Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Bátraké a légtér
  2018-09-08 19:07:28, szombat
 
  Káprázatos videók : skydiving a Balaton felett.
Augusztus végén tartották a helikopteres-ejtőernyős (skydiving) tábort a Balaton déli partján, ott készültek ezek a hátborzongató, ugyanakkor elképesztően jó hangulatú videók.

- Koalas 2018 Balaton tape 2 videó Link

- Koalas 2018 Balaton tape 1 videó Link

- Koalas 2018 Balaton tape 3 videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Ruth Pfau nővérre, a leprások megmentője
  2018-09-08 17:15:35, szombat
 
  Ruth Pfau nővérre, a leprások megmentőjére emlékeztek Pakisztánban
2018. szeptember 7. péntek 19:55
Ruth Pfau nővérre, vagy ahogy a nép nevezte, ,,a pakisztáni Teréz anyára", a leprások megmentőjére emlékeztek halálának első évfordulóján, augusztus 10-én Pakisztánban, ahol a lipcsei születésű szerzetesnő több mint öt évtizeden át a leprások szolgálatának szentelte életét.
Halálának első évfordulóján Joseph Coutts bíboros, Karacsi érseke szentmisét mutatott be a karacsi Szent Patrik-székesegyházban kétszáz hívő részvételével. ,,Ruth Pfau nővér egész életét betegeinek és azoknak adta, akikkel együtt dolgozott. Az egész országot beutazta, hogy elérje és gyógyítsa a leprában szenvedő betegeket" - emlékeztetett a bíboros. Idézte a szerzetesnő szavait: ,,Orvosként nemcsak az a feladatom, hogy gyógyszert adjak az embereknek. Szeretném látni azt is, hogy ezek az emberek visszatérnek megszokott életükhöz." A bíboros kiemelte, hogy Pfau nővér mindig védelmezte a beteg emberek méltóságát, és csodálatos örökséget hagyott maga után.
Ruth Pfau 1929. szeptember 9-én született Németországban, Lipcsében. Miután disszidált Kelet-Németországból, orvosi diplomát szerzett, majd belépett a Mária Szíve Leányai Társaságába (FCM). Indiába készült, de vízumgondok miatt Pakisztánban kellett maradnia - ekkor találkozott a leprával, a betegséggel, amelyről nem is gondolta, hogy létezik még. Attól kezdve a családjuk által magukra hagyott leprás betegeknek szentelte életét.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Kápolna a strand közelében - Baska
  2018-09-08 17:02:05, szombat
 
  2018. szeptember 8. szombat 15:06
Aki még az ősz korai heteiben eljut Krk szigetének legdélibb és talán legnépszerűbb településére, Baškára, az ottani templomok közül feltétlenül ,,belebotlik" a mindig zsúfolt nagy strand közelében látható, nappal is, este is szépséges Szent Márk-kápolnába, amely 1514-ben épült
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ferenc pápa: Magunkat vádoljuk, ne másokat!
  2018-09-08 16:57:47, szombat
 
