Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Lusta pizzatészta
  2014-10-11 23:55:30, szombat
 
  Lusta pizzatészta - tíz perc alatt, kelesztés, dagasztás nélkül, bögrésen





Mire kihozza a futár, játszva megsüthetünk két pizzát, arról ne beszéljünk, hogy a kereskedelmi árak töredékéért :-)
Hihetetlenül egyszerű összedolgozni ezt a tésztát, pedig én nagyon nem szeretek mindenféle gyúrni való gancákkal szuszmákolni, de ez tényleg két perc! Már-már nevetségesen könnyedén készül.
És akkor persze azt gondolnánk, hogy a minősége alatta marad az éttermi pizzának. Ez esetben azonban hatalmasat tévednénk! Kifogástalan ugyanis ízre, állagra, és küllemre egyaránt. Nagyon finom! :-) Két közepes méretű kerek pizza lesz a végeredmény, vagy egy nagy gáztepsinyi.





A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
- 2 - 2,5 bögre liszt
- 2/3 bögre víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál porélesztő
- tetszőlegesen fűszerek, el is hagyható a fokhagymapor nagyon feldobja, esetleg oregánó)

Elkészítése:
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük.
2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk hozzá első körben. Az egészet szépen egy villával dolgozzuk össze, majd kézzel dolgozzuk össze a tésztát a maradék liszttel (nem biztos, hogy mind kelleni fog!).
3. Ezután öt percig pihentetjük. Azalatt bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, majd előkészítjük a feltéteket.
4. Ha letelt az öt perc, a tésztát kettészedjük, és olyan vékony körökké nyújtjuk őket, amennyire csak tudjuk. Ezután fejre fordítjuk a tepsinket, leterítjük a sütőpapírral, ráhelyezzük az első pizzánkat, szépen feldíszítjük válogatott finomságokkal, majd betoljuk a sütőbe 15-20 percre.
5. Ha még szeretnék időt és takarítani valót spórolni, akkor a tésztát mindjárt a sütőpapíron szoktam nyújtani. Ragad egy picit a tészta alja, ami jó is, mert nem csúszkál. Csak a tetejére szórók egy nagyon pici lisztet, hogy ne tapadjon oda a nyújtófám.

Tényleg pofonegyszerű, kezeskedem érte! A férjem elment itthonról, fél óra múlva rácsörögtem, hogy mindjárt kész a vacsi, mire döbbenten konstatálta, hogy “de azt mondtad pizzát sütsz, és még tészta sem volt, mikor elmentem". Na igen :-)

Jó sütögetést, és jó étvágyat! :-)

forrás:rupanerkonyha.cafeblog.hu és http://www.mindenegybenblog.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Bögrés lángos dagasztás nélkül
  2014-10-11 23:49:34, szombat
 
  Bögrés lángos dagasztás nélkül - nem szívja meg magát olajjal!





És hogy mi az, ami bizonyítja, hogy ez a kívül finoman roppanós, belül pihe-puha lángos nem szívja meg magát olajjal? Hát az, hogy a nagyobbik lányom letette az övét a szobájában a laminált parkettára, és nyoma sem maradt, pedig jó néhány percig ott időzött, mielőtt ráleltem :-) A tésztáját pedig inkább összeállítjuk, és nem dagasztjuk, szóval nem nagy kunszt előállítani...
Ivett barátnőmé a titkos recept, köszönet és örök hála érte!!! :-)

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
- 5 bögre liszt
- 1 csomag porélesztő
- 3 pohár Danone joghurt, 140 g-os (összesen bő 3 dl joghurt), ha valami hígabb fajtával dolgozunk, akkor 4 pohár (összesen 4 dl)
- 2 tojás
- 2 teáskanál só
- fél deci langyos víz
- olaj a sütéshez

És a strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez 4 gerezd fokhagymát, 4 evőkanál olajat, 1 púpos mokkáskanál sót és három-négy evőkanál vizet keverünk össze. Ezzel kenjünk majd meg a kisült lángosokat :-)

1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt.
2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).
6. Egy fazékban olajat hevítünk.
7. Egy lapos tányért bekenünk étolajjal, majd beleteszünk egy bucit, széthúzgáljuk és már mehet is az első lángosunk a forró olajba, ahol mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Az olajos tányérra azért van szükség, hogy könnyen tudjuk nyújtani a tésztát.
Jó étvágyat! :-)

forrás:rupanerkonyha.cafeblog.hu és http://www.mindenegybenblog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Egyszerű, de nagyszerű sajtos pogácsa
  2014-10-11 23:44:38, szombat
 
  Egyszerű, de nagyszerű sajtos pogácsa

Nem kell keleszteni, mégis szép magas és mennyeien omlós lesz! Kell ennél több a sikerhez?






