Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Gyógyító jelek - gyógyító és betegítő ruhák
  2015-11-09 14:32:24, hétfő
 
  Gyógyító jelek - gyógyító és betegítő ruhák





A mintáknak, jeleknek erejük, energiájuk van, éppúgy, mint a színeknek. Ha felveszünk egy pólót Diavolo felirattal, ami egyébként egész jól hangzik, azt a hangsort, hordozzuk magunkon, amely az ördög erőit hívja, mozgósítja, hiszen a Diavolo olaszul ördögöt (szétszóró) jelent. Ezzel a hangsorral természetesen negatív erőt vonzunk magunkhoz, hiszen a kereszténység az ördöggel azonosít minden rosszat évezredek óta.

Az a hangsor, jelkép, amelyet sokan, és/vagy hosszú ideje használnak, egyre erősebben, egyre nagyobb intenzitással működik.

Íme, néhány negatív hatású felirat, amelyeket gyakran láthatunk ruhákon, és amely nem marad hatástalan a viselőjére: AMNESIA, AGRESSOR, EGO, EXPLOITED, ADRENALIN, OVER KILL,DIAVOLO, DILEMMA, VÍRUS 69.

Nem véletlenül használjuk még ma is a szólást: "Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik..." Az energia megjeleníthető színben, és hangban is. A felirat egy hangsor megjelenítése, a jelkép pedig még ennél is több: rengeteg erő egyetlen jelben sűrítve. Legnagyobb az erejük azoknak a szimbólumoknak, amelyek a Teremtőt, illetve saját háromságát, az Atyaistent, az Anyaistent illetve a Fiúistent jelképezik. Testünk három részre osztható. A fej és a nyak az Atyaisten, a felsőtest nyaktól derékiga Fiúisten része, az alsó test deréktól lefelé pedig az Anyaisten fennhatósága alatt áll. Egységük a Teremtő, a Szent Hármasság. Attól függően, hol fészkel a betegség, valamelyik test harmadba besorolható. Pl.:

Fejfájás- Atyaisten "része"

Szívproblémák- Fiúisten "része"

Lábfájás- Anyaisten "része"

Ha fáj a fejünk, forduljunk bátran az Atyaisten jeleihez segítségül, amelyek a megfelelő gyógyító erőt is "lehívják", mozgósítják a Világegyetemből. (magyar népi motívumok is rejtik) Vannak olyan jelek, amelyek az Atyaisten és a Fiúisten közös erejét mozgósítják. Ilyen például a nyolcágú csillag, a napjel-minta, illetve a szárnyas, sólyomcsőrű párduc, a griff.

Mindhárom egyben, azaz a Teremtő jelei: tulipán, liliom, rombusz, kettéosztott rombusz.

AZ ÖLTÖZÉK ÉS A SPIRITUÁLIS VÉDELEM

Régen az öltözék többek között védett a különböző láthatatlan, finomerő szintű hatások ellen. A védelemnek több formáját használták. Használták a túldíszítést, a lefátyolozást,letakarást, a védő-óvó ékszereket, talizmánokat, ruhamintákat, stb. Arról már szó esett, hogy a gondolatok erőformák, és ezeket az erőket finom energiaszinten mindenki érzékeli. (a koronacsakránk összeköttetésben van) Ha valakinek a szemébe nézünk, bepillantást kapunk a gondolatvilágába, ezért nagyon nehéz valakinek úgy hazudni, hogy közben a szemébe nézünk. A szem közvetíti jó vagy rossz gondolatainkat a külvilág felé.

Őseink tudták, hogy a szemből erők lépnek ki, és ezek lehetnek jó és rossz szándékú, pozitív vagy negatív irányú energiák. Ha valaki irigységgel, gyűlölettel, rosszakarattal néz a másik emberre, tekintete nem marad rá hatástalan. Vannak emberek, akiknek nagy erejű a nézésük, és régen a faluban pontosan tudták, kik ezek. Az ilyen emberektől különösen féltették a sérülékeny, vagy felfokozott érzelmi állapotban lévőket, a védteleneket, mint pl. a csecsemőket, gyerekeket, betegeket, fiatal házasokat, gyermekágyasokat, szerelmeseket. Féltették a megbabonázástól, szemmel veréstől, megrontástól, amelyek mind a negatív gondolati erő hatásai.

Amikor egy menyasszonyt szépen feldíszítenek, a túldíszítés módszerét alkalmazzák.

A túldíszítés elvonja a figyelmet magáról a menyasszonyról, mert mindenki a ruháját csodálja, nem azzal van elfoglalva, aki a ruhát hordja. A menyasszony ilyenkor felfokozott érzelmi - nyitott - állapotban van, így sokkal könnyebben sebezhető, mint egyébként. Az emberi szemet nagyon könnyű "vezetni", a figyelmét megragadni. A mozgás, a csillogás, a feltűnő nagy minta, az élénk színek, (különösen a piros) mind magára vonják a szem figyelmét. A túldíszítés a szemnek ezt a tulajdonság áthasználja ki védelem céljából.

