Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
A zsidó In-kal Security utasítgatja intézkedésre a rendőrség
  2013-01-26 23:56:45, szombat
 
  A zsidó In-kal Security utasítgatja intézkedésre a rendőrséget

http://www.youtube.com/watch?v=7nlhA2dUPx8

Az MSZP magánhadseregeként ismert, zsidó tulajdonú In-kal Security egyre nagyobb hatalomra és befolyásra tesz szert hazánkban. A cionista érdekeket kiszolgáló Zsidesz sem lép fel az állam erőszak monopóliumát lassanként átvevő felfegyverzett zsidó őrző-védő cég ellen.

A videón szereplő in-kalos az "egyenruhás bűnözés" tényállását megvalósította azzal, hogy hatáskörét túllépve utasítgatta a rendőrség állományát. Persze ne legyenek illuzióink a kettősmérce hazájában Abszurdisztánban az eset majdani bírósági megítélését illetően....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Prof. Badiny Jós Ferenc - Magyarok története
  2013-01-26 23:40:31, szombat
 
  Prof. Badiny Jós Ferenc - Magyarok története

http://www.youtube.com/watch?v=_rGqrcHlSYY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olyan nagy az antiszemita vészhelyzet hazánkban, hogy idejöt
  2013-01-26 23:38:59, szombat
 
  2013-01-26. 20:53
Olyan nagy az antiszemita vészhelyzet hazánkban, hogy idejött rettegni egy 11 tagú zsidó küldöttség

Magyarország nem antiszemita ország - jelentette ki Fónagy János a Fidesz és Steiner Pál az MSZP képviseletében pénteken Budapesten, az "antiszemitizmus ellen küzdő interparlamentáris koalíció" (ICCA) delegációjával folytatott tárgyalásokat követően.
A magyarországi politikusok erről azután beszéltek, hogy Fiamma Nirenstein olaszországi zsidó parlamenti képviselő, az ICCA-delegáció egyik vezetője (aki legutóbb Gaudit akarta kitiltatni az Európa Tanács közgyűléséről) a pénteki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "a magyarországi antiszemita kijelentések durvasága és gyakorisága páratlannak mondható az európai országok között".
Az ICCA európai és izraeli képviselőkből álló 11 tagú delegációja csütörtökön és pénteken folytatott megbeszéléseket Magyarországon. Látogatásuk során a magyar kormány, valamint a parlamenti pártok képviselőivel találkoztak - kivéve persze a Jobbikot.
Fiamma Nirenstein elmondta: azért érkeztek Magyarországra, mert az országban "vészhelyzet van az antiszemita kijelentések durvaságát és gyakoriságát tekintve". Hangsúlyozta ugyanakkor: a kormány és az ellenzék képviselőivel folytatott tárgyalások után meggyőződtek arról, hogy mindkét oldal határozott erőfeszítéseket tesz a hasonló kijelentések visszaszorításáért.
A zsidó hisztériakeltő ismertette: tájékozódtak a "magyarországi romák és zsidók elleni rasszista és diszkriminatív megnyilvánulásokról". Úgy fogalmazott: nincs egyetlen ország sem Európában, ahol "egy újságcikk a romákat az állatokkal tekintette volna egyenlőnek, és nincs egyetlen parlament sem, ahol a zsidó politikusok összeírását követelte volna egy megválasztott képviselő".
Fiamma Nirenstein a sajtótájékoztatón kijelentette: "az a fajta antiszemitizmus, amelyet a Jobbik képvisel, nemcsak Magyarország, hanem egész Európa problémája". Kérdésre válaszolva hozzátette: álláspontja szerint a magyar Jobbik és a görög Arany Hajnal "a két legveszélyesebb szélsőjobboldali párt ma Európában".
John Mann, az Egyesült Királyság parlamenti képviselője, a delegáció másik vezetője arról beszélt, országa nem azért harcolt a fasizmus, majd a kommunizmus ellen, hogy ma Európában egy választott politikus a zsidó politikusok listázását követelje. Hangsúlyozta: azért jöttek Magyarországra, hogy szolidaritásukról biztosítsák mindazokat, "akik felmerik venni a harcot a bárki szabadságát veszélyeztető megnyilvánulások ellen".
Fónagy János - aki a sajtótájékoztatón úgy mutatkozott be, hogy a párt budapesti elnökeként a Fideszt, a "holokauszt utolsó parlamenti túlélőjeként" pedig az idősebb zsidóságot képviseli - hangsúlyozta: a magyar nép nem antiszemita, idegengyűlölő, vagy kirekesztő, és Magyarországon nem gyakoribbak az ilyen felháborító megnyilvánulások, mint a világ más részén, ugyanakkor ezeket nem szabad lebecsülni, és a leghatározottabban fel kell lépni ellenük. "A Fidesz és a kormány ezt tette és a jövőben is ezt fogja tenni" - fűzte hozzá a fideszes politikus.
Kiemelte: a Fidesz a parlamentben és a tömegrendezvényeken is elítél minden antiszemita megnyilatkozást, és minden rendelkezésére álló eszközzel megakadályozza ezen megnyilatkozások megismétlődését, szükség esetén akár a parlamentre vonatkozó szabályok megváltoztatásával is.
Hozzátette: Magyarországon a zsidóság "a holokauszt borzalmai után újra a reneszánszát éli", és a kormány biztosítani fogja, hogy ez folytatódhasson.
Steiner Pál úgy fogalmazott: a magyar emberek többsége nem antiszemita. Hangsúlyozta: "a kirekesztés minden formája elleni fellépés közös nemzeti ügy", ebben az MSZP szívesen együttműködik a kormánnyal, és ebben a kérdésben nincs nézeteltérés a két párt között. Megerősítette ugyanakkor, hogy Magyarországon az elmúlt időszakban "olyan jelenségek mutatkoztak meg, amelyeket sem a magyar politikai közbeszéd, sem a nemzetközi politika nem hagyhat figyelmen kívül".
Az ICCA-delegáció vezetői kérdésre válaszolva elmondták: nem Magyarország, hanem európai és izraeli parlamenti képviselők kezdeményezték a magyarországi látogatásukat.
(MTI korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107153/#ixzz2J7kX7vfi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Multinacionáis cég leányvállalatainak alkalmazottai egy meet
  2013-01-26 23:30:10, szombat
 
  Multinacionáis cég leányvállalatainak alkalmazottai egy meetingen beszélgetnek
Angol alkalmazott
- A prémiumomból elvittem a családot Hawaiira, kifizettem a kocsim részleteiből
a hátralékot, a maradékot pedig lekötöttem a bankban.
Német alkalmazott
- Hasonlóan voltan én is, mi elmentünk a Kanári-szigetekre, vettem egy új kocsit, a
maradékot pedig félretettem a gyerek egyetemi éveire.
Magyar alkalmazott
- Én vettem egy pulóvert.
Angol és a német
- És a maradék?
Magyar
- Azt kipótolták anyámék.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Érdekes Kanada ellen nem pofáznak a zsidók?
  2013-01-26 23:10:48, szombat
 
