Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Ferenc pápa ajándéka a Szent Péter téren jelen lévő híveknek
  2018-09-17 21:01:50, hétfő
 
  Nem dísztárgyról, hanem vallási jelről van szó, amely a szemlélődést és az imádságot szolgálja. A keresztre feszített Jézusra tekintve üdvösségünkre nézünk.
018. szeptember 17. hétfő 16:48
Szeptember 16-án, vasárnap az Úrangyala imádság után Ferenc pápa röviden szólt szombati palermói útjának tapasztalatairól, majd két nappal Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe után egy-egy feszületet ajándékozott a Szent Péter téren összegyűlt híveknek.
A negyvenezer keresztet több mint háromszáz menekült és hajléktalan osztotta szét a zarándokoknak - az Apostoli Alamizsnahivatal szendviccsel és üdítőitallal viszonozta szolgálatukat, szintén a pápa ajándékaként.
Az ezüstözött fémkeresztet kísérő borítékon a következő szöveg olvasható: ,,Krisztus keresztje magába foglalja Isten egész szeretetét, határtalan irgalmasságát".
......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Keltsd életre a templomodat!
  2018-09-17 20:56:29, hétfő
 
  Németh Boglárka, Vép
2018. szeptember 17. hétfő 19:18
Meseíró-pályázatunkkal arra hívjuk a gyerekeket, hogy Berg Judit ,,A holló gyűrűje" című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A legszebb meséket megjelentetjük.
Az éjjeli hajsza c. mese itt olvasható Link
......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Férfi világkupa vízilabda 2018 Berlin
  2018-09-17 17:59:53, hétfő
 
  Kupa győztes ARANYÉREM a Magyar férfi válogatott
...... .......


- Magyarország - Németország 10:12
- Magyarország - Ausztrália 9:8
- Magyarország - Japán 19:14
- Magyarország - USA 10:8 negyed döntő
Videó Link
- Magyarország - Szerbia 12:11
Döntő: - Magyarország - Ausztrália 10:4
...... ..............



Märcz Tamás: - Amikor a mérkőzés előtt odaléptem a beugráshoz, nagyon jó érzés fogott el. Úgy gondoltam, képesek lehetünk több góllal is nyerni, a fiúk pedig valóra váltották a megérzésemet.
Végig koncentráltak voltunk, sikerült jól semlegesíteni az ellenfél meghatározó játékosait, sokat blokkoltunk és Kardos Gergő is remekül védett. A döntő helyzetekben hihetetlen magabiztosságot láttam a csapaton, érettnek tűnt a teljesítményünk. Ez volt a legjobb mérkőzésünk a tornán, de elmondható, hogy folyamatosan fejlődtünk a hat nap alatt.
Nagyon örülök a győzelemnek, köszönöm mindenkinek, aki segített minket és szurkolt nekünk, ez igazán sokat jelentett.
2. hely Ausztráli
3. hely Szerbia

KÜLÖNDÍJAK
Gólkirály: Gavril Szubotics (Szerbia).
A legjobb kapus: Moritz Schenkel (Németország).
A legjobb mezőnyjátékos: Aaron Younger (Ausztrália).
A döntő legjobb játékosa: Kardos Gergely
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Éva szerkesztése - Ősz
  2018-09-17 11:56:31, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Ősz az erdőben..
  2018-09-17 11:54:28, hétfő
 
  ...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Ősz gyümölcsei
  2018-09-17 11:52:50, hétfő
 
  ...... ........



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Egykori fogvatartottakkal ebédelt a pápa
  2018-09-17 11:32:43, hétfő
 
  A pápa a misszió egyik ebédlőjében együtt étkezett 160 rászorulóval, ezzel egy időben a misszió többi menzáin még további 1300 segélyezett kapott ebédet.
2018. szeptember 17. hétfő 10:47
A szicíliai Palermóban tett látogatása során Ferenc pápa szeptember 15-én délután felkereste Biagio Conte testvér ,,Reménység és Szeretet" misszióját, és együtt étkezett 160 általuk segített rászorulóval, köztük szegényekkel, menekültekkel és egykori fogvatartottakkal.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa a papokhoz:
  2018-09-17 11:29:53, hétfő
 
  A pap Isten embere 24 órás szolgálatban, és nem csak a miseruhában. A liturgia élet legyen számotokra, ne egy rítus
Legyetek az evangélium egészséges hordozói
2018. szeptember 16. vasárnap 20:15
Palermo történelmi székesegyházában találkozott Ferenc pápa a szicíliai papokkal és szeminaristákkal szeptember 15-én, szombaton délután.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szent Hildegárd 09.17
  2018-09-17 10:44:30, hétfő
 
  A középkor nagy misztikus szentjére, Szent Hildegárdra emlékezünk liturgikus emléknapján, szeptember 17-én, aki Clairvaux-i Szent Bernát mellett világossága volt századának
Bingeni Szent Hildegárd apátnő, egyháztanító
...... ........... ......


