|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014-08-28 23:55:32, csütörtök
|
|
|
Krémmel töltött paprika
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy húsos paprika
A körözötteshez:
1 kis fej hagyma
20 dkg juhtúró
5 dkg "Vénusz sütőmargarin
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál pirospaprika
A sajtkrémeshez:
10 dkg "Vénusz sütőmargarin
10 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg sajtkrém
fél piros húsú paprika
csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A piros húsú paprikát apró kockákra vágjuk.
A körözötthöz a juhtúrót burgonyanyomón áttörjük, a hagymához adjuk. Beletesszük a margarint, a mustárt, a fűszereket, sót, borsot, és jól kikeverjük. A sajtkrémhez habosra keverjük a margarint, hozzáadjuk a reszelt és a krémsajtot, a paprikakockákat, őrölt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, összekeverjük. A paprikákat félbe vágjuk, vagy egészben hagyjuk. Kettőt körözöttel, kettőt sajtkrémmel töltünk meg, majd kb. 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen, és szépen tudjuk szeletelni.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 217 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-08-28 23:51:10, csütörtök
|
|
|
Diós kráteres süti
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
4 evőkanál darált dió
25 dkg kristály cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
2 csomag epres pudingpor
8 dl tej
7 dkg cukor
Elkészítés:
Megfőzöm a pudingot a tejjel és a cukorral a tasakon lévő utasítás szerint. Hagyom kihűlni, néha megkeverem, hogy ne keletkezzen rajta kéreg.
Elkészítem a tésztát: a tojássárgáját elkeverem a cukorral, hozzáadom a tejet és az étolajat, majd a lisztet és a sütőport. Óvatosan belekeverem a habbá vert tojásfehérjét. A végén belekeverem a diót.
Egy kb. 36 x 26 cm kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm a tésztát. Egy kiskanál segítségével pudingkupacokat teszek a tésztába, nem túl szorosan egymás mellé, sakktábla-mintában.
Előremelegített sütőben 160 fokon (alul-felülsütés) 40-45 percet sütöm.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Dijuka küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-08-28 23:46:40, csütörtök
|
|
|
Grillezett karfiolsaláta koktélparadicsommal
Hozzávalók:
1 db közepes karfiol (levelek nélkül kb. 70 dkg)
25-30 dkg aprószemű koktélparadicsom
8-10 dkg fekete olívabogyó
4-5 nagyobb ágacska kakukkfű levelei
2 marék friss salátalevél
1 púpozott teáskanál őrölt rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom frissen préselt leve
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A karfiolt alaposan megmostam, nagyobb rózsákra bontottam. A sütőt grillfokozatra állítottam. Egy gáztepsit sütőpapírral béleltem. 1 evőkanál olajjal megkentem, majd rárakosgattam a karfiolrózsákat. Sóztam, rozmaringgal és frissen őrölt borssal fűszereztem. Nagyjából 8-10 percig sütöttem, épp csak annyira, hogy még roppanós maradjon.
Közben a paradicsomokat félbevágtam, az olívákat felszeleteltem, a kakukkfű leveleit pedig lecsipkedtem a száráról.
A salátalevelekkel megágyaztam a tálon, a már kihűlt grillezett karfiolt szépen rárakosgattam. A paradicsomokat és az olívát szépen elrendeztem. Kevés sóval és a friss kakukkfű leveleivel fűszereztem, citromlével locsoltam.
Kis tálban joghurtos mártogató szószt és friss kenyeret is kínáltam hozzá.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-08-28 23:43:23, csütörtök
|
|
|
Édesköményes-zelleres vékony pizza
Hozzávalók:
30 dkg kenyérliszt
1 csomag szárított élesztő
2 dl langyos víz
1 mokkáskanál cukor
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
A feltéthez:
2 szál szárzeller
1/2 édesköménygumó
2 nagyobb paradicsom
10 dkg friss csiperkegomba
2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál balzsamecet
Ízlés szerint só, oregánó, préselt fokhagyma, bors
10 dkg pizza mozzarella sajt
Elkészítés:
A lisztet tálba szitálom, az élesztőt, a sót és a cukrot belekeverem, hozzáadom a langyos vizet és az olajat, majd jól kidolgozom. Konyharuhával lefedve kb. ¾ órát langyos helyen pihentetem a tésztát, amíg nagyjából duplájára nő.
Közben a szárzellerről zöldséghámozóval eltávolítom a külső, fás részeket, nagyjából 1-1,5 cm-es félkörökre szeletelem, az édesköményt szintén nagyjából ekkorára darabolom. A paradicsomot meghámozom, felszeletelem. A gombát tisztítás után vastagabb szeletekre vágom, kevés olajon megpirítom. A paradicsompürét a balzsamecettel, sóval, 1 kis gerezd pépesre zúzott fokhagymával, oregánóval, borssal és kevés vízzel krémesre keverem, a sajtot lereszelem.