 
Érdekes Kanada ellen nem pofáznak a zsidók? azokra miért nem mondják , hogy antiszemiták , amiért kibaszták a cigányokat? Meg , hogy üldözik szegénykéket ?
És bántják is őket ! Megsértődtek azok a szemét kanadaiak , hogy kilopták a szemüket,
mindenféle megkülönböztetést alkalmaznak a mi kis DRÁGÁINKKAL szemben .
Nem átallottak még kijárási tilalmat is hatályba helyezni.
ÉN meg úgy látom, hogy igazuk van , csak ott nem olyan szarfaszúak élnek, mint itt...
Ők nem féltek kibaszni őket az országukból !!!!!!!
Inkább itt is példát kéne venni a kanadai állampolgárokról, akik nem tartják tovább ezt a csürhét az adójukból.
Az jár a fejemben, hogy mekkora szemét a miniszterelnökünk, a kormány és az összes dögvész a magyar vezetésben !!!!
Miféle egy szar hely ez ahol a magyar éhen dögölhet, míg a Kanadából, lopás, bűnözés és és a minimális beilleszkedési készség hiánya, munkakerülés stb. miatt hazatoloncolt cigányoknak fejenként 2000 dollárt ad a magyar állam " hazatérési, újrakezdési támogatásként?????????????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez mi, ha nem antiszemitizmus??????????????????
Követelem , hogy ne legyek hátrányosan megkülönböztetve, én is kérem a 2000 dollárt, ugyanis én szarabbul élek mint ők!!!
Egyenlő jogokat, -legalább egyenlő- jogokat követelek magamnak és a gyerekemnek!!!!
NE érjen engem hátrányos megkülönböztetés azért mert nem vagyok cigány !!!!!!!!!!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adolf Hitler végrendelete
  2013-01-26 23:08:00, szombat
 
 
Adolf Hitler végrendelete

Immár 30 év telt el azóta, hogy 1914-ben szerény erőmmel szolgálatba álltam az első világháborúban, amelyet ráerőltettek a Birodalomra.
Ez alatt a három évtized alatt az összes gondolatomat, minden tettemet és az egész életemet csakis a népem iránti szeretet és hűség vezérelte. Ezek az érzelmek adtak erőt ahhoz, hogy meghozzam a legnehezebb döntéseket, amelyeket egy halandó mindeddig hozhatott. E három évtized során nem kíméltem időmet, erőmet és egészségemet.
Nem igaz, hogy én vagy bárki más Németországban háborút akart 1939-ben. A háborút kizárólag zsidó származású vagy a zsidó érdekekért ténykedő nemzetközi üzletemberek akarták és provokálták ki. Túl sok javaslatot tettem, amelyeket az utókor majd nem vonhat örökké kétségbe, a fegyverzetcsökkentés és fegyverzetkorlátozás érdekében, hogy a háború kirobbantásával vádolhassanak.
Nem akartam, hogy az első világháború szerencsétlen végkifejlete után egy második háború robbanjon ki Angliával vagy akár Amerikával. Elmúlnak majd az évszázadok, de városaink és műemlékeink romjaiból mindig újjá fog születni a gyűlölet a végeredményben felelős nép ellen, amelynek az összes szerencsétlenségünket köszönhetjük: a nemzetközi zsidóság és csatlósaik ellen.
Három nappal a német-lengyel háború kirobbanása előtt ajánlatot tettem a berlini brit nagykövetnek a német-lengyel problémának a Saar-vidék problémájával azonos, nemzetközi ellenőrzés alatti megoldására. Ezt az ajánlatot sem lehet kétségbe vonni. Csak azért utasították vissza, mert az angol politika vezető körei akarták a háborút, részben kereskedelmi érdekeik miatt, részben a nemzetközi zsidóság és propagandája által gyakorolt nyomás miatt.
Nem hagytam semmiféle kétértelműséget a tekintetben, hogy ha Európa népeit ismét a nemzetközi finánctőke összeesküvéséhez tartozó részvénypakettnek tekintik, akkor annak a népnek, amely valóban felelős ezért a gyilkos harcért, a zsidó népnek, ez alkalommal számot kell adnia. Van egy másik pont is, amelyet nem akartam árnyékban hagyni: ez alkalommal már nem lesz többé lehetséges, hogy európai árja népek gyermekeinek milliói éhezzenek, hogy férfiak millióit megöljék, hogy nők és gyermekek százezreit megégessék és halálra bombázzák a városokban anélkül, hogy a valódi bűnös meglakolna a bűnéért, noha emberségesebb módszerek által.
Hat évnyi harc után, amely minden kudarc ellenére egy nép élni akarásának a legdicsőségesebb és legbátrabb megnyilvánulásaként fog fennmaradni a történelemben, nem hagyhatom el a várost, amely a Birodalom fővárosa. Mivel erőink túlságosan csekélyek ahhoz, hogy sokáig megállíthassák az ellenség támadását, elvakult és jellegtelen gépemberek fokozatosan legyűrik az ellenállásunkat, és osztozni akarok a sorsban, amelyet más milliók elfogadtak, ebben a városban maradva.
Emellett nem akarok az ellenségeim kezébe kerülni, akiknek szükségük van a felizgatott tömegeik szórakoztatásához egy újabb, a zsidók által rendezett látványosságra. Úgy döntöttem, hogy Berlinben maradok, amíg egyetlen szabad földdarab is lesz benne, és hogy a halált választom abban a pillanatban, amikor úgy látom, hogy a Führer rezidenciáját és magát a birodalmi kancelláriát többé már nem lehet védeni. Meghalok, szemem előtt mindazzal, amit frontkatonáink, háziasszonyaink, parasztjaink, munkásaink és a nevemet viselő fiataljaink végrehajtottak, akiknek az elkötelezettsége egyedülálló a történelemben. Nem tehetek mást, mint szívem mélyéből kifejezem nekik a legmélyebb hálámat és azt az óhajomat, hogy semmiképpen se hagyják abba, bárhol is legyenek, a Haza ellenségei elleni harcot, Clausewitz tanításaihoz híven. Katonáink áldozatából, akikkel egységben maradok a halálig, egy napon ki fog sarjadni, így vagy úgy, a nemzetiszocializmus ragyogó újjászületésének a magja, és ezzel az újjászületéssel létrejön majd egy valódi népközösség.
Nagyon bátor férfiak és nők sokasága döntött úgy, hogy sorsukat ez enyémhez kötik mindhalálig. Arra kértem őket és végül megparancsoltam nekik, hogy ne tegyék ezt, hanem továbbra is vegyenek részt a Nemzet harcában. A Hadsereg, a Haditengerészet és a Légierő parancsnokaitól azt kértem, hogy minden eszközzel erősítsék meg katonáink ellenálló szellemiségét a nemzetiszocialista értelemben, súlyt helyezve arra a tényre, hogy én is, e mozgalom alapítója, inkább a halált választottam, mint a gyáva meghátrálást vagy a kapitulációt. A jövőben a becsület fogalma egy német tiszt számára azt jelentse, ahogyan már a Haditengerészetünk esetében, hogy a kapituláció nyílt terepen vagy a városban elképzelhetetlen, és hogy mindenekelőtt a vezetőknek mindig élen kell maradniuk és a mindhalálig hűségesen teljesített kötelesség ragyogó példáját kell szolgáltatniuk.
Berlin, 1945. április 29., 4 óra
(franciából fordította: Hep Titusz, AntiDogma.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felcsúti népmese
  2013-01-26 23:05:04, szombat
 
  Felcsúti népmese

MOL volt, MOL nem volt, még a tokaji szőlőbirtokon innen, de már a családi kőbányán túl,ott ahol a turcsi-orrú, Simicska-malac APEH-szervereket túr, volt egyszer egy felcsúti legényke.
Igen erőszakos és pökhendi, de nem túl magas volt szegényke.
Hát egy szép napon elindult, világot látni, a szerencséjét megcsinálni...

