Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
citrom-fokhagyma kúra
  2016-02-11 14:52:39, csütörtök
 
 



Bevált recept! Ledobjuk a kilókat a citrom és fokhagyma segítségével!
A citrom az egyik legegészségesebb, bármely évszakban hozzáférhető gyümölcs. Egészséges, segít megszabadulni a felhalmozódott méreganyagoktól, megakadályozza a puffadást, és segítségével fogyhatunk is.
Reggelente csavarjunk egy pohár meleg vízbe egy fél citromot és igyuk meg. Energikusak leszünk a nap folyamán, közben pedig szervezetünk tisztul, és olvadni fognak a pluszkilók is.

A citromot leginkább csak sütéshez használjuk, pedig számos étel, leves, saláta ízesítője lehet. Ezután, ha vizet iszunk, soha ne tegyük azt citrom nélkül. Előre elkészíthetjük egy két literes flakonba a napi adagunkat. Kortyolgassuk a nap folyamán a zsírbontó italt.

A citrom és fokhagyma kombinációja segít a koleszterinszint szabályozásában, és nagyon könnyedén elkészíthető. Pozitív hatásai között említhető még, hogy megszünteti a felhalmozódott zsírt, csökkenti a rossz koleszterin szintjét, a vérnyomást, javítja a máj és a vese működését, javítja a vérkeringést és az immunrendszert, megakadályozza a daganatok kialakulását.

A citrom és fokhagyma kúra jó az elhízás elleni küzdelemben, arcüreggyulladás, tüdőbetegség, fejfájás, trombózis, ízületi gyulladás, reuma, gyomorhurut, aranyér, szem problémák, hallási rendellenességek, érelmeszesedés, vérszegénység kezelésére.

Hozzávalók:

4 citrom,
4 gerezd fokhagyma,
3 liter víz

Elkészítés: tegyük a vizet a tűzhelyre forrni, majd vegyük le és hagyjuk kissé kihűlni.Vágjuk fel a megtisztított és apróra vágott fokhagymákat, mossuk meg a citromot, és vágjuk kis darabokra. Tegyük a fokhagymát és a citrom egy külön edényben, majd adjunk hozzá forró vizet. a keveréket osszuk három részre és töltsük egy jól záródó üvegbe, és tartsuk a hűtőben 3 napig.

Fogyasztás: az első napokban minden főétkezés előtt harminc perccel, naponta háromszor együnk belőle egy-egy evőkanállal. Ha nem érezzük semmi mellékhatását, növeljük az adagot két kanálra. Ezt fokozatosan addig növeljük, míg elérjük az 50 ml-et, vagyis a napi 150 ml-et. Negyven napig tarthatjuk a kezelést, évente kétszer ismételhetjük meg a kúrát.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
103 éves orvos tanácsai
  2016-02-11 13:51:30, csütörtök
 
 



A Japánban élő 103 éves Dr. Shigeaki Hinohara egy-két titkot biztosan tud arról, hogy miként kell vigyázni az egészségre. A ma is aktív doktor a tokiói Szent Luca kórház igazgatótanácsának elnöke, most is azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet a keleti országban arra, hogy mennyire fontos a helyes táplálkozás és a rendszeres fizikai mozgás, annak érdekében, hogy egészségben sokáig tudjunk élni.

Hinohara doktor mindössze 60 kg-os, de ezt a testsúlyt 30 éven keresztül sikerült megtartania. A világ legidősebb aktív orvosán nem látszik, hogy elrepült volna felette az idő, most is jó formában van, sok középkorú férfi megirigyelhetné fizikumát.

A koros szakember reggelire mindig egy több gyümölcsből elkészített turmixot fogyaszt, amelyben van egy kanál olívaolaj is. Egy pohár tejet is megiszik, amelybe van három kanál lenmag őrlemény és egy banán, ezt is összepépesítve hajtja fel reggelente.

Délben az irodájában ebédel, a menü 180 ml tej és három darab sütemény.

Vacsorára egy héten kétszer 90 gramm marhahúst eszik, a másik öt napon pedig halat. Természetesen zöldségek is terítékre kerülnek, mint a friss brokkoli, vagy olívaolajjal megöntözött saláta.

A sport sem maradhat ki az életéből, mindennap igyekszik 2000-2500 lépést lassú tempóban legyalogolni, pálca segítségével.

A japán Times magazinnak elárulta, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.

1. A testünket nem szabad fölöslegesen stresszelni

Akkor jön az energia, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben. Attól, hogy eszünk és alszunk, még nem lesz több erőnk. A testünket nem szabad korlátok közé szorítani, azt kell tenni, ami igazán jólesik.

