Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Méregtelenítsünk a természet erejével!
  2014-06-28 22:36:06, szombat
 
  Méregtelenítsünk a természet erejével!

Egészségünk láthatatlan ellenségei a szervezetben felhalmozódó mérgek, amelyek alattomosan támadnak bennünket. Időről-időre ezért elkel egy-egy tisztítókúra, amelyek által felfrissülhetünk. Nézzük, mely gyógynövényeket hívhatjuk segítségül ehhez!






Életet menthet a máriatövis
Az egyik leghatásosabb máj- és epetisztító növény a máriatövis, amely nagy mennyiségű szilimarint tartalmaz, ezáltal védi és méregteleníti a májat. Antioxidáns hatással rendelkezik, megköti a szabad gyököket, ezáltal a rákellenes küzdelemben fontos szereppel bír. Hatására az elöregedett vagy elhalt májsejtek helyett újak képződnek. Elősegíti a különböző májbetegedések, többek között a hepatitis és a májzsugor leküzdését, gyógyulását. Egyes gombamérgezések esetén pedig életmentő lehet, ha injekció formájában fecskendezzük a szervezetbe, hiszen megakadályozza a májelégtelenség bekövetkezését. Alkoholizmusból való felépülésnél is nagyon hasznos, mivel a máj tisztulását és regenerálódását segíti, valamint pótolja az alkohol által elpusztított glutationt. Rákos betegeknél csökkenti a kemoterápia veszélyes következményeit, valamint gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Hasznos az endometriosis kezelésében is. Az epekő megelőzésében és kezelésében is használják. Ajánlott enyhébb emésztési panaszok kezelésére, és epehólyag problémák esetén is.
A vese támogatója a csalán

A csalán serkenti a vértermelést, és tisztítja a vesét. A legerősebb vértisztító növényként tartják számon, ezért tisztítókúrák, böjtök hatékony gyógynövénye. Feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket, a vesét pedig fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, ezáltal erősíti a szervezet védekező képességét. A vese- és húgyhólyagkő képződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen csalánteát fogyasztaniuk, mert segítségével még idejében megelőzhető a baj. Tisztító hatása gyomor- és bélhurut esetén is fontos lehet. Görcsoldó hatású, és bakteriális fertőzések esetén fokozza az antibiotikumok hatását. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedések kezelésénél is. A növény gyulladáscsökkentő és immunstimuláló hatású, de csökkenti a koleszterinszintet is. Vértisztító hatásának köszönhetően enyhítheti az allergiás tüneteket, így az ekcémát, szénanáthát, asztmát és a csalánkiütést. Eltünteti a pattanásokat, és egyes bőrbetegségek, például övsömör esetén is hatásos. Leveleiben megtalálható a béta-karotin, a C-, B-, és K-vitamin, flavanoidok, klorofill, vas, és kalcium. A szépségápolásban is komolyan hasznát veszik, összehúzó hatása révén arcgőzöléshez használják, és bőrtisztítóként is alkalmazzák. Nagy mennyiségben való fogyasztásakor azonban gyomorpanaszok, és vizeletpangás fordulhat elő. Mint a vizelethajtók általában, úgy a csalán is kimerítheti a szervezet káliumkészletét, ezért ennek pótlásáról gondoskodni kell.
Senki nem gondolná, mire jó az articsóka

Az articsókáról sokan nem tudják, de rendkívüli eredményeket képes elérni a szervezet méregtelenítésében. Nagyon gazdag ugyanis cynarin-ban, amely kimossa a szervezetből az anyagcsere folyamán keletkezett mérgeket. Keserűanyag tartalma elősegíti az emésztőnedvek és az epe termelését, ezenkívül csökkenti a koleszterinszintet.
,,Csírájában" fojtja el a mérgeket a gyermekláncfű

Vese és húgyhólyag problémákra kiváló a gyermekláncfű, hiszen e növény gyökereiben és levelében nagyon sok a terpene, a keserűanyag és cseranyag, amelyek a kórokozó baktériumokat és csírákat kiirtják. Kitűnően alkalmazható vízhajtóként, emellett emésztést elősegítő, vesehomok- és vesekőképződést gátló hatása is van, és tökéletes a méregtelenítésre.
Mérgek ellen az erdei málnalevéllel

Az erdei málnalevél csökkenti a húgysavat, cukorbajra, vese- és hólyaghomok ellen is hatékony. Izzasztó, vérképző, vérserkentő, és salaktalanító tulajdonsága is van. Enyhe görcsoldó és összehúzó hatású. Szülés előtt két héten át fogyasztva napi egy csésze málnalevél tea rugalmassá teszi a méhfalat.
Nemcsak finom, hanem egészséges is a bodza

