Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ricottás gnocchi medvehagymás pestóval
  2018-04-03 23:53:03, kedd
 
   
  Ricottás gnocchi medvehagymás pestóval

Hozzávalók

1 kg ricotta
15 dkg parmezán + 2 dkg a tetejére
4 db tojássárgája

frissen őrölt bors
kb. 25 dkg liszt + a munkalapra
4-5 ek olívaolaj
A pestóhoz:
6 dkg fenyőmag
7,5 dkg parmezán
10 dkg medvehagyma
1 csokor petrezselyem
kb. 1,25 dl olívaolaj

frissen őrölt bors

Elkészítés

A gnocchihoz a ricottát apró lyukú szűrőn jól lecsepegtetjük. A 15 dkg parmezánt finomra reszeljük. A ricottát keverőtálban összedolgozzuk a tojássárgájákkal, a reszelt parmezánnal, 1/2 tk sóval és némi borssal, majd belevegyítjük a lisztet. A kissé ragadós, lágy massza negyedéből lisztezett felületen kb. 2 cm vastag rudat hengergetünk, és lisztbe mártogatott késsel vagy tésztakártyával ujjnyi széles szeletekre daraboljuk. A maradék masszával ugyanígy járunk el, majd a gnocchikat villával megformázzuk.
Nagy edényben bőven sós vizet forralunk. Adagonként beledobjuk a gnocchit, és az újraforrás után felúszó darabokat mérsékelt tűzön főzzük 2-3 percig. Habszedőlapáttal kiemeljük, lecsepegtetjük, és konyharuhával leterített tálcán félretesszük.
A pestóhoz a fenyőmagot felhevített serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hűlni hagyjuk. A 7,5 dkg parmezánt finomra reszeljük. A leöblített, leszárított medvehagymát és a petrezselyem lecsipkedett leveleit durvára aprítjuk. A fenyőmagot késes aprítógépben adagonként durvára őröljük, majd összeturmixoljuk annyi olívaolajjal, hogy pasztaszerű krémet kapjunk. Beleforgatjuk a reszelt parmezánt, és megsózzuk, megborsozzuk.
Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 3-4 ek olajat. Beletesszük a gnocchit, közepes tűzön enyhén körbepirítjuk, majd összeforgatjuk a pestóval. A maradék reszelt parmezánnal kínáljuk, negyedelt koktélparadicsommal és rukkolával kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: összeturmixoljuk, tojássárgájákkal, habszedőlapáttal, tésztakártyával, lecsepegtetjük, összeforgatjuk, összedolgozzuk, felforrósítunk, körbepirítjuk, belevegyítjük, beleforgatjuk, konyharuhával, petrezselyem, aprítógépben, keverőtálban, olívaolajjal, tojássárgája, félretesszük, lecsipkedett, medvehagymás, megborsozzuk, hengergetünk, medvehagymát, megformázzuk, aranybarnára, medvehagyma, pasztaszerű, serpenyőben, mártogatott, parmezánnal, mindmegette, leszárított, felhevített, beletesszük, elkészítés, újraforrás, ricottát apró, ricottát keverőtálban, reszelt parmezánnal, kissé ragadós, maradék masszával, gnocchikat villával, újraforrás után, fenyőmagot felhevített, petrezselyem lecsipkedett, fenyőmagot késes, reszelt parmezánt, nagy serpenyőben, maradék reszelt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Németh László tollából  Alvó cicák  Még csak most kezdődik a nap  Régi emberek, akikre máig büsz...  Albert Einsteinről  Sose bánj semmit  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép álmokat!  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Csak a fogyatkozás látható  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Erdőn  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Albert Einstein gondolata  Albert Einsteinről  Reggel van  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Krisztinától  A jó emberek mindig szépek mar...  Png nő  Png rózsa csokor  Fehér virág  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyi telefonál  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Png cica  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mindig jusson idő nevetni  Png csokor  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Még csak most kezdődik a nap  Hogy lehet megtartani  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes délutánt kívánok  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Elköszönt  Erdőn  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Ne kapaszkodj magasabbra,  Elköszönt  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Szívem  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Akik bántanak téged  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
ricottát apró, ricottát keverőtálban, reszelt parmezánnal, kissé ragadós, maradék masszával, gnocchikat villával, újraforrás után, fenyőmagot felhevített, petrezselyem lecsipkedett, fenyőmagot késes, reszelt parmezánt, nagy serpenyőben, maradék reszelt, összeturmixoljuk, tojássárgájákkal, habszedőlapáttal, tésztakártyával, lecsepegtetjük, összeforgatjuk, összedolgozzuk, felforrósítunk, körbepirítjuk, belevegyítjük, beleforgatjuk, konyharuhával, petrezselyem, aprítógépben, keverőtálban, olívaolajjal, tojássárgája, félretesszük, lecsipkedett, medvehagymás, megborsozzuk, hengergetünk, medvehagymát, megformázzuk, aranybarnára, medvehagyma, pasztaszerű, serpenyőben, mártogatott, parmezánnal, mindmegette, leszárított, felhevített, beletesszük, elkészítés, újraforrás, gnocchihoz, adagonként, gnocchikat, leöblített, rukkolával, fenyőmagot, hozzávalók, munkalapra, beledobjuk, leterített, daraboljuk, negyedéből, lisztezett, szeletekre, felületen, forralunk, masszával, kiemeljük, olívaolaj, mérsékelt, reszeljük, negyedelt, megsózzuk, parmezánt, darabokat, aprítjuk, villával, tetejére, ricottás, kínáljuk, ugyanígy, tányéron, pestóval, zsiradék, pirítjuk, parmezán, pestóhoz, gnocchit, ricottát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2125
  • e Hét: 11628
  • e Hónap: 25533
  • e Év: 155240
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.