egész tojást, a 12 dkg vajat, lisztet és a sütőport. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongocskák közepére a következő keveréket tesszük: összekeverjük a darált mandulát a 15 dkg cukorral és tejjel, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az áztatott mazsolát, az 5 dkg vajat és a tört fahéjat. A maradék tésztából ceruzavékony-rudacskákat sodrunk és kereszt alakban a süteményre nyomjuk. Kikent, kilisztezett sütőlapra tesszük, majd forró sütőben kisütjük.
Olcsó tészta
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, pici só, 2 dkg élesztő, 2 db kockacukor, kevés tej, amennyit a tészta felvesz, kevés szódabikarbóna, gyümölcsíz.
Elmorzsoljuk a lisztet a zsírral, picit megsózzuk, a 2 dkg élesztőt és a kockacukrot kevés langyos tejjel elkeverünk, majd hozzáadjuk a tésztához, kevés szódabikarbónát teszünk bele, majd az egészet jól kidolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk, formákkal kiszaggatjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejét ízzel megkenjük, majd megsütjük.
Kétszínű sütemény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőport, 25 dkg cukor, 2 egész tojás, tej, 3 evőkanál kakaó, lekvár.
Eldolgozzuk a lisztet a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojásokat kevés tejjel, majd az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik tésztába pár evőkanál kakaót teszünk. Kinyújtjuk a tésztákat, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd kikent, lisztezett tepsibe tesszük és megsütjük. Ha megsült, egy-egy fehér és kakaós tésztát lekvárral összeragasztunk.
Kis egyszerű sütemény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 6 egész tojás, citrom reszelt héja, csipet só, 6 tojásfehérje.
A vajat simára keverjük, lassanként beleadjuk a 6 egész tojást, a lisztet, a cukrot, a reszelt citromhéjat, az egészet jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjének sós habját. Majd egy vajas papírral megdörzsölt sütőlapra kanállal kis halmokat rakunk a tésztából, nem túl közel egymáshoz. Majd sütőben, mérsékelt hőfokon világosbarnára sütjük.
Tetszőleges alakú kiszúrós sütemény
Hozzávalók: 75 dkg liszt, 50 dkg vaj, 12 dkg cukor, 8 tojássárgája, csipet só, 1 citrom reszelt héja, fahéjas cukor, 6 db durvára vágott keserűmandula.
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a lisztet, csipet sót, a reszelt citromhéjat és az egészet jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és tetszőleges alakokat szúrunk ki a tésztából. Majd kivajazott, lisztezett sütőlapra tesszük, a tetejét tojássárgájával megkenjük, fahéjas cukorral és durvára vágott mandulával megszórjuk, majd sütőbe tesszük és sötétsárgára megsütjük.
Ferencesek perece
Hozzávalók: 12 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 12 dkg őrölt mandula, 4 egész tojás.
Gyúródeszkán tésztát dolgozunk ki a lisztből, a porcukorból az őrölt mandulából és a 4 egész tojásból. Majd a tésztából apró pereceket formálunk, tojássárgájával bekenjük, porcukorral behintjük és kikent, lisztezett sütőlapra téve, nagyon enyhe tűzön megsütjük. Ízletes sütemény, s száraz helyen sokáig eláll. Minél régibb, annál omlósabb.
Koszorúk
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 15 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 egész tojás, 2 tojássárgája, 2-3 evőkanál tejföl.
Deszkán tésztát készítünk a lisztből, vajból, cukorból, sütőporból, vaníliás cukorból, 2 egész tojásból, a tojássárgájákból és a tejfölből. Az egészet jól összegyúrjuk. Majd a tésztát húsdarálón, csillag segítségével átdaráljuk, koszorút alakítunk, majd vajas papírral megdörzsölt sütőlapon gyorsan megsütjük.
Diétás krumplis keksz
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 30 dkg áttört burgonya, 25 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 20 dkg cukor, tejföl, só, köménymag.
A margarint gyenge tűzön felolvasztjuk, hogy jól össze lehessen gyúrni. A cukrot a tejföllel összevegyítjük, majd az olvasztott margarinhoz adjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az áttört burgonyát, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojássárgájákat és az egészet jól összegyúrjuk. Egészen vékonyra kinyújtjuk. Formákkal kiszaggatjuk és vajjal és liszttel kikent sütőlapon megsütjük Ezt a tésztát lehet sósan is elkészíteni, akkor a cukrot és a vaníliás cukrot elhagyjuk, helyette sózzuk, majd a tetejére köménymagot szórunk.