A legtutibb pogácsa elkészültéig az összeállításon kívül általában hosszadalmas kelesztés vezet. Tény, hogy így lesz puha és omlós.

Ez a kipróbált recept azonban rengeteg időt takarít meg, és az is belevághat az elkészítésébe, aki nem rendelkezik nagy rutinnal a konyhába. Garantált lesz a siker!

Pofon egyszerű sajtos pogácsa

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.

forrás:kiskegyed.hu és http://www.mindenegybenblog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Krémsajtos krumplisaláta
  2014-10-11 23:30:26, szombat
 
  Krémsajtos krumplisaláta

Hozzávalók:

50 dkg kiflikrumpli
20 dkg tejszínes krémsajt
2 dl tejföl
1 csokor snidling

őrölt fehérbors

Elkészítés:

A kiflikrumplit sós vízben, hajában megfőzöm, amikor megpuhult, hagyom hűlni, hámozom, vékonyan karikázom.

A tejfölben simára keverem a krémsajtot, belekeverem az apróra vágott snidlinget, sózom, borsozom. A karikára vágott, kiflikrumplit óvatosan beadom az öntetembe, hogy ne törjem össze, majd néhány órára a hűtőszekrénybe teszem.

Tálalás előtt a tetejét megszórom apróra vágott snidlinggel.

Megjegyzés:

Néha, ha úri kedvem úgy diktálja, karikázott keménytojást vagy vékonyra szelt, apró lilahagymát is adok bele. Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csekonics saláta
  2014-10-11 23:29:01, szombat
 
  Csekonics saláta

Hozzávalók:

2 dl majonéz
0,5 dl tejszín
1 mokkáskanál tárkonyos ételecet
tárkony
őrölt fehérbors
1 mokkáskanál Worchestershire mártás

2 paradicsom
fél fej saláta
40 dkg főtt csirkemellfilé
20 dkg apró főtt koktélrák

Elkészítés:

Elővesszük legszebb salátástálunkat, beleöntjük a majonézt, és összekeverjük a tejszínnel. A tárkonyecettel ízesítjük, a szárított tárkonylevéllel és a fehérborssal fűszerezzük, belekeverjük a Worchestershire mártást, és ha kell, utánasózunk.

A paradicsomot felkockázzuk, a salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, a kiolvasztott rákot lecsöpögtetjük. Az összes hozzávalót lazán a mártásba keverjük.

Előhűtve, üvegtálon adjuk fel az asztalra, friss pirítóssal és egy jóféle száraz pezsgővel.

Megjegyzés:

Hogy miről kapta a nevét? Csekonics bátyánk egyszer így szólt a szakácsának: készítsen nekem valamit, ami finom és drága - legalábbis így szól a fáma.

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Szilvás szórt lepény
  2014-10-11 23:27:18, szombat
 
  Szilvás szórt lepény

Hozzávalók:

kb. 12 szelethez:

A tésztához:
4 dkg élesztő
1 dl tej
6 dkg cukor
40 dkg liszt
10 dkg margarin

A tetejére:
1,5 kg szilva
3 tojás
2 tejföl
10 dkg cukor

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt kevés liszttel a tejbe morzsoljuk, összekeverjük egy kiskanál cukorral, és langyos helyen kb. 15 percig kelesztjük. Amikor megkelt, hozzáadjuk a maradék lisztet, kis darabokban a margarint, a cukrot, egy csipet sót, és alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük. A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, és kockára vágjuk.

Kikenünk egy nagyobb tepsit margarinnal. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tepsibe tesszük úgy, hogy pereme is legyen, és kb. 10-15 percig kelesztjük a tepsiben. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A szilvával megszórjuk a tészta tetejét, kicsit belenyomkodjuk. A tojásokat felverjük a tejföllel, a cukorral, és egyenletesen a szilva tetejére öntjük. A sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük. Porcukorral meghintve kínáljuk.





Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 280 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Elzászi sertéstarja
  2014-10-11 23:16:32, szombat
 
  Elzászi sertéstarja

Hozzávalók:

5 vastagabb szelet tarja
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8-10 dkg bacon
10 dkg füstölt kolbász
50 dkg savanyú káposzta
olaj

őrölt kömény
őrölt bors
2 evőkanál passzírozott paradicsompüré
0,5 dl víz
1 dl tejföl

Elkészítés:

Egy serpenyőben a tarjaszeleteket forró olajban hirtelen kisütöm, sózom, borsozom, köménnyel is meghintem, majd egy hőálló tepsibe fektetem.





A maradék olajban megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a szeletelt szalonnát és a felkarikázott kolbászt. Paradicsompürével, kevés vízzel hígítom, beleszórom az apróra vágott fokhagymát,





majd a kicsavart káposztát is hozzákeverem. Pár perc kevergetés után a tejfölt is belekeverem, majd az egészet a megsült hússzeletekre halmozom.





A sütőt előmelegítem 200 C fokra, és 35-40 perc alatt pirosra sütöm.





Sült krumplival tálalom, de a hagymás tört krumpli is tökéletes hozzá.





Megjegyzés:

Az eredeti receptben nincsen tejföl, de mi szeretjük.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Húsleves gazdagon
  2014-10-11 23:11:49, szombat
 
  Húsleves gazdagon

Hozzávalók 8 személyre:

60 dkg marhalábszár
60 dkg marhacsont
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kicsi zellergumó
2 közepes burgonya
3 paradicsom
20 dkg tisztított zöldborsó (konzerv)
15 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
2 evőkanál olaj
2 babérlevél
5 szem fekete bors
10 dkg árpagyöngy (gersli)

Elkészítés:

A húst a hártyáitól megszabadítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A csontot folyó vízzel lemossuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, szintén kisebb kockákra vágjuk, a konzerveket lecsepegtetjük.

Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, és a húst barnára pirítjuk benne, majd 2,5 liter vízzel felengedjük, és hozzátesszük a csontot, a babérlevelet, a borsot meg a hagymát. Lefedve, kis lángon 2 órán át főzzük. Utána a csontot kivesszük, a leves tetején lévő habot és zsírt óvatosan leszedjük. A gerslit egy szűrőben folyóvízzel leöblítjük lecsepegtetjük, a levesbe öntjük, és lefedve, kis lángon még 40 percig főzzük. A kétféle répát, a zellert, a burgonyát, a paradicsomot is a léhez adjuk, és lefedve, kis lángon még 35 percig főzzük. A végén a kukoricát és a borsót is beleöntjük, és az egészet jól összeforraljuk.





Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 382 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Virslis saláta
  2014-10-11 23:10:05, szombat
 
  Virslis saláta

Hozzávalók:

22 dkg salátakeverék
2 db piros hónapos retek
1 db vöröshagyma
1 db alma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db kisebb kígyóuborka
8 db frankfuri virsli
6 evőkanál citromlé
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
10 dkg feta sajt
1 kávéskanál só
1 csipet cukor

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, a retket, az uborkát, a paprikát és az almát is, végül felszeleteljük azokat. A sajtot 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A díszítéshez teszünk félre néhány szelet almát paprikát és uborkát.

Salátástálba helyezzük a hozzávalókat a virsli kivételével, majd alaposan összekeverjük a citrommal, az olajjal, a sóval és a cukorral ízesítjük.

A virslit hosszanti irányban behasítjuk 3 részre osztva, majd keresztben is bevagdaljuk, ezután grillezzük.

A salátát tányérokra szedjük, a virsliket ráhelyezve tálaljuk.





Megjegyzés:

Fogyókúrázol? A salátából bármennyit ehetsz! Ha nem fogyókúrázol, akkor is egyél salátát, mert egészséges!

A receptet és a fotót Molnarbela55 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2014-10-11 21:54:06, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2125
  • e Hét: 11628
  • e Hónap: 25533
  • e Év: 155240
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.