2018. szeptember 17. hétfő 09:17
A középkor nagy misztikus szentjére, Szent Hildegárdra emlékezünk liturgikus emléknapján, szeptember 17-én, aki Clairvaux-i Szent Bernát mellett világossága volt századának.
Istenünk, te Bingeni Szent Hildegárdnak erőt adtál, hogy mindhalálig kövesse a szerény és alázatos Krisztust. Közbenjárására segíts, hogy hivatásunkban hűségesen kitartsunk, és eljussunk a tökéletességre, amelyet megmutattál nekünk szent Fiadban, Jézus Krisztusban. Aki veled él és uralkodik, a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
Hildegárd 1098-ban született a Rajna-vidéki Vermersheim családban, melynek neve ma is él Bermersheim falu nevében. A korabeli szokásoknak megfelelően nagyon fiatalon, nyolc éves korában került a bencés apácák közé, miután szülei az apácák nevelésére bízták őt. Tizenöt évesen önként Istennek ajánlotta életét. 1150-ben akarata ellenére apátnővé választották, amikor a közösség átköltözött a bingeni Rupertsbergbe. Hildegárd gyenge alkata és betegsége miatt is tiltakozott a választás ellen, betegsége még a járásban is akadályozta.
- Amikor Szent III. Jenő pápa Trierben tartózkodott, zsinaton, egy szakértőkből álló bizottságot küldött Hildegárdhoz. A bizottság vezetője, Albero püspök a következő jelentést tette: ,,Egy szenttől jöttünk vissza. Ez az apáca minden földi mérték fölött áll. Értelme, gondolkodása és beszéde nem ebből a világból való." A pápa megkérdezte: ,,Gyakorolja a szeretet cselekedeteit?" - ,,Úgy bánik a nyomorékokkal és koldusokkal, mintha az anyjuk lenne."
Egy évvel a halála előtt Hildegárd közel került a kereszthez, ahogy ez Isten minden szolgájával megtörténik. Egy ifjú lovag, akit a mainzi érsek kiközösített, Hildegárd kolostorában keresett menedéket. Az apátnő és egy pap színe előtt bűnbánatot tartott, és a szentségeket felvéve halt meg. Hildegárd elrendelte, hogy a kolostor temetőjében temessék el. Akkor az érseki kancellária, ahol az ifjút mint kiközösítettet tartották számon, követelni kezdte, hogy vegyék ki a sírból holttestét és ássák el a temetőn kívül, mert nem méltó arra, hogy megszentelt földben, a hívők között nyugodjék. Hildegárd következetesen tiltakozott a halott háborgatása ellen. Végül a mainzi prelátusok az ,,engedetlen" apátnőt nővéreivel és kolostorával együtt interdiktum alá helyezték. Elvitették a kolostorból az Oltáriszentséget, a harangokat nem húzhatták meg, és elhallgatott a zsolozsma is. Hildegárd sok harc után ezt írta az érseknek: ,,Kaptam egy látomást: jobb nekem, ha emberek kezébe esem, mintha megszegem az én Istenem parancsát." Hosszas tárgyalásokra és befolyásos emberek közbenjárására volt szükség ahhoz, hogy az érsek végül feloldja az interdiktumot.
Nem sokkal ezután, 1179. szeptember 17-én Hildegárd hosszú, fáradságos útja után megtérhetett az örök hazába.
Bővebben Link

- Hildegard von Bingen: De Sancta Maria - Ave Maria, Responsorium
Videó Link

- Hildegard von Bingen - O Tu Suavissima Virga [Sequentia]
Videó Link

- Hildegard von Bingen - - Hortus Deliciarum
Videó Link

- Hildegard von Bingen: Vox Cosmica Hirundo Maris/Arianna Savall
Videó Link

- Hildegard von Bingen - Ave generosa
Videó Link

...... ..........


