|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014-02-18 21:38:29, kedd
|
|
|
Fácánleves III.
Hozzávalók:
1 db fácán /kb. 1 kg/
2 db közepes sárgarépa
1-2 db fehérrépa
1/4 fej zeller
10-15 db apróbb csiperkegomba
1 db hámozatlan vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
pár szem kelbimbó vagy 1 cikk kelkáposzta
borsikafű
csipet őrölt gyömbér
szerecsendió
1-2 szál sáfrány
só
cérnametélt
Elkészítés:
A konyhakész fácánt annyi hideg vízben tesszük fel főni, hpgy 1-2 ujjnyira ellepje. Amint felforr, leszedjük a habját, hozzáadjuk a megtísztított zöldséget, fűszerezzük, sózzuk, majd nagyon lassú forrással puhára főzzük. A gombát csak a teljes készre főzés előtt tesszük bele /kb. 5-10 perc/.
Tálalhatjuk cérnametéttel, a benne főtt zöldségekkel és az apró kockára vágott főtt hússal, adhatunk hozzá karikára vágott csípős paprikát.
Tálalhatjuk a levest a hús nélkül is, ebben az esetben a húst megpirítjuk
szalonnás zsírban, vagy pirítva párolt gyümölcssel és sült burgonyával tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-02-18 21:33:24, kedd
|
|
|
Mátrai vaddisznótokány kapros túrógombóccal
Hozzávalók:
60 dkg vaddisznócomb
10 dkg juhtúró
10 dkg tehéntúró
10 dkg konzerv kukorica
10 dkg erdei gomba keverék
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg búzadara
5 dkg liszt
5 dkg zsír
5 dkg vaj
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 zsemle
1 tojás
1 evőkanál fűszerpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor kapor
kakukkfű
őrölt bors
só
Elkészítés:
Zsíron a csíkokra vágott szalonnát kissé kisütjük, a hozzátett hagymával és a vadhúscsíkokkal megpároljuk, zsírjára sütjük, fűszerpaprikával, lisztel megszórjuk, elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, pároljuk, ha szükséges, folyamatosan adagolunk hozzá kevés vizet.
Mielőtt kész, beletesszük az erdei gombát, és tovább pároljuk. A kukoricát is hozzátesszük, rövid ideig pároljuk, tejföllel, tejszínnel és a kapor felével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük.
Elkészítjük a kapros túrógombócot: a beáztatott, kinyomkodott zsemlét a túróval, a búzadarával, a kapor másik felével, a vajjal, a tojással jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük. Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük.
A vaddisznótokányt a gombócokkal tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Nagy Zoltán küldte. Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-02-18 21:30:22, kedd
|
|
|
Őz, szarvas, fácán és más vadak
Az őszi, téli időszak meghatározó húsfélesége a vadász szezon indulásának köszönhetően az őz, a fácán, a szarvas vagy a vaddisznó húsa. Manapság viszonylag ritkán, ünnepi alkalmakkor kerül terítékre, nem is olcsó, és hát nem mindenki biztos abban, hogy megfelelően el tudja készíteni az értékes húsfélét.
A vad otthoni elkészítése sokban függ attól, hogy milyen előkészítettségű hússal van dolgunk. A frissen lőtt állattól a konyhakész húsig sokféle változatban találkozhatunk a vaddal.
A fácánt érdemes egyben sütni, de a belőle készült leves is legendásan finom
Szerencsére ma már a legtöbb esetben érlelve kerül elénk a vadhús. Leggyakrabban vaddisznó, muflon, szarvas, őz, vadnyúl vagy fácán szerepel a palettán. A régebbi magyar szakácskönyveket áttekintve mára már igen szűk vadválasztékból csemegézhetünk. A korábban említett vadak mellett a kisvadak közül anno gyakorta került az asztalra szalonka, galamb, vadliba, vadkacsa, szárcsa, fogoly, fajd vagy épp fenyőmadár.
