Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2014-10-04 23:57:28, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Vacsora
  2014-10-04 20:47:53, szombat
 
  Meghívlak egy könnyű vacsorára:



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Káposztán sült hurka
  2014-10-04 20:21:52, szombat
 
  Káposztán sült hurka

Hozzávalók:

1 kg hordós káposzta (savanyú káposzta)
2 db májas hurka
2 db véres hurka
2 db sütni való kolbász
sertészsír

Elkészítés:

Üüljünk fel a 9-es buszra, és döcögjünk el vele a piacra. Dobjunk be egy stampedlit a kórusban, és keressük fel kedvenc hentesünket. Némi gusztálás és hümmögés után vételezzük fel a sütnivalókat, majd usgyi a bűbájos savanyúságos nénihez káposztáért, majd a pékhez egy kis toronyi kenyérért. Ha mindezekkel megvagyunk, utazzunk haza.

Konyhánk barátságos melegében zsírozzunk ki egy testhezálló tepsit, öblítsük le a káposztát, és terítsük bele a sütőedénybe. Loccsantsunk rá egy kevés vizet, fektessük rá a disznóságokat, kenjük meg őket leheletnyi zsírral, majd hústűvel szurkáljuk meg pár helyen, nehogy kidurranjanak. Tapasztalatom szerint helyesen cselekszünk, ha elmormolunk pár varázsigét, mivel az a dög, ha szét akar nyílni, akkor meg is teszi, tehetünk vele bármit.

Izzítsuk be a sütőt, toljuk bele a tepsit, majd háromnegyed óra leforgása alatt süssük készre ételünket.





Forrón halmozzuk tányérra, friss kenyérrel és hideg sörrel tálaljuk, s ha nagyon éhesek vagyunk, akkor nyugodt lélekkel süssünk ki mellé negyedekre vágott burgonyát is.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi, a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kőkorszaki szakik kedvence
  2014-10-04 20:15:23, szombat
 
  Kőkorszaki szakik kedvence

Hozzávalók:

1 szép, csontos, bőrös, kb. 1,5 kg-os keresztben vágott sertéscombszelet
mustár

őrölt feketebors
sertéssült fűszerkeverék

Elkészítés:

Először is megnézzük, hogy kedvenc jénainkba belefér-e a hús. Ha igen, bőrét bevagdossuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, megkenjük mustárral, beletesszük a tepsibe, és jó fél napot hűtőben pácoljuk.





Ha úgy érezzük, hogy elérkezett a sütés ideje, egy kis vizet öntünk alá, és 190 fokra hevített kemencénkben 1,5 óra alatt omlós-ropogósra varázsoljuk. Közben buzgón locsolgassuk a saját szaftjával, és hát magunkról sem feledkezzünk meg, kedvenc italunk mindig legyen kéznél.

Ha elkészült, helyezzük tálra, körítsük félbevágott sült burgonyával, adjunk mellé káposztasalátát, és bontsunk fel valami jóképű félszáraz vörösbort.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Odüsszeusz gombája
  2014-10-04 20:10:24, szombat
 
  Odüsszeusz gombája

Hozzávalók:

1 kg termesztett csiperke
1 citrom
3 gerezd fokhagyma
1 szép nagy fej vöröshagyma
2 csokor újhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 nagy paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
oregánó
bazsalikom

bors
olívaolaj

Elkészítés:

Ha valamely irgalmas szamaritánus barátunk vett nekünk karácsonyra Metaxát, akkor igyunk bele. Ha nem, rohanjunk le a legközelebbi élelmiszer jellegű vegyes üzletbe, és ragadjunk meg egyet. Távozás előtt (a kellemetlenségek elkerülése végett) fizessünk.

Konyhánk meghitt melegében az agraricus biasporust szabadítsuk meg tönkjétől, szögedi halas bicskánkkal tüntessük el róla azokat a csúnya kis földmaradékokat, és digitális tolómérőnk segítségével vágjuk fel 3 mm-es szeletekre. Dobáljuk bele egy megfelelő méretű tálba, öntsük le a citrom frissen facsart levével, keverjük össze a zúzott fokhagymával, hintsük meg mediterrán fűszereinkkel. Jöhet a Metaxa! Az ételhez köze nincsen, de szeretem!

Hagymáinkat vagdaljuk finomra, rántsuk elő kedvenc magasfalú óriás serpenyőnket, hevítsünk benne olívát, dinszteljük meg benne a kétféle hagymát, borítsuk rá a bort, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a gombát, a szintén picurra kockázott paradicsomot, és pirítsuk-pároljuk készre.

Tálalás előtt hintsük meg a gyönyörűre vágott petrezselyemzölddel, roppant gyorsan varázsoljunk mellé pirítóst, és az étvágygerjesztőnek alkalmazott görög csoda után nyissunk ki egy sűrűn folyó, Thrákiában préselt vörösbort.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Ananászos-sonkás rizssaláta
  2014-10-04 20:09:01, szombat
 
  Ananászos-sonkás rizssaláta

Hozzávalók:

40 dkg hosszúszemű rizs
1-1 piros és zöld húsú paprika
1 kis fej fodros saláta
2-3 szál újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg sonka
10 dkg ananászbefőtt
15 dkg majonéz
1,5 dl natúr joghurt
1 evőkanál citromlé
1 citrom

őrölt fehérbors

Elkészítés:

A rizst enyhén sós vízben (ügyelve arra, hogy szét ne főjön)puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róla a vizet, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, konyharuhával szárazra lapogatjuk, és falatnyi darabkákra tépkedjük. Az újhagymát megtisztítjuk, majd egy kevés zöldjével együtt rézsutosan felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, és néhány levélke kivételével finomra aprítjuk. A sonkát vékony csíkokra szeljük, az ananászt leszűrjük és apróra vágjuk.