  2018. szeptember 6. csütörtök 19:24
A Jézus általi üdvözülés nem ,,kozmetikázás", hanem átalakít bennünket. El kell tehát ismernünk, hogy bűnösök vagyunk, és magunkat kell vádolni, nem másokat. Így fogalmazott Ferenc pápa szeptember 6-án reggel a Szent Márta-házban bemutatott szentmise homíliájában.
Ferenc pápa homíliájában a napi evangéliumból indult ki, melyben Jézus azt kéri Simontól, hogy hadd szálljon be a bárkájába, és miután befejezte a prédikálást a népnek, arra hívja, hogy vesse ki hálóját, és bekövetkezik a csodálatos halfogás. Ez az epizód emlékezetünkbe idézi a másik csodás halfogást, amelyre a feltámadás után kerül sor. Jézus ekkor azt kérdezi a tanítványoktól, hogy van-e ennivalójuk. Mindkét esetben Péter felkenéséről van szó: az első esetben emberek halászává, majd pásztorrá - jegyezte meg a pápa. - Jézus ezt követően Simon nevét Péterre változtatja, Péter pedig tudta, hogy a névváltoztatás a küldetés megváltoztatását is jelenti. Péter büszke volt, mert valóban szerette Jézust, és ez a csodálatos halfogás jelenti az első lépést előre életében.
Miután Simon látta, hogy a hálók majdnem szétszakadnak a nagy mennyiségű haltól, Jézus lába elé vetette magát, és azt mondta: ,,Uram, menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok." Ez az első határozott lépése a tanítványság felé vezető úton, hogy Jézus tanítványává váljon: önmagát vádolja, mondván, hogy bűnös ember. Ez mindannyiunk első lépése, ha a lelki életben, Jézus életében akarunk előrehaladni. Ha Jézust akarjuk szolgálni és követni, akkor ezt kell tennünk: önmagunkat vádolni: önmagunk vádolása nélkül nem lehet előrehaladni a keresztény életben - hangsúlyozta Ferenc pápa.
Van azonban egy kockázata: mindannyian tudjuk, hogy bűnösök vagyunk, de nem könnyű magunkat vádolni, hogy konkrétan bűnösök vagyunk. Nagyon hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy azt mondjuk, ,,bűnös vagyok", de ezt ugyanúgy mondjuk, mintha azt mondanánk, ,,ember vagyok", vagy ,,olasz állampolgár vagyok". Önmagunkat vádolni azonban azt jelenti, hogy érezzük nyomorultságunkat. Nyomorultnak érezzük magunkat az Úr előtt. Szégyelljük magunkat. Ezt azonban nem szavakkal, hanem a szívvel tesszük, vagyis konkrét megélésről van szó, mint amikor Péter azt mondja Jézusnak, hogy távolodjon el tőle, mert bűnös ember. Valóban bűnösnek érezte magát, majd pedig érezte, hogy üdvözült. Az üdvösséghez, amelyet Jézus hoz el számunkra, szükség van arra, hogy ez a gyónás őszinte legyen, mert az nem egy kozmetikai beavatkozás, amely egy kicsit megváltoztatja az arcot két ecsetvonással. Az átalakulásnak bűneink őszinte megvallásával kell végbemennie, így tapasztaljuk meg Péter elcsodálkozását.
A megtérés első lépése tehát az, hogy magamat vádolom szégyenkezve és megélem az üdvözülés csodálatát. Meg kell térnünk, bűnbánatot kell tartanunk - buzdított a pápa, és arra hívott, hogy elmélkedjünk annak kísértésén, hogy másokat vádoljunk. ,,Van, aki úgy él, hogy kibeszél másokat, megvádolva őket, önmagára pedig sosem gondol. Amikor gyónni megyünk, hogyan gyónunk? Mint a papagájok? - tette fel a kérdést a pápa. - Csak ismételjük, hogy ezt és ezt tettem? De vajon megérinti a szívedet az, amit tettél? Sokszor nem. Úgy járulunk a gyónáshoz, mintha kozmetikushoz mennénk, egy kicsit kisminkeljük magunkat, hogy jól nézzünk ki, mielőtt megyünk valahova. De nem jutott el teljesen a szívedbe, nem hagytál helyet neki, mert nem voltál képes magadat vádolni."
- Az első lépés tehát a kegyelem, hogy mindenki megtanulja vádolni magát, és nem másokat. A jel, hogy valaki ezt nem tudja megtenni, hogy egy keresztény nem tudja önmagát vádolni, az, amikor hozzá van szokva, hogy másokat vádoljon, kibeszélje őket, hogy mások életébe üsse bele az orrát. Ez pedig csúnya jel. Én is ezt teszem? Ez egy jó kérdés ahhoz, hogy eljusson a szívünkhöz. Kérjük ma az Úrtól a kegyelmet, hogy elcsodálkozva találjuk magunkat előtte, amit a jelenléte vált ki belőlünk. Kérjük a kegyelmet, hogy konkrétan bűnösnek érezzük magunkat, és azt mondjuk, amit Péter: ,,Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok" - zárta csütörtök reggeli homíliáját Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ritkán látott videó Boldog Szent II. János Pál pápáról
  2018-09-08 16:54:31, szombat
 
  Facebook videó Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Teljes búcsút nyerhetnek a jubiláló magyaróvári .......
  2018-09-08 16:50:02, szombat
 
  Teljes búcsút nyerhetnek a jubiláló magyaróvári plébániatemplomba látogatók.
2018. szeptember 8. szombat 14:35
A mosonmagyaróvári Szűz Mária királynő és Szent Gotthárd-templom felszentelésének 350., patrónusa, Szent Gotthárd halálának 980., és a szent ereklyéje befogadásának 10. évfordulója alkalmából jubileumi évet hirdetett, mely során már teljes búcsút is nyerhetnek a templomba látogatók.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Boldog Brenner János vértanú ereklyéje.....
  2018-09-08 16:44:22, szombat
 
  ...... .....


