|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2014-10-11 23:55:30, szombat
|
|
|
Lusta pizzatészta - tíz perc alatt, kelesztés, dagasztás nélkül, bögrésen
Mire kihozza a futár, játszva megsüthetünk két pizzát, arról ne beszéljünk, hogy a kereskedelmi árak töredékéért :-)
Hihetetlenül egyszerű összedolgozni ezt a tésztát, pedig én nagyon nem szeretek mindenféle gyúrni való gancákkal szuszmákolni, de ez tényleg két perc! Már-már nevetségesen könnyedén készül.
És akkor persze azt gondolnánk, hogy a minősége alatta marad az éttermi pizzának. Ez esetben azonban hatalmasat tévednénk! Kifogástalan ugyanis ízre, állagra, és küllemre egyaránt. Nagyon finom! :-) Két közepes méretű kerek pizza lesz a végeredmény, vagy egy nagy gáztepsinyi.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 2 - 2,5 bögre liszt
- 2/3 bögre víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál porélesztő
- tetszőlegesen fűszerek, el is hagyható a fokhagymapor nagyon feldobja, esetleg oregánó)
Elkészítése:
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük.
2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk hozzá első körben. Az egészet szépen egy villával dolgozzuk össze, majd kézzel dolgozzuk össze a tésztát a maradék liszttel (nem biztos, hogy mind kelleni fog!).
3. Ezután öt percig pihentetjük. Azalatt bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, majd előkészítjük a feltéteket.
4. Ha letelt az öt perc, a tésztát kettészedjük, és olyan vékony körökké nyújtjuk őket, amennyire csak tudjuk. Ezután fejre fordítjuk a tepsinket, leterítjük a sütőpapírral, ráhelyezzük az első pizzánkat, szépen feldíszítjük válogatott finomságokkal, majd betoljuk a sütőbe 15-20 percre.
5. Ha még szeretnék időt és takarítani valót spórolni, akkor a tésztát mindjárt a sütőpapíron szoktam nyújtani. Ragad egy picit a tészta alja, ami jó is, mert nem csúszkál. Csak a tetejére szórók egy nagyon pici lisztet, hogy ne tapadjon oda a nyújtófám.
Tényleg pofonegyszerű, kezeskedem érte! A férjem elment itthonról, fél óra múlva rácsörögtem, hogy mindjárt kész a vacsi, mire döbbenten konstatálta, hogy “de azt mondtad pizzát sütsz, és még tészta sem volt, mikor elmentem". Na igen :-)
Jó sütögetést, és jó étvágyat! :-)
forrás:rupanerkonyha.cafeblog.hu és http://www.mindenegybenblog.hu
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-10-11 23:49:34, szombat
|
|
|
Bögrés lángos dagasztás nélkül - nem szívja meg magát olajjal!
És hogy mi az, ami bizonyítja, hogy ez a kívül finoman roppanós, belül pihe-puha lángos nem szívja meg magát olajjal? Hát az, hogy a nagyobbik lányom letette az övét a szobájában a laminált parkettára, és nyoma sem maradt, pedig jó néhány percig ott időzött, mielőtt ráleltem :-) A tésztáját pedig inkább összeállítjuk, és nem dagasztjuk, szóval nem nagy kunszt előállítani...
Ivett barátnőmé a titkos recept, köszönet és örök hála érte!!! :-)
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 5 bögre liszt
- 1 csomag porélesztő
- 3 pohár Danone joghurt, 140 g-os (összesen bő 3 dl joghurt), ha valami hígabb fajtával dolgozunk, akkor 4 pohár (összesen 4 dl)
- 2 tojás
- 2 teáskanál só
- fél deci langyos víz
- olaj a sütéshez
És a strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez 4 gerezd fokhagymát, 4 evőkanál olajat, 1 púpos mokkáskanál sót és három-négy evőkanál vizet keverünk össze. Ezzel kenjünk majd meg a kisült lángosokat :-)
1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt.
2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).
