|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 18
|
|
|
|
2014-08-01 23:47:15, péntek
|
|
|
Kardamomos kávé-granita fahéjas tejszínhabbal
Hozzávalók:
6 dl lefőzött feketekávé
12 dkg kristály cukor
5 szem kardamom
1 rúd vanília kikapart magjai
A habhoz:
3 dl zsíros tejszín
1 evőkanál por cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Készítsünk be a fagyasztóba egy kb. 1 liter kapacitású szélesebb fém- vagy üvegedényt (egy kisebb tepsi is megteszi). A cukrot keverjük el teljesen a meleg kávéban. Mozsárban törjük meg a kardamom hüvelyből kiszedett magjait, szórjuk a cukrozott kávéba, valamint kaparjuk bele a vaníliarúd magjait, és hagyjuk kihűlni.
Öntsük a kihűlt fűszeres kávét az előzőleg behűtött edénybe, és tegyük a fagyasztóba 40 percre. Ezután ellenőrizzük, ha már kristályosodik, egy villával gyengéden törjük át a szélek mentén, és a fagyott, kristályosodott darabokat tereljük a még folyékony részek felé. Tegyük vissza a fagyasztóba. Kb. 20 perc múlva érdemes újra ránézni, és megismételni a villás áttörést még kb. háromszor, vagy amíg az egész kikristályosodik, és már nincs benne folyadék. Ha ez megtörtént, öntsük át a granitát egy műanyag dobozba, és lefedve tároljuk tálalásig.
A tejszínt verjük habbá, majd édesítsük kevés porcukorral és fűszerezzük fahéjjal.
A granitát előzőleg behűtött poharakban tálaljuk, a fahéjas tejszínhabbal megkoronázva.
Megjegyzés:
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-ital,szörp,gyümölcs |
|
|
|
|
|
2014-08-01 23:45:00, péntek
|
|
|
Diós zellerkrém
Hozzávalók:
10 adaghoz:
35 dkg natúr krémsajt
1 dl kefír
10 dkg zeller
3 dkg dió
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A diót durvára vágjuk, majd serpenyőben megpirítjuk. A krémsajtot és a kefírt összekeverjük, belereszeljük a zellert. Ízesítjük, majd végül hozzáadjuk a pirított diót.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-08-01 23:43:37, péntek
|
|
|
Paradicsomsaláta III.
Hozzávalók:
1,5 kg érett, kemény paradicsom
só
bors
cukor
citromlé
Vénusz olaj
finomra vágott petrezselyem
apróra vágott hagyma
Elkészítés:
Az érett, de kemény paradicsomokat szűrőkanálba tesszük (egyszerre 3-4 db-ot ), és forrásba lévő vízbe mártjuk pár pillanatra, majd kiemelve lehúzzuk a héját. A lehámozott paradicsomokat kb. fél centis korongokra szeleteljük.
Egy jénai tálba lerakunk egy sor paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kis cukorral, csepegtetünk rá egy kis citromlevet, megszórjuk az apróra vágott hagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, majd pár csepp olajjal. Így rétegezzük és ízesítjük a salátát.
Ha elfogytak a hozzávalók, lefedjük és jól lehűtjük.
Megjegyzés:
Előző nap elkészítve az igazi, addigra jól összeérnek az ízek.
A receptet és a fotót Tünci25 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-08-01 23:40:41, péntek
|
|
|
Berni virsli
Hozzávalók:
12 db virsli
1 csomag szeletelt bacon szalonna
1 csomag lapkasajt
Elkészítés:
A virslit bevágjuk. A lapkasajtokat félbehajtva kettétörjük, minden virslibe beleteszünk egy fél sajtot. A sajtos virsli köré egy szelet baconszalonnát tekerünk. Tepsibe tesszük, előmelegített sütőben közepes lángon kb. 12-18 perc alatt megsül. Külön zsiradék nem kell hozzá, sózni nem szabad, a bacon úgyis elég sós. Bármilyen körettel tálalható, de a legobb krumplipürével és paradicsomsalátával.
