Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Csendélet
  2014-12-12 21:46:26, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
Padlizsán és cukkini szezámmagos bundában
  2014-12-12 21:40:43, péntek
 
  Padlizsán és cukkini szezámmagos bundában

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán
2 közepes cukkini
20 dkg liszt
2 tojás
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1-2 kávéskanál pirospaprika
3-4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A padlizsánt és a cukkinit megpucoljuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a szezámmaggal és a pirospaprikával. A tojást villával felverjük, és hozzáadjuk a sót és a borsot.

A padlizsán- és cukkinicsíkokat először a tojásba, majd a paprikás-szezámmagos lisztbe forgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.





Megjegyzés:

Nagyon finom.

A receptet és a fotót Sajtkrumpli küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Aszpikos sonkatekercs franciasalátával
  2014-12-12 21:39:02, péntek
 
  Aszpikos sonkatekercs franciasalátával

Hozzávalók:

A franciasalátához:
1 kg francia saláta zöldségkeverék
9 dl tejföl (2 x 450 ml)

cukor
ecet
balzsamecet
majonéz
őrölt bors

A sonkatekercshez:
8-10 szelet gép sonka
25 dkg túró
1 dl tejföl
4 evőkanál ecetes tormakrém


A díszítéshez:
2 db főtt tojás
paradicsom
uborka
csemege uborka
2 csomag zselatinpor

Elkészítés:

Megfőzzük a zöldségkeveréket sós vízben (tehetünk bele krumplit is), majd lehűtjük, és a tartármártással összekeverjük.

A zseléporokat a leírás szerint elkészítjük, hűlni hagyjuk, majd ha már kihűlt, a franciasalátához keverünk kb. 3 decit.

Egy tálat fóliával kibélelünk, 1 merőkanálnyi zselatint öntünk bele, és a karikázott tojással, paradicsommal, uborkával kirakjuk, hagyjuk megdermedni.





A tormakrémet a tejföllel és a túróval összekeverjük, majd mindegyik sonkát megtöltjük vele, feltekerjük.





A dermedt zselére helyezzük sorban a sonkatekercseket, erre öntjük a franciasalátát, 4-5 órás hűtés után kifordítjuk egy tálcára és szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Gundel palacsinta IV.
  2014-12-12 21:35:35, péntek
 
  Gundel palacsinta IV.

Hozzávalók:

8-10 db palacsinta
A töltelékhez:
10 evőkanál darált dió
5 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál mazsola
1 dl rum (vagy rumaroma)
1 dl tejszín
A csokoládés öntethez:
12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
2-3 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
1 dl tejszín

Elkészítés:

Először süssük 8-10 darab palacsintát - mindenki a saját jól bevált palacsintareceptje szerint készítse el.

A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze, ízlés szerint tehetünk bele több cukrot és rumot.

A kisült palacsintákat töltsük meg a diós töltelékkel, majd hajtogassuk mindegyiket háromszögbe.

Az öntethez a csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük simára.

Tálalás előtt a megtöltött palacsintákat helyezzük tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládés öntettel.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Káposztán sült hurka
  2014-12-12 21:33:43, péntek
 
  Káposztán sült hurka

Hozzávalók:

1 kg hordós káposzta (savanyú káposzta)
2 db májas hurka
2 db véres hurka
2 db sütni való kolbász
sertészsír

Elkészítés:

Üüljünk fel a 9-es buszra, és döcögjünk el vele a piacra. Dobjunk be egy stampedlit a kórusban, és keressük fel kedvenc hentesünket. Némi gusztálás és hümmögés után vételezzük fel a sütnivalókat, majd usgyi a bűbájos savanyúságos nénihez káposztáért, majd a pékhez egy kis toronyi kenyérért. Ha mindezekkel megvagyunk, utazzunk haza.

Konyhánk barátságos melegében zsírozzunk ki egy testhezálló tepsit, öblítsük le a káposztát, és terítsük bele a sütőedénybe. Loccsantsunk rá egy kevés vizet, fektessük rá a disznóságokat, kenjük meg őket leheletnyi zsírral, majd hústűvel szurkáljuk meg pár helyen, nehogy kidurranjanak. Tapasztalatom szerint helyesen cselekszünk, ha elmormolunk pár varázsigét, mivel az a dög, ha szét akar nyílni, akkor meg is teszi, tehetünk vele bármit.

Izzítsuk be a sütőt, toljuk bele a tepsit, majd háromnegyed óra leforgása alatt süssük készre ételünket.

Forrón halmozzuk tányérra, friss kenyérrel és hideg sörrel tálaljuk, s ha nagyon éhesek vagyunk, akkor nyugodt lélekkel süssünk ki mellé negyedekre vágott burgonyát is.





Megjegyzés:

A receptet Dzsafi, a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:MIndmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Karalábé-krémleves baconnel és garnélarákkal
  2014-12-12 21:31:42, péntek
 
  Karalábé-krémleves baconnel és garnélarákkal

Hozzávalók:

2 személynek:
1 db karalábé zöldjével
1 db krumpli
2 szelet bacon
4 db garnélarák
petrezselyem
tej
főzőtejszíin
fehérbor

őrölt feketebors
marhahúsleveskocka
őrölt pirospaprika
olívaolaj
chiliszósz

Elkészítés:

A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.

A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom.

Egy edényben olívaolajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni. Amikor majdnem kész, öntök hozzá tejszínt és bort. Botmixerrel összekeverem.

Közben a bacont szeletelem, megsütöm, hozzáadom a garnélát, 2-3 percig sütöm mindkét oldalán.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele garnélát, szalonnát, kicsi karalábélevelet, frissen őrölt borssal meghintem.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Szívecskés tükörtojás (gluténmentes)
  2014-12-12 21:29:45, péntek
 
  Szívecskés tükörtojás (gluténmentes)

Hozzávalók:

virsli
tojás

Vénusz olaj
zöldségek a tálaláshoz

Elkészítés:

A virsliket majdnem teljesen félbevágom, kifordítom, és a végét megtűzöm egy fogpiszkálóval.

A virslit előpirítom, beleütöm a tojást, és megsütöm. Zöldségekkel tálalom. Jó étvágyat! :)





Megjegyzés:

Nekem a füstli virslivel szokott legszebben sikerülni, a nagyon duci virsli nem jó hozzá!

A receptet és a fotót GastroHobbi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3421
  • e Hét: 12924
  • e Hónap: 26829
  • e Év: 156536
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.