Ment, mendegélt, oszt' egyszer csak találkozott egy borzalmas, torzonborz,furcsa anyagból gyúrt szörnnyel, akinek egy nagy tekercs kenderkötél volt a hóna alatt. -

" Hát te meg ki vagy?" - kérdezte a felcsúti legényke.
-" Én vagyok a rettenetes, paranoiás Köteles Lackó!" - válaszolta a szörny.
-" No akkor gyere velem ízibe!" - így a felcsúti legényke.
-" Aztán hova?" - kérdezte a szörny.
-" Hát a hatalomba, lopni, meg komcsi-vért inni." - válaszolta az erőszakos legényke.
-" Na oda szívesen!" - vágta rá a szörny, aztán most már kettesben mendegéltek tovább.
(Mivel addigra valahogy kiment a fejükből, hogy egykor bizony ők is KISZ titkárok voltak, az ebadták.)

Egyszer csak találkoztak két búslakodó útlevéllel.
-"Hát ti meg kik vagy, kesergő útlevélkék?" - kérdezték.
-"Hát mi vagyunk a Josip Tot meg a Kaya Ibrahim." - válaszolták azok csüggedten.
-"Oszt' nektek meg mi bajotok?" - kérdezték amazok.
-"Hát a héten még nem vettünk fantomcéget, nagy köztartozással." - dünnyögték az útlevelek.
-"Na gyertek csak velünk ízibe!" - kiáltott a két fiú.
Oszt' mentek szépen, együtt tovább, kötelestül és útlevelestül.

Egyszer csak találkoztak két elfásult, kopott-foltos talárkájában kuporgó kis jogászkával.
-"Hát ti meg kik vagytok és mi bajotok?" - kérdezték.
-"Hát mi vagyunk a dajcstomi meg a stumpfpisti, oszt' nem tudjuk lerakni azt a kurva jogi szakvizsgát."
-"No nem baj, gyertek csak velünk. Alkotmánybírónak vagy EP képviselőnek még jók lesztek."

Oszt' mendegéltek tovább kötelestül, útlevelestül és talárostól, bár innentől már a környékbeli,lányos szülők, no meg a tisztességes, képzett jogászok is feszengtek a láttukra. Nem kicsit...nagyon.

Hát egyszer csak megláttak két, iszonytatóan rút nőszemélyt. (Még a dajcstomi is lelombozódott tőlük, pedig az egyiknél szaxofon és kifli is volt, a másiknál meg egy újság, telis-tele pajzán képekkel.)

-"Hát ti meg kik vagytok, randa fehérszemélyek?" - kérdezték fanyalogva.
-"Hát mi vagyunk a Szaxis Gabi meg a Pornós Marcsi!" - vágták rá a banyák kényeskedve, selypegve.
-"Na gyertek csak velünk, valamire még ti is jók lesztek!" - legyintett a felcsúti legényke.
Oszt' mentek tovább, kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül és pajzán újságostól.

Hát egyszer csak megláttak egy melegítős betyárt, aki egy általános iskolai nyelvtankönyvvel tusakodott és egy nagy vívótőrrel éppen halálra akarta már szurkálni.
(Mellettük meg egy tárogató hevert a porban.)

-"Hát te meg mit csinálsz itt?" - kérdezték döbbenten.
-"Hát én agyonszurkálom már ezt a rohadt nyelvtankönyvet, mert mindig hülyét csinál belőlem.
Oszt' ha végeztem megyek inkább tárogatózni egy kicsit." - válaszolta amaz.
-"Na gyere csak inkább velünk Palikám, de ízibe. Te leszel majd a nemzet "gojóstolla"!"
Oszt' mendegéltek tovább kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól és tárogatóstul. Csak a szegény nyelvtankönyvet hagyták ott végleg...
Hát egyszer csak találkoztak egy sunyi paraszttal, akinek egy irdatlan nagy lista volt a hóna alatt.

-"Hát te meg ki vagy?' - kérdezte a felcsúti legényke.
-"Hát én a Kubatov Gabi vagyok, oszt' a listámon rajta van az összes komcsi a környékről!"
-"Na gyere csak velem, drága Gabikám!' - vágta rá a felcsúti legényke.

Oszt' mentek tovább kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól, tárogatóstul és kubatov-listástól.
Hát egyszer csak találkoztak három, reményvesztett, szomorú, csuhás, öreg emberrel,nagy kereszttel a nyakukban.

-"Térdre csuhások! Hát ti meg kik vagytok és miért szomorkodtok?" - kérdezte az erőszakos legényke.
-"Hát mi vagyunk a KDNP, oszt' már senkinek sem kellünk, semmire nem vagyunk már jók."
-"Na gyertek csak velem, ti lesztek a szellemi horgony, a kétszínű úristeneteket!"

Oszt' mendegéltek tovább kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól, tárogatóstul, kubatov-listástól és szellemi horgonyostul.
Hát egyszer csak találkoztak egy kis, bohókás, tarajos hajú, csibész-arcú kölyökkel,akinek a szeme sem állt jól. A csibészke az árokparton sírdogált és a száját tátotta közben.

-"Hát te meg ki vagy és miért bőgsz itt?" - kiáltott rá harsányan a pökhendi legényke.
-"Jajj ne bántsál édes gazdám, én csak a Szájtátó Peti vagyok, oszt' azért sírok,mert elkergettek a falumból...hüpp...hüpp."
-"Aztán meg miért, he?" - kérdezte az erőszakos legényke.
-"Jajj, hát mert soha nem mondtam igazat...hüpp...hüpp."
-"No az nem baj, sőt... gyere csak velem. Te leszel majd a szóvivőm!"

Oszt mentek tovább, kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól, tárogatóstul, kubatov-listástól, szellemi horgonyostul és hazudós szóvivőstül.
Ahogy így mentek-mendegéltek, hát egyszer csak a sukorói nádas környékén találkoztak egy magas, hórihorgas, szemüveges figurával, aki így szólt hozzájuk:
-"Lári-fári kedves barátaim, hát ti meg hova mentek ilyen sebesen?
Nem kúrtatok ti el valamit, de nem kicsit...nagyon?"

Na, ettől aztán majd beszartak, (főleg a felcsúti legényke) oszt' lóhalálában rohantak az ellenkező irányba...Onnantól fogva aztán egy pszichiáter is mendegélt már velük, mindenhová.
(Pedig a 2006-os TV vita még meg sem volt.)

Oszt' mendegéltek tovább, kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól, tárogatóstul, kubatov-listástól, szellemi horgonyostul, hazudós szóvivőstül és pszichiáterestül.

Egyszer csak találkoztak pár árpád sávos legénykével, akiknél molotov-koktélok, záptojások és baseball ütők voltak. Na ezektől már nem is kérdeztek semmit, mert jól ismerték már őket a saját,
együttmozdulós polgári-köreikből...oszt' mentek szépen tovább. Együtt, egy irányban...

Így mentek-mendegéltek tovább, döglött, dakota lovon vágtáztak, ezüsthajón hajóztak,
koronát is úsztattak, tojásokat dobáltak, TV-székházat is gyújtogattak, Parlamentet körbehugyoztak, de még kordont is bontottak, aztán egyszer csak tényleg elérkeztek a hatalomba, kötelestül, útlevelestül, talárostól, szaxofonostól, kiflistül, pajzán újságostól, tárogatóstul, kubatov-listástól, szellemi horgonyostul, hazudós szóvivőstül, pszichiáterestül és árpád sávostól.

De lett közben azért nekik sok minden más is... Családi kőbánya, tokaji szőlőbirtok, luxusingatlanok és autók, zsíros bankszámlák és diszkrét kartell ügyek, cég-bedöntések és minden más, amit csak
szem-száj kívánhat. A szegénységet és a köztartozásokat mind maguk mögött hagyták és úgy meggazdagodtak, mint a sicc. (Csak az a kurva nyelvtankönyv hiányzott egyre jobban Palinak.)