Mandulakalács
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 1 egész tojás, 3 tojássárgája, 12 dkg porcukor, 12 dkg darált édes mandula, 40 dkg liszt, kevés reszelt citromhéj, csipet só, befőtt, cukros vágott mandula.
A vajat simára keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojást és a 3 tojássárgáját, a porcukrot, a lisztet, a reszelt citromhéjat, a darált édes mandulát, csipet sót és az egészet jól összegyúrjuk. Majd félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetszőleges formákat szúrunk ki a tésztából, felvert tojással megkenjük és cukrozott, vágott mandulával megszórjuk, majd a közepébe mélyedést csinálunk, ebbe befőtt gyümölcsöt teszünk, és kikent, lisztezett tepsibe téve, mérsékelt hőfokon világossárgára sütjük.
Mandulasütemény
Hozzávalók: 12 dkg porcukor, 12 dkg tört mandula, 12 dkg vaj, 12 dkg liszt, 1 citrom reszelt heja, 3-4 tojássárgája.
A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a lisztet, a reszelt citromhéjat, az apróra tört mandulát, majd jól összedolgozzuk. Késhát vastagságúra kinyújtjuk, kekszformákkal kiszaggatjuk, a tetejét tojásfehérjével bekenjük, majd vajas papírral kikent sütőlapra rakjuk és megsütjük.
Mézeskeksz Évától
Hozzávalók: 60 dkg nullás liszt, 10 dkg zsír, 2 evőkanál fagyos méz, 20 dkg cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, őrölt fahéj, 1 marék apróra vágott dió, 2 egész tojás, 6 evőkanál tejföl, lekvár.
Összemorzsoljuk a lisztet, a zsírt, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat, az apróra vágott diót, a tojásokat és a tejfölt, majd az egészet jól összegyúrjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, tetejét lekvárral megkenjük és a maradék tésztából rácsozzuk.
Nagyanyó tésztája
Hozzávalók: 1 csomag kétszersült, 7 dl tej, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, kevés rum, lekvár, kevés kristálycukor.
Darabokra összetörjük a kétszersültet és egy tálba rakjuk. A 3 evőkanál cukrot a liszttel, 2 tojássárgájával, vaníliás cukorral gőz felett jól összekeverjük, ha sűrűsödik, levesszük a tűzről, majd kihűtjük. Egy kis rumot keverünk bele, majd ezt a keveréket a tálban levő kétszersültre öntjük és fél napig állni hagyjuk. Majd kiborítjuk a tálból, belekeverjük a 2 tojás felvert habját, a királycukrot és a lekvárt lassan hozzáadjuk. Kihűtjük, majd tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2016-10-04 15:08:58, kedd
|
|
|
4 egyszerű gyakorlat a hasi zsírpárnák ellen
1. gyakorlat
Használjunk súlyzót az egyensúly megtartásához. Tegyük be a kedvenc zenénket, álljunk vállszéles terpeszben, egyenes tartással. Hajoljunk oldalra, de térdünk maradjon egyenes! Mindkét oldalon végezzük a gyakorlatot addig, amíg csak bírjuk.
2. gyakorlat
Üljünk le a földre és hajlítsuk be lábainkat. Az egyik súlyzót fogjuk meg a kezünkben és lassan nyissuk szélesebbre a lábakat, miközben felfelé emeljük őket. Váltogassuk a súlyzót egyik kezünkből a másikba a térdek fölött úgy, hogy a lábainkkal egy nyolcast írjunk le közben. Ez a gyakorlat nemcsak a hasat fogja feszesíteni, de a lábakat is, valamint a narancsbőrrel szemben is hatékony.
3. gyakorlat
Feküdjünk a padlóra, lábainkat tartsuk egyenesen. Egyik karunkkal támasszuk meg magunkat, majd lassan emeljük felfelé a lábainkat anélkül, hogy a térdeket behajlítanánk. A gyakorlatot a fej irányába végezzük, karunkkal pedig érintsük meg a lábfejet. 10-20-szor ismételjük, ahogyan teherbíró képességünk engedi.
4. gyakorlat
Álljunk széles terpeszben, karjainkat tegyük a tarkónkra. Lassan ereszkedjünk lefelé, térdeinket hajlítsuk be, törzsünk maradjon egyenes. Először hajoljunk balra, aztán jobbra, mintha a könyökünkkel a térdünket akarnánk megérinteni.