Ezeknek a húsoknak az elkészítése legfőképp az állatok életmódjának köszönhetően más, mint a háziállatok húsának feldolgozása. A táplálékért sokat dolgozó, rengeteget mozgó vadak húsa keményebb, sűrű és viszonylag zsírszegény.
Az egyben sült vadhúshoz érdemes valamilyen szószt is kínálni
A vadhús fogyasztásának előkészítéséhez elengedhetetlen lépés a hús érlelése. Ez nagyjából annyit tesz, hogy a lelőtt állatot kibelezve jól szellőző, száraz, hűvös helyen fellógatják, és néhány napig (ez akár lehet egy hét is) hagyják, hogy érjen. Ennek a pihentetésnek köszönhetően az állat kemény húsa lassan puhábbá válik. Az érlelést követően megnyúzzák, perzselik vagy szárazon tollaitól megfosztják, majd megfelelő módon feldarabolják, és adott esetben tovább érlelik.
Ennek az érlelésnek az egyik legjobb módja a pácolás. A vad feldolgozásának, pácolásának megválasztásakor az is fontos szempont, hogy milyen korú állattal van dolgunk, ugyanis a fiatal állat húsa sokkal hamarabb megpuhul, mint az öregebb jószágoké. A húst pácolhatjuk olajos vagy vizes pácokban, amelyekben a leggyakrabban az alábbi alapanyagok, fűszerek találhatóak: citrom, ecet, mustár, feketebors, gyökérzöldségek, kapribogyó, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem, borókabogyó, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, koriander, köménymag. Klasszikus pácnak számít a félig vízből, félig ecetből készített alap, amibe fehérrépa, sárgarépa, babérlevél, bors, citrom, vöröshagyma és só kerül. A vadak pácolásánál gyakori a borral történő puhítás, ennek egyik elismert változata a burgundi pác, amely zöldségekkel megbolondított, kakukkfűvel ízesített borpác.
Vadhúsoknál a pácolás elengedhetetlen
A pácok mellett fontos, hogy a hús zsírosságát is megadjuk az elkészítés során. Éppen ezért a felhasználandó, lehártyázott húst vagy szalonnával megspékeljük, azaz a hús rostozatába juttatunk szalonnacsíkokat, amelyek sóssá és kissé zsírosabbá teszik a húst, vagy pedig - ha az állat mérete vagy az elkészítendő fogás mibenléte nem engedi - akkor a hús felületét vonjuk be szalonnával. Ilyenkor célszerű a húsos szalonna helyett zsírszalonnát használni, hogy minél egyenletesebben és jobban beleivódjon a húsba a zsiradék. Ezen kívül jó megoldást jelenthet a hús zsírban történő lassú sütése, azaz konfitálása is.
A sovány vadhúst érdemes szalonnával megspékelni vagy baconbe tekerni
A manapság leggyakrabban fellelhető vadak húsának megvannak a legízletesebb részei, amelyeknek felhasználásával garantált sikert arathatunk. A fácánt érdemes teljes egészében felhasználni (ha éppen nem jutunk fácánhoz, jó alternatívát jelent a gyöngytyúk is), a szarvas és őz combja mellett a bordája, gerince finom. Ez utóbbit érdemes szalonnával megtűzdelve elkészíteni. A vaddisznónak a combját használják fel a leggyakrabban, kedvelt a vaddisznó gerince, de Dobos C. József könyvében több vaddisznószegy recept is található.
A vadakat nem csak egyben vagy szeletben sütve készíthetjük el, hanem vagdaltként, pástétom formájában is asztalra kerülhetnek. Ezeknél az ételeknél is figyelni kell rá, hogy mindig kellő mennyiségű zsiradékkal dolgozzuk össze.
