Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Botrány: Joav Blum megtarthatja földjeit
  2013-01-04 21:20:27, péntek
 
  Botrány: Joav Blum megtarthatja földjeit
2013, január 4 - 21:02

Joav Blum - fotó: FacebookA barikad.hu birtokába került dokumentumok szerint a sukorói telekcsere-botrány főszereplője, a magyar-izraeli kettős állampolgár Joav Blum a Fővárosi Törvényszék és a kúria is ítélete ellenére megtarthatja 2008-ban vásárolt földjeit. Magyar tulajdonosok csak bérlőként jöhetnek szóba.

Az ismert történet szerint az izraeli üzletember 2008. július 16-án vásárolt a Pest megyei Pilisen és Albertirsán összesen 183 hektárnyi gyümölcsöst. Ezt követően a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) viharos gyorsasággal, mindössze 14 nap elteltével bejegyezte azt a szerződést, amelynek értelmében Blum frissen szerzett magyarországi telkeit egy kisebb, ám jóval értékesebb földre, az M4-es főút nyomvonalán, a Velencei-tó északi oldalán fekvő Sukoróra cserélte.

A 2009 őszén indított, fellebbezések miatt egészen 2012 végéig elhúzódó polgári peres eljárás végül többször megállapította, hogy a magyar államot több százmillió forintos kár érte, és érvénytelennek nyilvánította a szerződést. Az ügy büntetőjogi szakasza január 7-én, hétfőn veszi kezdetét.

Senkinek nem tűnt fel az izraeli cím

Arról azonban eddig kevés szó esett, hogy mi lett a sorsa az eredeti, pilisi és albertirsai földterületeknek. A Zöld Válasz nevű, környezet- és fogyasztóvédelemmel foglalkozó civil szervezet honlapján január 3-án megjelent cikk szerint a gyümölcsösök továbbra is izraeli kézben vannak, és magyar tulajdonosok legfeljebb bérlőként (a Nemzeti Földalap által meghatározott haszonbérleti díj 150 százalékáért) igényelhetik vissza a területet.

A barikad.hu az ügyben megkereste Zábráczki Lászlót, az egyesület alelnökét, aki az ügy kezdete óta forró nyomon követi a történéseket. Zábráczki kikérte a szóban forgó földterület tulajdoni lapjának másolatát, amelyet a járási földhivatal 2013. január 3-án bocsátott rendelkezésére. Ebből kitűnik, hogy a 2008-ban vásárolt gyümölcsösök még mindig Joav Blum vagyonát képezik, noha a tulajdonlap másolatán még izraeli lakcím szerepel. A hatályos magyar földtörvény szerint viszont aki Magyarországon földet vásárol, annak magyar állampolgársággal és magyarországi lakóhellyel kell rendelkeznie.

A tulajdonlap másolata

A tény, hogy a földvásárláskor Blum izraeli lakcímet adott meg, felveti a lehetőségét, hogy az adott pillanatban a zsidó üzletember még nem rendelkezett magyar állampolgársággal, különben valószínűleg azt adta volna meg. Másrészt az is érdekes kérdéseket vet fel, hogy a hatályos jogszabályok ellenére hogyan kerülhetett fel a tulajdoni lapra egy külföldi cím, ez miért nem tűnt fel senkinek, és miért nem tett ellene semmit.

Mint ismert, 2012 szeptemberében a Székesfehérvári Törvényszék jogerősen felmentette Blumot a közokirat-hamisítás vádja alól. A vád szerint Blum 2008-ban csak névlegesen lakott Sukorón, és bár a bíróság megállapította, hogy bűncselekmény történt, az elmarasztalás elmaradt, mivel Joav Blum ,,abban a feltevésben volt", hogy akkor is bejelentkezhet állandó lakosként egy adott lakcímre, ha életvitelszerűen nem tartózkodik ott. (,,A törvény nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól" elv ez esetben nem jutott érvényre - a szerk.)