A magyar népviseletben legdíszesebb a hajadon lányok, és a fiatal menyecskék öltözéke, hiszen ők szorulnak rá leginkább, hogy megóvják őket a negatív gondolati erőtől. A másik védelmi módszer a letakarás vagy elfátyolozás. A fátyol elzárja a szemet kíváncsi tekintetektől. Ennél a módszernél nem a figyelmet terelik el, hanem akadályt gördítenek elé. Még ma is lefátyolozzák a menyasszonyt, vagy a gyászoló özvegyet, régen persze a lefátyolozást sokkal szélesebb körben használták.

A gyermekágyas asszony ágyát is fátyollal vették körül, ezt hívták Boldogasszony ágyának. A lefátyolozott ágyban, biztonságban érezhette magát az édesanya frissen született csecsemőiével. Letakarással a csecsemőket és a halottakat védték.

A bölcsőre ráterítettek egy szépen hímzett, ún. szemruhát, ha látogatók jöttek. Ezzel védték a gyermeket a tolakodó, esetleg ártó szándékú tekintetektől, de ugyanígy befedték a halottat is a szemfedővel.

A különböző mágikus erejű ékszerek egyrészt a kő, másrészt a megjelenített jelkép által hatnak. Az Atyaisten az Anyaisten, a Fiúisten, illetve egységük, a Teremtő szimbólumai mindenképpen áldást és védelmet jelentenek viselőjük számára. Ma is nagyon sokan viselnek a nyakukban keresztet.

Magyar védő szimbólumok az egyenlő szárú kereszt, az X, a griffmadár, a Turul, a 7-ágú Nap, a szárnyas Nap, a szarvas, a nyolcágú csillag, a rombusz, a Jézus-monogram, a nagy M (Mária), a háromszögben szem, a liliom, és a tulipán, illetve a rovásírás "i" betűje, ami Istent jelent. Mindegyik jel megtalálható a régi ruhák, ékszerek mintáin. (Az X jelet máig alkalmazzuk a hajfonatban, cipőfűzésben, illetve a ruha záródásánál.) A fehér szín is rendelkezik védő hatással, hiszen az energiákat visszaveri, semmit nem nyel el belőlük. Emiatt fehér az ágynemű, fehérnemű, a menyasszonyi ruha. A piros szín viszont felhívja magára a figyelmet, így a figyelemelterelés módszerénél alkalmazták előszeretettel a piros pántlikákat, mintákat, díszeket.

Ma is szükségünk lenne ezekre a védő eszközökre, hiszen az ember a modern korban is csak ember maradt. A modern ember élete ráadásul sokkal zaklatottabb, mint elődeinké, gondolatai is kuszábbak, és sokszor nem igazán pozitívak. A nagy városokban rengeteg ember él együtt, és ez az embertömeg naponta nézi a tévében az akciófilmeket, a horrort. Milyen gondolatokat küldenek ki ezek után a világba, a többiek felé, azt inkább nem firtatom, mindenkinek a képzeletére bízom... Nagyon sok testi és lelki betegség oka ebben a "gondolati szemétben" keresendő, amitől nagyon nehéz függetleníteni magunkat, mert benne élünk. Ha szennyezett a levegő, kénytelenek vagyunk szívni. A környezetünkben élők gondolati erejétől ugyanígy nem tudjuk magunkat teljesen függetleníteni. Amint lehangolódunk, indulat ébred bennünk, vagy ha csak felfokozott érzelmi állapotban vagyunk, a "gondolati szemét" támadásba lendül...

Jelentős segítséget jelentene életünkben, ha újra felhasználnánk őseink tudását, tapasztalatát a gondolati erők romboló hatásának megfékezésére, kivédésére.

A viselet, meghatározza a viselkedést, nem véletlenül azonos hangalakú szavak.

Színia: Az öltözködés Mágikus Titkai

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Nem te választod az életedet
  2015-11-09 14:29:39, hétfő
 
  Paulo Coelho:

Nem te választod az életedet: ő választ téged.
Nem értheted meg, miért jut neked több öröm vagy több szomorúság.
Csak fogadd el és menj tovább.
Az életünket nem választhatjuk meg, de azt mi döntjük el,
hogy mit kezdünk a kapott örömökkel és bánatokkal.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Lehetőségek az élettől…
  2015-11-09 14:27:23, hétfő
 
  Lehetőségek az élettől...





Az élet áldozatokkal és lemondásokkal jár. Áldozatot kell hoznunk, ezáltal sok mindenről le kell mondanunk, azonban amit az "áldozat" által kapunk, az felbecsülhetetlen.


Ahhoz, hogy új lehetőségeket kapjunk az Élettől, ahhoz a régi dolgokat el kell engedni. Csak akkor tud kinyílni egy ajtó ha előtte egy másikat becsuktuk. Egy így működik, ez a rend. Mennyivel egyszerűbb lenne úgy döntetnünk, ha tudjuk, hogy mi van a másik ajtó mögött, ha előtte nem kellene azt a bizonyos jelenlegi ajtót becsukni.