A vadételek mellé jól társíthatóak a kissé savanykás lekvárok, mit a csipkebogyó vagy az áfonya, de más piros gyümölcsből (ribizli, meggy, málna, szeder) készített lekvár vagy mártás is ideális lehet a vadhúsokhoz. A hús ízét a vad által elfogyasztott tápanyag is erőteljesen befolyásolja. Ennek köszönhetően a nyári füveken nevelkedett, hízott állatok húsa édeskésebb, ezért ezeknek a húsoknak a fűszerezése, sózása erőteljesebb kell hogy legyen a többi húshoz viszonyítva.
A vadhúsokhoz nagyon jól illenek a fanyar gyümölcsök
A magyar konyhában gyakorta előforduló tejfölös raguk is tökéletesen alkalmasak a vadhús ízesítésére, puhítására, de szintén a magyar konyha az, amely a keményebb húsok számára ideális pörköltek vagy levesek formájában is szereti viszontlátni a vadakat.
Vaddisznópörkölt
Hozzávalók:
1 kg vaddisznócomb
2 evőkanál libazsír
2 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 nagyobb paradicsom
pirospaprika
2 babérlevél
1 kávéskanál borókabogyó
6-7 szegfűbors
2 kávéskanál szárított kakukkfű
frissen őrölt feketebors
só
2-3 dl száraz vörösbor
Elkészítés: A hagymát apróra vágom, majd a megolvasztott libazsíron megdinsztelem, amikor már majdnem jó, akkor az apróra vágott fokhagymát is rádobom a zsiradékra. Ezután a húst harapásnyi kockákra vágom, majd a zsiradékon kifehérítem. Az edényt lehúzom a tűzről, paprikával meghintem, s fűszerlabdában hozzáadom a szegfűborsot, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a boróka bogyóit, valamint a félbevágott paradicsomot. Vízzel felöntöm, majd fedő alatt főzöm. Amikor már majdnem jó a hús, akkor borsozom, sózom, s a felhasított zöldpaprikát is hozzáadom, s az elfőtt levet a borral pótlom. Tésztával vagy szalvétagombóccal kínálom.
Vadas krumpligombóccal
Hozzávalók:
1 kg vaddisznócomb
5 szál sárgarépa
3 fehérrépa
2 evőkanál mustár
almaecet
1 lilahagyma
2-3 dl tejföl
só
pár szem feketebors
2 babérlevél
Elkészítés: Az egyben hagyott húst egy nagyobb lábasba teszem a karikára vágott zöldséggel, az egészben hagyott hagymával, borssal, babérlevéllel együtt. Annyi vízzel öntöm fel, amennyi ellepi, majd egy kevés ecetet öntök hozzá, és fedő alatt kis lángon főzöm nagyjából 3 órán át. Ha megpuhult a hús, akkor külön tálba szedem.
A visszamaradt szószból kiszedem a babérleveleket, majd a zöldségeket turmixgéppel összesimítom. A szószt mustárral, tejföllel kiegészítem. A húst ujjnyi szeletekre vágom, majd a szaftba visszafektetem és átmelegítem. Krumpligombóccal tálalom.
Krumpligombóc
Hozzávalók:
1 kg krumpli
20 dkg finomliszt
1 egész tojás
csipet só
1 diónyi zsír
Elkészítés: A krumplit megpucolom, kockára vágom, megfőzöm, és krumplinyomóval összetöröm. Amikor már langyos, akkor hozzáadom a többi alkotóelemet, és lágy, de rugalmas tésztává gyúrom. Tenyérbe simuló, szilvásgombócnál kisebb gombócokat gyártok belőle.
Vizet forralok, kis sót hintek bele, majd ebben kifőzöm a gombócaimat. A kész egyedeket tálra helyezem, olvasztott vajjal finoman meglocsolom.