Nem egyedi esetről van szó

Az üggyel kapcsolatban a Jobbik is lépéseket tett, Hegedűs Lórántné országgyűlési képviselő 2012. szeptember 12-én fordult közérdekű bejelentéssel a legfőbb ügyész felé. Ebben a politikus azt kérte, hogy az ügyészség hivatalból folytasson le vizsgálatot, hogyan kerülhetett izraeli kézbe a magyar termőföld, illetve kik és milyen minőségben járultak hozzá a jogellenes tulajdonszerzéshez. Hegedűsné azt is tudni szerette volna, miért nyújtottak be ügyészségi óvást Blum tulajdonszerzése miatt, és az milyen indokok miatt volt eredménytelen.

Polt Péter legfőbb ügyész elutasító válaszában kiemelte, erre nincs lehetőségük, mivel a telekcsere miatti nyomozás már lezárult.

A barikad.hu megkeresésére Hegedűs Lórántné elmondta, több hasonlóan gyanús telekügylet és zsebszerződés kapcsán tettek feljelentést, ám a magyar bűnüldöző hatóság részéről az elutasítás indoka minden egyes alkalommal ugyanaz volt: nem találtak okot az intézkedésre. ,,Így viszik el a magyar földet száz hektáronként, ha kilóg az ördög patája, akkor sem találnak eljárásra okot adó körülményt" - fogalmazott a jobbikos politikus.

Bencsik János

barikad.hu


http://barikad.hu/botrany_joav_blum_megtarthatja_foldjeit-20130104
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán rezsiőr imakommandósa
  2013-01-04 20:48:18, péntek
 
  2013.01.03. 08:50
Orbán rezsiőr imakommandósa


Habonyárpi letette a garast: a rezsicsökkentés lesz a numeró únó népvidámító intézkedés. Uff! - bólintott a téeszelnök arcú dakota törzsfőnök, ábrázata felragyogott, mint eresz alatt fészkelő turulcsalád láttán szokott, és intett: Álljon fel kommandó, kiszűrjük a nemisannyi a mennyi támadásokat, nehogy ránk égjen ez is, mint az utolsó petákig áthárított ágazati különadók, a tranzakciós illeték és mobiltelefon percdíj. Jelöljünk ki egy szakrális szuperhőst, aki nézzen keményen, és markába szorított szívcsakrával franciakulccsal siessen a gázóraállást vizslató állampolgárok segítségére.

németh szilárd.jpg

http://m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/n%C3%A9meth%20szil%C3%A1rd. jpg

No, erre mondja valamelyik megátalkodott nertelen ateista, hogy az ima ereje szart sem ér. A tanmese tanulsága drága Feleim, hogy aki egyszer is mondott már védőimát a Kedves Népvezérért, az elnyeri méltó jutalmát előbb vagy utóbb. Én legalábbis nem találtam semmi más okot a kinevezésre Németh Szilárd életrajzát böngészve. De a napokban még az is kiderülhet, hogy már az oviban is miatyánkkal áthúzott gázóraállás volt a jele, és ezért.

De az imádság erején és a minimum kijáró jutalmazáson túl azért pártunknak ismét sikerült az ilyenkor szinte kötelezően előadott önherénrúgást magán ezredszer is végrehajtani. Kijelöltek erre a bizalmi posztra egy olyan embert, akinek pedigréjét tulajdon párttársai is - khmmm- véleményesnek tartják. 2010-ben borult a szaros bili, a fideszfigyelő blog összefoglalta a párttársak Némethről alkotott véleményét, amiket mindjárt hangfelvételekkel is alátámasztottak. Ebből azért érdekes felvetések derülnek ki a párt cövekként álló, két lábon járó falloszának, dajcstominak helyére a parlamentbe beülő Némethről. Sajátosan kezelt frakciópénzek, kampánypénz, leszervezett tivornyák, kicsiben kialakított hűbérrendszer, szóval van itt minden, ami egy most magasra ívelő fideszes karrier velejárói. Így a mostani kinevezés nem csak az imádság hálájára példa, hanem arra is, mi bizony nem vagyunk következmények nélküli ország.

Hiszen a fölfelé bukás is következmény, nemde?

http://varanus.blog.hu/2013/01/03/orban_imakommandosa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szalacsit a béközépmenetbe!
  2013-01-04 20:38:22, péntek
 
  2013.01.04. 08:45

Szalacsit a béközépmenetbe!