Oszt' azóta is ott isszák a komcsi-vért, lopnak, csalnak, hazudnak, nyugdíjakat sikkasztanak, nyilatkoznak, cenzúráznak, listáznak és koncepciós perelnek olyan gátlástalanul, erőszakosan és
szemérmetlenül, hogy olyat még nem látott senki, sem Felcsúton, sem Középcsúton, sem pedig Alcsúton. No de madarat tolláról, embert barátjáról, nemzetet pedig "gojóstolláról"...ugye.
Aki meg nem hiszi, az járjon utána. Ha nem fél a rettenetes, TEK-es legényektől meg
Pornós Marcsitól, a főcenzor asszonytól.
Ha el nem fáradtam volna, az én mesém is tovább tartott volna, de így éppen elég volt!
Itt a vége, fuss el véle. Fel is csút, le is csút, oszt' jó napot!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Száz zsidónak már jár az új zsinagóga
  2013-01-26 22:58:35, szombat
 
  Száz zsidónak már jár az új zsinagóga
2013. január 26. 19:35
Hunhír.info

Új zsinagóga alapkövét teszik le Csepelen vasárnap, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján - közölte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz). A telket a magyar állam adta ingyen, a költségeket szintén az állam biztosította anyagiakból állják, miközben a több évszázados katolikus templomok pénzhiány miatt összedőlnek. De kell az új zsinagóga a százfős zsidó közösségnek, mert nekik jár!

A Mazsihisz azt írta: Csepel önkormányzata ingyen bocsátotta a közösség rendelkezésére a telket, hogy azon zsinagógát építsenek. Az építkezés költségeinek döntő részét magánszemélyi hagyatékból, a BZSH anyagi támogatásából, gyűjtésből, valamint kibocsátandó téglajegyekből finanszírozzák. A BZSH dél-pesti körzetében élő, száztagú közösség jelenleg Pesterzsébeten tartja szombati és ünnepi istentiszteleteit, oda a környékről - Dunaharasztiból, Csepelről, Soroksárról -, de még a főváros belső kerületeiből is elmennek a hívek. Az építők tervei szerint a zsinagógát 2014 nyarán-őszén adják majd át.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61359
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baráti jobb Ángyán József felé - videón Vona Gábor évértékel
  2013-01-26 18:13:52, szombat
 
  2013-01-26. 17:13
Baráti jobb Ángyán József felé - videón Vona Gábor évértékelő beszéde

