Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Intelligens krémes, az okos süti
  2013-10-12 23:59:03, szombat
 
  Intelligens krémes, az okos süti

Okos süti? Igen! Nagyon egyszerűen elkészíthető, gyakorlatilag elronthatatlan, és igencsak krémes, vaníliás, nagyon jól illenek hozzá a különféle gyümölcsök.

Léteznek olyan ételek, melyek érdekes nevekkel rendelkeznek, ez is egy ilyen desszert. Mert hogy intelligens. Ez persze nem azt jelenti, hogy a kevésbé intelligens rokonával ne próbálkozhatnánk... De ez kevésbé macerás, ellenben nagyon finom. Nézzük csak, miért is lett intelligens?




Intelligens krémes - okosan rétegeződő süti

Többek szerint azért, mert sütés közben jól látható módon, magától szétválik a tészta úgy, hogy lesz alja, krémes közepe, illetve habos teteje. Így nem kell külön bajlódnunk a tészta és a krém elkészítésével. Bár ha az ember szeret sütni-főzni, akkor bajlódásról nem beszélhetünk, de néha mindenkinek jól jön egy-két pikk-pakk recept. És bár hasonlít a mi hagyományos krémesünkhöz, leginkább a tejespitékkel - vagy clafoutis-kkal - van közelebbi rokonságban. Tényleg nagyon egyszerű és elronthatatlan: tej, tojás, vaj, cukor és liszt megfelelő aránya összekeverve, tepsi, sütő - és csókolom.




Elronthatatlanul egyszerű :)

Intelligens krémes málnaöntettel

Hozzávalók:
8 tojás
20 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
Fél rúd vanília kikapart belseje
15 dkg vaj
9 evőkanál liszt
1 liter tej

A málnaöntethez:
25 dkg málna
3 dl vörösbor
10 dkg cukor
1 evőkanál keményítő vízzel elkeverve

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a 20 dkg cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként hozzáadjuk a tejet. A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, majd a habot a tejes masszába forgatjuk.




A sok-sok sárgát a cukorral kikeverjük...




Mehet hozzá az olvasztott vaj, majd a liszt...




Végül a tej, majd a felvert tojásfehérje...




A tepsibe öntjük, és kitartóan várju, míg megsül az okos süti :)

Vajjal kikent tepsibe öntjük, és 175 fokos sütőben 1 órát sütjük.

Az öntethez a cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a borral, felforraljuk, pár percig főzzük, beletesszük a málna felét, ezzel is pár percig főzzük. A keményítővel besűrítjük, és szitán átszűrjük (nem szükséges, ha valakit nem zavarnak a magok).

A süteményt hidegre tesszük, ha kihűlt, felkockázzuk, és a málnaöntettel valamint a maradék friss málnával tálaljuk. Az öntetet kínálhatjuk lehűtve, de melegen is.





A krémes, vaníliás sütihez jól illik a gyümölcs, bármilyen legyen is az!

Ezen a fotón friss málnát kínálok mellé, ami majd csak június közepétől terem, de természetesen bármely gyümölcs alkalmas hozzá és a szezonnak megfelelően alakíthatjuk receptünket, így mindenki kitalálhatja, hogy melyik variáció a kedvence. Most a földieper van középpontban, aztán itt a rebarbara is, együtt alkalmazva szinergiát képeznek.

A minap a Rosenstein étteremben spárgát ettünk desszertként eperrel kombinálva mártásként elkészítve, hozzá vaníliafagylaltot szervíroztak, ami szintén házi készítésű volt. És még friss málnaszörp is volt :)! Aki teheti, nézzen be hozzájuk, a Keleti Pályaudvar mellett van, békebeli hely, családi vállalkozás, ahol a minőség és a folyamatos megújulás a legfontosabb.