6. Egy fazékban olajat hevítünk.
7. Egy lapos tányért bekenünk étolajjal, majd beleteszünk egy bucit, széthúzgáljuk és már mehet is az első lángosunk a forró olajba, ahol mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Az olajos tányérra azért van szükség, hogy könnyen tudjuk nyújtani a tésztát.
Jó étvágyat! :-)
forrás:rupanerkonyha.cafeblog.hu és http://www.mindenegybenblog.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-10-11 23:44:38, szombat
|
|
|
Egyszerű, de nagyszerű sajtos pogácsa
Nem kell keleszteni, mégis szép magas és mennyeien omlós lesz! Kell ennél több a sikerhez?
A legtutibb pogácsa elkészültéig az összeállításon kívül általában hosszadalmas kelesztés vezet. Tény, hogy így lesz puha és omlós.
Ez a kipróbált recept azonban rengeteg időt takarít meg, és az is belevághat az elkészítésébe, aki nem rendelkezik nagy rutinnal a konyhába. Garantált lesz a siker!
Pofon egyszerű sajtos pogácsa
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.
forrás:kiskegyed.hu és http://www.mindenegybenblog.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-10-11 23:30:26, szombat
|
|
|
Krémsajtos krumplisaláta
Hozzávalók:
50 dkg kiflikrumpli
20 dkg tejszínes krémsajt
2 dl tejföl
1 csokor snidling
só
őrölt fehérbors
Elkészítés:
A kiflikrumplit sós vízben, hajában megfőzöm, amikor megpuhult, hagyom hűlni, hámozom, vékonyan karikázom.
A tejfölben simára keverem a krémsajtot, belekeverem az apróra vágott snidlinget, sózom, borsozom. A karikára vágott, kiflikrumplit óvatosan beadom az öntetembe, hogy ne törjem össze, majd néhány órára a hűtőszekrénybe teszem.
Tálalás előtt a tetejét megszórom apróra vágott snidlinggel.
Megjegyzés:
Néha, ha úri kedvem úgy diktálja, karikázott keménytojást vagy vékonyra szelt, apró lilahagymát is adok bele. Jó étvágyat hozzá!
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-10-11 23:29:01, szombat
|
|
|
Csekonics saláta
Hozzávalók:
2 dl majonéz
0,5 dl tejszín
1 mokkáskanál tárkonyos ételecet
tárkony
őrölt fehérbors
1 mokkáskanál Worchestershire mártás
só
2 paradicsom
fél fej saláta
40 dkg főtt csirkemellfilé
20 dkg apró főtt koktélrák
Elkészítés:
Elővesszük legszebb salátástálunkat, beleöntjük a majonézt, és összekeverjük a tejszínnel. A tárkonyecettel ízesítjük, a szárított tárkonylevéllel és a fehérborssal fűszerezzük, belekeverjük a Worchestershire mártást, és ha kell, utánasózunk.
A paradicsomot felkockázzuk, a salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, a kiolvasztott rákot lecsöpögtetjük. Az összes hozzávalót lazán a mártásba keverjük.
Előhűtve, üvegtálon adjuk fel az asztalra, friss pirítóssal és egy jóféle száraz pezsgővel.
Megjegyzés:
Hogy miről kapta a nevét? Csekonics bátyánk egyszer így szólt a szakácsának: készítsen nekem valamit, ami finom és drága - legalábbis így szól a fáma.
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-10-11 23:27:18, szombat
|
|
|
Szilvás szórt lepény
Hozzávalók:
kb. 12 szelethez:
A tésztához:
4 dkg élesztő
1 dl tej
6 dkg cukor
40 dkg liszt
10 dkg margarin
A tetejére:
1,5 kg szilva
3 tojás
2 tejföl
10 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt kevés liszttel a tejbe morzsoljuk, összekeverjük egy kiskanál cukorral, és langyos helyen kb. 15 percig kelesztjük. Amikor megkelt, hozzáadjuk a maradék lisztet, kis darabokban a margarint, a cukrot, egy csipet sót, és alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük. A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, és kockára vágjuk.
