Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Roston sült csirkemell rizottóval és spárgával
  2018-06-05 23:30:42, kedd
 
   
  Roston sült csirkemell rizottóval és spárgával

Hozzávalók

1 csokor spárga
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olívaolaj
1 db egész csirkemell
1 ek vaj
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csésze rizotto rizs
1 dl száraz fehérbor
2-3 dl húsleves
parmezán

Elkészítés

A spárgát előkészítjük: a fás szárakat eltávolítjuk és megmossuk a fejeket. Tepsire rendezzük őket, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben kevés olajon készre sütjük.
A rizottóhoz kevés vaj és olaj keverékén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, átpirítjuk és felöntjük a borral. Ha elpárolgott róla az alkohol (pár perc), az alaplevet kis adagokban apránként hozzáöntünk a rizshez és készre főzzük. Nem cél, hogy szétfőtt rizst kapjunk, a tökéletes rizotto kicsit "harapósabb", keményebb állagú. Ha elkészült a rizs, pici vajat és reszelt parmezánt keverünk hozzá. Ettől lesz még krémesebb a rizottónk.
Tálalásnál egy mélyebb tányérra szedünk a rizottóból, teszünk rá egy szelet csirkemellet és néhány szál sült spárgát. A tetejére még szórhatunk egy kevés parmezánt.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Címkék: megdinszteljük, előmelegített, meglocsoljuk, csirkemellet, vöröshagymát, olívaolajjal, előkészítjük, eltávolítjuk, mindmegette, vöröshagyma, hozzáöntünk, serpenyőben, elpárolgott, tálalásnál, rizottóból, harapósabb, elkészítés, csirkemell, szórhatunk, fokhagymát, hozzávalók, rizottóhoz, rizottóval, átpirítjuk, hozzáadjuk, szeletekre, megmossuk, borsozzuk, adagokban, rendezzük, alaplevet, tökéletes, keverékén, apránként, felöntjük, megsütjük, spárgát előkészítjük, csirkemellet vékony, rizottóhoz kevés, apróra vágott, tökéletes rizotto, mélyebb tányérra, szelet csirkemellet, kevés parmezánt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gonosz démon-álarc  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Sokan azt tartják  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Reggel van  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Fekete István - Akác  Akarat  Tavaszi kép  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png nő  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Egy maradéktalanul uralt világ  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Alázat  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png kutya  Ami embereknek lehetetlen, az...  A boldog családok mind hasonló...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Próbálj meg ...  Leonardo da Vinci gondolata  Lóhere  Png lepke  Őrizkednünk kell...  Mai harmónia kártyám  Erdőn  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Adakozás  Makszim Gorkij gondolata  Bounty krémes  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Adakozás  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Fehér virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép napot kívánok  Németh László tollából  Elköszönt  Még csak most kezdődik a nap  George Gordon Lord Byron: Inez... 
Bejegyzés Címkék
spárgát előkészítjük, csirkemellet vékony, rizottóhoz kevés, apróra vágott, tökéletes rizotto, mélyebb tányérra, szelet csirkemellet, kevés parmezánt, megdinszteljük, előmelegített, meglocsoljuk, csirkemellet, vöröshagymát, olívaolajjal, előkészítjük, eltávolítjuk, mindmegette, vöröshagyma, hozzáöntünk, serpenyőben, elpárolgott, tálalásnál, rizottóból, harapósabb, elkészítés, csirkemell, szórhatunk, fokhagymát, hozzávalók, rizottóhoz, rizottóval, átpirítjuk, hozzáadjuk, szeletekre, megmossuk, borsozzuk, adagokban, rendezzük, alaplevet, tökéletes, keverékén, apránként, felöntjük, megsütjük, keményebb, krémesebb, parmezánt, olívaolaj, fokhagyma, spárgával, rizottónk, elkészült, szétfőtt, keverünk, tányérra, fehérbor, szárakat, parmezán, tetejére, húsleves, mélyebb, szerint, szedünk, teszünk, alkohol, spárgát, rizshez, reszelt, rizotto, fejeket, tepsire, kapjunk, sütőben, forrás, apróra, kicsit, szelet, állagú, készre, főzzük, borral, néhány, vágott, olajon, spárga, vágjuk, csésze, gerezd, vékony, sózzuk, sütjük, száraz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1116
  • e Hét: 10619
  • e Hónap: 24524
  • e Év: 154231
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.