Most még az epernek örülünk, de hamarosan jön a málna is, már alig várom. :) Tudtátok-e, hogy a málna az ókori ódák szerint fehér volt, és vadon, az erdőben termett. A monda szerint Ida, a nimfa, a kis Jupiternek málnát gyűjtött, mikor az ujját megszúrta a málnabokor tüskéje, vérétől a málna pirossá változott. Így hát várhatjuk, mikor lesz újra fehér.




Dunszt Zsolt

A mitológiától függetlenül a málnának több fajtája létezik. Leginkább piros, de van fehér, sőt olykor sárgát is lehet kapni. Ilyenkor még csak melegházi van, és bár tetszetősek és nagyok, előfordulhat, hogy íztelenek. Sajnos szezonban sem lesz soha olcsó, mert nagyon érzékeny, csak kézzel szedhető, és néhány óra után tönkremegy, sérül érzékeny húsa, vagyis gyorsan romlik.

A málnában kevés a kalória, pektinben viszont gazdag. Én már próbáltam ketchuppal keverve a passzírozott málnát, kitűnő virslihez! De főképp azért fagyit, szorbetet, lekvárt, likőrt, pálinkát készítenek belőle.

Dunszt Zsolt, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi

Forrás: Mindmegette.hu - Mesterkurzus blog


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Francia krémes V.
  2013-10-12 23:46:05, szombat
 
  Francia krémes V.

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg porcukor
5 dkg vaj, vagy Rama
1 evőkanál méz
1 tojás
kevés tej

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
1 tojássárga
6 dl víz
15 dkg porcukor
25 dkg vaj, vagy Rama

A tejszínhez:
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló

A karamellhez:
12 dkg porcukor
2 csomag karamell ízű pudingpor
2 evőkanál olaj
2 evőkanál forró víz

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük.

A krémhez a 2 csomag vaníliás pudingport a 2 evőkanál liszttel összekeverjük, majd kevés vízzel kikeverjük, hozzáadva a tojássárgát, majd a vízzel sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük az előzőleg habosra kikevert porcukros vajat.

A tejszínt keményre verjük a habfixálókkal.

Az egyik kisült lapon elosztjuk a vaníliás krémet, majd a tetején a tejszínhabot, befedjük a másik lappal.

A karamellhez a hozzávalókat összekeverjük, felhevítjük, majd a tészta tetejére öntjük. Néhány óra pihentetés után tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Hajduildikko küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu




 
 
1 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sütimesék: a krémes
  2013-10-12 23:30:46, szombat
 
  Sütimesék: a krémes

A magyar desszertkínálat oszlopos tagja a krémes. Az olasz és francia gyökerekkel bíró sütemény annyira hozzátartozik az országhoz, hogy hajlamosak vagyunk azt hinni, valamelyik lánglelkű magyar cukrász alkotta meg.

A krémes eredete a múlt ködébe vész, de szinte egész Európában megtalálható. A XIX. századig főleg az olaszok és a franciák körében volt ismert a millefoglie vagy millefeuille néven ismert édesség, amely mindkét nyelven ,,ezernyi lap"-ot jelent. Ez az utalás egyértelműen a sütemény tésztájára vonatkozik, hiszen a jól elkészített leveles tészta sajátja, hogy ezernyi vékony hártyára képes omlani.




Vaníliás krém az ezerlapú tésztarétegek özött: ez a krémes eredeti változata

A millefeuille-t először egy 1651-ben megjelent szakácskönyvben emíltik, ám igazi felemelkedésére egészen a napóleoni időkig várnia kellett. A Talleyrand házi szakácsából Napóleon séfjévé avanzsált Careme idejében vált közkedvelt édességé, amikor egy - a származására utaló - áthallásnak köszönhetően maga a császár vált a sütemény keresztapjává. Ekkortájt kezdték Napóleon tortaként (Napolitain) árulni, ami az olaszoknál is ismert sütemény esetében szinte biztos, hogy eredetileg ,,a nápolyi" jelzőként volt értelmezhető, ám az uralkodó személye elhomályosította a sütemény nevének eredeti jelentését.

