|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2014-09-14 22:28:53, vasárnap
|
|
|
Vegetárius brokkolis lasagne
Hozzávalók:
40 dkg lasagne tészta
50 dkg brokkoli
25 dkg reszelt sajt
2 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál vaj
1 dl tejszín
3 dl tej
6-8 levél bazsalikom
6-8 aszalt paradicsom
őrölt bors
só
Elkészítés:
Előzsör csináljunk egy finom besamelmártást: melegítsük fel a vajat, szórjuk hozzá a lisztet, jól keverjük el, öntsük rá a tejet meg a tejszínt, fűszerezzük, és hagyjuk kihűlni. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat is.
A brokkolit sós vízben főzzük puhára, majd villával törjük össze, keverjük a besamelhez.
Vajazzunk ki egy edényt, tegyünk az aljára egy kevés mártást, aztán a tésztalapot, ismét a mártást, tésztát, mártást stb. Két réteg közé tehetjük az aszalt paradicsomot. Végül szórjuk a tetejére a sajtot.
170 fokos sütőben süssük át.
Megjegyzés:
A receptet Kossáné, a fotót Mamischka küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-09-14 22:24:50, vasárnap
|
|
|
Olasz lasagne
Hozzávalók 6 személyre:
A raguhoz:
60 dkg darált marhahús
20 dkg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 doboz darabolt paradicsom (konzerv) - még jobb a friss paradicsom
1 kisebb zellerszár
1 teáskanál kakukkfű
csipet pirospaprika örlemény
késhegynyi fahéj (!)
só
bors
csipet cukor
olívaolaj
A besamelhez:
6 dkg vaj
6 dkg liszt
1,1 liter tej
2 kávéskanál kakukkfű
kevés ételízesítő
csipet szerecsendió
A tésztához:
12-14 lasagne lap - lehet fagyasztott is
A díszítéshez:
2-3 paradicsom
reszelt sajt (lehetőleg parmezán)
Elkészítés:
Felhevített olívaolajon megpirítom a hagymát és a fokhagymát. Rádobom az apró kockára (kb. 0,5x0,5 cm) vágott (vagy reszelt) sárgarépát. Ha a répa kissé megpárolódott, hozzáadom a darált húst és a csipet pirospaprikát, majd tovább pirítom. Kakukkfűvel ízesítem. Felöntöm a darabolt paradicsommal, és a fakanállal szétnyomom a paradicsomdarabokat. Hozzáadom az apróra vágott zellerszárat és készre főzöm. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét a húst, mert még sütőben is sütjük kb. 45 percig.) Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítem, a cukor elveszi a paradicsom savasságát.
A besamelhez megolvasztom a vajat, megszórom liszttel, megpirítom, és folyamatosan felöntöm tejjel, ételízesítőt adok hozzá. Készre forralom kb. 5-6 perc alatt, sóval, borssal, szerecsendióval és a kakukkfűvel ízesítem.
Több hőálló tálat vagy egy nagy tepsit kikenek vajjal. Beleöntök kevés besamelt, erre lasagne tésztalapokat teszek,
erre darált húsos ragu kerül. Ezt a műveletet addig ismételem, míg elfogy az alapanyag.
FONTOS: a tetejére lasagne tészta kerüljön, majd erre a még megmaradt besamel.
A tetejére paradicsomkarikákat teszek, esetleg friss bazsalikomleveleket is.
Végül sajttal egyenletesen megszórom, és előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt 200 fokon (gázsütő kb. 4-es fokozat) megsütöm.
Megjegyzés:
Természetesen a fenti adagot lehet osztani.
A receptet és a fotót Kisgergely küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-09-14 22:18:42, vasárnap
|
|
|
Tejfölös tökleves szalonnafalatokkal
Hozzávalók:
1 db kisebb spárgatök
1 nagyobb csokor kapor
só
2 kis pohár tejföl
2 evőkanál liszt
2 dl tej
1-2 kanál 10 % ecet
15 dkg füstölt húsos szalonna (minél húsosabb, annál jobb)
1 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, legyaluljuk, majd kevés sóval, bő vízzel és 1 kanál ecettel feltesszük főni. (Az ecettől nem fog szétfőni, ezért kell már most tenni a főzőlébe.) Beletesszük az apróra vágott kaprot is. Kb. 10-15 percig főzzük.
Közben elkészítjük a habarást a liszttel, a tejjel, majd a tejfölt is hozzáadjuk. A forró léből merünk a habaráshoz, és simára keverjük azzal is. Mikor kellően felmelegítettük, hozzáadjuk a leveshez. Néhány percig főzzük, hogy ne legyen lisztízű az elkészülő étel.