Én megtettem! Becsuktam az egyiket, majd egy pillanatra megpihentem, épp eggyé váltam a némasággal, az érzéssel, hogy minden olyan üres, mégis mintha tapintani lehetni az energiákat, amikor szép lassan kinyílott az új, a másik ajtó. Gyönyörű fények szivárogtak ki, mintha varázsszobába léptem volna. Az érzés olyan lágy, olyan simogató, szolid és nem tolakodó, biztonságot adó, szeretetteljes, finom. Mintha megszűnt volna minden, ami valaha nehézséget okozott. Büszke voltam magamra és a döntésemre. Igen! Érdemes döntést hozni.

Érdemes a múltat magunk mögött hagyni, érdemes változtatni, még akkor is, ha a komfortzónánkat, kényelmünket fel kell hozzá adni, akkor is, ha ott, abban a pillanatban minden meg fog változni.

Amíg nem csukjuk be az egyik ajtót, addig nem tudhatjuk meg, hogy mit tartogat még az Élet nekünk. Nem láthatjuk, hogy van ennél több és jobb is, mint amit eddig tapasztaltunk.

A legnagyobb bátorság leszületni erre a Földre, mivel itt vagy, elmondhatod magadról, hogy bátor vagy! Érezd most magadban ezt a bátorságot, érezd, ahogy átjárja a tested, vegyél egy jó mély levegőt és tedd meg az első lépéseket, nyiss be és lásd meg, hogy lehet másképp is. Lásd meg a csodát!

Dömötör Aletta

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
2015. November 11. – Az Újhold 11:11 energiakapuja nyí
  2015-11-09 14:21:52, hétfő
 
  2015. November 11. - Az Újhold 11:11 energiakapuja nyílik





Minden Újhold tökéletes alkalmat ad arra, hogy vágyaink megvalósításával foglalkozzunk, hiszen ezen a napon különleges segítő energiákat kapunk az Univerzumból.

A szerdai Újhold azért különleges, mert ahogyan a dátum is mutatja, egy különleges energiakapu nyílik, ami óriási erővel járul hozzá álmaink manifesztálásához.

11:11 - 1111: Angyali szám, melynek jelentése:

Megnyílt egy energiakapu előtted, melyen keresztül megvalósulnak a gondolataid. Válaszd meg bölcsen a gondolataidat ezekben az időkben, mert ezek segítik beteljesüléshez a vágyaidat.

A félelmeiddel egyáltalán ne törődj, különben azok válnak valóra! /Doreen Virtue/

A Skorpió az Újhold jegyében van, így ez különösen alkalmas arra, hogy befogadd az életedbe vágyott dolgokat és mind magadnak, mind másoknak is jót adj.

Hogy ezen a napon félelmeink helyett vágyaink teremtő ereje domináljon, mondd el az alábbi kéréseket:

Drága Istenem, és Angyalok, köszönöm, hogy ezen a napon a félelmeim helyett a szeretettel és fénnyel teli gondolataim teremtenek és ma általatok vezérelve teljesen biztonságban érzem magam, és tudom, látom és érzem, hogy vágyaim az isteni időzítés szerint a Föld összes élőlényének javát szolgálva válnak valóra. Köszönöm, hogy képes vagyok elfogadni az életembe érkező Isteni ajándékokat, csodás megoldásokat, melyek saját belső békémet és mindenki örömét és javát szolgálják.

Drága Istenem és Angyalok, köszönöm a bőség életembe most érkező valamennyi formáját és köszönöm, hogy embertársaimmal együtt emlékeztettek az Univerzum bőségének végtelenségére, mely valamennyi élőlénye számára a legnagyobb jót biztosítja, hiszen Isten gyermekeiként ez mindannyiunk osztályrésze.

Köszönöm, hogy vágyaim már valóra is váltak:

.....itt sorold fel mindazt, amire vágysz......

Ezt kérem, vagy ettől nagyobb jót, mely mindenki számára a legjobbat hozza el.

Köszönöm.

Az Imát nyugodt körülmények között, lágy zeneszó mellett, gyertyát gyújtva mondd el. Ezzel készülve az imára, lelked ünneplőbe öltözik, belép a hétköznapok rohanásából a Most-ba és ezáltal tisztábban kapcsolódsz össze az Univerzum Fényével. Az Ima előtt kérheted Szent Mihály Arkangyalt, hogy legyen melletted.






Egy gyertyát meggyújtani és szíved tiszta szándékával egy fohászt elmondani a legnagyobb jó érdekében nem mágia, hanem a mindannyiunkban ott lévő Isteni szikra, szeretet teremtő erejének használata a Föld összes élőlényének békéje érdekében.

Mi teremtjük a világunkat, attól függően, hogy mit rakunk bele saját szívünkből. Teremtsünk ezen a napon csodákat, fényt, és szeretetet, ami közelebb visz minket ahhoz, hogy egy boldog világban éljünk!

Szeretettel: Sándor Judit

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2015-11-09 14:14:38, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és



 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3595
  • e Hét: 18467
  • e Hónap: 32372
  • e Év: 162079
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.