Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát!
  2014-09-15 23:18:04, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Szüret előtt
  2014-09-15 23:03:24, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Jön az ősz
  2014-09-15 23:02:25, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Szüreti köleskása
  2014-09-15 22:53:42, hétfő
 
  Szüreti köleskása

Hozzávalók:

25 dkg köles
1 nagy evőkanál zsír
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 szál zellerzöld
2 csokor petrezselyem
2 db fehér paprika
2 db paradicsom
3 db közepes burgonya

bors
ételízesítő

Elkészítés:

A zsíron megpároljuk a karikára szelt répát, gyökeret és burgonyát, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát, paradicsomot és zellerzöldet. Összepároljuk, s felöntjük 1,5 liter vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű ételízesítőt, sót, borsot.

Félóra főzés után beletesszük a megmosott kölest és az apróra vágott zöldségzöldet. Addig főzzük, amíg a köles ki nem fakad. Ha kevés a víz, pótoljuk.

Közepes sűrűre főzzük, majd enyhén összetörve tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Szabó Istvánné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Töltike szőlőlevélben
  2014-09-15 22:52:01, hétfő
 
  Töltike szőlőlevélben

Hozzávalók:

10-15 db szőlőlevél
1 kg darált sertéslapocka
1 bögre (kb. 2 dl) rizs
3 dl tejföl
húslé vagy leveskocka
liszt
olaj

bors
kevés citromlé

Elkészítés:

A szőlőleveleket megmosom, lobogó vízben leforrázom. A rizst enyhén sós vízben megfőzöm, leszűröm, hideg vízzel leöblítem, s ha kihűlt, hozzákeverem a darált húshoz. A tölteléket sózom, borsozom (az utóbbit ne sajnáljuk). A megkevert masszával megtöltöm a leforrázott szőlőleveleket. Lábasba teszem, felöntöm húslével - vagy hideg vízzel, s majd főzés közben tegyünk bele húsleveskockát. Gyenge rántást készítek (kevés olaj és liszt) rá. Amikor majdnem elkészült, egy evőkanál citromlét öntök rá. A tejfölt egy kevés liszttel elkeverem csomómentesre, s ráöntöm a már megfőtt gombócokra. Ha egyet-kettőt rottyant, tálalom.

Megjegyzés:

Ha valakinek elég a tejföl savanyúsága, elmaradhat a citromlé.
A töltelék akkor jóízű, ha érződik benne a bors!

A receptet Manyika küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Szüreti rétes
  2014-09-15 22:50:55, hétfő
 
  Szüreti rétes

Hozzávalók:

10 dkg durvára vágott dió
50 dkg szőlő
2 db savanykás alma
1-2 evőkanál citromlé
10 dkg darált keksz
10 dkg cukor vagy helyette édesítőszer
1 mokkáskanál őrölt fahéj
réteslap

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tölteléket a réteslapokra halmozzuk hosszában, ugyanúgy készítjük, mint a többi rétest.

Megjegyzés:

Egyszerű, mégis különleges édesség.

A receptet Katka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mustos birkapecsenye
  2014-09-15 22:49:39, hétfő
 
  Mustos birkapecsenye

Hozzávalók:

(4 személyre):
1 kg kicsontozott birkacomb
1 kis vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
3-4 zöldpaprika
2-3 paradicsom
5-7 dl must

Elkészítés:

A jól megmosott, majd ruhán leszárított birkacombot besózzuk, a megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret összevágva, a megreszelt hagymát, a felszeletelt zöldpaprikát, a darabokra vágott paradicsomot a combbal lábosba tesszük, s fedő alatt megpároljuk. Amikor elfőtte a levét, és a hús már pirulni kezd, felöntjük annyi jó édes musttal, hogy ellepje, s tovább pároljuk, míg a must elfő, és a hús másodszor is pirulni kezd. Újra ráöntjük a mustot, de csak annyit, amennyi ahhoz kell, hogy a mártásnak jó sűrű leve legyen. A húst kiszedjük, a mártást átpasszírozzuk, és ráöntjük a fölszeletelt, tálba rakott húsra. Sós burgonyát kínálunk hozzá.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Pórés-szőlős húsleves
  2014-09-15 22:48:27, hétfő
 
  Pórés-szőlős húsleves

Hozzávalók 8 személyre:

2 szál póré
2 konzerv (á 425 ml) szeletelt gomba
2 evőkanál olaj
20 dkg darált sertéshús
1 liter húsleves
3 kockasajt (natúr)
15 dkg szőlő (fehér és piros)

Elkészítés:

A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. A gombát lecsepegtetjük.

Felforrósítjuk az olajat, és morzsásra pirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a pórét, és megpároljuk. A húsra öntjük a húslevest (vagy 1 l vizet, és 2 húsleveskockát) és felforraljuk. Beledobjuk a kockasajtot, és kevergetve, lassú tűzön, fedő alatt kb. 15 percig főzzük. A gombát 5 perccel a főzési idő letelte előtt belekeverjük. A szőlőt megmossuk, ha túl nagy szemek, kettévágjuk, kimagozzuk, és tálaláskor a levesbe keverjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 159 kcal

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Esőmentes, szép hetet!
  2014-09-15 22:47:18, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 15342
  • e Hónap: 29247
  • e Év: 158954
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.