A Barikád.hu szerkesztett összefoglalója a pártelnök beszédéről:
Vona Gábor beszédének elején kiemelte, ostoba ember ahol fényt lát, ott sötétséget akar - utalva ezzel a Colosseum elsötítésére. 2012-ben nem jött el a világvége, az emberiség és a Jobbik is megmaradt. Az elmúlt év komoly változásokat hozott. Példaként említette az USA költségvetési agóniáját, az EU vergődését, az elhúzódó gazdasági válságot, az arab rezsimek megdőlését, valamint a riói földcsúcsot.
Zoom
Ami a világban zajlik, az nem válság, hanem a globális kapitalizmus és a liberális demokrácia végjátéka. Vona Gábor elborzasztó nemzetközi adatokkal szemléltette a pénz pusztító térnyerését, az adósságcsapdát, a kamatrabszolgaságot.
A globális kapitalizmus vége önmagában még nem jó hír Vona szerint. A kérdés, a hatalmas "lufi kipukkanása" után mi lesz. Új világ jön, új világrenddel. Vona elmondta: a lokalizmusban hisz, egymással versengő régiókban. Vona szerint a változásokra az EU és hazánk is felkészületlen és legyengített. Orbánék tovább folytatják a megszorítás politikáját, ami pr-politika.
Kérdés, a Jobbik milyen államot akar a változások után. A Vona által elképzelt állam erős. Feladata nem csak az adók beszedése, az államigazgatás imitálása, hanem a rábízottak védelme. Fejlesztő állam, amely nem értéksemleges, hanem hagyományőrző. A kulcshelyekről elűzi a gagyit, a destruktívat, a devianciát.
Kérdés az is Vona szerint, milyen társadalmat akarunk. Organikus, szerves társadalmat, ahol minden testrészt fontos. A fej gondolkodik, a láb nem a lavórba, a kéz nem a bilibe lóg. Érdem- és kötelességalapú társadalomra van szükség. Vona szerint gazdasági értelemben ökoszociális nemzetgazdaságra van szükség. Az elmúlt ciklusok pontosan az ellenkezőjéről szóltak, mint amilyennek a jövő Magyarországának lennie kéne.
A bűnöket ki kell emelni, ha az előző kormányokról szólunk. Ilyen például a nemzetközi elszigetelődés: Orbánék összerúgták a port a Nyugattal, a Kelettel meg nem tudtak mit kezdeni.
Hazánknak szövetségi rendszert kellene építenie, mégis egymagunkban állunk. Orbánék külföldön nem a magyar nemzeti érdekekért álltak ki, hanem például a médiatörvényért, a bírák nyugdíjazásért, a választási eljárásért, hogy minden vörös helyett narancs legyen. Csak a hatalom érdekében perlekedett kicsit a brüsszeli haverokkal, miközben a beígért elszámoltatás is elmaradt.
Zoom
A Fidesz sem a külföldi tőkétől, sem a nagybirtokrendszertől nem védte meg hazánkat. Vona Orbánék "új" alkotmányát az 1989-es 2.0-jának nevezte. Vona Orbánék bűnei közé sorolta a cigánybűnözést, a gazdagokat segítő adórendszert, a különadókat mint rejtett megszorításokat. Vona emellett kiemelte: ettől még a jó Isten mentse meg az országot, hogy a szocialisták visszatérjenek, mert ők még a kormányrudat is ellopják. Vona szerint a rendszerváltozás szemétdombjából ered a hatalma az összes eddigi kormánynak.
22 év alatt romhalmazt hagytak a kormányok maguk után, miközben a Jobbikra mint legfőbb rosszra mutogatnak. 22 év a jóból sem kevés, de a rosszból rettenetesen sok - szögezte le Vona.
Vona szerint 2012 a Jobbiknak is sorsfordító év volt. A sikerek után temérdek ember özönlött a pártba. A legtöbbet tudták, hova jönnek, de néhányan sodródtak is ide, vagy küldve lettek. Ez a probléma 2010-ben és 2011-ben lappangott, 2012-ben azonban a felszínre tört. Az elnök a párt nehézségeiről is beszélt, de kiemelte a tavalyi sikereket, például a tiszavasvári győzelemet, valamint a kosdi sikert.
Vona szerint nincs a jobbikosoknak szégyenkeznivalójuk. A belépési hullám után el kellett jöjjön a letisztulás időszaka.
Vona szerint Szegedi Csanád példája a Jobbikot méltatlan helyzetbe hozta, esküt szegett, majd az addig hangoztatott értékrenddel ellentétes dolgokat mondott. Szegedi a pártelnök szerint a zsidóságnak ártott a legtöbbet. Az ügye felszínre hozott egy belső konfliktust. Ennek a mélyében nincs más, mint hogy Vona vezetésével a Jobbik az eredeti úton akar maradni.
Vona szerint a Jobbikot rombolók, akik távoztak, azóta sem építettek semmit. A jobbikosok viszont építkezni akarnak, hogy minél hamarabb építeni lehessen a nemzetet és a hazát. Vona elmondta, hazánknak egy olyan kormányra van szüksége, amely egyesíti a szakmai felelősséget a kemény hazafisággal.
A radikalizmus nem más, mint a megoldás keresése. A szakmaiság pedig nem a radikalizmus ellentéte. A szakmaiság azt jelenti, hogy amit mondunk, az nem csak jó a nemzetnek, de megvalósítható is.
A Jobbik felelőssége, hogy olyan programot adjon kormányra kerülve, amely talpra állítja Magyarországot. Miközben konzervatívként értékközpontúak vagyunk, nem kell avíttnak sem lenni. Büszkén kell felvenni a küzdelmet a jelennel, és bátran nézni a jövőbe. Erősnek és frissnek kell lenni. A frissesség adja a lendületet, amely a győzelem kulcsa lehet. Vona kiemelte: a fiatalok körében ma a legnépszerűbb párt a Jobbik. Aki a fiatalok támogatását élvezi, azé a jövő, ez persze nem automatikus. Vona szerint két nagy probléma van: az értelmiség árulása és a fiatalok kivándorlása.
Vona szerint az értelmiség gyakorlatilag eltűnt, felszívódtak a pártok útvesztőiben. A Jobbik elnöke bejelentette a Magyar Tavasz Mozgalom létrejöttét, melyet a fiatal magyar értelmiségiek gyűjtőhelyének, műhelyének szán.
Zoom
Vona szerint a Pannon Pumából legfeljebb csak a ketrecszag vált érezhetővé. Egyik kormány sem volt képes a gazdaságot fellendíteni. A felsőoktatás kapcsán Vona kiemelte: a strukturális átalakítás egy nagy hazugság. A magyar gazdaság jelen állapotában nem képes munkahelyeket biztosítani a felsőoktatásból kikerülők számára, ezért is hatalmas az elvándorlás.
A valódi kérdés a csapdahelyzet a felsőoktatásban. De ugyanez az államigazgatásban, a közigazgatásban is ott van. Gazdasági fordulat kell, kellő számú munkahellyel.
Növekedés és egyensúly kell. Lehet ilyen fordulatot végrehajtani. Hét nagy projekten dolgozik a Jobbik. Ez a Hét Vezér terv. Sarokpontjai a következők: a magyar feldolgozó- és élelmiszeripar feltámasztása a keleti nyitással karöltve, a nemzetközi gyógyturisztikai központ létrejötte, a stratégiai vízgazdálkodás, Duna-Tisza csatorna, a nemzeti ásványkincsre stratégia, a bányászat és az ipar újraindítása, nemzeti energetikai tervre is szükség van stratégiai beruházásokkal; országos otthonteremtési program kezdeményezése; magyar infokommunikációs terv.
Vona elmondta, komoly akadálya is van egy ilyen tervet végigvinni. Magyarország nemzetközi helyzete, az egyoldalú nyugati függés ilyen. Hazánk az EU-ban nettó ráfizető. Ezért van szükség a keleti fordulatra, a gazdasági egyensúly megteremtésére, a kelet-közép európai nemzetek szövetségére. Ma a lengyel-magyar-horvát tengely lenne a legnépszerűbb: északtól délig, tengertől tengerig.
A lengyel-magyar-horvát tengely mellett a keleti fordulat is minél égetőbb. Oroszország, Törökország egészítené ki a német gazdaságtól való függőségünket. Finomra kell hangolni a törekvéseket az orosz-török-német háromszögben.
Zoom
Vona négy stratégiai problémát sorol. Az elszakított magyarok ügyét, mely ügyben a nagy pártok csak vazallus kinti pártokban tudnak gondolkodni. A Jobbik a magyar érdekképviselet teljes változását szeretné.
A második probléma a devizahitelesek kérdése. A kormány a legjobb helyzetűeken segített. Vona szerint minden devizahiteles megmenthető lett volna. A Jobbiknak 2013-ban feladata a legelnyomorítottabbak mellett kiállni, a civil kezdeményezéseket is támogatni kell.
A harmadik kérdés a magyar föld. Jövőre végveszélybe kerül, védelmét a kormány leszavazta. Akik a magyar föld ügyét képviselik megalkuvás nélkül, azoknak egymásra kell találni ebben a rendkívüli helyzetben. Vona bejelentette: baráti jobbot nyújt Ángyán József felé. Szükség van egy nemzeti földvédő kerekasztal felállítására, pártoktól függetlenül, ebben Ángyán Józsefnek kulcsszerepet kell adni.
Utolsó kérdés az elszaporodott gyilkosságoké és a cigány-magyar együttélés. Vona szerint meg kell vonni a segélyt azoktól a családoktól, ahol valamelyik tag súlyos, erőszakos bűncselekményt követett el. Vona szerint az együttélés ügyében azonnal is tenni kell valamit, a segély megvonására tett javaslatot pedig népszavazásra bocsátja.
Vona leszögezte: 14 éve közszereplő, ennek minden mondatát, mozdulatát, vállalását büszkén vállalja, és ezt az utat végig is fogja járni.
Vona világossá tette: biztos benne, hogy előbb-utóbb meg fogják nyerni a választásokat, és fel fogják virágoztatni ezt az országot.
"Magyar vagyok, magyarnak születtem, és a harcot, ami ezzel jár, büszkén vállalom" - mondta Vona. "Ennek a népnek a leginkább küzdő és legbátrabb törzséhez szeretnék tartozni. Akiket megvetni nagyon könnyű, ám az útjukat járni annál nehezebb. Megtaláltam ezt a törzset. Egy vagyok közületek, ezt a sorsot örömmel vállalom, mert Atilla unokái vagyunk, és nem félünk semmitől" - zárta gondolatait a pártelnök. A tömeg vastapssal díjazta a beszédet.
Korábban írtuk: Évértékelőt tart Vona Gábor, a Jobbik elnöke-frakcióvezetője szombaton a XI. kerületi Sportház Sport- és Rendezvénycsarnokban 2500 meghívott vendég előtt.
Dúró Dóra, a nemzeti párt szóvivője korábbi tájékoztatása szerint a körülbelül egyórás beszédében a Jobbik vezetője a politikai pártok kilátásairól, az ország helyzetéről beszél, valamint az aktuálpolitikai témák mellett egy "átfogó, stratégiai programot is ad Magyarország, illetve a Jobbik jövőjét illetően".
Vona Gábor beszéde előtt és után is kulturális programokkal szórakoztatják a résztvevőket.
A szombati rendezvényen adják át első alkalommal a Jobbik pártalapítványa, a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány által alapított Pongrátz Gergely Érdemkeresztet. A kitüntetést évente "egy a nemzeti oldalon köztiszteletnek örvendő, illetve a nemzet felemelkedéséért hatékony munkásságot folytató" személy kaphatja meg - fogalmazott Murányi Levente a párt alelnöke pénteken.
Az egymillió forint pénzdíjjal is járó elismerést először a Jobbik szombati rendezvényén adja át Vona Gábor pártelnök Bíró András Zsolt antropológusnak, humánbiológusnak, a Magyar Turán Alapítvány elnökének, a Kurultáj főszervezőjének, akinek a személyéről a párt elnöksége döntött.
A Jobbik 2010-es parlamentbe jutása óta az ellenzéki párt minden év januárjában évadnyitó rendezvényt tart, amelyeken Vona Gábor értékeli az előző évet és beszél a következő év feladatairól is.
A pártelnök beszédét terveink szerint a Kuruc.info élőben közvetíti, várhatóan 14:20-14:30-tól.
(Kuruc.info - MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107133/#ixzz2J6Qd6pIR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pénzvilág urai a Rotschildok
  2013-01-26 17:10:43, szombat
 
  A pénzvilág urai a Rotschildok





A Rotschildok neve a mai napig misztikusan cseng. A legendás bankárcsalád köré számtalan legenda szövődött az évszázadok során.

