2011-03-30 21:17:36, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
Tésztához:
1 sárga húsú paprika
2 koktél paradicsom
1 kis cukkíni
1 csomó friss bazsalikom
100 g bacon szalonna
250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál fűszer paprika
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
200 ml natúr joghurt
100 ml tej
1 tojás (közepes méretű)
3 evőkanál olívaolaj
1 csapott teáskanál só
Sajtmártáshoz:
1 csomó metélőhagyma
1 csomó újhagyma
400 g natúr krémsajt
200 ml joghurt
150 g sajt
Só, bors, ízlés szerint
Előkészítés:
A paprikát, a paradicsomot, a cukkínit, a bazsalikomot megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A bacon szalonnát kockákra vágjuk, egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk.
A muffin sütőformát kivajazzuk vagy papírformával kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszer paprikával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejet, a tojást, az olívaolajat és a sót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dolgozzuk. Majd hozzádolgozzuk az előkészített zöldségeket, a bazsalikomot, és a kihűlt szalonna kockákat. Végül a tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc
A sajtmártáshoz a metélőhagymát és az újhagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük. Hozzákeverjük a krémsajtot és a joghurtot. Belereszeljük a sajtot, jól elkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük.
A megsült muffinokat sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még langyosan a sajtmártás kíséretében tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|