|
2007-02-26 06:11:12, hétfő
|
|
|
Füstölthal-saláta
1 füstölt hal, 1 fej vöröshagyma, 2 kemény tojás, 2 dl majonéz
A hal bőrét lehúzzuk, szálkáit eltávolítjuk, apróra vágjuk, óvatosan összekeverjük az ugyancsak apróra vágott hagymával, a tojásokkal és a majonézzel.
Jól behűtve tálaljuk.
Tejfölös afrikai harcsa
4 szelet afrikai harcsafilé (vagy 2 egész harcsa), egy csomag bacon, só, bors, zsálya
2 dl tejföl
Kibéleljük alufóliával a sütőlapot.
Ráfektetünk 8 szelet bacont.
Erre rátesszük a harcsát, amit előtte besózunk és borsozunk.
A harcsákra bőségesen teszünk zsályát. (Én egész zsálya szárakat teszek rá, olyan hosszút, mint a hal.)
Megint beborítjuk baconnal. Kb. 200 fokon sütjük 20-30 percet. (Kicsit tovább, ha egész harcsákról van szó. Ebben az esetben a zsályát a harcsa belsejébe érdemes tenni.)
Mielőtt kivesszük a sütőből, egy 2 dl-es tejfölt elkenünk a halak tetején, és még 5 percig sütjük.
Megjegyzés:
A zsálya ropogós, önmagában is fogyasztható - isteni. A hal ízletes és nagyon egyszerű elkészíteni. Még az ínyenc ismerősök is megnyalják az összes ujjukat...
Töltött hal
4 szelet tengeri halfilé, 2 db paprika (lehetőleg piros), 1 csokor koriander
4 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, só, 10 dkg reszelt saj, kis olaj
A paprikát, a paradicsomot kis kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a koriandert hozzáaprítjuk, az egészet összekeverjük, sózzuk.
A besózott halszeletekre simítjuk a tölteléket, feltekerjük, majd 4 cm-es darabokra vágjuk, olajozott tepsibe tesszük szorosan egymás mellé.
Sajttal megszórjuk, majd megsütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: összekeverjük, hozzáaprítjuk, halszeletekre, paradicsomot, eltávolítjuk, fogyasztható, feltekerjük, összezúzzuk, alufóliával, vöröshagyma, elkészíteni, ráfektetünk, koriandert, majonézzel, harcsafilé, paradicsom, megjegyzés, harcsákról, beborítjuk, megnyalják, tojásokkal, füstölthal, fokhagymát, kibéleljük, tölteléket, megszórjuk, lehetőleg, sütőlapot, koriander, megsütjük, olajozott, önmagában, bőségesen, ismerősök, harcsákra, borsozunk, ugyancsak apróra, csomag bacon, harcsákra bőségesen, harcsa belsejébe, halak tetején, zsálya ropogós, ínyenc ismerősök, összes ujjukat, fokhagymát összezúzzuk, koriandert hozzáaprítjuk, egészet összekeverjük, besózott halszeletekre,
|
|
|
|
ugyancsak apróra, csomag bacon, harcsákra bőségesen, harcsa belsejébe, halak tetején, zsálya ropogós, ínyenc ismerősök, összes ujjukat, fokhagymát összezúzzuk, koriandert hozzáaprítjuk, egészet összekeverjük, besózott halszeletekre, összekeverjük, hozzáaprítjuk, halszeletekre, paradicsomot, eltávolítjuk, fogyasztható, feltekerjük, összezúzzuk, alufóliával, vöröshagyma, elkészíteni, ráfektetünk, koriandert, majonézzel, harcsafilé, paradicsom, megjegyzés, harcsákról, beborítjuk, megnyalják, tojásokkal, füstölthal, fokhagymát, kibéleljük, tölteléket, megszórjuk, lehetőleg, sütőlapot, koriander, megsütjük, olajozott, önmagában, bőségesen, ismerősök, harcsákra, borsozunk, rátesszük, kivesszük, fokhagyma, belsejébe, darabokra, ugyancsak, hagymával, tálaljuk, tejfölös, besózott, besózunk, szárakat, lehúzzuk, egyszerű, simítjuk, baconnal, óvatosan, szorosan, elkenünk, paprikát, szálkáit, mielőtt, tejfölt, zsályát, sütőből, hosszút, füstölt, ropogós, tetején, esetben, ízletes, sajttal, érdemes, töltött, paprika, halfilé, tengeri, tesszük, majonéz, kockára, reszelt, harcsát, egészet, tepsibe, teszünk, behűtve, ujjukat, afrikai, vágjuk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2327
- e Hét: 6555
- e Hónap: 10959
- e Év: 42688
|
|
|