Az olaszországi gyökerekre utaló név jogosságát erősíti, hogy a legenda szerint az olasz cukrászokat, s velük a millefoglie receptjét Medici Mária toszkán nagyhercegnő hozta magával, amikor 1600-ban hozzáment IV. Henrik francia királyhoz. Bár vannak olyan történetek is, amelyekben XIII. Lajos szakácsinasa szerepel, mint a millefeuille megalkotója. Annyi bizonyos, hogy a leveles tésztás sütemények már igen régóta kedveltek voltak, hiszen a bizánci időkig nyúlik vissza a történetük, amikor leggyakrabban mézzel csorgatva fogyasztották, s a 13. században már arab szakácskönyvekben is megjelent ez a tészta.

Lett légyen bármilyen múltja is a krémmel töltött leveles tésztás süteménynek, a Napóleon név ragadósnak bizonyult. Európa számos országában, sőt Kanadában is ezen a néven illetik a leveles tésztából és különféle krémekből készített süteményeket. Angliában inkább tejszínes szeletként ismert, bár ez a francia-angol viszony ismeretében nem meglepő.




Hmmm, ez is finom krémes-változat!

A Larousse szerint a millefeuille csak a XIX. században jött létre, egyes források szerint az első írásos megjelenése 1806-ban volt. Ami igazán meglepő, hogy a XIX. század elején - bizonyos, nem megerősített források szerint - a karamellréteggel bevont millefeuille-t Szegedinertorte néven emlegették, megemlékezvén arról, hogy ezzel a bevonattal Szegeden készült először ez a sütemény.

A régi magyar szakácskönyvek azonban hallgatnak erről a süteményről. Dobos C. József mindenre kiterjedő, a francia konyha imádatától zengő szakácskönyvében nem szerepel a millefeuille, és Magyar Elek ,,Az ínyesmester szakácskönyvé"-ben is csak mint krémes pitét említi meg. Ennek ellenére a 20. században a krémes a magyar cukrászat egyik zászlóshajója lett.




Krémes klasszikusan, ahogy mi ismerjük

Az első igazán emblematikus krémes megalkotása a Ruszwurm cukrászda egykori tulajához, Ruszwurm Vilmoshoz köthető. Ruszwurm az addigi recepten módosítva új, unikális krémest hozott létre azzal, hogy a krémesben lévő krémet tojásfehérjéből vert hab helyett tejszínből készített habbal lazította. Őt követően a legtöbb, hírnévvel bíró cukrászda saját, egyedi krémes kialakításán dolgozott. Így jött létre az Auguszt-krémes, vagy vált nagyon kedveltté a Hauer család által megalkotott sütemény.

A krémes krémje leggyakrabban ún. sárgakrémből - vagy más néven cukrászkrémből - készül. A krém alapja a tej és a nagy mennyiségű tojássárgája, ehhez jön a cukor és a vaníliarúd kikapart belseje. A krémet kukoricakeményítővel vagy kevés liszttel kötik, s bizonyos sütemények töltéséhez a tojások fehérjének felvert habjával lazítják. Ez a krém nagyon jó alap, a vaníliának köszönhetően további alakítás nélkül is kellemes, de például egy kis alkohollal könnyen az adott süteménynek megfelelő ízre hangolható.




A millefeuille tetejét cukormáz borítja, és több rétegű benne a krém

Míg a millefeuille tetejét gyakorta húzzák be különféle cukormázakkal, csokoládémázzal, szórják meg pirított dióval vagy mandulával, a magyar hagyományoknak megfelelően a sima krémes tetején csupán frissen hintett porcukor pihen. Persze más a helyzet a francia krémesnek aposztrofált süteménnyel, ami annyiban tér el a klasszikus krémestől, hogy felvert tejszínhab réteg választja el a sárgakrémet a második tésztarétegtől, valamint a tetejét porcukor helyett vékony karamell fondant fedi.