Az apróra vágott szalonnát enyhén kiolvasztjuk (nem kell nagyon kisütni). Kikapcsoljuk alatta az égőt, majd mikor kicsit lehűlt a zsír, rátesszük a pirospaprikát, és mindenestől hozzáadjuk a leveshez.
Ha szükséges, az ecetet még pótoljuk.
Megjegyzés:
A sóval óvatosan, mert a szalonna sós!
Nagyon finom, kellemes étel. Főzelékként is megállja a helyét, ha kevesebb vízzel tesszük fel főni. A füstölt szalonna íze, zamata nagyon meg tudja bolondítani ezt az ételt IS! :)
Ha kicsit zsírosabb a szalonna, akkor a zsírját nem kell mind beletenni, de a szalonnát feltétlenül!
A receptet Jabaki2 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-09-14 22:16:46, vasárnap
|
|
|
Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel
Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta, 60 dkg csicsóka, 2 tojás, só, fokhagyma, őrölt kömény, kakukkfű, Vénusz olaj
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk és kevés vízben megfőzzük, sóval ízesítjük, fokhagymával és köménymaggal fűszerezzük. A káposzta felét összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük és a maradék káposztához öntjük. A főzésnél ügyeljünk arra, hogy valóban kevés vízben, fedő alatt főzzük, mert így nem kell lisztet használni a sűrítéshez, elég a pürésített káposzta. A csicsókát megtisztítjuk, lereszeljük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük. Ha túl híg lenne, kevés liszttel sűríthetjük. A bekevert csicsókamasszát kevés forró olajban pirosra sütjük, és a kelkáposztával tálaljuk.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-09-14 22:15:35, vasárnap
|
|
|
Gyors rizspuding
Hozzávalók:
1 csomag pudingpor (én most vaníliás és puncsos változatot készítettem)
2 dl tejszín
3 dl tej
3 kanál cukor
1 tojássárgája
puffasztott rizsszemek
Elkészítés:
A pudingport, a cukrot és némi tejet csomómentesen elkeverek, majd elkeverem benne a tojást. Ezután felöntöm a maradék tejjel és a tejszínnel, majd kevergetés közben lassú tűzön forrásig főzöm. Még mielőtt a túzről levenném, belekeverem a puffasztott rizst.
A puncsosba aszalt meggyet tettem,
a vaníliásba pirított manduladarabokat.
Piros gyümölcsökkel, banánnal, szőlővel vagy friss barackkal is igen finom. Gyors, mégsem teljesen megszokott édesség.
Megjegyzés:
Jeles napokon tejbegríz helyett meleg vacsorának tálalom.
A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-09-14 21:31:39, vasárnap
|
|
|
Kelkáposzta főzelék tarjaszelettel
Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta -
külső sötétzöld leveleit eltávolítva, leveleire bontva, a vastag ereket ki- és laskára vágva
50 dkg burgonya - kockázva
1 közepes fej vöröshagyma -
finomra aprítva
2-3 gerezd fokhagyma - aprítva
1 teáskanál kömény
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál morzsolt majoránna
1-2 teáskanál csemege piros arany
só
kevés őrölt bors
kb. 4 evőkanál liszt (attól függ, ki mennyire sűrűn szereti)
4-5 evőkanál olaj
kevés ételízesítő (füstölt ízű leveskocka is finom bele)
főtt-füstölt tarja
Elkészítés:
Alapos mosás után a kelkáposztát felteszem egy 3 l-es fazékban, sózom, megszórom köménnyel, majoránnával, és felengedem kb. 1 liter hideg vízzel. 10 percnyi főzés után adom hozzá a burgonyakockát, mert a zöld káposztaleveleknek több főzési idő kell (így is ress marad).
Közben kis lábosban sötétebb - piros - rántást készítek az olajból a liszttel, belepirítom a vöröshagymát (szerintem finomabb, ha meg is pirul egy kicsit), majd rajta a fokhagymát. Megszórom pirospaprikával, felengedem egyszerre kb. 4 dl hideg vízzel, kikeverem, és a forrásban lévő főzelékhez adom
- újraforrásig folyamatosan óvatos mozdulatokkal kevergetem. (Ezzel a módszerrel nem csomós az ételben a rántás. Lényeg, hogy hirtelen és egyszerre több hideg folyadékot kapjon a forró rántás.) Ízesítem szükség szerint sóval, borssal, piros arannyal, kevés ételízesítővel, és kb.10 percig csendesen főzöm.