Ezeket a gyakorlatokat naponta végezzük el, így nagy eséllyel fogunk viszontlátni a tükörben azt a végeredményt, amiről mindig is álmodtunk! Ne feledd, ehhez arra is szükség van, hogy naponta legalább 8 pohár vizet megigyál!
forrás: bidista.com |
|
|
0 komment
, kategória: torna |
|
|
|
|
|
2016-10-04 15:06:07, kedd
|
|
|
6 egyszerű gyakorlat, amivel néhány hét alatt átformálhatod a tested!
Álmaid alakját elérni nem a világ legkönnyebb dolga, de ha eléred a célod, az egész életedet megváltoztathatod! Már csak el kell szánnod magad és bele is vághatsz!
Ez a hét gyakorlat teljesen át fogja alakítani a testedet egyetlen hónap alatt. Ami még nagyszerű bennük, hogy elvégzésükhöz nincs szükség többre napi 10 percnél, nem kell hozzá kimozdulnod otthonról vagy bármilyen speciális eszközt vásárolnod.
Plank
A plank a valaha volt legjobb, teljes testet formáló gyakorlat. Statikus, csupán egyetlen testhelyzetet kell megtartani ahhoz, hogy hasson. A könyökeken, az alkarokon, a lábfejeken kell megtartani magunkat, mindvégig deszkaegyenes háttal. Nem emelheted fel a feneked és nem eresztheted le a derekad. Miközben így tartod magad, formálod a karizmaidat, a has és a hát izmait, valamint az elülső combizmokat.
6-egyszeru-gyakorlat-amivel-nehany-het-alatt-atformalhatod-a-tested2
Fekvőtámasz
Vedd fel a plank pozíciót és nyomd fel magad a karjaiddal, de a lábaid, a hátad és a feneked formáljanak egyenes vonalat. Térj vissza a kezdő pozícióba! Ez a gyakorlat jó hatással van a has és a kar izmaira.
Guggolás
Állj a talpadon, lábad legyen vállszéles terpeszben. Kezdj leereszkedni lassan, mintha leülnél egy képzeletbeli alacsony székre. A lábfejek és a térdek egy-vonalban kell legyenek. A jobb egyensúly érdekében előrenyújthatod a karjaidat. Amikor lefelé ereszkedsz, a karjaidat lassan felfelé emelheted.
Comb- és fenékizmok
Ereszkedj négykézlábra, majd nyújts ki egyszerre az egyik lábadat és a vele ellentétes karodat. A lábad legyen egyenes, figyelj, hogy véletlenül se hajlítsd be. Ismételd a gyakorlatot az ellentétes karral és lábbal is.
Hasgyakorlat
Feküdj a hátadra, karjaidat nyújts ki a fejed mögött. Lassan emeld fel a bal lábadat, hajlítsd be és a jobb kezeddel érintsd meg a térded. Ismételd a jobb lábaddal és bal karoddal is.
Has és fenék
Hajolj le, hogy a lábfejeid és a kezeid is érintsék a talajt, tested egy háromszöget zárjon be a padlóval. Emeld fel az egyik lábadat, amilyen magasra csak tudod, majd fokozatosan ereszd le úgy, hogy a térdeddel meg tud érinteni az orrod hegyét. A másik lábaddal is ismételd meg.
4 hetes terv
1. hét
Mindennap, 6 napon keresztül végezd el a következőket:
2 perc plank
1 perc fekvőtámasz
1 perc has- és combizom
1 perc hasizom
1 perc has- és fenékizom
1 perc derék
2 perc plank
Tarts 10 másodperc pihenőt minden gyakorlat között
2. hét
A következő 6 napban végezd az alábbiakat:
3 perc derék
3 perc fekvőtámasz
3 perc has- és fenékizom
15 másodpercet pihenj a gyakorlatok között
3. hét
Ismételd az első heti gyakorlatsort.
4. hét
Ismételd a második heti gyakorlatsort.
Az edzésterv végére érkezve garantáltan le leszel nyűgözve az eredményektől! Melegen ajánljuk, hogy ezeket a gyakorlatokat tedd a mindennapjaid részévé, mivel segítenek formában maradni és formálni a tested. |
|
|
0 komment
, kategória: torna |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016. Október
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
26 db bejegyzés |
e év: |
422 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1096
- e Hét: 5324
- e Hónap: 9728
- e Év: 41457
|
|
|