|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2008-09-13 23:50:41, szombat
|
|
|
* 5 tojás
* 4 ek cukor
* 2 ek kakaó
* 1 cs sütőpor
* 1 dl étolaj
* 5 ek liszt
Töltelék:
* 2 kis cs habfixáló
* 2 ek porcukor
* 0,5 l habtejszín
* 1 tábla csokoládé
* 3 db banán
1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem.
2. Belevegyítem a kakaót, a sütőport, az étolajat és a lisztet.
3. A fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a kakaós tésztába forgatom.
4. Előmelegített forró sütőben, kivajazott, csatos tortaformában készre (tűpróba) sütöm. Kiborítom a formából.
5. Miután egy kicsit kihűlt, egy kiskanál segítségével kikaparom a torta közepét úgy, hogy a torta szélén kb. 1-2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát szétmorzsolom és félreteszem.
6. A tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verem. Belereszelem a csokoládét.
7. A kivájt torta aljára hosszában félbevágott banánt teszek, a lapos oldalukkal lefelé.
8. A tejszínhabot szép csúcsosan ráhalmozom a tortára, hogy úgy nézzen ki, mint egy kis halom.
9. A szétmorzsolt tésztát körben rászórom a kis halomra.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-09-13 23:37:54, szombat
|
|
|
* 200 gr cukrozatlan gesztenyemassza
(Szerencsére ma már sok helyen kapható)
* 4 tojás
* 3 evőkanál édesítő
* pár szem meggy
* pár kanál rum
* 1/2 sütőpor
* tejszínhab
# A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habbá vertem.
# A gesztenyemasszát összekevertem a tojások sárgájával, az édesítővel, sütőporral és a rummal, majd óvatosan beleforgattam a tojáshabba.
# Megtöltöttem vele a muffinformákat, kb. 3/4 részig, mindegyik közepébe tettem egy szem meggyet.
# 180 fokos sütőben 15 percig sütöttem, majd a sütőben hagytam kihűlni.
# Kicsit összeesett, de nem szomorkodtam, mert a mélyedésbe pont belefért a tejszínhab. 12 darab lett.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-09-13 23:34:43, szombat
|
|
|
* 1 tojás
* 11 ek olaj
* 11 ek cukor
* 15 ek liszt
* 2 ek kakaó
* 2,5 dl tej
* 1 tk szódabikarbóna
* 1 (bio)citrom reszelt héja
Tetejére:
* 5 db túró rudi
1. A tészta hozzávalóit csomómentesen elkeverem.
2. Kivajazott tortaformába öntöm.
3. A túrórudikat ujjnyi vastag karikákra szeletelem és a tészta tetejére rakosgatom. A sütés végére a tészta csaknem teljesen bepuszilja azokat.
4. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, kb. 30 percig sütöm. (Tűpróba!)
|
|
|
2 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-09-13 23:27:01, szombat
|
|
|
4 személy részére
* 250 g túró
* 5 db tojás
* 10 dkg porcukor
* 1/2 citrom reszelt héja
* 1/2 narancs reszelt héja
* 1 vaníliarúd
* 50 g liszt
* 10 dkg fehér szőlő
* 150 g vaj
* 5 g kristálycukor
* 5 g méz
ribizlimártáshoz
* 150 g piros ribizli
* 1 ek méz
* 5 g kristálycukor
Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérket egy kevés cukorral kemény habbá verjük.
2. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a kétféle citrushéjat, a vanílarúd kikapart magjait, a lisztet, és a megmosott, félbevágott szőlőszemeket. Jól összekeverjük a tál tartalmát, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
3. A vajat a kristálycukorral és a mézzel karamellizáljuk, és ezt is a tésztához keverjük.
4. Kivajazott hőálló tálba öntjük az egészet és 150 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 20-25 perc alatt megsütjük.
5. Közben elkészítjük a ribizlimártást: egy edényben felmelegítjük a cukrot és a mézet, hozzáadjuk a ribizlit. A hő hatására a ribizli levet enged, ezt mártássá sűrítjük, és ezzel kínáljuk a smarnit.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2008. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
102 db bejegyzés |
e év: |
1248 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1849
- e Hét: 6077
- e Hónap: 10481
- e Év: 42210
|
|
|