A bodza minden részét használhatjuk gyógykúrára. Vértisztításra, vizelethajtásra és izzasztásra leginkább a virágából készült tea ismert. Segíti az emésztést, enyhíti a köhögést, gyorsítja a nátha lefolyását. Virága enyhe hashajtó, bogyója viszont hasfogó hatással bír.
A szervezet tisztítója a mezei zsurló

Kiváló szövet- és vértisztító a zsurló, amely gazdag káliumban, és képes arra, hogy helyreállítsa a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Érfalerősítő flavonidokat tartalmaz, ezért a szív- és érrendszeri betegségek esetén is jó szolgálatot tesz. Vizelethajtó, fertőtlenítő, és vérzéscsillapító hatása van, ezért hólyaghurut elleni, vesekőképződést megelőző, valamint reuma ellenes gyógyteák és készítmények is tartalmazzák. Vizelethajtó tulajdonsága miatt salaktalanításra is megfelelő.

Írta: Kármán Nikola.

Forrás:http://www.almapatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ásványvizek - Természetes egészség a föld alól
  2014-06-28 22:33:30, szombat
 
  Ásványvizek - Természetes egészség a föld alól

Ha egészséges az ember, mindegy, mely ásványvizet választja, bátran ihatja bármelyiket literszámra naponta. Akkor azonban, ha valaki betegséggel küzd, nem mindegy, mit enged le a torkán, mert az ártalmatlannak tűnő vizek valójában sokat ronthatnak az állapotukon. Nézzük, mire van szüksége a szervezetünknek!






gyunk vizet, de milyet?
Magyarország területe alatt kiváló minőségű vizek csörgedeznek, és eközben a kőzetben lévő ásványokat oldják. Mentesek a szennyeződésektől és nem tartalmaznak semmilyen plusz adalékanyagot. Az egyes ásványvizek más-más ásványi anyag tartalommal rendelkeznek, így ízük is eltérő lehet. Mivel a palackokon megtalálható a pontos összetételük, ezért nem bonyolult kiválasztani a számunkra megfelelő vizet.

A természetes ásványvizek tudják a legjobban pótolni a szervezet folyadékvesztését, hiszen ezek a víz mellett oldott formában tartalmaznak olyan makro- és mikroelemeket, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az egészséges élethez.
Mire van vagy éppen nincs szüksége a szervezetnek?

A makroelemek közül a nátrium, a kálium és a klorid ionok feladata, hogy fenntartsák és szabályozzák a szervezet folyadékháztartását. A nátrium komoly szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, és az izmok megfelelő működésében. Hiánya gyengeséget, émelygést, izomgörcsöt okozhat. A kálium segíti az izmok és a szív munkáját, ha kevés van ebből a szervezetben, az görcsökhöz, vérnyomáscsökkenéshez, keringési rendellenességekhez vezethet. A kalcium a csontok fontos eleme, de részt vesz a véralvadás folyamatában, a sejtek épségének megőrzésében is. Hiánya csontritkulást, görcsöket okoz. A magnézium a fehérje és szénhidrát anyagcsere fontos eleme, szükséges az izmok működéséhez, és a csontok növekedéséhez. Hiányakor ingerlékenyek, álmatlanok vagyunk, és görcsök is felléphetnek. A foszfor a csontok és fogak fontos építőeleme, és jelentőséggel bír a fehérje, a zsír- és a szénhidrát-anyagcserében is, hiánya általában nem lép fel.

A mikroelemek leginkább az enzimek működéséhez fontos anyagok. A vas feladata az oxigén-, a szén-dioxid- és az elektronszállítás. Hiánya vérszegénységet, gyengeséget, okozhat. A fluor a csontok és a fogak építőeleme, hiányakor fogszuvasodás jelentkezhet. A jód a pajzsmirigyhormonok termelődését segíti, hiánya súlyos pajzsmirigy működési zavarokat okoz. A lítium a pszichikai hangulatunkat befolyásolja, hiányakor szív és keringési rendellenességek léphetnek fel. A mangán részt vesz a fehérje-, a zsír- és a szénhidrát-anyagcserében, valamint a csontok és a kötőszövet felépítésében. A cink több enzim és az inzulin alkotórésze. Szerepe van a sebgyógyulásban és az immunrendszer megfelelő működésében. Hiánya súlyos működési zavarokat okoz a szervezetben, és étvágycsökkenéshez, vagy akár az ízérzékelés elveszítéséhez is vezethet. A réz számos enzim alkotórésze, megfelelő, vegyes étrenddel általában nem lép fel hiányállapot. A szulfát a fehérjék és több enzim alkotóeleme, leginkább a haj, a köröm, és a bőr erősségét befolyásolja.