Borsos ára miatt leginkább ünnepi fogásként készül vadétel
WM
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2014-02-18 20:02:04, kedd
|
|
|
Dióhabos almás pite
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
3-4 evőkanál hideg víz
csipet só
A töltelékhez:
2 kg alma
10-15 dkg cukor (függ az almától)
2 teáskanál őrölt fahéj
reszelt citromhéj
fél citrom leve
A felső tésztához:
4 tojás+a fenti maradék 2 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
6 evőkanál darált dió
4 evőkanál sárgabaracklekvár
A tetejére:
durvára darabolt dió
Elkészítés:
Az omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagolva addig pihentetjük a hűtőben, amíg a tölteléket elkészítjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a többi hozzávalóval addig pároljuk, amíg a levét elfőtte, hűtjük.
Az omlós tésztát közepes méretű tepsibe nyújtjuk, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük, majd rásimítjuk az almatölteléket.
A dióhabhoz 6 tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verünk. Amikor már jó kemény, egyenként beleverjük a tojások sárgáit és a lekvárt. Ezután finoman beleforgatjuk az előzetesen összekevert lisztet és diót.
A habot rásimítjuk az almatöltelékre, megszórjuk a durvára vágott dióval, és tovább sütjük kb. 20-25 percig.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintjük, szeleteljük és tálalhatjuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-02-18 19:58:02, kedd
|
|
|
Szezámos-zöldséges rétes petrezselymes mártással
Hozzávalók:
40 dkg leveles tészta
1 db tojás
10 dkg kemény sajt
5 dkg parmezán sajt
4 gerezd fokhagyma
60 dkg vegyes zöldség (újhagyma, zöldbab, sárgarépa, brokkoli, padlizsán, piros kaliforniai paprika)
kevés Vénusz olaj
só
bors
szerecsendió
A mártáshoz:
2 evőkanál vaj
1 nagy csokor petrezselyem
2 dl főzőtejszín
kevés só
bors
szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felolvasztjuk.
A vegyes zöldségeinket megpucoljuk, majd felkockázzuk,
forró serpenyőben 2 adagban, kevés olajon megpirítjuk, majd pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával ízesítjük.
Amikor a zöldségünk elkészült, egy tálban óvatosan összekeverjük a reszelt parmezán sajttal és a kockára vágott kemény sajttal.
A leveles tésztánkat kinyújtjuk, és a zöldségtölteléket a közepére halmozzuk, szép egyenletesen.
Ezután a tészta szélét lekenjük, tojással, összehajtjuk. A tetejét is lekenjük, megszórjuk szezámmaggal,
tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 165°C légkeverésen 40 perc alatt, készre sütjük.
A mártáshoz a vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a darabolt petrezselymet, sóval, borssal, szerecsendióval és szeletelt fokhagymával ízesítjük, amit főzőtejszínnel öntünk fel. 15 perc főzés után megkóstoljuk, szükségszerűen ízesítünk még rajta, majd egy turmix segítségével összetörjük és habosítjuk.
A rétes mellé tálaljuk.
Megjegyzés:
Péter András receptje, fotó: Tóth András
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-02-18 19:47:22, kedd
|
|
|
Rántott zeller pikáns mártással
Hozzávalók:
2 nagy fej zeller
Vénusz olaj
só
bors
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A mártáshoz:
majonéz
tejföl
mustár
porcukor
1 tojás
1 csemegeuborka
petrezselyem
metélőhagyma
Elkészítés:
A zellergumókat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Utána meghámozzuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Citromléből 1 kanál olajjal, sóval, borssal páclevet készítünk, és ebben legalább 1 órán át állni hagyjuk a zellerszeleteket.
Lecsepegtetjük, lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.
A mártáshoz a majonézt kevés tejföllel összekeverjük, s ízlés szerint adunk hozzá mustárt, porcukrot, sót. Ezután belekeverjük az apróra vágott keménytojást, a finomra vágott csemegeuborkát, a zöldpetrezselymet, a
metélőhagymát (vagy reszelt vöröshagymát.)
Burgonyasalátát adunk mellé.