2. Tartsuk meg az optimális testsúlyt

Azok az emberek, akik sok évet megértek, függetlenül, hogy milyen nemzethez, nemhez, fajhoz tartoztak, egy közös dolog volt bennünk: nem voltak túlsúlyosak. Én minden reggel megiszok egy csésze kávét, egy pohár narancslevet, amelybe van egy kanál olívaolaj, és egy pohár lenmagos tejet. Az olívaolaj jót tesz a vérereknek és a bőröm is szép lesz tőle. Ebédre is tejet és pár teasütemény fogyasztok, de ha sok munkám van, akkor ez elmarad. Vacsorára halat, kevés rizst, egy héten kétszer pedig 100 grammnyi zsírszegény húst is megeszek.

3. Tervezzünk előre

Ez fontos, hiszen szeretem tudni előre, hogy mit fogok csinálni holnap, egy hét múlva. Véleményem szerint senki sem szabadna nyugdíjba menjen, legalábbis nem 65 éves korától, hanem jóval később.

4. Oszd meg másokkal is a tudásod

Nagyon sok előadást tartok, egy évben több százat is. Van, hogy az elemi iskolákban beszélek, máskor meg az üzletemberekkel osztom meg a tudásom. Egy előadás 60 vagy 90 percig tart, mindezt állva végzem, így is erősítem magam.

5. Az orvosok nem tudnak mindenkit meggyógyítani

Ha egy orvos javasol egy kezelést, terápiát, operációt, akkor kérdezzük meg tőle, hogy ezt ajánlaná-e a feleségének, gyerekének. Nem, mindig nem lehet mindenkit meggyógyítani, én hiszem azt, hogy a zene ereje, vagy az állatoktól kapott energia sokszor hatékonyabb orvosság, mint a tudomány által kifejlesztett gyógyszerek, eljárások.

6. Lépcsőzzünk mindennap és cipeljük fel magunk a csomagjainkat

Ez is egy remek mozgásforma, én mindennap kétszer mászom meg a lépcsőket, csak hogy az izmaimat formában tartsam.

7. Felejtsük el a fájdalmat, szórakozzunk!

A fájdalom sokszor kellemetlen tud lenni, de ha olyan dolgokat csinálunk, ami szórakoztató, akkor biztos, hogy enyhülni fog a rossz érzés.

8. Ne gyűjtsünk feleslegesen anyagi tárgyakat

Nem kell ezzel foglalkozni, hiszen ha belegondolunk abba, hogy egyszer befejezzük földi pályafutásunkat, akkor már nem vihetünk semmit sem magunkkal.

9. Legyünk felkészülve a váratlan eseményekre

Az élet eléggé kiszámíthatatlan. 1970-ben repülőgépen ültem, mikor a Fuji hegy mellett repültünk el, a gépünkkel le kellett szállnunk, az akkori kommunista hatóságok ugyanis letartóztattak. Négy napig egy székhez voltam kötve, 40 fokos volt a hőség, éreztem, ahogy az életfunkcióim megváltoznak, de az egészre úgy tekintettem, mint egy orvosi kísérletre.

10. Legyen példaképünk, és igyekezzünk nála is jobbá válni

A kiválasztott példaképet azért érdemes követni, mert ösztönzőleg hat az emberre. Az édesapám az Egyesült Államokban orvosnak tanult, nekem ő egy hős volt. Találja meg mindenki a maga példaképét.

11. Önkénteskedjünk

Mire az ember 60 éves lesz, már jó esetben van lakása, egzisztenciája, felnevelte a gyerekeit is, de ettől még ő értékes marad, nem válik feleslegessé. Erre jó az önkéntesség. Én 65 éves korom óta heti 18 órát töltök önkéntességgel.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
sajt tekercs
  2016-02-11 13:47:37, csütörtök
 
 



Hozzávalók:

30 dkg edami sajt(Azért edami, mert azt olvastam hogy ezt könnyebb nyújtani, mint a trappistát)
10 dkg vaj
30 dkg sonka
1 doboz sajtkrém, vagy 1 tömlős sajt
5 kemény tojás
petrezselyem
1 kisebb lila hagyma
mustár
fehér bors


Elkészítése:

A sajtot folpackba csomagolom, majd sütőzacskóba teszem és forrásba lévő vízben 25-30 percig főzöm.

A tojásokat megfőzöm kettéválasztom. A sárgájához hozzákeverem a vajat, az apróra vágott lila hagymát, a mustárt, a sót és a borsot. A fehérjét apróra vágom és a sajtkrémbe forgatom az apróra vágott petrezselyemmel.

Amikor a sajt teljesen megolvadt deszkára borítom és kinyújtom. A deszkát előtte meg lehet kenni olajjal, hogy könnyebben feljöjjön majd a sajt.

Rákenem a tojásfehérjés sajtos krémet, majd egymásmellé fektetem a sonkát végül rákenem a tojássárgát is. Szorosan feltekerem és folpackba csomagolva a hűtőbe pihentetem minimum 4-5 órát.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
bohókás
  2016-02-11 13:44:19, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
hello
  2016-02-11 08:42:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1096
  • e Hét: 5324
  • e Hónap: 9728
  • e Év: 41457
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.