Csuhaj Feleim! Kormányunk két és fél év és megannyi sikertelen üzleti modell után talált egy, azaz egy darab maradéktalanul megtérülő befektetést. Az év végén kiosztott kösziplakett és pénzmag máris elkezdett kamatozni, hozadékát azonnal érezhetjük. Nyugodtan fel lehet számolni a kommunikációs államtitkárságot, nyugdíjba lehet küldeni a beszélő szőke pipiropogóst, Giró Szász Andrásnak sem kell tovább égetnie magát rosszul megfogalmazott és meggyőződés nélkül előadott kommünikékkel, itt az univerzális, bárhol, bármikor bevethető értelmetlen gumiválasz: békemenet!

Ennyi, nem kell ezt innentől túlragozni.

Az igaz, hogy a váratlanul előugráló Csizmadia László békemenet kurjongatását látva olyan érzésünk van, mintha Szalacsi Sándor beszélne a Wick Atemfrei reklámban, hogyaszongya ez semmitűl nem véd, de ha tisztességesen kisírod magad a zorrodat aszt tisztíccsa. Ez jó, gyerekek, én ezt támogatom. Tényleg felesleges innentől a kamugyár működése, elég egy döntés a Törzsi Tanácsban, és máris jöhet a garantáltan belezavarodás mentes válasz.

http://m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/b%C3%A9kemenet2.gif

Ha a diákok szüleivel konfrontálódnának - Mi nem fizettünk diplomáért, éljen a tandíj! - molinóval sétálva, hajrá. Ha az alaptörvényükben is megfogalmazott jogaikkal élők ellen megszállnák a Kossuth teret - mobil klotyót vinni gyerekek, nem ám összehugyoztok megint mindent - és tüntetnének a regisztrációért, nosza. De ha tényleg elkaszálja az Alkotmánybíróság a regisztrációt teljes joggal, akkor egy - Nem leszünk Alkotmánybíróság, mink'akkó'is regisztrálunk! - molinó is különösen szép látvány lesz Bayer Pubi és Bencsik Vitéz közt kifeszítve a pesti flaszteron. Csináljátok. Lécci. Ezt mi nagyon szeretnénk.

Ugyanis egy kormány lejáratásának kevés hatékonyabb és olcsóbb módja van egy a miénkhez hasonló múltú országban, mint az aktuális lelki munkásőreinek közpénzen izmozása. A látványtól a kedves népben felélednek az elfeledettnek hitt reflexek, és ahogy az önkéntes rendőr - munkásőr sereg feloszlatása jelképpé vált, úgy fogja óhajtani az egyszeri, hogy a békemenetnek is elfutott kilométer legyen a jele a Terror Háza múzeum időszaki, II. Orbán tündöklése és bukása kiállításán bemutatott Kubatov lista pótlapján.

http://varanus.blog.hu/2013/01/04/szalacsit_a_bekozepmenetbe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány lenullázta az állam tartalékait
  2013-01-04 18:55:18, péntek
 
  A kormány lenullázta az állam tartalékait
2013, január 4 - 08:29

Belföld
Friss hírek

ureszsebAz év utolsó napjaiban összesen 16,9 milliárd forintot költött el a kormány a költségvetés tartalékaiból, ezzel az utolsó fillérig kimerítette az év elején engedélyezett százmilliárd forint tartalékot - írja a pénteki Napi Gazdaság.

Az év végi padlássöprés legnagyobb nyertese a lap szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), amely a kormány december 21-re datált döntésével 6 milliárd forintot kapott felhalmozási kiadásokra.

Az utóbbi hetekben életre hívott, a Miniszterelnökségen belül létrejött Nemzetstratégiai Kutatóintézet, amelynek a vezetésére a kormányfő Szász Jenő erdélyi politikust kérte fel, 100 millió forintos támogatást kapott.

Az év végi pénzesőből a rendőrség sem maradhatott ki; a tartalékból az év folyamán korábban két lépésben 19,8 milliárd forintot kaptak a rendőrök és a terrorelhárítók, ezt az összeget december végén még 3,9 milliárd forinttal megfejelte a kormány.

A bíróságok 1,1 milliárd, az Országos Mentőszolgálat 1 milliárd, a bevándorlási hivatal pedig a lakcímnyilvántartás fejlesztésére 451 millió forint támogatásban részesült, s két új határátkelőre is jutott 984,4 millió forint.