- Wikipedia oldalon Link
Halála után a nép azonnal egyedülálló tisztelettel vette körül: zarándoklatokat szerveztek sírjához, ahol csodás gyógyulások történtek. A 13. századtól a hagiográfiában szentként tartják számon. IX. Gergely pápa kezdeményezte boldoggá avatását, mely nem zárult le, így tisztelete csak a kolostorokra korlátozódott. Prosper Guéranger kezdeményezésére a bencés rend 1916-tól ünnepét szeptember 17.-én üli. 2012. május 10. -én XVI. Benedek pápa Hildegard von Bingen tiszteletét kiterjesztette az egész egyházra, majd 2012. október 7-én egyházdoktorrá avatta.
Zenéi
Kolostora gyülekezetének szervezésével szorosan összefüggésben keletkezett művei: 1 kyrie, 35 antifóna, 19 responzórium, 7 himnusz, 7 sequentia. Egyik leghíresebb műve az "Ordo virtutum" című egyházi színjáték, amit kb. 1151-ben komponálhatott, és témája az erények és a sátán harca egy lélekért. A nyolc női énekesre, és a Sátánt megszemélyesítő prózai szerepet játszó férfira írott darab az első fennmaradt oratóriumnak is tekinthető. Az egyszólamú művet kísérettel adták elő. Egyben ez az egyetlen középkori dráma, mely fennmaradt szövegével és zenéjével együtt.
Hildegárd elsősorban a gregorián zene elemeire támaszkodott, de egyéni módon írta meg műveit. Jellemző darabjaira, hogy gyakran két és fél oktávot bejár a hangterjedelme, illetve, hogy a gregoriánban szokásos szekund és terclépéstől eltérően gyakran használt - sokszor egymás után is - nagy ugrásokat(kvart, kvint

- Európa első sztár zeneszerzője nő volt. Nem is akármilyen.
Bővebben Link

- Látomások - film Bingeni Szent Hildegárd életéről
Nagy tapssal fogadta a közönség szeptember 23-án Bingenben a XII. századi szent életéről, a középkor egyik legjelentősebb misztikus nőalakjáról szóló alkotást.
Bővebben Link

Vizió - Hildegard von Bingen élete (2009) Magyarul beszélő film
Videó Link
Szent Hildegárd a középkor nagy női szentjei közé tartozik. Clairvaux-i Szent Bernát mellett ő is a század világossága volt, és olyan tisztelet övezte, amely egészen egyedülállóvá teszi.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Bellarmin Szent Róbert püspök és egyháztanító
  2018-09-17 10:26:48, hétfő
 
  ...... ............


- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Egészségnél és szépségnél jobban szerettem a bölcsességet.
Könyörögtem, és megkaptam az okosságot; esdekeltem, és leszállt rám a bölcsesség lelke. Többre becsültem a jogarnál és a trónnál, és hozzá mérten semminek tartottam a gazdagságot. A fölbecsülhetetlen drágakövet sem állítottam vele egy sorba, mert mellette minden arany csak egy marék homok, és vele összemérve az ezüst csak sárnak számít.
Jobban szerettem az egészségnél és a szépségnél, és birtoklását a világosságnál is többre tartottam; mert a fény, amely belőle árad, nem alszik ki soha.
Nekem pedig adja meg Isten, hogy bölcsen beszéljek, és ahhoz méltóan gondolkodjam, aminek részese lettem. Mert ő a bölcsesség vezére és a bölcsek irányítója. Hiszen a kezében vagyunk mi magunk, a szavaink is, egész bölcsességünk és minden ügyességünk.
Ez az Isten igéje. Bölcs 7,7-10.15-16

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus úgy tanított, mint akinek hatalma van.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
A mennyek országába nem jut be mindenki, aki azt mondja nekem: ,,Uram! Uram!" Csak az, aki mennyei Atyám akaratát cselekszi. Azon a napon sokan mondják majd nekem: ,,Uram, Uram! Hát nem a te nevedben prófétáltunk? Nem a te nevedben űztük ki az ördögöket? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát?" Én akkor kijelentem majd nekik, hogy nem ismertelek soha benneteket. Távozzatok színem elől, ti, gonosztevők!
Mert mindaz, aki meghallgatja szavaimat és szerintük cselekszik, ahhoz az okos emberhez hasonlít, aki a házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, és nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült Aki viszont hallgatja szavaimat, de nem követi azokat, ahhoz az ostoba emberhez hasonlít, aki a házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, nekizúdult a háznak; az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle.
Ezzel Jézus befejezte a hegyi beszédet. A népsokaság elragadtatással hallgatta tanítását, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, nem pedig úgy, mint az ő írástudóik.
Ezek az evangélium igéi. Mt 7,21-29

- Katolikus válasz oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

- Tisztalap oldalon Link

- Vojtyla oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 34986
  • e Hónap: 68140
  • e Év: 301887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.