A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízlés szerint citromlével, sóval, fehérborssal, végül a petrezselyemmel.

A salátát lapos tál aljára szórjuk. Az összes felaprózott hozzávalót lazán a rizshez keverjük, és a salátaágy tetejére halmozzuk. Bevonjuk a majonézmártással, végül a vékony gerezdekre vágott citrommal és a félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Előételként, könnyű vacsoraként kínálhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Heverika küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Lúdláb sütemény
  2014-10-04 20:06:18, szombat
 
  Lúdláb sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:
6 db tojás
36 dkg porcukor
9 evőkanál feketekávé (főzött)
1 evőkanál kakaópor
30 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor

A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
14 dkg darált dió
20 dkg "Vénusz sütőmargarin

A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
3 cl olaj

Elkészítés:

A tésztához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, majd a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet.

25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon.

A krémhez a pudingport a cukrokkal és a tejjel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Ezután a diót belekeverjük, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel jó habosra keverjük. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet.

A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre simítjuk.





Megjegyzés:

Anyukám receptje volt. Nagyon finom. Készítsétek el!

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával
  2014-10-04 19:56:04, szombat
 
  Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával

Hozzávalók:

A harcsapaprikáshoz:
1 kg harcsafilé (a bőre nem kell)
2-3 evőkanál Vénusz olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
2 kisebb paradicsom
fűszerpaprika

borsikafű
majoranna
1 evőkanál liszt
1,5 dl tejföl
A galuskához:
3 tojás
kb. 10 púpos evőkanál liszt
3 dkg olvasztott vaj
25 dkg túró
1 kis csokor friss kapor
2-3 evőkanál olívaolaj


Elkészítés:

A hagymát (néhány könnycsepp kíséretében) finomra vágom, és az olajon megdinsztelem, felöntöm egy kis vízzel, hozzáadom a fokhagymát is, és jól szétfőzöm. Sűrű, tartalmas pörköltalapot készítek. Megszórom pirospaprikával, dobok bele paradicsomot, paprikát (ízlés szerint mehet bele akár halászlékocka is).

Belerakom a kockára vágott harcsát (jelen esetben afrikai harcsát választottam), megsózom, fűszerezem borsikafűvel, majorannával, és készre főzöm. Mielőtt egészen megfő, a tejfölt pici liszttel kikeverem, és a paprikásra öntöm. Ettől finom, selymes lesz a szaftja.

Ezt követően készítem el a galuskát. A vajat folyósra olvasztom, egy tálban felverem a 3 tojást, majd hozzáadom a lisztet, a vajat, a túrót, az apróra vágott kaprot, sót. Jól elkeverem, míg puha galuskatésztát kapok.

Kb. 2,5 liter vizet forralok, picit sózom, és beleszaggatom a galuskát. Amikor megfőtt, leszűröm és meglocsolom az olívaolajjal.

Eljött a pillanat, amikor *kész az ebéd* kiáltással végre asztalhoz hívhatjuk az éhes családtagokat.

Megjegyzés:

HAL-latlan vacsorafinomság! Ha az alapanyagok megfelelően elő vannak készítve, mindössze 45-50 percre lesz szükségünk az étel megfőzéséhez.





A receptet és a fotót Ritaasszony küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Tejszínes-fahéjas szilvaleves
  2014-10-04 19:53:06, szombat
 
  Tejszínes-fahéjas szilvaleves

Hozzávalók:

1 kg szilva
0,5 dl tejszín
1 csomag puncs ízű pudingpor
1 l tej
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
citromlé
18 dkg cukor
csipet só
ízlés szerint rum
tejszínhab díszíteni

Elkészítés:

Fél liter vízben kifőzzük a szegfűszeget és a fahéjat, majd leszűrjük. Cukorral, sóval ízesítjük, és a kimagozott, darabolt szilvát beletesszük, majd felforraljuk. A pudingport a tejjel simára keverjük, belefőzzük, tejszínnel dúsítjuk. Citromlével, kis rummal pikánsabbá tehetjük.

Hűtve tálaljuk és tejszínhabbal díszítjük.





Megjegyzés:

A receptet Barta Jánosné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Bundás kutyu
  2014-10-04 19:51:06, szombat
 
  Bundás kutyu

Hozzávalók:

4 tojás
1-2 szikkadt zsemle/kifli/kenyér
Vénusz olaj (amennyi tegy rántottához használsz)
sajt
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat felvered, a zsemlét 3 szeletre vágod, belemártod a tojásba, mintha bundáskenyeret csinálnál. Ha jól megmártottad, forró olajban megsütöd mindkét felét. Ha nagyjából megsült, ráöntöd a maradék felvert tojást, ízesíted tetszés szerint. Ha kész, rászeleteled vékonyan a sajtot. Jó étvágyat mindenkinek!

Megjegyzés:

Ha meg tudod fordítani egyben az egészet, ügyes vagy: szép lesz. Bármilyen friss zöldséggel eheted!

A receptet Ancsika69 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4892
  • e Hét: 14395
  • e Hónap: 28300
  • e Év: 158007
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.