A főváros 400 millió forintot kapott a margitszigeti szökőkút felújítására, a főváros ötödik kerülete pedig 65 millió forintot az Erzsébet téri park fejlesztéséhez.



MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/a_kormany_lenullazta_az_allam_tartalekait-20130104
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb kormányzati bukta
  2013-01-04 18:45:07, péntek
 
  Újabb kormányzati bukta
2013, január 4 - 14:15


Lassan minden napra jut egy kormányzati baki, pláne olyan, ami némi szakértelemmel elkerülhető lett volna. Ezúttal a pénztárgépek bekötésével van baj, az ok: időhiány. Így előfordulhat, hogy ezzel a költségvetés bevételi oldalán egy könnyed 100 milliárdos lyuk keletkezhet.

Pénztárgép"Az új típusú pénztárgépek bevezetésének ütemezése a realitáshoz igazodva, a műszaki, technikai feltételeknek teljes mértékben megfelelve kerül megállapításra. Nem zárható ki, hogy - részben a beérkezett észrevételekben megfogalmazott érvek figyelembevétele alapján - a 2013. április 1-jei céldátum módosításra kerül a jogszabály véglegesítése során" - közölte egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére válaszolva Matolcsy György.

Mint ismert, a miniszter tavaly október elején, a 397 milliárd forintos egyenlegjavító program részeként jelentette be, hogy az áfa-bevételek 95 milliárd forintos növekedésével számol a kormány jövőre annak köszönhetően, hogy a pénztárgépek és az adóhivatal között "online kapcsolatot" alakítanak ki a kiskereskedelemben. A később megjelent rendelettervezet hatásvizsgálata végül 97,5 milliárd költségvetésiegyenleg-javító hatással és 17 milliárd forint kiadással számolt.

Az április elsejei céldátum tarthatatlanságára a szakmai szerezetek már számtalan alkalommal felhívták a figyelmet, de ahogyan az lenni szokott, kritkáikat senki nem hallgatta meg. Az egyik szervezet jelzése szerint például az új előírásoknak megfelelő pénztárgépek jelenleg nem is kaphatóak egyetlen gyártónál sem.

Matolcsy szerint ugyanakkor az állam segít a pénztárgépek cseréjében a vállalkozásoknak (ami mondjuk érthető is, hisze ő írja elő - a szerk.), annak érdekében, hogy "ne jelentsen komoly terhet a technikai megvalósítás". Így a korábban már említett 17 milliárdos kiadás tekintélyes része valószínűleg az újonnan beszerzendő pénztárgépekre fog elmenni.

MTI nyomán - barikad.hu összeállítás

http://barikad.hu/ujabb_kormanyzati_bukta-20130104
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kreol svédek megint kitettek magukért!
  2013-01-04 18:38:09, péntek
 
  Ma is megvolt a milliós kábellopás
2013, január 4 - 15:14


Kábelt loptak a 6-os (ráckevei) HÉV és az 51-es villamos vonaláról ismeretlenek péntek hajnalban. A kár mintegy 2,4 millió forint - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A 6-os HÉV vonalán a Duna hídnál loptak el 200 méter úgynevezett betáplálási kábelt 1,8 millió forint értékben, az 51-es villamos vonaláról pedig 70 méter kábel tűnt el, ennek értéke 600 ezer forint. A villamos forgalmában nem okozott fennakadást a lopás, de a HÉV-szerelvények a hajnali órákban csak egy vágányon tudtak közlekedni az érintett szakaszon, később pedig áramkorlátozást kellett bevezetni.

A BKK ezúttal is kérte, ha bárkinek érdemi információja van a lopásokkal kapcsolatban, akkor hívja a rendőrséget vagy a BKK Infót (+36/1 258-4636). A kábellopások visszaszorításáért és a tolvajok kézre kerítéséért Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója augusztusban nyomravezetői díjat, 250 ezer forintot ajánlott fel azoknak, akik értékelhető felvilágosítást adnak a tolvajokról, 500 ezer forintot pedig azoknak, akik olyan felvásárlókról adnak használható adatokat, akik úgy is átvesznek rézvezetéket, hogy nem bizonyosodnak meg az eredetéről.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/ma_is_megvolt_a_millios_kabellopas-20130104