Tevékenységük nyomán számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot a világot behálózó, nemzetek életét megkeserítő nagytőke ármányairól. Bár a történetek egy része nem több antiszemita agyszüleménynél, a valós, hivatalos forrásokból származó történelmi tények olykor még a legmerészebb fantáziát is felülmúlják. Európa egykor egyik legpatinásabb neve mára szinte feledésbe merült. Ennek oka nem teljesen tisztázott. Van, aki szerint visszavonultak üzleteik nagy részétől, mások szerint viszont a háttérből továbbra is kezükben tartják a szálakat. Az alábbiakban a mendemondákat kiszűrve nyújtunk áttekintést a Rotschildok pályafutásáról, a kezdetektől napjainkig.

Mayer Amschel Bauer 1743-ban látta meg a napvilágot Frankfurtban. Édesapja, Mozes Amschel Bauer pénzkölcsönzéssel foglalkozott. Háza bejárati ajtaja fölé egy nagy, vörös pajzsot akasztott, amely korában a forradalmi gondolkozású zsidók sajátja volt. Az öreg Bauer fiát rabbinak akarta taníttatni, a sors azonban közbeszólt. Mozes Bauer korán elhunyt, így fia igen fiatalon kényszerült tovább vinni apja üzletét.

Mayer igen ügyesnek bizonyult pénzügyekben. 1750-ben a szülői ház ajtaja felett díszelgő emblémára utalva nevét Rotschildra változtatta, ami németül annyit tesz: Vöröspajzs.

Az 1760-as évek során Hannoverbe utazott, ahol egy, az Oppenheimer család tulajdonában lévő bankban kapott állást. Munkája során ismeretséget kötött Von Estorff tábornokkal, akinek kedvezményes áron szerzett be értékes érméket és ékszereket. A szívesség hamar megtérült. Von Estorff tábornok bemutatta Rotschildot William von Hanau hercegnek, aki szintén szívesen fogadta a felajánlott értékeket. Rotschild megállapodást kötött a herceggel, aki a haszonból való részesedésért cserébe újabb kuncsaftokat szerzett Rotschildnak a királyi udvaron belül. Együttműködésük olyannyira virágzó lett, hogy 1769-re William von Hanau herceg saját nevével vállalt garanciát Rotschild ügyleteiért. Egy évvel később a már biztos anyagi háttérrel rendelkező Rotschild feleségül vette Gutele Schnapert, akitől öt gyermeke született: Amschel, Salamon, Nathan, Karlmann és Jacob.

A szülőhazában szerzett tőkét felhasználva az öreg Mayer Amschel Rotschild 1791-ben Bank of the United States néven bankot nyitott az Egyesült Államokban, amelyre húszéves működési szerződést kötött George Washington kormányával. Az ügylet persze nem ment volna simán, ha Rotschild nem talál egy titkos pártfogóra Washington kormányán belül, Alexander Hamilton személyében. 1796-ban ifjabb Amschel Mayer Rotschild feleségül vette Eva Hanaut, akivel két évvel később Manchesterbe utazott, hogy apja britanniai textilüzleteit igazgassa. Tevékenységének hála, családja néhány év alatt monopóliumot szerzett a Nagy-Britanniából Európába irányuló textilexport lebonyolítására.

A nemzetközi helyzet közben egyre forróbbá vált. 1806-ban Napóleon bejelentette: kezd terhére lenni a német uralkodóház. A fenyegetést hallva William von Hanau herceg Németországból Dániába menekült, korabeli öszszegben számolva hárommillió dollárnyi vagyonát pedig barátjánál, Mayer Amschel Rotschildnál hagyta megőrzésre. Közben a franciák blokád alá vették az őket Nagy-Britanniától elválasztó csatornát. Ez pedig az áruforgalom akadozását vonta maga után, ami nem tett jót Nathan Rotschild textilüzletének, ezért úgy határozott, hogy inkább a bankszakmában próbál szerencsét. Új szakmájában igencsak sikeresnek bizonyult, így 1810-re, amikor a két legnagyobb brit bankár, Sir Francis Baring és Abraham Goldsmith - egyes források szerint gyanús körülmények között - meghaltak, ő lett a szigetország első számú pénzembere. Ugyanebben az évben, öccse, Salamon Bécsbe utazott és M. von Rotschild und Söhne néven bankot alapított.

Az öreg kontinensen ekkor már alig volt konkurense Rotschildéknak. Tengerentúli üzleteikben azonban problémák ütötték fel fejüket. 1811-ben a család Egyesült Államokban üzemeltetett bankjának lejárt a húszéves szerződése. A kongresszus pedig elutasította működésük meghosszabbítását. Nathan Rotschild meghosszabbítási kérelmére válaszul, Andrew Jackson elnök minden kertelés nélkül kijelentette: ,,Ha az alkotmány jogot ad a kongresszusnak arra, hogy papírpénzt állítson elő, akkor ezen jogával önmagának kell élnie, nem pedig személyek vagy korporációk kezébe adnia." Válaszában Nathan nyíltan megfenyegette az ellenszegülő elnököt: ,,Az Egyesült Államok előtt két lehetőség áll: vagy meghosszabbítják az engedélyt, vagy a legpusztítóbb háborúban találják magukat." Nathan szavain Jackson elnök mélyen felháborodott: ,,Tolvaj viperák vagytok! Meg akarlak és meg foglak futamítani benneteket az aranyatokkal együtt." Nathan viszontválasza már nyílt hadüzenet: ,,Megleckéztetem ezeket a meggondolatlan amerikaiakat. Gyarmati sorba fognak visszakerülni."

Egy évvel később Nagy-Britannia, Rotschildék hathatós támogatásával, hadat üzent az Egyesült Államoknak. A háborúban emberek ezrei veszítették életüket. De Rotschildék megkapták, amit akartak.

Ugyanebben az évben meghalt az idősebb Mayer Amschel Rotschild. Halála előtt végrendeletet írt, amelyben lefektette a család jövőjét meghatározó alapvetéseket. Ezek értelmében, az elkövetkezőkben a családfőség a legidősebb fiúnak a legidősebb fiára szállt, a vagyon megőrzése érdekében pedig rendszeressé váltak a családon belüli, unokatestvérek közötti házasságok. A végrendelet értelmében a család új ura Nathan lett. Közben öccse Jacob, Bank de Rotschild Fréres néven megnyitotta a család első franciaországi bankját.

1814-ben, a korábban Napóleon elől Dániába menekülő William von Hanau herceg viszszatért Németországba, és kérte volna a megőrzésre hagyott hárommillióját. A pénz helyett azonban pusztán barátságos hátbaveregetés lett a jussa. Hogy mi lett a pénzzel, arról a Zsidó Enciklopédia 1905-ös kiadása 10. kötetének 494. oldalán találhatunk némi információt: ,,A legenda szerint a pénzt boroshordókba rejtették, mely így megmenekült Napóleon Frankfurtba bevonuló katonáitól. Mikor pedig William von Hanau herceg visszatért Németországba, pénzét ugyanazon hordókban kapta vissza. A tények azonban kevésbé romantikusak. Sokkal inkább üzletszerűek."

Az ,,üzletszerű" jelzőn az enciklopédia szerzői valószínűleg azt értik, hogy Hanau egy árva garast sem látott viszont a pénzéből, hiszen Nathan Rotschild a hárommilliót ,,aranyba fektette, melyet a Kelet-indiai Társaságtól vásárolt, tudván, Hanaunak szüksége lesz rá a félszigeten folytatott hadjárata során." A felvásárolt aranyat viszont Nathan később eladta Hanaunak, mely üzleten négyszeres hasznot zsebelt be.

