2016-12-07 22:19:51, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
15 dkg zsír,
30 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 egész tojás és 1 tojássárgája,
1 teáskanál őrölt fahéj,
egy fél citrom leve,
málna, vagy cseresznye lekvár
Elkészítése:
A zsírt a liszttel alaposan eldolgozzuk, és összegyúrjuk a cukorral, a tojással, a fahéjjal és a citromlével. A tészta kétharmad részét közepes nagyságú, papírral bélelt tepsibe nyújtjuk, megkenjük a pikáns lekvárral. A maradék tésztát kinyújtjuk és csillagformájú kiszúróval kiszaggatjuk. A csillagokat a lekváros rétegre helyezzük és megkenjük tojássárgájával, és az egészet szép pirosra sütjük. Csak hidegen szeleteljük úgy, hogy minden szelet tetején legyen egy csillag.
forrás: ketkes.com |
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
|
|