**************

A kreol svédek megint kitettek magukért! NO EZ A TERRORIZMUS,KEDVES TEK!
TALÁN EZEKET KÉNE ÜLDÖZNI!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ócsai gettó: kétségbeesett emberek közül válogatnak
  2013-01-04 18:32:10, péntek
 
  Ócsai gettó: kétségbeesett emberek közül válogatnak
2013, január 4 - 14:57


Szomorú ember az üres lakásbanTavaszig még biztosan nem költözhetnek be a károsultak az ócsai lakóparkba. Vajon kiket ment meg a kormány? Mi lesz azzal a mintegy kétszázezer elkeseredett emberrel, akik nem kapnak lakást?

A napokban érkezett hírek kapcsán kezdhetnek végre bizakodni a bajba jutott devizahitelesek: március végéig eldől, kik költözhetnek az ócsai szociális lakóparkba. Eddig az időpontig tehát még biztosan nincs segítség azoknak, akik a válság miatt nem tudják kifizetni megemelkedett törlesztőrészleteiket. Az arra jogosultak február 15-éig pályázhatnak arra, hogy bérlői legyenek az ócsai szociális lakópark egyik lakásának.

"Érdekes" feltételek

A jogosultság feltételei között vannak olyanok, amik érthetetlennek tűnnek, és számos bajba jutottat zárnak ki a rendszerből. Szűkíti a kört az is, hogy csak az pályázhat, akinek a lakását 2011. október 1. és 2012 november 30. között jelölték ki kényszerértékesítésre. Az még érthető, hogy a lakásnak a hitelszerződésben meghatározott forgalmi értéke nem lehetett több Budapesten és a megyei jogú városokban 25 millió, más településen pedig 20 millió forintnál, hiszen így például a gazdagokat ki tudják szűrni. Az viszont kérdéseket vet fel, hogy a pályázó háztartásában miért kell lennie legalább egy olyan személynek, aki nem idősebb 25 évesnél, és családi pótlékra jogosult vagy még tanuló. (Csak remélhető, hogy a feltételek miatt nem gettósodik el a lakópark, és nem a kedvezményekkel visszaélő, együttélésre alkalmatlan embereknek biztosítanak ilyen módon megélhetést - a szerk.)

Jogos, hogy előbbre kerül a listán az, aki keresőtevékenységet folytat, vagy az állását 2008. szeptember 30. után veszítette el. Ezután a pályázatkezelő környezettanulmányt készít minden pályázóról. Ebben feltárja a jövedelmi-vagyoni viszonyait, képzettségét, és azt, hogy hajlandó-e közfoglalkoztatásban részt venni.

A feltételek indoklásáról illetve arról is megkérdeztük a kormányt, hogy a pályázatokat miért éppen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bírálja el. Választ csak későbbre ígértek, álláspontjukat közölni fogjuk.

Mintegy kétszázezer ember sorsa nem oldódik meg

Az Orbán-kormány a szociális lakópark kapcsán magát mint valami megmentőt próbálja magát beállítani, aki kihúzza a csávából azokat, akik a válság miatt az utcára kerülhetnek. Ezzel az akcióval azonban csak töredéküknek segít: mindössze 80 családról van szó - legfeljebb néhány száz emberről, miközben valójában mintegy kétszázezer embert fenyeget, hogy elveszik lakásukat a fejük felől. Sajnos korábban már több ember is öngyilkosságot követett el reménytelen helyzete miatt. Csak bizakodni lehet, hogy a kormány talál olyan megoldást, ami révén több ilyen eset nem fordul elő.

A Jobbik korábban közölte: sajnálattal látja, hogy a kormánynak a hitelkárosultak alig ötödén sikerült így vagy úgy segítenie. S ott is jórészt jobbikos elképzelésekre alapozva, valamint a párt több mint félmillió főt mozgósító, a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosításáért kezdett aláírásgyűjtő akciója felhajtóereje által is segítve - írta előzőleg Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő sajtóközleményében. Hozzátette: "látjuk ugyanakkor azt is, hogy az Eszközkezelő alig mentett meg pár ingatlant, és az árfolyamgát is csak átmenetileg ad levegőt az adósoknak". Ráadásul a kormányzat eközben nem szab érdemi gátat a közműcégek visszaéléseinek sem, így a magyar népesség egyharmada önhibáján kívül megállíthatatlanul szegényedik a sárga csekkek tengerében úszva. (Félő, hogy a megígért 10 százalékos rezsicsökkentés is csak szemfényvesztés, és valójában nem valósul meg ilyen mértékű mérséklés, ráadásul a kormány csak töredékét adja vissza annak, amit ezek a vállalatok extraprofitként elvettek az emberektől - a szerk.)