A Rotschildok első igazán nagy üzlete a francia-brit háború volt. 1815-től mind a franciákat, mind a briteket ők látták el arannyal. Előbbieket az Angliában székelő Jackobon, utóbbiakat pedig a Franciaországban élő Nathanon keresztül. Emellett kiterjedt kapcsolataiknak hála, az ő kereskedőik voltak az egyetlenek, akik szabadon járhattak át a francia-brit frontvonalon. Ennek mellesleg az az előnye is megvolt, hogy így Rotschildék mindig tisztában voltak a front állásával, amit kihasználva tudták, hogy mikor milyen papírokat érdemes venni vagy eladni.

Közvetlenül a háború vége előtt, Nathan egy ravasz csavarral utasítást adott brókereinek, hogy kezdjenek el látványosan megszabadulni brit érdekeltségű értékpapírjaiktól. A manővernek hála, a többi részvényes a Rotschildok jólinformáltságában bízva azt hitte, hogy a britek elvesztették a háborút, és ők is eladták részvényeiket. Nathan pedig egy hirtelen fordulattal, titokban mindet felvásárolta. A háborút a britek nyerték, Nathan pedig hússzoros hasznot tehetett zsebre. Ezzel a Rotschild család a brit gazdaság teljhatalmú urává vált. Ami nem volt kis szó, hiszen Napóleon bukásával Nagy-Britannia a világ első számú hatalmává lépett elő. Örömében Nathan kijelentette: ,,Nem érdekel, milyen bábu ül Anglia trónján, és uralja a birodalmat, ahol soha nem nyugszik le a nap. Aki Britannia pénzügyi forrásait uralja, az irányítja valójában a birodalmat. A brit pénzügyi forrásokat pedig én irányítom."

Rotschildék Nathan irányításával ezután megalapították a legendás Bank of Englandet, amellyel, valamint a kontinensen üzemeltetett további öt bankjukkal lefektették a mai európai bankrendszer alapjait. Egy évvel később a dolgok amerikai fronton is helyrerázódtak. A szenátus újabb húsz évre szóló működési engedélyt adott Rotschildék bankjának.

Ezzel egy időben, a waterlooi csatában elszenvedett francia vereség után Rotschildék komoly kölcsönöket kezdtek folyósítani Franciaország számára az újjáépítésére. Eközben ügynökeik szép lassan fölvásárolták az értékükből sokat vesztett francia állami kötvényeket. A francia gazdaság így teljes egészében Rotschild kezébe került. A család, tőkéjét továbbforgatva 1818-ban ötmillió fontot kölcsönzött a porosz államnak.

Négy évvel később, az osztrák császár bárói címet kínált fel a Rotschild testvéreknek, amit egyedül Nathan nem fogadott el.

1835-ben Andrew Jackson amerikai elnök újra borsot tört Rotschildék orra alá azzal, hogy az állami betéteket nem az általuk irányított Bank of the United Statesbe, hanem más pénzintézetekbe kezdte utalni. Nem sokkal később sikertelen merényletet követtek el Jackson ellen, melynek kitervelésével ő a Rotschildokat vádolta meg. Ugyanebben az évben a Rotschildok megszerezték a spanyolországi Alméden higanybányák kitermelési jogát, ami igen komoly üzlet volt, mivel az arany és az ezüst finomításához elengedhetetlen higany kitermelése így az ő monopóliumuk alá került. Amerikai fronton azonban vereséget szenvedtek. 1987-ben Jackson elnök kitette a szűrüket országából, ahova 1913-ig nem is térhettek vissza. Jackson győzelmének az elnök sírköve állít emléket, amelyre saját kívánságából az alábbi felirat került: ,,Legyőztem a bankot".

1836-ban meghalt Nathan Mayer Rotschild.

Két évvel később öccse, Amschel egy frappáns mondatban foglalta össze családja hitvallását: ,,Engedjétek meg, hogy én adjam ki és ellenőrizzem egy nemzet pénzét, és nem fogok azzal foglalkozni, hogy kik írják a törvényeit." (Magyarország a pénzkibocsátás jogáról 2001-ben, az előző Orbán-kormány idején lemondott... F. I.)

Ezt az elvet tartották szem előtt, amikor újból döngetni kezdtek az Egyesült Államok kapuján. Próbálkozásaik ellenére azonban John Tyler elnök hű maradt a jacksoni örökséghez, és 1841-ben megvétózta a Bank of the United States szerződésének meghosszabbítását. Döntése után Tyler több száz fenyegető levelet kapott. Az amerikai kudarcok ellenére a Rotchildok terjeszkedése nem állt meg. Az irányításuk alatt álló Bank of England megnyitotta irodáit Ausztráliában és Kaliforniában. Salamon Rotschild pedig felvásárolta a vitkovicei szénbányákat, valamint az Osztrák-Magyar Robbanó Kohó Gyárat, mely akkoriban ott volt a világ első tíz ipari vállalata között.

Az 1855-ös év igen szomorú volt a Rotschildok számára, mivel családjuk három tagját is elvesztették. Meghalt Amschel, Karlmann és Salamon. Pár évvel később, Amschel mondásának némileg ellentmondva, gazdasági erejüket politikai poszttal párosították. 1858-ban ugyanis a brit parlament eltörölte azt a törvényt, amely kötelezővé tette a képviselők keresztény hitű eskütételét. Így Lionel de Rotschild személyében színpadra lépett Britannia első zsidó vallású parlamenti képviselője.

1861-ben felcsillant az amerikai pénzügyi életbe való visszatérés reménye. Abraham Lincoln amerikai elnök felvette a kapcsolatot a Rotschildokkal, hogy támogatást kérjen tőlük a készülő amerikai polgárháborúhoz. Ők bele is egyeztek a dologba. Anyagi támogatásukért cserébe engedélyt kértek bankjuk újbóli megnyitására, illetve 24-től 36 százalékig terjedő kamatot határoztak meg a hadjáratokra kölcsönadott pénzre. Lincoln feldühödött a szemérmetlen ajánlaton, és úgy döntött, inkább maga nyomtat pénzt. A kongresszushoz intézett egyik beszédében elmondta: ,,Két nagy ellenségem van. A déli sereg előttem, és a pénzintézetek mögöttem. A kettő közül pedig a mögöttem lévő a legveszedelmesebb ellenségem."

Az elnök II. Sándor orosz cárban lelt barátra, akinek szintén meggyűlt a baja a Rotschildokkal, akik Oroszországban is meg kívánták alapítani bankjukat. A cár nem is habozott segíteni. Figyelmeztetést intézett a Rotschild-befolyás alatt álló brit, francia és spanyol kormányokhoz, melyben óva intette őket attól, hogy bármely oldalon is beavatkozzanak a polgárháborúba.

1865-ben Lincoln elnök gyilkosság áldozata lett. Európában azonban továbbra sem volt ellenfele a Rotschildoknak. 1875-ben elkezdődött a szuezi építkezés. A munkálatokhoz szükséges tőke felét a Rotschildok tulajdonában lévő Compagnie du Chemin de Fer du Nord fedezte. Lionel de Rotschild közbenjárására a brit kormány lett az épülő Szuezi-csatorna főtőkése. Lionel igen nagy megbecsülésnek örvendett brit kormányzati körökben, így 1885-ben fia, Nathaniel lett az első zsidó, aki főnemesi rangot kapott és felvehette a lord titulust.

1886-ban a francia Rotschild bank megalapította az orosz olajkincsek kitermelésére specializálódott Kaszpi- és fekete-tengeri Petróleum Társaságot, amely rövid időn belül a világ második legnagyobb olajvállalata lett. A társaság egészen 1906-ig volt tulajdonukban, amikor is a zavaros politikai helyzet miatt kénytelenek voltak túladni rajta. Egy évvel később az ő kezükbe kerültek a dél-afrikai Kimberley gyémántbányák is.