A duplájára kelt tésztából kicsit kipüfölöm a levegőt, majd sütőpapírral borított nagy gáztepsibe helyezem, vékonyra egyengetem. Megkenem a fűszeres paradicsompürével, ráhalmozom a zöldségeket, sajttal megszórom, kevés oregánót morzsolok a tetejére, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütöm.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-08-28 23:41:00, csütörtök
|
|
|
Epres mascarpone jégkrém
Hozzávalók:
50 dkg eper
25 dkg mascarpone
20 dkg habtejszín
8-10 dkg por cukor
1-2 evőkanál citromlé
piskótaszelet vagy babapiskóta
Elkészítés:
A megmosott, megtísztított epret pűrésítjük, citromlével és 3-4 dkg porcukorral ízesítjük. A püréből félreteszünk 4-5 evőkanálnyit. Krémesre keverjük a mascarponét a maradék porcukorral, hozzáadjuk az eperpürét, amellyel addig keverjük, amig egyenletes rózsaszínű krémet nem kapunk. Ekkor a félretett eperpürével meglocsoljuk és márványosítjuk.
A formát vagy formákat kibéleljük fóliával, majd megtöltjük krémmel, és befedjük fóliával. Lehűtjük, majd a fagyasztóba téve minimum 4 órát vagy egy éjszakán át fagyasztjuk.
Fogyasztás előtt kivesszük a fagyasztóból, hagyjuk kissé felengedni. Hideg tányéron piskotával, tejszínnel, gyümölccsel tálaljuk.
Megjegyzés:
Célszerűbb kisebb formákban lefagyasztani, így mindig a szükséges mennyiséget kell felengedni, és a formákat is változatossá tehetjük. Bármilyen gyümölccsel készíthető.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-08-28 23:37:23, csütörtök
|
|
|
Csípős kolbászos pizza
Hozzávalók 4 személyre:
2 dkg élesztő
25 dkg liszt
1-1 kávéskanál só és cukor
2 evőkanál olívaolaj
1 dl ketchup
1 mokkáskanál szárított bazsalikom
1 mokkáskanál szárított oregánó
20 dkg füstölt kolbász
2 húsos paradicsom
2-3 kis chilipaprika
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt kb. 1 dl langyos vízbe morzsoljuk. A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vizes élesztőt, a cukrot, a sót, az olívaolajat, és alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és sütőpapírral borított tepsire fektetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát megkenjük ketchuppel, rászórjuk a bazsalikomot, az oregánót, és őrölt borssal meghintjük. A kolbászt és a paradicsomot karikákra vágjuk, és elrendezzük a pizzán. Rávágjuk a chilipaprikát, reszelt sajttal gazdagon meghintjük, és a sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 573 kcal
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-08-28 23:34:32, csütörtök
|
|
|
Sáfrányos burgonyakrémleves
Hozzávalók:
2 salottahagyma (vagy 1 kisebb fej vöröshagyma)
50 dkg lisztes burgonya (pl. Ella)
2 szál szárzeller
1 dl főzőtejszín
kb. 1 l zöldségalaplé (vagy jó minőségű koncentrátum, leveskocka)
1 gerezd fokhagyma
néhány szál szárított sáfrány (szükség esetén helyettesíthető 1/2 teáskanálnyi kurkumával)
1 evőkanál tökmagolaj
diónyi olívaolaj
2 dkg jó minőségű vaj
1 teáskanál frissen facsart citromlé
frissen őrölt szerecsendió
bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmosom, meghámozom. A burgonyát és a zellerszárat hámozást követően apró kockákra vágom, a salottahagymákat és a fokhagymát apró kockákra vágom.
Diónyi olajon üvegesre pirítom a salottát, majd hozzáadom a fokhagymát - vigyázni kell, mert gyorsan pirul! Ezt követően jöhetnek a burgonya- és zellerkockák, valamint a sáfrány. Felöntöm alaplével, annyival, hogy jó egy ujjnyival ellepje a hozzávalókat. Fedő alatt nagyjából 20 perc alatt puhára főzöm a zöldségeket, ha nagyon sok nedvesség párolgott el, a végén alaplé hozzáadásával pótolom, valamint beleöntöm a tejszínt - egyet forralok rajta. A forró levesbe dobom a vajat, hozzáreszelem a szerecsendiót, beleőrlöm a borsot. Leveszem a tűzhelyről, belekanalazom a zamatos tökmagolajat, a citromlevet - botmixerrel pürésítem. Ha szükséges, a végén tovább fűszerezem.
Megjegyzés:
Forrón kínálom. Néhány szál sáfránnyal, de pirított tökmaggal, krutonnal is nagyon ízletes. A selymesen lágy leves ízeit a fűszerek és a vaj-tömagolaj nagyszerű kombinációja tartja egyensúlyban. Igazán egyszerű, mégis izgalmas ízvilágú, melengető előétel!
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
255 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 2125
- e Hét: 11628
- e Hónap: 25533
- e Év: 155240
|
|
|