Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2011-04-11 22:18:30, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Szép estét!
és






(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link

Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
Angyali üzenet
  2011-04-11 21:48:08, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-04-11 19:59:39, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Jó étvágyat!
  2011-04-11 19:56:46, hétfő
 
  Meghívlak egy krumplislepényre



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Kedd - menü ajánlat
  2011-04-11 19:29:14, hétfő
 
  Kedd - menü ajánlat

Előétel: Édesburgonya leves csicseriborsóval
Főétel: Szalontüdő (pejsli) zsemlegombóccal
Desszert: Cseresznyebefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Grillezett burgonya


Édesburgonyaleves csicseriborsóval:

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál őrölt koriander
2 csipet sáfrány (kihagyható)
2 cm gyömbér apróra vágva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
4 szál sárgarépa apróra vágva
7,5 dl zöldségleves
3 édesburgonya (batáta)
1 (400 ml) konzerv vagy főtt csicseriborsó
friss koriander
friss petrezselyemzöld
1/2 citrom leve

bors

Elkészítés:
Az olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá az őrölt koriandert, a sáfrányt, a gyömbért és a vöröshagymát. Süssük 1-2 percig aranysárgára, közben kevergessük!

Adjuk hozzá a répát, és öntsük fel a zöldséglevessel. Forraljuk fel, 5 perc után adjuk hozzá a batátát. 10 percig főzzük tovább a levest takarékon, majd adjuk hozzá a csicseriborsó felét. Vegyük le a tűzhelyről, és egy robotgéppel dogozzuk el a levest krémessé.

A végén öntsük bele a csicseriborsó másik felét is, a citromlevet és az apróra vágott fűszernövényeket is adjuk hozzá. Tálaljuk friss zsömlével vagy árpás pogácsával.

Megjegyzés:
A sáfrány kihagyható vagy helyettesíthető kurkumával. A leves egy remek méregtelenítő étel. Az édesburgonya és a répa a kisgyerekek kedvencei. A leves nagyon jó babaétel is lehet, de ebben az esetben a csicseriborsó teljes mennyiségét turmixoljuk pürévé!

A receptet Morfika küldte. Köszönjük!


Szalontüdő (pejsli):

Hozzávalók:
75 dkg sertéstüdő és sertésszív vegyesen
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál finomliszt
3 evókanál olaj
2 dl tejföl
fél citrom
1 kisebb ecetes uborka
1 babérlevél
1 teáskanál piros fűszerpaprika
cukor
mustár
őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:
A nyers tüdőről és szívről letisztítjuk a hörgőket, a hár-tyákat és a zsírt, majd megmossuk, lecsöpögtetjük. Annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel puhára főzzük. Leszűrjük. (Kb. 2-2,5 óra alatt fő meg, kuktában szűk 1 óra alatt.)

Közben a hagymát finomra vágjuk, a citrom héját lereszeljük, az uborkát apróra metéljük. A megfőtt húst csíkokra aprítjuk. A forró olajon világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadunk 1 evőkanálnyi cukrot, és együtt pirítjuk tovább addig, amíg a cukor karamellizálódik a rántásban. A tűzről félrehúzva a paprikát elkeverjük benne, majd azonnal felöntjük a tüdő főzőlevével. Kevergetve sima mártássá főzzük, és átszűrjük. Ezután beletesszük az összevágott ízesítőket, a hagymát és a húscsíkokat, majd citromlével, citromhéjjal és mustárral pikánsra ízesítjük. Jól kiforraljuk, végül elkeverjük benne a tejfölt, és már csak egy pillanatig forraljuk. Zsemlegombóccal tálaljuk.

Megjegyzés:
Kissé munkaigényes, ám nem drága és nagyon finom, régi magyar étel. Érdemes nagyobb adagot főzni belőle, mert jól fagyasztható. Főtt tésztafélékkel is tálalhatjuk, ha sietünk.

A receptet Satyabum küldte. Köszönjük!


Grillezett burgonya:

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya
2 ág kakukkfű (vagy más zöldfűszer)
4 dkg vaj

bors

Elkészítés:
A jól megsikált burgonyákat héjastól, sós vízben, félig puhára főzzük (5-7 perc). Lecsepegtetjük, félbevágjuk, alufóliával bélelt sütőlapra ültetjük. A fűszer leveleit leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, majd apróra vágjuk. A krumplik vágott felületét megkenjük kevés olvasztott vajjal, megszórjuk a zöldfűszerrel, sóval és őrölt borssal. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (12-15 perc), melegen tálaljuk.





Munka: kb. 10 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 159 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4650
  • e Hét: 14153
  • e Hónap: 28058
  • e Év: 157765
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.