|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2015-02-28 23:09:48, szombat
|
|
|
Részeges fondü
Hozzávalók:
60 dkg reszelt emmentáli sajt
5 dl száraz fehérbor
1 dl cseresznyepálinka
1 duci gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
1 kg fehérkenyér
lilahagyma
zöldpaprika
paradicsom
újhagyma
Elkészítés:
Keresünk egy teflonbevonatú fazekat, és jól bedörzsöljük a fokhagymával. Beleöntjük a bort, és kis lángon, állandó keverés közben beletesszük a sajtot. Addig melegítjük-keverjük, míg homogén, sűrű masszává nem válik. Ekkor beleöntjük a cseresznyét, adunk neki egy kis fehérborsot, és azon forrón átöntjük az előkészített fondüs készletünkbe.
Lángra lobbantjuk a spirituszégőt, körberakjuk az előzőleg elkészített pirított kenyérkockákkal és a darabolt zöldségekkel.
Fondüvillát ragadunk, és jóízűen falatozni kezdünk.
Ha esetleg torkunkra ragadna a sajt, hát öblítsük le egy jóképű rajnai rizlinggel.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi, a fotót Joci küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-02-28 23:05:35, szombat
|
|
|
Scottish fish and chips
Hozzávalók:
80 dkg tőkehalfilé
70 dkg burgonya
4 evőkanál finomliszt
2 evőkanál kukoricaliszt
2,5 dl világos sör
2 kiskanál fehérborecet
2-3 gerezd fokhagyma
majonéz
só
olaj
Elkészítés:
A halat kéthüvelyknyi (kb. 5 cm) széles szeletekre vágjuk. Sózzuk, esetleg borsozzuk, egy kicsit pihentetjük.
Ezután felbontunk egy üveg jóképű világos sört, a felét megisszuk. A kétféle liszttel, a maradék sörrel, csipetnyi sóval és az ecettel közepesen sűrű palacsintatésztát keverünk.
A burgonyát tisztítás után uborkagyalun áttoljuk, enyhén sós, forrásban levő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, megszárogatjuk.
Elővesszük kedvenc nagyméretű teflonserpenyőnket, bőven öntünk bele olajat, és amikor már jó forró, a tésztában megforgatott halszeleteket aranysárgára sütjük. Papírtörlőt ragadunk, és lecsepegtetjük a filéket. Ugyanebben az olajban a burgonyát hirtelen ropogósra sütjük, lecsöpögtetjük.
Tányérra halmozva tálaljuk, tetején a halszeletekkel, mellé zúzott fokhagymával elkevert majonézt adunk.
Ital? Előtte kétszer malátázott skót whisky, mellé viszont sör! (Hiába fehérhúsú hal, most viszont Skóciában vagyunk!)
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2015-02-28 23:02:30, szombat
|
|
|
Gratinmártás
Hozzávalók:
8 dl besamel
6 db tojássárgája
5 dkg vaj
1 dl tejszín
szerecsendió
só
Elkészítés:
A kész besamelt jól kiforraljuk, szerecsendióval ízesítjük, majd a tűzről levéve folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejszínnel kikevert tojássárgáját (legírozzuk). Sózzuk, és belemorzsoljuk a nyers teavajat (montírozzuk). A kész mártást forralni már nem szabad.
Halszeletek, tojásételek, karfiol, brokkoli, spárga, makaróni csőben sütésénél használjuk, ez a sütési mód a gratinírozás.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-02-28 23:00:07, szombat
|
|
|
Mogyorós rokfortkrém
Hozzávalók:
20 dkg rokfort sajt (márványsajt)
10 dkg vaj
5 evőkanál darált sós mogyoró
1 duci gerezd fokhagyma
csipetnyi porcukor
2-3 evőkanál tejföl
Elkészítés:
Elővesszük kedvenc keverőtálunkat, belereszeljük a sajtot, majd rácsurgatjuk a felolvasztott langyos vajat. Rászórjuk a darált mogyorót, a cukrot, a zúzott fokhagymát, és megöntözzük a tejföllel. Izmos jobbunk segítségével habosra keverjük. Lefedjük, és 1 napig hűtőben érleljük.
Tálaláskor hintsük meg sós mogyoróval, adjunk mellé forró pirítóst, hideg sört és cikkekre vágott paradicsomot.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2015-02-28 22:58:41, szombat
|
|
|
Lángoló banán
Hozzávalók:
4 kemény banán
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj
8 evőkanál rum
1 citrom leve
1 narancs leve
Elkészítés:
Keresünk egy kislábast, és benne a cukrot alacsony hőfokon karamellizáljuk, majd az 1 evőkanál vajjal és a citrusfélék levével könnyű sziruppá főzzük. Banánjainkat 250 fokos sütőben vagy grillrácson héjastól barnára sütjük.