Megjegyzés:
A receptet Tóth Tamás küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-08-01 23:39:21, péntek
|
|
|
Albán krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
12 kanál víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 kanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás puding
7 tojásfehérje
A habhoz:
5 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a 7 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverem, majd hozzáadok 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport, 1 kávéskanál szódabikarbónát. 200 fokon kb. 15 percig sütöm.
Amíg sül a tészta, fél liter vízbne 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot felfőzünk. A 7 tojásfehérjét külön felverjük, és még melegen belekeverjük a pudingot.
Ha a tészta megsült, a krémet rákenjük, majd még 5 percig visszatessszük a már lezárt sütőbe.
5 dl habtejszínt 2 csomag habfixálóval és 1 csomag vaníliás cukorral felverünk, és a kihűlt süteményre kenjük, végül megszórjuk kakaóporral, és a hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Tanyi Heni küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-08-01 23:37:25, péntek
|
|
|
Paprikás csirkével rakott palacsinta
Hozzávalók:
1 kg csirkemell vagy csirkecomb
2-3 nagy fej hagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
4 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
3-4 evőkanál libazsír
2-3 dl száraz fehérbor
só
bors
csípős piros arany
őrölt pirospaprika
zsemlemorzsa
12-15 db kész, enyhén sós palacsinta
Elkészítés:
A csirkét megmosom, a melleket félbevágom, a combokat szétszedem alsó és felső részére, besózom. (Én a húsdarabokat főzés előtt 1 órára be szoktam áztatni fokhagymás tejbe, de ez ízlés dolga.)
A hagymát megpucolom, vékonyan félfőre vágom, a paprikát és a paradicsomot felkockázom.
A hagymát a forró libazsírba dobom, sózom, így levet ereszt, lassú tűzön üvegesre párolom, szükség szerint pici vizet adok hozzá, hogy le ne kapjon. Amikor jó, mehet bele a paprika és a paradicsom, sózom, borsozom, kis piros arannyal is fűszerezem, felöntöm a borral. Ha a szaft már alakul, belerakom a húsdarabokat, megszórom jó adag őrölt pirospaprikával, összekeverem, addig főzöm, míg a hús leválik a csontról, ha kell, pici vízzel, de inkább borral pótolom az elfőtt levet.
Amikor elkészült, a húsdarabokat kiveszem, leválasztom a húst a csontokról, és kisebb darabokra aprítom, akár éles késsel, vagy inkább aprító géppel (de óvatosan, hogy darabos maradjon, ne legyen pépes!). Közben a szaftot felengedem a tejföl felével, csomómentesre keverem, majd visszahelyezem bele a húsdarabkákat, összeforralom.
Vajjal vagy más zsiradékkal nagyon vékonyan kikenek egy akkora kerek jénait, amibe beleillik a palacsinta. Beleteszek 1 darab palacsintát, ráhalmozok egy adagnyit a kész csirkepaprikásból, majd ismét egy palacsinta, megint csirke, és így tovább, míg elfogy a hozzávaló. A tetejére palacsinta kerüljön.
A rétegek közé és a tetejére is locsolok a maradék tejföllel összedolgozott tejszínből. Tetejét megszórom lehelet vékonyan zsemlemorzsával, előmelegített sütőben 170-180 fokon összesütöm (5-10 perc).
Tortaszelethez hasonló cikkekere vágva tálalom, paradicsom karikákkal, tépett petrezselyemzölddel díszítem, tejfölt kínálok még hozzá.
Megjegyzés:
Filézett, előre felaprított húsból is készíthető, de a csont íze akkor hiányzik belőle. Én vegyesen, mellből és combból szoktam főzni, sőt dobok bele egy félbevágott farhátat is, kutyusom legnagyobb örömére.
Próbáltam már úgy is, hogy a zsemlemorzsa helyett egy maréknyi parmezánnal szórtam meg a tetejét, és a sajt pirulásáig sütöttem a sütőben. Vigyázni kell azonban arra, hogy ne domináljon a sajt íze!