Jobbik: azonnali megoldások kellenek

A Jobbik éppen ezért a téli időszakban, a kilakoltatási moratórium idején azonnali megoldásokat követel a deviza alapú hitelek károsultjai számára, s a bankok kártételeinek a károkozók általi megfizettetésre irányuló egyetlen valós lehetőségnek a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását tekinti. Ily módon nem csak a törlesztőrészletek csökkenthetnek, de a felszabaduló pénztömeg az embereknél marad, a hazai gazdaság erős lökést kap, s mindenki jól jár - kivéve a mindannyiunkat kifosztó bankokat. Utóbbiak pedig átadhatnák a helyüket végre a tisztességesen működő intézeteknek - állt a politikus közleményében.

A kormány még 2010-ben döntött az ócsai szociális lakópark felépítéséről, azóta húzódik az ügy, az építkezés is csúszott, az átadás időpontja pedig még mindig nincs meg (korábban ez év novemberéről szóltak a hírek). A beruházás csúszását korábban azzal indokolta a Belügyminisztérium, hogy új közbeszerzés kiírására van szükség az első eredménytelensége miatt.

Jobban is el lehetett volna költeni a pénzt

Z. Kárpát az ócsai ,,gettó" tervezetével kapcsolatban egy korábbi sajtótájékoztatóján kifejtette, a kormány a lehető legrosszabb megoldást választotta, hiszen a beruházási költségek rettentően magasak és éppen a leglényegesebb elem nem szerepel a pályázati felhívásban: munkahelyteremtés helyben. A politikus úgy vélte, hogy ekkora összegből több embernek tudtak volna segíteni, ha a kormány használt, de jó minőségű lakásokat vagy családi házakat vásárolt volna és vont volna be a bérlakás programba.

A képviselő úgy vélte, inkább egy kríziskezelő felállítását kellett volna kezdeményezni, és a hitelek forintosítása után egy kezelőnek kellene átvenni az adósok hiteleit, természetesen töredék áron, legfeljebb a teljes tartozás ötven-hatvan százalékáig, hogy a kereskedelmi bankok is viseljék a saját kockázatukat. Így állami felügyelet alatt, csökkentett törlesztőrészletekkel, hosszabbított futamidővel, illetve a hitelek egyenkénti újratárgyalásával minden hiteles megfelelő arányban és teherviselési képességgel törleszthesse tartozását.

De nem ez lenne az egyetlen megoldás: a Jobbik egy másik javaslata szerint megoldást jelenthetne az országban található elhagyatott házak és telkek egy forintért történő értékesítése a devizahitelesek számára. A helyi önkormányzatok bevonásával így életet lehetne lehelni az elhagyott országrészekbe. Ugyanakkor lehetőség szerint a pályázati és fejlesztési pénzek csoportosítása során kiemelt figyelmet élveznének ezek a régiók.

KZ

barikad.hu összefoglaló


http://barikad.hu/ocsai_getto_ketsegbeesett_emberek_kozul_valogatnak-20130104
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: tűrhetetlen az erőszak féktelen terjedése
  2013-01-04 18:30:01, péntek
 
  Jobbik: tűrhetetlen az erőszak féktelen terjedése
2013, január 4 - 18:23


A Jobbik Pest Megyei Választmányának elnöksége megdöbbenve értesült a szilveszter éjjel Szigethalmon történt brutális támadásról, melyben két fiatal szenvedett súlyos sérüléseket - írja közleményében Császárné Kollár Tímea, a Jobbik Pest Megyei Választmányának elnöke.

A gyanúsított személye, valamint a támadás aljas, véres elkövetési módja egyértelműen alátámasztja, hogy a cigánybűnözés - melynek létezését a vezető politikai erők, különösen a balliberális oldal igyekszik letagadni, illetve elhallgatni - Pest megyében is futótűzszerűen terjed. A megyében élők nap mint nap kénytelenek elviselni az egyre durvább és gyakoribb támadásokat, melyek többsége azonban semmilyen hírértékkel nem bír, kivéve, ha a sértettek életveszélyesen megsérülnek.