Ruszwurm krémes




Otthon is elkészíthető a krémes, bár kissé macerás Hozzávalók nagyjából 20 szelethez:

A vajtéglához:
5 dkg finomliszt
20 dkg vaj

A vajas tésztához:
20 dkg finomliszt
5 dkg vaj
1 cl rum
1 tojássárgája
1,4 dl tejszín
csipetnyi só

A krémhez:
1 l 3,5-ös tej
10 tojássárgája
35 dkg cukor
12 dkg rétesliszt
1 rúd vanília bele
Valamint:
1 l tejszín

Elkészítés: Először elkészítem a vajtéglát. Összegyúrom a vajat és a lisztet, majd nagyjából 2 centi vastag téglalappá formálom. Alufóliába tekerem és a hűtőbe teszem. A vajastésztához kimérem a lisztet, sózom, aztán elmorzsolom a vajjal. A morzsához hozzáadom a tojásos, rumos tejszínt majd homogén tésztává gyúrom, alufóliába csomagolom és a hűtőbe teszem.

Két óra múlva egy nagy lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát, majd a vajtéglát a közepére helyezem, és a tészta négy sarkával becsomagolom. A tésztát nagyjából 35X20-as téglalappá nyújtom. A téglalapot képzeletben 3 egyenlő részre osztom, a két szélső harmadot ráhajtom a középsőre. Ezután negyed fordulattal elfordítom a tésztát és újra az előző méretre nyújtom, majd a már ismert módon összehajtom. Ezután fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem legalább egy órára. A nyújtós hajtogatós, pihenős részt még kétszer megismétlem. Az elkészült tésztát félbeszedem és a darabot a közepes tortakeret méretére nyújtom. A lapokat sütőpapíros gáztepsire fektetem, majd sütőpapírral fedem, és még egy tepsit teszek rájuk. Így sütöm őket 25-30 percig 200 fokon.

A krémhez meglangyosítom a tejet, belekeverem a cukrot, a lisztet, a vanília kikapart belét és a tojások sárgáját. Forráspont alatt tartom és folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik. Ezután - kevergetés mellett - langyosra hűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, majd óvatosan hozzáöntöm a tojásos vaníliakrémet.

Az előre megsütött lapok egyikét a fém tortakeret aljára teszem. Erre halmozom a krémet, majd a másik tésztalappal fedem s az egészet a hűtőbe helyezem néhány órára.

Ha meg szeretném könnyíteni a dolgomat, akkor a tetejére kerülő lapot még sütést előtt méretre vágom, így a tálalás előtt már csak a sütemény alját adó lappal kell megküzdeni.




A vaníliakrémhez mindenféle gyümölcs nagyon jól illik

WM

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Házi krémes sütemény
  2013-10-12 23:14:46, szombat
 
  Házi krémes sütemény

Hozzávalók:
A tésztához:
4 db tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1 mokkáskanál sütőpor
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7,5 dl tej
7 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília-aroma
2,5 dl Parmalat tejszín
2 evőkanál cukor
2 evőkanál zselatin + 1 dl víz
kakaópor a tetejére

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük.

A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (7-8 perc), majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és piskótát beleöntjük, majd megsütjük.

A vaníliás pudingporokat a tejjel, a cukorral és az aromával sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt a cukorral keményre verjük.
A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk, majd a pudingos krémhez keverjük. Jól kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a keményre vert tejszínt is.

A két krémet összekeverjük, kb. 10 percre a hűtőbe tesszük, ezután a piskóta tetejére simítjuk. Cukrozott kakaóval szórtam meg a tetejét.





Megjegyzés:
Finom, gyors sütemény!