Kikenünk egy nagyobb tepsit margarinnal. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tepsibe tesszük úgy, hogy pereme is legyen, és kb. 10-15 percig kelesztjük a tepsiben. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A szilvával megszórjuk a tészta tetejét, kicsit belenyomkodjuk. A tojásokat felverjük a tejföllel, a cukorral, és egyenletesen a szilva tetejére öntjük. A sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 280 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-10-11 23:16:32, szombat
|
|
|
Elzászi sertéstarja
Hozzávalók:
5 vastagabb szelet tarja
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8-10 dkg bacon
10 dkg füstölt kolbász
50 dkg savanyú káposzta
olaj
só
őrölt kömény
őrölt bors
2 evőkanál passzírozott paradicsompüré
0,5 dl víz
1 dl tejföl
Elkészítés:
Egy serpenyőben a tarjaszeleteket forró olajban hirtelen kisütöm, sózom, borsozom, köménnyel is meghintem, majd egy hőálló tepsibe fektetem.
A maradék olajban megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a szeletelt szalonnát és a felkarikázott kolbászt. Paradicsompürével, kevés vízzel hígítom, beleszórom az apróra vágott fokhagymát,
majd a kicsavart káposztát is hozzákeverem. Pár perc kevergetés után a tejfölt is belekeverem, majd az egészet a megsült hússzeletekre halmozom.
A sütőt előmelegítem 200 C fokra, és 35-40 perc alatt pirosra sütöm.
Sült krumplival tálalom, de a hagymás tört krumpli is tökéletes hozzá.
Megjegyzés:
Az eredeti receptben nincsen tejföl, de mi szeretjük.
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-10-11 23:11:49, szombat
|
|
|
Húsleves gazdagon
Hozzávalók 8 személyre:
60 dkg marhalábszár
60 dkg marhacsont
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kicsi zellergumó
2 közepes burgonya
3 paradicsom
20 dkg tisztított zöldborsó (konzerv)
15 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
2 evőkanál olaj
2 babérlevél
5 szem fekete bors
10 dkg árpagyöngy (gersli)
Elkészítés:
A húst a hártyáitól megszabadítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A csontot folyó vízzel lemossuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, szintén kisebb kockákra vágjuk, a konzerveket lecsepegtetjük.
Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, és a húst barnára pirítjuk benne, majd 2,5 liter vízzel felengedjük, és hozzátesszük a csontot, a babérlevelet, a borsot meg a hagymát. Lefedve, kis lángon 2 órán át főzzük. Utána a csontot kivesszük, a leves tetején lévő habot és zsírt óvatosan leszedjük. A gerslit egy szűrőben folyóvízzel leöblítjük lecsepegtetjük, a levesbe öntjük, és lefedve, kis lángon még 40 percig főzzük. A kétféle répát, a zellert, a burgonyát, a paradicsomot is a léhez adjuk, és lefedve, kis lángon még 35 percig főzzük. A végén a kukoricát és a borsót is beleöntjük, és az egészet jól összeforraljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 382 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-10-11 23:10:05, szombat
|
|
|
Virslis saláta
Hozzávalók:
22 dkg salátakeverék
2 db piros hónapos retek
1 db vöröshagyma
1 db alma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db kisebb kígyóuborka
8 db frankfuri virsli
6 evőkanál citromlé
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
10 dkg feta sajt
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, a retket, az uborkát, a paprikát és az almát is, végül felszeleteljük azokat. A sajtot 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A díszítéshez teszünk félre néhány szelet almát paprikát és uborkát.
Salátástálba helyezzük a hozzávalókat a virsli kivételével, majd alaposan összekeverjük a citrommal, az olajjal, a sóval és a cukorral ízesítjük.
A virslit hosszanti irányban behasítjuk 3 részre osztva, majd keresztben is bevagdaljuk, ezután grillezzük.
A salátát tányérokra szedjük, a virsliket ráhelyezve tálaljuk.
Megjegyzés:
Fogyókúrázol? A salátából bármennyit ehetsz! Ha nem fogyókúrázol, akkor is egyél salátát, mert egészséges!
A receptet és a fotót Molnarbela55 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-10-11 21:54:06, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2014. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
343 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 2125
- e Hét: 11628
- e Hónap: 25533
- e Év: 155240
|
|
|