Ügyleteik miatt a Rotschildok nemzetközi megítélése egyre romlott. 1891-ben a Brit Munkapárt vezetői az alábbi nyilatkozatban fejtették ki a bankárdinasztiáról való véleményüket: ,,Ez a vérszívó társaság az oka számtalan gonoszságnak és szenvedésnek, ami ebben a században zajlott Európában. Arra használták mérhetetlen vagyonukat, hogy háborúkat szítsanak olyan országok között, amelyek egyébként nem keveredtek volna egymással viszályba. Valahányszor baj van Európában, valahányszor háború híre kering, és az emberek szíve megtelik félelemmel, biztosak lehetünk benne, hogy egy kampós orrú Rotschild játszsza zavarkeltő játékait valahol a közelben."

Az ilyen és hasonló kijelentések komoly aggodalommal töltötték el Rotschildékat, ezért az 1890-es évek végén felvásárolták a Reuters hírügynökséget, hogy kiszűrhessék a számukra kellemetlen híreket.

A Rotschildok már kezdetektől támogatták a szárnyát bontogató cionista mozgalmat. 1895-ben Jacob Rotschild legkisebb fia, Edmond James de Rotschild látogatást tett Palesztinában, ahol pénzalapot hozott létre az első zsidó telepek létrehozására. Két évvel később a Rotschildok megalapították a Cionista Kongresszust, és megszervezték annak első konferenciáját Münchenben. A helyi zsidó közösségek azonban nemtetszésüknek adtak hangot, így a helyszín a svájci Bázelre változott.

Bár a világon mindenhol nekik állt a zászló, Amerikában mégsem sikerült boldogulniuk. A tarthatatlan helyzeten változtatandó, 1907-ben Rotschild Jackob Schriff az alábbi kijelentést tette a New York-i Kereskedelmi Kamara előtt tartott beszédében: ,,Ha továbbra sem lesz olyan központi bankunk, amely elegendő befolyással rendelkezik a hitelek felett, akkor ez az ország a történelem legnagyobb és legmélyebb pénzügyi válságát fogja átélni." A jóslat hamarosan valóra vált. Az Egyesült Államokon gazdasági válság söpört végig, amely egyszerű emberek tízezreinek életét tette tönkre. Rotschildék viszont milliárdokat zsebeltek be.

Pár évvel később New York polgármestere, John F. Hylan így nyilatkozott: ,,A köztársaságunkra leselkedő valódi veszélyt az a láthatatlan kormányzat jelenti, amely mint egy óriás polip fonja be csápjaival városunkat, államunkat és nemzetünket. Ennek feje egy kicsiny bankokból álló csoport, mely élén nemzetközi bankárok álnak." Hylan véleményét osztotta Werner Sombart is, aki 1912-ben kiadott, A zsidók és a modern kapitalizmus című könyvében leírta, hogy az elmúlt évszázad ,,a Rotschildok kora", akik ,,Európa egyetlen valódi hatalmát" jelentik.

Az ilyen és hasonló kijelentéseknek elejét véve, 1913-ban a Rotschildok megalapították az amerikai székhelyű Anti Defamation League-t (Rágalmazás-ellenes Liga), mely innentől kezdve az ,,antiszemita" pecsét legfőbb osztogatójává vált mindazok számára, akik meg merték kérdőjelezni a nemzetközi pénzügyi elit létjogosultságát. A liga védernyője alatt ugyanazon évben a Rotschildok megalapították az Egyesült Államok ma is működő központi bankját, a Federal Reserve-t. (Az Egyesült Államoknak nincs nemzeti bankja. Igaz, most már nekünk sincs...)

Az ügyletet igen sokan ellenezték. Charles Lindbergh december 23-án az alábbi figyelmeztetést intézte az elnökhöz: ,,Amikor az Elnök Úr aláírja a szerződést, a monetáris hatalmak láthatatlan kormánya jut legalitáshoz. Minden idők legnagyobb bűnténye kezdődik."

Hogy az őket kellemetlenül érintő híreket cenzúrázni tudják, 1914-ben a Rotschildok befolyásuk alá vonták a három európai hírügynökséget, a német Wolffot, a brit Reuterst és a francia Havast. Érdekes egybeesés, hogy a német Wolff innentől kezdve a háborúpártiak legfőbb szócsövévé vált. Ettől az évtől kezdve, a Rotschildokról - saját ellenőrzésű médiumaik miatt - igen kevés hír látott napvilágot. Terjeszkedésük azonban folytatódott. 1926-ban tulajdonukba került a London földalatti tömegszállításáért felelős Underground Electric Railways Company.

A náci térnyerést követően a Rotschildok számára forróvá vált a talaj Európában. 1938-ban bezárták bécsi bankjukat, és tőkéjüket az immár lábaik előtt heverő Egyesült Államokba vitték. 1948 táján számos történet látott napvilágot arról, hogyan lobbiztak a Rotschildok Harry Truman elnöknél, aminek hatására az Egyesült Államok lett a világ első országa, mely elismerte Izrael létét. Truman azonban csak egyike volt azon amerikai elnököknek, akik a Rotschildok tenyeréből ettek.

Meggyűlt a bajuk viszont John F. Kennedy elnökkel, aki 1963. június 4-én meghozott 11110-s rendeletében a Rotschild-tulajdonban lévő Federal Reserve-t háttérbe szorítva, újra állami ellenőrzés alá vonta a pénznyomtatást. Alig fél évvel később Kennedy merénylet áldozata lett.

Sokan ekkor összefüggést véltek felfedezni a fiatal elnök és Abraham Lincoln 1865-ös meggyilkolása között. Hiszen mind a két elnök keresztbe tett a bankárdinasztiának azzal, hogy amerikai pénzt akart nyomtatni az amerikai embereknek. A Kennedy helyét átvevő Lyndon Baines Johnson elnök a 11110-es rendeletet már hatalomra jutása napján eltörölte.

Bár a Rotschildok a hangsúlyt innentől kezdve amerikai üzleteikre fektették, nem feledkeztek meg európai érdekeltségeikről sem. 1976-ban a franciaországi de Rotschild Fréres nevét Banque Rotschild-re változtatták. 70-ben Edward Heath brit miniszterelnök Lord Victor Rotschildot nevezte ki politikai kabinetének élére. Vezetése alatt Nagy-Britannia nemsokára az Európai Közösség tagja lett.

Másfél évtizeddel később, az N. M. Rotschild & Sons tanácsára a brit kormány privatizálta az állami gázszolgáltató vállalatot, a British Gas-t. Két évvel később Edmond de Rotschild megalapította a World Conversation Bankot, amely a harmadik világ országaival lebonyolított üzletekre szakosodott. Ennek értelmében a szegény országok kölcsönökért földdel fizetnének a Rotschildoknak, ami igen komoly kilátásokkal kecsegtet, hiszen a fejlődő országok a világ szárazföldjének harminc százalékát foglalják el.

1995-ben dr. Kitty Little atomtudós különös bejelentést tett, mely szerint a világ urániumforrásainak 80 százaléka Rotschild-kézen van.

Napjainkra igen kevés hír lát napvilágot Rotschildékról. Annyit mindenesetre tudunk, hogy mára mindössze öt ország maradt, amelyek központi bankjai nem Rotschild-érdekeltségűek. Ezek az országok: Irán, Észak-Korea, Szudán, Kuba és Líbia. Érdemes megjegyezni, hogy a 2001. szeptember 11-ét követő ,,terrorellenes" hadjárat előtt Afganisztánban és Irakban sem voltak ilyen pénzintézetek.



Sayfo Omar, Demokrata



Sokkaljobb megjegyzés: Az írás 2007-es keltezésű. Napjainkban aktuálisabb, mint valaha...


http://www.sokkaljobb.hu/content/p%C3%A9nzvil%C3%A1g-urai-rotschildok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.