Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Dr Székely János megyéspüspök karácsonyi üzenete
  2019-12-19 15:58:42, csütörtök
 
  A videó 2019. dec. 24 lesz látható 18 órakor
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Karácsony napjának összes evangéliuma olvasmányai
  2019-12-19 15:37:37, csütörtök
 
  Itt olvashatók Link  
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Adventra hangolódás 2019.12.17
  2019-12-19 15:28:31, csütörtök
 
  Videó Link
Élmény beszámoló .....
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Ferenc pápa katekézise: 11.19
  2019-12-19 15:21:12, csütörtök
 
  Isten nem távoli úr vagy megközelíthetetlen bíró.
December 18-án, a karácsony előtti utolsó szerdai általános kihallgatáson a Szentatya emlékezett a jelenlévőket, hogy nemrégiben levelet írt a Betlehem készítés jelentéséről és fontosságáról, és annak alapján mindenki arra buzdított, hogy állítson Betlehemet családi otthonában.
Ferenc pápa katekézisének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk. Link

- Mindennapi életünkben már nem vagyunk egyedül, ő velünk él. Nem változtatja meg varázsütéssel a dolgokat, de ha befogadjuk őt, akkor minden megváltozhat. Kívánom nektek, hogy a Betlehem készítés nyújtson alkalmat arra, hogy behívjátok Jézust életetekbe. Amikor készítjük otthon a Betlehemet, az olyan, mintha kinyitnánk az ajtót, és azt mondanánk: ,,Jézus, lépj be!" - konkréttá tesszük ezt a közelséget, ezt a Jézusnak szóló meghívást, hogy bejöjjön életünkbe. Mert ha ő életünkben lakik, akkor életünk újjászületik. És ha életünk újjászületik, akkor valóban karácsony, születésnap van. Boldog karácsonyt mindenkinek!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2019. december 19.
  2019-12-19 15:17:56, csütörtök
 
  Bizony, voltak olyan idők, amikor a gyermek áldás volt, és nem teher. Az ószövetségi időben is különös szégyen volt, ha valakinek nem született gyermeke: Isten áldása elkerülte. Sámson és Keresztelő Szent János születése Isten különleges ajándéka a már öreg és magtalan szülőknek. Különleges ajándék: így tekintünk-e az életre, a sajátunkra, máséra? Olyan ajándék, amire aztán vigyázni kell, amit óvni kell és amit egyre teljesebben kell megélni. Isten angyalának látogatása megnémítja Zakariást: szavak nélkül tesz tanúságot, csendje lesz a legerősebb jele annak, hogy kivel találkozott. Készületünkben adjunk helyet a csendnek: üljünk le együtt csendben olvasni, imádkozni, az adventi koszorú fényében gyönyörködni.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Mai evangélium – 2019. december 19.
  2019-12-19 15:16:22, csütörtök
 
  ...... .......


Heródesnek Júdea királyának napjaiban élt egy Zakariás nevű pap, aki Ábia papi osztályába tartozott. Felesége Áron törzséből származott, és Erzsébetnek hívták. Mindketten igazak voltak Isten előtt, és feddhetetlenül éltek az Úr parancsai és törvényei szerint. De nem született gyermekük, mivel Erzsébet magtalan volt, és már mind a ketten éltesebb korúak voltak.
Amikor Zakariás egy alkalommal osztályának rendjében szolgálatot teljesített Isten színe előtt, ráesett a sors, hogy a papi szolgálat szokása szerint az Úr templomába menjen, és bemutassa a tömjénáldozatot.
A tömjénáldozat órájában nagy tömeg imádkozott a templomon kívül. Akkor az áldozati oltár jobb oldalán megjelent Zakariásnak az Úr angyala. Láttára Zakariás zavarba jött, és félelem szállta meg. Az angyal azonban így szólt hozzá:
,,Ne félj, Zakariás! Könyörgésed meghallgatásra talált. Feleséged, Erzsébet fiút szül, és Jánosnak fogod hívni. Örömöd és vigasságod lesz ő, és sokan örülnek majd születésének. Nagy lesz az Úr előtt: bort és részegítő italt nem iszik, sőt már anyja méhében betelik Szentlélekkel. Izrael fiai közül sokakat megtérít Istenükhöz, az Úrhoz. Illés szellemében és erejével fog színe előtt járni, hogy az atyák szívét a fiak felé fordítsa, az engedetleneket az igazak lelkületére vezesse, és az Úr iránt készségessé tegye a népet."
Zakariás erre megkérdezte az angyalt: ,,Miből tudhatom meg mindezt? Hiszen már öreg vagyok, és feleségem is éltesebb korú."
Az angyal így válaszolt: ,,Én Gábor vagyok, az Isten színe előtt állok, aki azért küldött, hogy beszéljek veled, és meghozzam neked ezt az örömhírt. De mivel nem hittél szavamnak, amely majd valóra válik annak idején, megnémulsz, és nem tudsz beszélni a beteljesedés napjáig." A nép várta Zakariást, és csodálkozott, hogy annyit késlekedik a templomban. Amikor pedig kijött, nem tudott megszólalni. Ebből megértették, hogy a templomban látomása volt. Intett nekik, de néma maradt. Mihelyt szolgálatának napjai elmúltak, hazament.
E napok után felesége, Erzsébet méhében fogant, de öt hónapon keresztül titkolta. ,,Így tett velem az Úr - mondta -, arra méltatott e napokban, hogy elvegye szégyenemet az emberek előtt." Lk 1,5-25

Imádság
Urunk, Jézus! Eddig szavaidra figyeltünk, tanításodat hallgattuk, amely nyugalommal és békével töltött el minket. De most be kell látnunk, hogy ennél többet kérsz tőlünk, mert többre is vagyunk képesek. Az üdvösséghez nem elegendő számunkra, ha hittel elfogadjuk tanításodat, hanem jó cselekedetek is kérsz tőlünk. Mi már nem Keresztelő Jánoshoz, hanem hozzád fordulunk, Jézusunk: Mit tegyünk? Mutasd meg nekünk, Urunk, hogy mit kell tennünk üdvösségünk érdekében!.