Tálalótálra tesszük, a héjának egy csíkját lehúzzuk, majd a banánhúsra rákanalazzuk az öntetet. Egy merőkanálban megmelegítjük a rumot, ráöntjük a banánokra, és meggyújtjuk. Lángolva tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2015-02-28 22:57:04, szombat
|
|
|
Farsangi halfilé
Hozzávalók:
80 dkg tengeri halfilé
8-10 szem feketebors
babérlevél
fél kicsi fej vöröshagyma
fél citrom leve
só
A mártáshoz:
3 dl főzőtejszín
1,5 evőkanál étkezési keményítő
3 dl száraz pezsgő
fél citrom leve
őrölt fehérbors
só
Elkészítés:
Elővesszük gyönyörű lábasunkat, beleborítunk jó fél liternyi vizet, felforraljuk. Ha már lobog, belehajítjuk a babérlevelet, a vereshagymát, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Egy kicsit forraljuk, majd kis lángra váltunk, beletesszük a halat, és körülbelül 5 perc alatt megpároljuk.
Pezsgőt bontunk, megkóstoljuk. Ha jó, akkor elszakadunk az üvegtől, keresünk egy közepes nyeles lábast, benne habverő segítségével a tejszínt a keményítővel simára keverjük, pezsgővel tuningoljuk, és állandó keverés mellett mártás sűrűségűre főzzük. Végezetül citromlével, sóval, borssal ízesítjük-fűszerezzük.
Tálaláskor kiemeljük a halat a pároló léből, lecsepegtetjük, tányérra tesszük, petrezselymes burgonyával vagy főtt tésztával körítjük, és természetesen nyakon öntjük a pezsgős mártással.
Bontsunk fel mellé még egy üveg száraz pezsgőt.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2015-02-28 22:55:48, szombat
|
|
|
Gomba erőleves tortellinivel
Hozzávalók:
20 dkg darált marhahús
1 adag csirkeaprólék
2 sárgarépa
1 fehérrépa
kis darab zeller
kis darab karalábé
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg csiperkegomba
5 dkg szárított vargánya
2 erőleveskocka
1 kis doboz paradicsompüré
2 tojásfehérje
szemes feketebors
só
A levesbetétnek:
25 dkg kész gombás tortellini
Elkészítés:
Keressük meg legszebb levesesfazekunkat, készítsünk valami harapnivalót, hűtsük be a sört, és ha mindezen előkészületekkel végeztünk, álljunk neki főzni.
Tisztítsuk meg a zöldséget és a gombát, az előbbit reszeljük meg, az utóbbit vágjuk apró kockákra, valamint az aprólékot is daraboljuk fel kedves kis darabokra. Fogjuk a fazekat, keverjük össze benne a darált húst a paradicsompürével és a tojásfehérjével, és öntsük fel 2,5 liter hideg vízzel. Tegyük bele a csirkeaprólékot, a zöldséget és a gombát, egészben a vöröshagymát, a 2 gerezd fokhagymát, 3 dkg szárított vargányát, fűszerezzük szemes borssal és az erőleveskockákkal. Gyújtsunk alá, és főzzük lassú, gyöngyöző forralással 2 órán át. Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, pihentessük 5 percig, majd vászonszalvétán szűrjük át.
Közben nyugodtan falatozzunk, hosszú az idő, míg munkánk végére érünk. Két harapás közben egy másik fazékban áztassuk be fél órára egy kis langyos vízbe a maradék vargányát. Áztatás után főzzük puhára, majd emeljük ki a főzőléből, és tartsuk melegen. Egészítsük ki a főzőlevet 2 literre, forraljuk fel, sózzuk meg, és főzzük ki benne a tortelliniket.
Szedjük bele vargányástul legszebb levesestálunkba, és merítsük rá a forró erőlevest. Hintsük meg szárított, apróra tört petrezselyemlevéllel, és egy széles mosoly kíséretében adjuk fel az asztalra.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2015-02-28 22:54:31, szombat
|
|
|
Sonkás póréhagyma saláta
Hozzávalók:
30 dkg póréhagyma
30 dkg gépsonka
szezámmag
őrölt fehérbors
2 evőkanál szójaszósz
fél citrom leve
1 evőkanál mustár
só
1 fej lilahagyma
Elkészítés:
Megkeressük szép üveg salátástálunkat, a póréhagymát szépen, vékonyan felkarikázzuk, a sonkát csíkokra metéljük, belehalmozzuk, laza csuklóval összekeverjük.
A lilahagymát finomra kockázzuk, egy alkalmas kis keverőtálban a dresszing többi alkotóelemével elvegyítjük, és összeforgatjuk a salátaalappal.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2015-02-28 22:50:17, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2015. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
278 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4650
- e Hét: 14153
- e Hónap: 28058
- e Év: 157765
|
|
|