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmgtte.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Olasz lecsós tészta
  2013-10-12 23:09:30, szombat
 
  Olasz lecsós tészta

Hozzávalók:
50 dkg szarvacska tészta
2 db zsenge, kisméretű cukkini
2 db fehér, édes paprika
2 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 kis üveg sűrített paradicsom
2 dl félszáraz rozé bor

bors
cukor
pirospaprika
friss és szárított bazsalikom
oregánó
kevés csípős paprika
olívaolaj

Elkészítés:
A szarvacska (vagy bármilyen más, általunk választott tésztát) lobogó sós vízben megfőzzük, és ez idő alatt elkészítjük az olaszos lecsót.

Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, pár pillanatig együtt keverjük a zúzott fokhagymával, és hozzáadjuk a felkockázott, tisztított zöldségeket. Hozzáöntünk egy kis vizet, fűszerezzük, és 10 perc párolás után beleborítjuk a sűrített paradicsomot. Picit megcukrozzuk, hogy ne legyen a szósz túl savanyú, és gazdagon megszórjuk az isteni illatú mediterrán fűszerekkel.

Addig főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg megpuhulnak a zöldségek és finoman összeérnek a magyaros és az olaszos ízek. Aláöntünk 2 deci rozé bort is.

A kifőtt, leszűrt tésztát még azon melegében összekeverjük a lecsós szósszal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Almás palacsinta diótöltelékkel
  2013-10-12 23:06:16, szombat
 
  Almás palacsinta diótöltelékkel

Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
25 dkg liszt
2 db tojás
1 dl Vénusz olaj
3 dl tej
szódavíz
1 kanál cukor
kevés só
50 dkg reszelt alma
1 mokkáskanál fahéj

A sütéshez:
Vénusz olaj

A töltelékhez:
15 dkg darált dió
porcukor ízlés szerint

Elkészítés:
1 dl tejet elkeverünk a tojásokkal, 1 kanálka porcukorral, teszünk bele 25 dkg lisztet, jól eldolgozzuk, és föleresztjük annyi tejjel vagy szódavízzel (vagy éppen keverve), hogy se híg, se sűrű ne legyen.
Jól összekeverjük, hozzáadjuk az olajat is, ettől lesz gyenge a tésztája.

A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjas cukorral megszórjuk, majd a levét kifacsarjuk, és a palacsintatésztához keverjük. Ha sűrű lenne, akkor tejet vagy vizet keverünk hozzá.

A palacsintákat kisütjük,elég vastag tésztája lesz. Nagyon finom.

Porcukorral elkevert dióval töltöttem, de tölthető mással is.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Almás palacsinta másképpen
  2013-10-12 23:01:58, szombat
 
  Almás palacsinta másképpen

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
2 db tojás
1 csipet só
1 teáskanál cukor
tej
szódavíz

Valamint:
3 db alma
2-3 dkg sütőmargarin
fahéj
porcukor

Elkészítés:
A hozzávalókat simára keverjük annyi szódavízzel és tejjel, hogy ne legyen túl folyós, de sűrű sem.

Vékonyra felszeleteljük a meghámozott almát, majd margarinon megpároljuk.

A serpenyőt egy ecsettel olajjal kikenjük minden sütés előtt. A palacsintasütőbe 1 közepes merítőkanál masszát öntünk, a tésztára rárakunk 8-10 szelet almát, egy kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába, fahéjjal elkevert cukorral megszórjuk, s végül vékonyan leöntjük egy újabb kanál tésztával. Ha megsült az egyik fele, megfordítjuk, és készre sütjük.