Megjegyzés:
A receptet Doktor Istvánné Horváth Ilona küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-02-18 19:45:01, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
5-6 személynek:
1,5 kg savanyú vagy kovászolt káposzta
kevés zsiradék
1-2 babérlevél
szemes és őrölt bors
majoranna
fokhagyma vagy granulátum
só
1/2 fej vöröshagyma
15-20 dkg rizs
50 dkg májas és véres hurka vegyesen
25 dkg sütni való kolbász
10 dkg (füstölt) sajt
1 tojás
3 dl tejföl
5-10 dkg (füstölt) szalonna
Elkészítés:
A savanyú vagy kovászolt káposztát előkészítjük, rövidre vágjuk, ha szükséges, átmossuk. Forró zsiradékon pár percig pirítjuk, felengedjük 2-3 dl vízzel, babérlevéllel, szemes borssal ízesítve puhára pároljuk (30 perc). Közben a rizst megfőzzük, főzőlevét ízesíthetjük kevés fokhagymás sóval, fél fej megtisztított vöröshagymával.
A hurkát és a kolbászt még vágható szélességű karikákra szeljük. A szalonnát (lehet enyhén füstölt is) felkockázzuk, elkeverjük a káposztával.
Egy magas falú sütő tepsit vagy hőálló üvegtálat zsiradékkal kikenünk. Elterítjük benne a káposzta negyedét, melyhez a szalonnakockákból kevertünk. A káposzta főzőlevéből, ha úgy érezzük, keveset önthetünk alá. Erre a párolt rizs harmadát, majd a véres hurkát rétegezzük. Megismételjük: negyedrésznyi káposzta, harmadrész rizs, májas hurka réteggel, majd rétegezés ugyanúgy a sütőkolbásszal megerősítve. Alkotásunk befejezéseként, a maradék negyedrész káposztát elterítjük a tetején.
A tejfölt, 1 tojást és a reszelt sajtot, pici sót-borsot (esetleg majorannát is) összekeverjük, és egyenletesen beborítjuk a rakottast (kis zsemlemorzsa rászórva megfogja a híg tejfölt). Reszelt sajtot, aki szereti, még hinthet a tetejére.
160-170 fokra előmelegített sütőben máris kezdhetjük sütni. Mikor a teteje aranybarnán mosolyog, elkészült az ételünk (35-40 perc).
A fűszerezéssel és a füstölt hozzávalókkal óvatosan ajánlott bánni, mert a toros hozzávalók már azok lehetnek (jó esetben). Amennyiben disznóvágás után vagyunk, a maradék, friss töltelékek nyomatékosan ajánlottak. Ekkor csak rétegezünk. A hurkabélre érzékenyek a kész töltött áruról azt eltávolíthatják. A - kovászolt káposzta - nem tévedésből került alternatív lehetőségként felajánlva.
Megjegyzés:
A receptet Satyabum küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-02-18 19:43:21, kedd
|
|
|
Savanyú tojásleves pirított kenyérkockákkal
Hozzávalók:
3 evőkanál Vénusz olaj
1 bő evőkanál liszt
víz
4 db tojás
1 fej hagyma
1 babérlevél
1 kiskanál ecet (ízlés szerint)
1 teásanál fűszerpaprika
só
pirított kenyérockák a tálaláshoz
Elkészítés:
Az olajon a lisztet aranysárgára pirítom az őrölt köménnyel, majd rászórom a pirospaprikát. Felöntöm 1 pohár hideg vízzel, hozzáteszem a babérlevelet, majd a vöröshagymát is (a főzés végén kidobom a levesből), sózom. Jól összeforralom.
Majd felöntöm 1,5 liter vízzel, amikor felforrt, 2 db tojást felverek, ezt a lobogó levesbe eresztem és elkeverem. A maradék 2 db tojást egészben engedem a levesbe, és nem keverem. 3-4 perc alatt megfő, a végén ízesítem ecettel (citromlével is ízesíthetjük ecet helyett).
Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Forrás_Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
521 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 762
- e Hét: 10265
- e Hónap: 24170
- e Év: 153877
|
|
|