2018. szeptember 8. szombat 13:29
Új ereklyetartóba került augusztus 30-án a bátai Szent Vér ereklye a pécsi püspöki palotában.
Az új ereklyetartó Serbakow Tibor okleveles ötvösművész alkotása. A Szent Vér ünnepélyes áthelyezését Sümegi József, a bátai kegyhely őre végezte. Ezt követően Boldog Brenner János vértanú ereklyéjét, amelyet a Pécsi Egyházmegye az idei boldoggá avatási szertartást követően kapott a szombathelyi megyéspüspöktől, Máger Róbert irodaigazgató-helyettes helyezte el a Szent Vér ereklye korábbi tartójául szolgáló kereszt alakú ereklyetartóban.
A Brenner-ereklye bemutatására 2018. szeptember 2-án került sor Mohácson, ahol Udvardy György megyéspüspök közel hatszáz diák, nevelő és szülő részvételével ünnepélyes egyházmegyei tanévnyitó szentmisét mutatott be. A bátai Szent Vér ereklyét új tartójában szeptember 15-én, az egyházmegyei zarándoklat alkalmával láthatják a hívek Bátán.

Forrás: Pécsi Egyházmegye
Fotó: Loósz Róbert
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Vasárnap te is hívd meg a papodat egy sörre!
  2018-09-08 16:15:30, szombat
 
  ........


Szeptember 9-e a ,,Hívd meg a papodat egy sörre!" kezdeményezés nem hivatalos világnapja. Az akciót öt évvel ezelőtt indította a The Catholic Gentleman blog, hogy felhívja a hívek figyelmét a lelkipásztorok sok nehézséggel járó munkájára..
A kezdeményezés gyorsan népszerű lett; bár katolikus bloggertől indult, átvették protestáns oldalak is. Hátterében az az egyszerű felismerés áll, hogy a papok is emberek, szükségük van barátokra és szórakozásra.
A blog készítői ötletüket egy tanmesével is illusztrálják, mely egy középkori sörfőzőmesterről, Aleyardi Hopswaldról szól. Hopswald pogány volt, aki egy buzgó pap hatására tért keresztény hitre. Egy napon súlyos bűnt követett el: lélekszakadva rohant papjához, hogy feloldozást nyerjen, amit el is nyert. Hopswald azonban lelki békéjét élvezve sem feledkezett meg a papról, aki pihenőidejét áldozta fel, hogy meggyóntassa a sörfőzőmestert: szolgálatáért hálából meghívta egy italra.
Hopswald nem valóságos személy, azonban a lelkipásztorok valóságosak, és ők is olyan örömmel töltenének el egy ,,görbe estét" baráti társasággal, egy pohár sör vagy bor mellett társalogva, mint bárki más. Nehéz és bonyolult munkájuk van, amiért gyakran nem kapnak köszönetet - igazán megérdemlik, hogy meghívjuk őket egy korsó sörre vagy pohár borra, vagy ha idejük engedi, akár vacsorára is.

Forrás: The Catholic Gentleman
Fotó: Székesfehérvári Egyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Beszéltem Jézussal - verses kép
  2018-09-08 15:49:29, szombat
 
  Nagyobb kép Link

...... .........



Jézus az oltáriszentségben mindig jelen van
...... ............



...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Kisboldogasszony ünnepe - Csíksomlyó
  2018-09-08 15:45:38, szombat
 
  Szeptember 8-án, szombaton Kisboldogasszony, Szűz Mária születésének az ünnepe
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10221
  • e Hét: 33281
  • e Hónap: 66435
  • e Év: 300182
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.