|
2010-04-26 21:09:18, hétfő
|
|
|
40 dkg darált sertéshús
8 db 7-8 cm átmérőjű karalábé (kb 1.6 kg)
1 fej vöröshagyma (kb 7 dkg)
12 dkg rizs
2 db tojás
2 mk őrölt bors
3 tk só
6 dl tej
3 púpos ek liszt
4 dkg zsír
2 dl tejföl
1 kis csokor petezselyemzöld
1.A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, egy fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
2.A rizst hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük.
3.A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a dinsztelt hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót.
4.A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen.
5.A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk.
6.A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad ki töltelékünk, gombócokat formálunk belöle.
7.Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat, közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 6 dl tej és 6 dl víz keverékével, beleszórunk 1.5 tk sót és feltesszük főni.
8.A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele.
9.A petrezselymet felaprítjuk.
10.Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult (kb 50 perc alatt), szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.
11.Rántás : a lisztet a zsírral világos zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük kb 3 dl hideg vízzel és berántjuk a szószt.
12.Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: petezselyemzöld, belerakosgatjuk, karalábévájóval, megdinszteljük, összeforraljuk, megtisztítjuk, petrezselymet, szűrőlapáttal, összekeverjük, zsemleszínűre, hozzákeverjük, töltelékeket, belekeverjük, felkockázzuk, meghámozzuk, karalábékat, beleszórunk, felengedjük, beleszórjuk, felaprított, felaprítjuk, keverékével, töltelékünk, darálthúsos, vöröshagyma, fakanálnyi, megtöltött, feltesszük, gombócokat, átöblítjük, tojásokkal, keverékkel, megtöltjük, vastagságú, felöntjük, karalábét, hagymát megtisztítjuk, fakanálnyi zsíron, rizst hideg, darált húst, nyers tojásokkal, dinsztelt hagymával, őrölt borsot, karalábékat meghámozzuk, karalábékat megtöltjük, darálthúsos keverékkel, nagy lábasba, megtöltött karalábékat, apró karalábét, csupasz gombócokat, petrezselymet felaprítjuk, másik edénybe,
|
|
|
|
hagymát megtisztítjuk, fakanálnyi zsíron, rizst hideg, darált húst, nyers tojásokkal, dinsztelt hagymával, őrölt borsot, karalábékat meghámozzuk, karalábékat megtöltjük, darálthúsos keverékkel, nagy lábasba, megtöltött karalábékat, apró karalábét, csupasz gombócokat, petrezselymet felaprítjuk, másik edénybe, szószt berántjuk, zsírral világos, felaprított zöldpetrezselymet, petezselyemzöld, belerakosgatjuk, karalábévájóval, megdinszteljük, összeforraljuk, megtisztítjuk, petrezselymet, szűrőlapáttal, összekeverjük, zsemleszínűre, hozzákeverjük, töltelékeket, belekeverjük, felkockázzuk, meghámozzuk, karalábékat, beleszórunk, felengedjük, beleszórjuk, felaprított, felaprítjuk, keverékével, töltelékünk, darálthúsos, vöröshagyma, fakanálnyi, megtöltött, feltesszük, gombócokat, átöblítjük, tojásokkal, keverékkel, megtöltjük, vastagságú, felöntjük, karalábét, dinsztelt, helyezzük, hagymával, formálunk, leszűrjük, megpuhult, kiszedjük, berántjuk, sertéshús, átmérőjű, aprítjuk, karalábé, pirítjuk, maradjon, töltelék, kivájjuk, tejfölt, tetején, zsírral, edénybe, csupasz, szórjuk, lisztet, tesszük, világos, lábasba, hagymát, rizzsel, később, legyen, nyílás, kicsit, nagyok, amikor, vízzel, borsot, tovább, késsel, darált, zsíron, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 6778
- e Hónap: 11182
- e Év: 42911
|
|
|