A vesekővel küzdők vagy az erre hajlamosak számára ajánlott kerülni a túl magas kalcium és magnézium tartalmú ásványvizeket, a csontritkulásos betegeknek azonban éppen az ilyen vizek javasoltak. A magas vérnyomásban szenvedők jobban teszik, ha elkerülik a magas nátrium tartalmú vizeket; a gyomorsav túltengéssel, reflux-szal kínlódóknak pedig a szénsavmentes, lúgos kémhatású víz ajánlott. Abban az esetben azonban, ha kevés a gyomorsava valakinek, jól jöhet a szénsavas víz.

Írta: Kármán Nikola

Forrás:http://www.almapatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Különleges gyógyírt rejtenek magukban a cápák
  2014-06-28 22:31:09, szombat
 
  Különleges gyógyírt rejtenek magukban a cápák

Kutatások szerint a cápa húsa, valamint a májából készült olaj erősíti az emberi szervezetet, és számos betegség esetén jótékony hatással bír. Nézzük, hogyan gyógyíthat bennünket e félelmetes állat.






Halászok jöttek rá a cápák titkára
A cápamájolaj pozitív hatását az északi népek már évszázadokkal ezelőtt felfedezték. Svéd és norvég halászok kísérletezték ki, hogy mi mindenre hasznos a cápa húsa és a májából készült olaj. A legtöbb jótékony hatással szerintük a Grönland környékén élő cápák májából nyert olaj rendelkezik, és talán nem is véletlen, hogy épp ezek az állatok voltak az egyetlenek, amelyek túlélték a Csendes-óceánban végzett nukleáris robbantási kísérleteket. Különös gyógyhatását jelzi még az olajnak, hogy a cápák csak nagyon ritkán betegek, elkerülik őket mind a vírusos, mind a bakteriális eredetű fertőzések, mert immunrendszerük rendkívül fejlett és erős.

Az igazi áttörést a cápák gyógyhatásának kutatásában az hozta, amikor Dr. Astrid Brohult svéd orvosnő az 1950-es években kimutatta, hogy a csontvelő aktív anyaga az alkilglicerol, amely nagy szerepet játszik az immunrendszer működésének fokozásában. A kutatók olyan természetes forrást kerestek, amely alkilglicerolban gazdag. Kiderült, hogy az anyatej tízszer annyi alkiliglicerolt tartalmaz, mint a tehéntej, és ez fontos szerepet játszik a csecsemő védettségének biztosításában. Végül azonban felfedezték, hogy a leggazdagabb ebben az anyagban a cápamájolaj.
A náthától a daganatokig bármit képes legyőzni?

Különösen az északi országokban szeretik, de ma már világszerte is használják az orvosok, természetgyógyászok a cápamájolajat, többek között krónikus hörghurut, orrmelléküreg gyulladás, középfülgyulladás megelőzésére, kezelésére. Vírusos eredetű fertőzések kivédésében is hatékony, megbetegedés esetén pedig gyorsítja annak lefolyását, és mérsékli a szövődmények kialakulásának esélyét.

Használják az emésztőrendszer különböző betegségeinek legyőzésében, valamint sebgyógyulásra, és egyes bőrbetegségek, például a pikkelysömör orvoslására is. Részt vesz az általános állapot erősítésében és a vérkeringés javításában, emellett lassítja az öregedést. Allergia és asztma legyőzésére, tüneteik enyhítésére is kiváló. Segíti a szívinfarktus és az agyvérzés bekövetkezésének kivédését, és ízületi gyulladások esetén is jó szolgálatot tesz.

A cápák májából kivont alkilglicerolok serkentik a csontvelő működését, a fehérvérsejtek képződését, jelentős szerepet játszanak a kórokozókkal szembeni védekezésben, ezáltal erősítik az immunrendszert. A cápa májából kinyert olaj egyes szakemberek szerint a daganatos betegségek elleni harcban is eredményes lehet, hiszen vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy erős antioxidáns hatása révén akadályozza a daganatos sejtek terjedését. A cápamájolaj tartalmaz vasat, rezet, cinket, omega-3 zsírsavakat, valamint A-, D-, és E-vitaminokat is. E különleges olaj nemcsak segíti a csontvelő működését, hanem meg is védi a környezet káros hatásaival, és a mérgekkel szemben.

Írta: Kármán Nikola

Forrás:http://www.almapatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Kánikula ellen meglepően egészséges italok
  2014-06-28 22:26:56, szombat
 
  Kánikula ellen meglepően egészséges italok

Még a csapból is az folyik, hogy naponta 2-3 liter folyadékot kell meginnunk ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően tudjon működni. Az azonban sokszor talány, mit öntsünk le a torkunkon ilyen mennyiségben, amellyel nem teszünk rosszat magunknak. Nézzük, melyek a szakemberek szerint a legegészségesebb italok!