Elmélkedés
Evangéliumának rövid bevezetése (vö. Lk 1,1-4) után Szent Lukács evangélista két hírüladást közöl, az első Keresztelő János, a második Jézus születéséről szól. A két leírás sok hasonlóságot tartalmaz, amelyek közös nevezője, hogy minden Isten akarata szerint történik. A két leírás közti különbségek pedig azt hivatottak kiemelni, hogy Jézus személye mennyivel nagyobb Keresztelő János személyénél.
A mai evangéliumi rész a Keresztelő születésének körülményeit ismerteti. A templom szolgálatában álló Zakariás már idős, felesége szintén, ezért nem számíthatnak arra, hogy gyermekük születik. De ami emberileg lehetetlen, az nem lehetetlen az Isten számára! Isten csodás módon beleszól az életükbe és megajándékozza őket azzal, hogy gyermekük születhet. De nem azért születhet gyermekük, mert ők ezt akarták vagy sokat imádkoztak volna ezért, hanem mert az Isten akarta. Nem akkor születik gyermekük, amikor ők várták, hanem amikor Isten úgy gondolta, hogy eljött az ideje.
A történetben megmutatkozik Zakariás részéről az emberi hitetlenség. Nem csupán megdöbbenés vagy értetlenség, hanem hitetlenség. Az angyal ezt mondja neki: ,,mivel nem hittél szavamnak, megnémulsz." De még ez az emberi hitetlenség sem állhat annak útjába, hogy Isten terve és ígérete megvalósuljon, mert Isten gondoskodik róla, hogy Zakariás hitetlensége megszűnjön.
Hogyan fogadom, amikor Isten közli velem szándékát?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Isten villanykörtéi
  2019-12-19 15:10:17, csütörtök
 
  ...... ............


Egy gondolat életünk legfőbb forrásáról.
Az ember is olyan, mint a villanykörte. Ha megvan a megfelelő forrása, képes világítani. Mert egyetlen ember sem azért születik a világra, hogy csak úgy legyen. Hogy egyen, igyon, létezzen, aztán elmúljon. Ennél sokkal fontosabbak vagyunk annak a szemében, aki megteremtett minket. Ezért van nekünk két hatalmas előnyünk a villanykörtével szemben: a mi forrásunk kiapadhatatlan, a mi forrásunk ingyen van, mert Isten úgy szeret minket, embereket, hogy a fia által előre kifizette mindannyiunk számláját.
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sokakat inspirál, megihlet. Többek összefogásából született egy dal is "NEKünk adtad magad" címmel, ami gyönyörűen megmutatja, hogy miért (is) jobb nekünk egy villanykörténél:
Videó NEKünk adtad magad (Gégény István és barátai) Link

Dal szövege
Rfr:
,,Minden forrásom belőled fakad.
Kenyérben, borban nekünk adtad magad.
Jézus, formáld át az életünk,
Minden nap maradj velünk.

1.
Térden állva csodálom titkodat.
Szívem kitárva keresem hangodat.
A csend által szólsz, békéd üzen.
Tudom jól, itt vagy jelen.

2.
Tested, véred értünk áldoztad.
A kereszt fáját miattunk hordoztad.
Isten vagy, de úgy szerettél,
hogy törékeny emberré lettél.

3.
Végtelen benned a szeretet.
Tőled kaphatunk új életet.
Tiszta forrás vagy, mely nem apad el,
megtisztít, az égig emel."

/NEK Titkárság/
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Fény az éjszakában
  2019-12-19 15:01:25, csütörtök
 
  December 13-án huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Nightfevert Budapesten
...... ........... ......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Magyar gyerekek énekeltek a Szentatyának!
  2019-12-19 14:59:09, csütörtök
 
  A vatikáni ,,100 Betlehem" Kiállítást személyesen is megtekintő Szentatyának énekeltek magyar gyerekek. A budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola kamarakórusa Sapszon Borbála vezetésével egy olyan, Dél-Amerikában is nagyon népszerű karácsonyi éneket adott elő spanyol nyelven, amely Ferenc pápa kedvencei közé tartozik. A régi karácsonyok hangulatát felidéző előadást a Szentatya nagy örömmel fogadta, egyúttal felhívta a figyelmet a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelentőségére, arra buzdítva a híveket, hogy vegyenek részt az egy hétig tartó budapesti rendezvénysorozaton.
Bővebben Link

100 Betlehem - Magyarország a díszvendége a vatikáni kiállításnak
Link
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Boldog Brenner János ünnepe a Szombathelyi Egyházmegyében
  2019-12-19 14:47:16, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9652
  • e Hét: 32712
  • e Hónap: 65866
  • e Év: 299613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.