|
2012-04-27 22:10:25, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg apró, zöld színű lencse
4 db kisméretű céklagumó
2 db salottahagyma
1 teáskanálnyi őrölt tárkony
2 babérlevél
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
só
bors
Elkészítés:
A lencsét válogatás és alapos mosás után minimum 2 órára hideg vízbe áztatom. Amíg a lencsék áznak, a megsikált céklagumókat egyesével alufóliába csomagolom, 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütöm (kis női ökölnél nagyobb cékláknak akár 1 teljes óra is szükséges). Hagyom, hogy kihűljenek.
A kissé megduzzadt lencsét babérlevéllel és annyi vízzel teszem fel főzni, hogy az legalább 2 ujjnyival ellepje a lábos tartalmát. Nagyjából 20-25 perc alatt megpuhul, de csak a végén sózom. A lencsét leszűröm, kissé hűlni hagyom.
A céklákat meghámozom (gumikesztyűben érdemes ezt a műveletet végrehajtani), kb. 1 cm-es kockákra vágom.
A salottahagymákat nagyon finomra vágom. Az olajat, ecetet, tárkonyt, sót, borsot egy kis üvegbe öntöm, jól összerázom, majd a felkockázott céklára öntöm, összekeverem.
Tálaláskor adagonként veszek 1 evőkanálnyi lencsét, erre kanalazok nagyjából ugyanennyi céklát, majd megismétlem a rétegezést. Salottahagymával díszítve tálalom. |
|
|
0 komment
, kategória: keményítő napra |
|
Címkék: salottahagymával, salottahagymákat, gumikesztyűben, előmelegített, babérlevéllel, salottahagyma, teáskanálnyi, vörösborecet, végrehajtani, összekeverem, felkockázott, céklagumókat, evőkanálnyi, megismétlem, megduzzadt, ugyanennyi, csomagolom, rétegezést, alufóliába, kihűljenek, összerázom, hozzávalók, babérlevél, elkészítés, adagonként, meghámozom, tálaláskor, műveletet, egyesével, cékláknak, szükséges, kanalazok, megsikált, ujjnyival, tartalmát, nagyjából, lencsét válogatás, lencsék áznak, megsikált céklagumókat, kissé megduzzadt, lábos tartalmát, végén sózom, lencsét leszűröm, céklákat meghámozom, műveletet végrehajtani, salottahagymákat nagyon, felkockázott céklára,
|
|
|
|
lencsét válogatás, lencsék áznak, megsikált céklagumókat, kissé megduzzadt, lábos tartalmát, végén sózom, lencsét leszűröm, céklákat meghámozom, műveletet végrehajtani, salottahagymákat nagyon, felkockázott céklára, salottahagymával, salottahagymákat, gumikesztyűben, előmelegített, babérlevéllel, salottahagyma, teáskanálnyi, vörösborecet, végrehajtani, összekeverem, felkockázott, céklagumókat, evőkanálnyi, megismétlem, megduzzadt, ugyanennyi, csomagolom, rétegezést, alufóliába, kihűljenek, összerázom, hozzávalók, babérlevél, elkészítés, adagonként, meghámozom, tálaláskor, műveletet, egyesével, cékláknak, szükséges, kanalazok, megsikált, ujjnyival, tartalmát, nagyjából, válogatás, olívaolaj, céklagumó, kisméretű, evőkanál, legalább, megpuhul, céklákat, tárkonyt, kockákra, díszítve, leszűröm, megsütöm, lencsét, céklára, sütőben, lencsék, ellepje, tárkony, áztatom, érdemes, tálalom, finomra, ökölnél, nagyobb, minimum, teljes, lencse, borsot, üvegbe, olajat, hagyom, céklát, veszek, nagyon, teszem, vízzel, ecetet, alapos, hűlni, fokra, kissé, vágom, öntöm, színű, vízbe, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1344
- e Hét: 5572
- e Hónap: 9976
- e Év: 41705
|
|
|