Feltétnek főtt-füstölt tarjából vágott szeleteket átsütöttem pár csepp forró olajban, de sokféle feltéttel készülhet a főzelék, pörkölthúsfélékkel, sült kolbásszal, fasírttal, sült virslivel, húsos sült szalonnával, egyéni ízlés szerint.
Megjegyzés:
Azért bátorkodtam a rántást egy kicsit jobban körül írni, mert nekem sem ment anno könnyen a rántás-ügy, mire megismertem ezt a módszert. Az is fontos, hogy ne vastag, inkább vékony aljzatú edényben készítsük mindig a rántást! Szerintem a módszer egyszerű és a lényeg, hogy csomómentes lesz az ételünk.
A legtöbb főzelék esetében rántás párti vagyok, ennél a főzeléknél is nagyon fontosnak tartom a pirított liszt és vöröshagyma plusz aromáját.
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2014-09-14 21:25:35, vasárnap
|
|
|
Erőleves égetett tésztával
Hozzávalók 6 személyre:
1 nagy szál póré
1 nagy répa
1/2 csokor petrezselyem
25 dkg darált marhahús
2 tojásfehérje
2,5 l marhahúsleves (kockából)
A betéthez:
3 dkg vaj
6 dkg liszt
2 dkg reszelt sajt
1 tojás
Elkészítés:
A pórét és a répát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
A darált húst összekeverjük a póréval, a répával, a petrezselyemmel és a tojásfehérjével. A keveréket a hideg levesbe tesszük, és kevergetve felforraljuk. Sóval ízesítjük. A fazekat lefedjük, és lassú tűzön kb. 45 percig főzzük. A hús összeáll, és a leves tetején fog úszni. A lé nem lesz zavaros! A levet leszűrjük. Amíg a leves fő elkészítjük az égetett tésztát. A vajat 1/8 liter vízzel és egy csipet sóval felforraljuk. Félrehúzzuk, és belekeverjük a lisztet, a sajtot, a tojást. Visszatesszük a tűzre, és fakanállal addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. Két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat teszünk a masszából a tepsire, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. A kis labdákat csészébe szórjuk, és rámerjük a levest. Tálaljuk.
Megjegyzés:
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 254 kcal
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-09-14 21:24:11, vasárnap
|
|
|
Olajbogyós zöldbabsaláta
Hozzávalók:
40 dkg friss zöldbab
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál borecet
só
bors
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál aprított petrezselyem
2 szép paradicsom vagy 8-10 koktélparadicsom
10 dkg fekete olajbogyó
15 dkg feta sajt
Elkészítés:
Főzzük meg a megtisztított, feldarabolt zöldbabot sós vízben. Csepegtessük le, adjuk hozzá kockára vágott paradicsomot vagy egész koktélparadicsomot, a zúzott fokhagymát, az olajat és az ecetet, öntsük serpenyőbe, és 1 perc alatt forgassuk tűz felett össze.
Sózzuk, borsozzuk, levéve a tűzről szórjuk rá a petrezselymet és az olajbogyót, morzsoljuk rá a fetát. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mimichka küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-09-14 21:21:54, vasárnap
|
|
|
Resztelt csirkemáj köményes burgonyával
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1/2 dl (olíva)olaj
2 közepes vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma
kb. 1 evőkanál őrölt paprika
kb. 1/2 teáskanál őrölt bors
kb. 1 evőkanál morzsolt majoránna
1-1 kis zöldpaprika és paradicsom (házi lecsóalapot használtam)
só
A körethez:
80 dkg burgonya
késhegynyi őrölt kömény
Elkészítés:
A májat megmossuk, az erektől megtisztítjuk, kis darabokra vagy csíkokra aprítjuk. A hagymát félfőre (előbb félbe, majd karikázva), a fokhagymát finomra aprítjuk. A paprikát és paradicsomot daraboljuk.
Felhevített zsiradékban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, a fokhagymát is megfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, rövid ideig együtt pároljuk. A hőfokot megemeljük, hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, majoránnával meghintjük, és gyakori kevergetéssel sütjük-pároljuk kb. 8-10 percig (közben kóstolhatjuk, hogy kellőképpen átsült-e).
A burgonyát meghámozzuk, daraboljuk, feltesszük annyi sós, köményes vízben, amennyi ellepi, kb. 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük.
Tálaláskor a főtt burgonya mellé kanalazzuk a májat, friss salátát vagy savanyúságot kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés:
A csirke és más baromfi máját bátran sózhatjuk, mert lazább a szerkezete, mint a sertés- vagy marhamájé, nem keményedik meg a sózástól!
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2014. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
268 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4892
- e Hét: 14395
- e Hónap: 28300
- e Év: 158007
|
|
|