A receptet egy nagyon közeli barátomtól tanultam, aki már sajnos nincs közöttünk, mindig az ő emlékének adózva fogyasztjuk.
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-08-01 23:35:57, péntek
|
|
|
Hideg zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg burgonya (ha lehet, lisztes fajta)
1 nagy zellergumó
10 dkg kecskesajt
5 dkg gépsonka
1 csokor snidling
1 babérlevél
1 evőkanál tejszín
1 csipet kakukkfű
Elkészítés:
A burgonyát, a zellert megtisztítjuk, megmossuk, és kb. fél cm-es karikákra vágjuk. A kecskesajtot összemorzsoljuk, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A snidlinget megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk.
A burgonyát és a zellert 1 liter, forrásban lévő sós vízben, a babérlevéllel együtt kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük a zöldségeket. A levet félretesszük. A zöldségeket robotgépbe tesszük, kevés főzőlével, csipet borssal, a kakukkfűvel megszórjuk, és simára turmixoljuk. Apránként hozzáadjuk a többi levet, az apróra tördelt kecskesajtot, a tejszínt, és még egyszer átkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd kb. 1 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük. A sonkát összekeverjük a snidlinggel, és a jól lehűtött levest ezzel megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 180 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-08-01 23:34:21, péntek
|
|
|
Hamis körözött
Hozzávalók:
250 g túró vagy cottage cheese
2 darab kockasajt (natúr vagy paprikás)
1 kis fej hagyma
pirospaprika
kis darab chili
2 gerezd fokhagyma
só
bors
ízlés szerint kömény
Elkészítés:
A túrót (cottage cheese-t) és a kockasajtot villával összetöröm, belerakom a kis kockára vágott hagymát, a chilit, a zúzott fokhagymát és a köményt. Pirospaprikával, sóval, borssal füszerezem, tálalás előtt hűtőben kicsit hagyom összeérni az ízeket.
Megjegyzés:
A fent leírt mennyiségek ízlés szerint értendőek, a kömény akár ki is maradhat, ha valaki nem szereti. Ha túl kemény a túró, tehetünk hozzá egy kis tejfölt, vajat vagy akár tejet is. Én frissen sült baguette-tel szoktam tálalni. Jó étvágyat!
A receptet Hbogi87 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-08-01 18:48:54, péntek
|
|
|
Tóth Árpád: Augusztusi ég alatt
(részlet)
Emlékszel még az augusztusi égbolt
Tüzeire? - a cirpelő mezőn
Álltunk, s szemednek mélyén elveszőn
Csillant egy csillagtestvér fény... be szép volt!
S úgy tetszett, hogy hozzánk hajol a félhold,
- Szelíd, ezüst kar - s átölelni jön,
Emelni lágyan, véle lengni fönn,
Hol égi súlyt az éther könnyedén hord...
Forrás:http://jelesnapok.oszk.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Hónapok, hónapokról versek |
|
|
|
|
|
2014-08-01 18:38:17, péntek
|
|
|
Ágh István: Napraforgó
Tán csak az én öregedő fejemnek
rémlik, micsoda szorongás szivárog
a napraforgók sárga magasába,
közben a fényözön tányéronként kimérve
gőzöl az út hosszában, völgyből a dombra,
jaj az ittas darázsnak, biztosan azért tombol,
csapong megátalkodva a mézes terítéken,
elveszik nemsokára exhumált deszkaszínben,
a reves szürkeségben, sóizű kórón,
bár akad némi ványadt zöld folt a levelesben,
nagy malomkőfejüket nem bírják már a szárak
mozdítani, csak állnak, úgy dőlnek meg keletnek,
elévült dicsőségben, rongyosan és sötéten. |
|
|
0 komment
, kategória: Virágos versek, idézetek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 18
|
|
|
|
2014. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
255 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 928
- e Hét: 15800
- e Hónap: 29705
- e Év: 159412
|
|
|