A nemzeti radikális párt elutasítja az erőszakos bűncselekmények relativizálásának minden formáját. Ezért, valamint a drámaian romló közbiztonság miatt a Jobbik a közeljövőben Szigethalmon egy tiltakozó demonstrációt tart és továbbra is sürgeti a csendőrség felállítását, valamint a rendőrség határozottabb fellépését. Egyben nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy mint csaknem mindenhol az országban, Pest megyében is kevés a rendőr, s a romló közbiztonsági mutatók ellenére sincs kellő járőr a településeken - zárul a közlemény.

barikad.hu

http://barikad.hu/jobbik_turhetetlen_az_eroszak_fektelen_terjedese-20130104
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Késsel tört rá egy 92 éves bácsira két tetves cigány Somogyb
  2013-01-04 18:26:10, péntek
 
  Késsel tört rá egy 92 éves bácsira két tetves cigány Somogyban
főnök
2013-01-04 16:32:13

A nemlétező cigánybűnözés valószínűleg fantom prominensei raboltak ki saját házában egy somogyszentpáli bácsit, aki már akkor idősebb volt a két elkövetőnél, amikor a németek lerohanták Lengyelországot. Hát igen. Úgy tűnik, könnyebb volt átvészelni a II. világháború forgatagát, mint a huszonegyedik századi cigányok szomszédságát, ez van, mégsem mondjuk, hogy ezt kell szeretni.

Sőt.

Arra hívjuk fel a figyelmet, ami a történelem során számtalanszor bebizonyosodott, hogy a terror és az erőszak rendre annak alkalmazói ellen fordul, s ha elszakad a cérna a sanyargatottban, akkor törvényszerűen lesz nemulass, véres revans, de semmi baj. Mindenki csak azt kapja majd, amit megérdemel.

Mit is mondhatnánk erre? Úgy legyen.

A nemlétező cigánybűnözés nemlétező elkövetői által valóságosan is megfélemlített és kirabolt aggastyán történetét a sonline.hu szemérmes tálalásában olvashatják. A megyei lap tudósításából véletlenül kimaradt apróságokat a hunikum.info pótolja, így leírjuk, hogy a késes agressziót egy 14 és egy 15 éves CIGÁNY követte el, a település 760 lakosából pedig 360 CIGÁNY nemzetiségű.

Na, így már helyén van a cikk, olvassák.

Felfegyverkezve rabolt ki két fiatalkorú egy 92 éves férfit

Két fiatalkorú rabolt ki felfegyverkezte egy kilencvenkettő éves somogyszentpáli férfit, az elkövetőket őrizetbe vették.

A Marcali Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. - Egy 92 éves férfi tett bejelentést, hogy ismeretlenek szerdán az esti órákban egy korábban eltulajdonított kulccsal bejutottak otthonába. A férfit somogyszentpáli házában egy késsel fenyegetve arra kényszerítették, adjon át 25 ezer forint készpénzt, aminek a sértett eleget is tett, majd a rablók még több használati tárgyat is elvittek. A sértettnek fizikai sérülést nem okoztak.

Az idős áldozat ijedtség miatt csak másnap mert feljelentést tenni a rendőrségen - közölte az SMRFK. - A Marcali Rendőrkapitányság munkatársai előállítottak két fiatalkorút, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a rablás elkövetésével. A 14 és 15 éves fiatalok kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek, ezt követően őrizetbe vették őket.

hunikum.info - sonline.hu


http://hunikum.info/Kessel_tort_ra_egy_92_eves_bacsira_ket_tetves_cigany_Somogyba n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden harmadik magyar szegény
  2013-01-04 18:18:41, péntek
 
  Minden harmadik magyar szegény


http://www.hir24.hu/belfold/2013/01/04/minden-harmadik-magyar-szegeny/

Megjelent: 2013.01.04. 12:14|
Frissült: 2013.01.04. 12:39

Átlag felettinek számít az Európai Unióban a nélkülözők aránya hazánkban egy friss felmérés szerint.