Víz: A víz biztosítja a szervezet működését. Testünk legnagyobb része vízből áll, így a folyadékveszteséget folyamatosan pótolnunk kell. A víz serkenti az anyagcserét, fontos tisztító, méregtelenítő feladatot lát el. Vízhiány esetén a bőr elveszíti feszességét, a szervezet pedig képtelen ellátni feladatait, amely állapot súlyos tünetekkel és következményekkel jár. A csapvíz és a különböző ásványvizek mind megfelelőek erre a célra, de utóbbinál érdemes figyelni a víz összetételére. Betegséggel küzdők számára ugyanis nem mindegy, milyen ásványi anyagokat tartalmaznak e folyadékok.

Sör: Bármilyen furcsának is hangzik,a sör a kiegyensúlyozott szervezet alapfeltétele lehet, ugyanis természetes alapanyagokból készül: komlóból, élesztőből, malátából, és legnagyobb mennyiségben vízből. Ezért a mértékkel fogyasztott, minőségi sörnek számos jótékony hatása van a szervezetre. Tartalmaz többek között B6-vitamint, folsavat, káliumot, nátriumot, kalciumot, magnéziumot, ezáltal megelőzheti az epe- és vesekőképződést, a komlóban megtalálható anyagok pedig megakadályozzák a csontokban a kalcium lebomlását. Kedvezően befolyásolja a vérzsírszintet, erősíti az immunrendszert, és a tévhittel ellentétben nem hízlal. Fogyasztása persze mértékkel javasolt.

Vörösbor: A vörösborban számos jótékony hatású vegyület található, leginkább a magas antioxidáns tartalma miatt bír különleges szereppel. A vörösbor antioxidánsai a polifenolok, amelyek gátolják a szervezetben a szabad gyökök oxidáló hatása által bekövetkező kémiai sérüléseket, megakadályozzák az érelmeszesedés kialakulását, gyulladásgátló hatással rendelkeznek, képesek a herpeszvírus kiiktatására, valamint megvédik a szervezetet a rosszindulatú daganatos folyamatoktól is. Mindez azonban csak a minőségi és mennyiségi követelményeket figyelembe véve érvényesül, ugyanis a javasoltnál nagyobb mennyiségű, vagy az igazi szőlőt csak messziről látott borok fogyasztása éppen ellenkező, káros hatást vált ki.

Kávé: Vizsgálatok szerint a kávé évekkel képes meghosszabbítani az élettartamot, véd a szívinfarktustól és az Alzheimer-kórtól. Fogyasztása természetesen csak az előírt mennyiségben javasolt, de magas vérnyomással küzdők számára inkább kerülendő.

Tej: Magas kalciumtartalma miatt elengedhetetlenül fontos a csontozat és a fogak stabilitásának megőrzéséhez, véd a csontritkulástól. Tartalmaz vizet, tejfehérjét, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, és megfelelő mennyiségű kalóriát is.

Frissen facsart gyümölcslé, zöldséglé: Napi egy pohár friss gyümölcs- vagy zöldséglé fedezi vitamin szükségletünket, emellett immunerősítő hatással is rendelkezik, így ellenállóbbak lehetünk a különféle fertőzéses betegségekkel szemben.

Zöld tea: Kutatások eredményei szerint a zöld teában lévő katechin jelentős mértékben gátolja a baktériumok cukorátalakító tevékenységét, megelőzve ezzel a fogszuvasodást. A zöld teában lévő polifenolok vírus- és baktériumölő hatásúak. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek is hasznos lehet a zöld tea fogyasztása, ugyanis a polifenolok családjába tartozó csersavak a zsírsavak és a koleszterin felszívódását is gátolják. A zöld tea koffeinje hörgőtágító hatású, ezért az asztmában szenvedőknek is ajánlható.

Fehér tea: Számtalan pozitív hatása van, többek között csökkenti a vérnyomást, erős antioxidáns hatása révén véd a szívinfarktustól, és a daganatos megbetegedésektől, kiváló immunerősítő, és antibakteriális hatása is van. Segít megelőzni és leküzdeni a különböző fertőzéseket, erősíti a koncentráció képességét, és élénkítő hatással is rendelkezik.

Homoktövis ital: Hatalmas C-vitamin mennyiséget tartalmaz, tízszer többet, mint a citrom. Ezért immunerősítő hatása rendkívüli, emellett pedig zsírégető tulajdonsággal is rendelkezik.

Pirosszőlő ital: Magas vastartalma által megelőzhető a vérszegénység, de a már kialakult betegség esetén is hatásos. Gazdag B-vitaminban, ezáltal csökkenti a fáradtságérzetet. Ásványvízzel higítva ideális üdítőként is.

Írta: Kármán Nikola

Forrás:http://www.almapatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Egészségben eltöltendő hétvégét!
  2014-06-28 20:35:42, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1863
  • e Hét: 11366
  • e Hónap: 25271
  • e Év: 154978
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.