Személyenként 1-2 ilyen töltött palacsintát számítunk. Fahéjas porcukorral megszórtam, így
fogyasztottuk. Nagyon finom.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Anya csodálatos házi krémese
  2013-10-12 22:57:29, szombat
 
  Anya csodálatos házi krémese

Hozzávalók:
2 doboz vajas tészta (1 doboz kb. 45-50 dkg)
A vaníliakrémhez:
8 tojássárga
10 dkg cukor
5 dkg liszt
5 dkg tej
2 csomag vaníliás cukor
A tojáshabhoz:
8 tojásfehérje
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
A szóráshoz:
porcukor
1 vaníliás cukor

Elkészítés:

1.) Mindkét doboz vajas tésztát (egymás után) 2-3 mm vastagra kinyújtjuk akkorára, hogy épp befedje a tészta a tepsi hátoldalát kívülről. (Mert bizony, a tésztát a mézeskrémes tésztájához hasonlóan a tepsi fenekén kell megsütnünk.) Megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, gázsütőben 2-es fokozaton kb. 15 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Ha mindkét tészta kisült, rácsra tesszük őket hűlni.
2.) Ezalatt elkészítjük a vaníliakrémet: 8 tojássárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, 2 vaníliás cukorral és 5 dkg liszttel. Lassan, csomómentesen, habverővel hozzákeverjük az 5 dl tejet. Egy lábasba öntjük az egészet és takaréklángnál picit erősebb lángon sűrű krémmé főzzük. Akkor jó, ha olyan a krém, mint egy nagyon sűrű puding. Ezután a krémet félretesszük hűlni.
3.) Fogunk egy mélyebb műanyag edényt, és a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk. Ha a hab már kemény, kanalanként elkezdjük hozzáadni a 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. Közben folyamatosan verjük a habot, nehogy összeessen.
4.) Ha már kemény a felvert tojáshab, kanalanként óvatosan hozzáadagoljuk a vaníliakrémhez, majd a kész habos krémet finoman az alsó tésztalapra kenjük. (Természetesen előtte az alsó lapot egy lapos üveg vagy porcelán tálra tesszük!)
5.) A felső lapot egy deszkára fektetjük, és négyzetekre vágjuk. A négyzetek kb. 15-15 cm-esek legyenek vagy ahogy tetszik. :-) Ezek után a kivágott négyzeteket a krém tetején szépen elrendezzük, és végül megszórjuk vaníliás cukorral összekevert porcukorral.
Tálaláskor a süteményeket a tetejükre helyezett négyzetek mentén, vízbe vágott, jó éles késsel tudjuk felkockázni. Hűvös helyen, de ne hűtőbe tartsuk a tálalásig, mert ott megvizesedhet a tészta!





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pangasius provence-i fűszerekkel
  2013-10-12 22:35:18, szombat
 
  Pangasius provence-i fűszerekkel

Hozzávalók 2 személyre:
1 szelet pangasiusfilé (fagyasztott)
1 nagy gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg zöldfűszeres vaj, vagy Rama
provence-i fűszerkeverék


Elkészítés:
A halszeletet először félbe, majd vízszintesen is kettévágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, majd a szeletek mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük vele. Utána mindkét oldalát megszórjuk provance-i fűszerrel. Hagyjuk állni pár percet, majd egy serpenyőben olvasszuk fel a fűszervajat, és süssük benne a halszeletek mindkét oldalát, kb. 4-4 percig. Közben sózzuk meg ízlés szerint.

Megjegyzés:
Villámgyorsan elkészül, nagyon egyszerű és könnyű is. Jázminrizst és majonézt ajánlanék mellé, bár én egyből befaltam magában az egészet... :) Jó étvágyat!

A receptet Tibi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Tökmagolajos túró
  2013-10-12 22:26:53, szombat
 
  Tökmagolajos túró

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
1 evőkanál margarin (a szendvicsbe való)
bazsalikom
só ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál tökmagolaj

Elkészítés:
A hozzávalókat elkeverjük, rozskenyérrel, paradicsommal vagy egyéb más zöldséggel tálaljuk. Isteni finom és nagyon egészséges!

Megjegyzés:
A receptet Fiamma küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32371 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 314
  • e Hét: 3754
  • e Hónap: 21940
  • e Év: 96181
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.