2011-ben az unió lakosságának 24,2 százalékát fenyegette a szegénység, egy évvel korábban 23,4 és 2008-ban is 23,5 százalék volt ez a szám - idézi az Eurostat adatait a Privátbankár.

Korábban a brüsszeli statisztikusok csak a jövedelem alapján határozták meg a szegénységet, a mostani elemzésben viszont azt is vizsgálták, hogyan, milyen körülmények között élnek az emberek.

A három szegénységi kritérium

A szegénységi küszöb alatti jövedelem mellett a munkaintenzitást is figyelembe vették. Alacsony munkaintenzitásúnak akkor tekintik a háztartást, amikor a felnőtt, munkaképes emberek (18 és 59 év közöttiek) munkapotenciáljuk 20 százalékánál kevesebbet dolgoztak a vizsgált időszakban. (Természetesen a diákok, egyetemisták nem számítanak ide.)

A harmadik kategória a súlyos anyagi nélkülözés - ez akkor áll fenn, ha a következő kilenc dolog közül négyet nem engedhet meg magának valaki:

nem tudja fizetni a rezsijét/lakbérét,
nem tudja fűteni a lakását,
képtelen kifizetni a váratlanul felmerülő kiadásait,
nem tud legalább másnaponta húst, halat vagy fehérjét enni,
nem tud megfinanszírozni egy egyhetes nyaralást,
nem tud fenntartani egy kocsit,
nincs mosógépe,
nincs színes tv-je,
nincs telefonja (vagy mobilja).

Ha a fenti három közül bármelyik kategóriába sorolható egy család, azt már szegénység által fenyegetettnek tekinti az Eurostat - persze az is előfordul, hogy egy-egy ember, család több kategóriába is beleesik.

30 százalékos szegénység

Az Eurostat szerint hat olyan állam volt az unióban, ahol a lakosság nagyon nagy arányát fenyegette a szegénység vagy a társadalmi kirekesztődés. Bulgáriában 49, Romániában és Lettországban 40-40, Litvániában 33, Görögországban és Magyarországon pedig az emberek 31 százaléka tartozott ide. A legkevésbé volt kitéve ennek a hatásnak Csehország, Hollandia, Svédország és Ausztria, mindössze 15-17 százalék közötti rátákkal.

Míg a súlyos anyagi nélkülözés az unió lakosságának átlag 9 százalékát fenyegeti, addig ez az érték Magyarországon 23 (!) százalék. Míg az alacsony intenzitású háztartások átlaga 10 százalékon áll az unióban, addig ez az arány nálunk 12 százalék. Ha csak a mediánjövedelem 60 százaléka alatti küszöbértéket nézzük, akkor meglehetősen jó a magyar érték a maga 14 százalékával, szemben az uniós 17 százalékkal.

Ha azt nézzük, hogy a fenti három szegénységi kategóriába hányan esnek, akkor kiderül, hogy ez Magyarország esetében 3 millió százezer embert jelent, vagyis a lakosság 31 százaléka tekinthető szegénynek, ami átlagon felüli az unión belül.

450 ezer magyart kellene segíteni

Az uniós statisztikusok és szociológusok által készített új típusú kritériumok a pontosabb kép megrajzolásához szükségesek. Ez pedig az EU 2020-as stratégiája miatt fontos, hiszen ebben a tagállamok azt vállalták, hogy 2020-ig 20 millió szegény kilábalását támogatják. Magyarország esetében ez 450 ezer ember (!) életkörülményeinek javítását jelentené a következő 8 évben.

Az unió egyébként kiemelten akar foglalkozni a társadalom legsérülékenyebb csoportjaival. Éppen ezért jelentett be a múlt év végén Andor László magyar uniós biztos egy foglalkoztatást segítő csomagot, amely első lépésként az unióban drámai mértéket öltő ifjúsági munkanélküliséget próbálja orvosolni. Ez nem direktívát tartalmaz, hanem olyan javaslatokat, megoldásokat, amelyeket a tagállamok saját igényük szerint építhetnek be a saját foglalkoztatáspolitikájukba. A szociális és foglalkoztatási biztos azt is jelezte, hogy Brüsszel idén saját szociális csomaggal is jelentkezik.

Forrás: privatbankar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.