Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Angyali üzenet
  2011-05-18 21:45:05, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-05-18 13:29:34, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Angyali üzenet
  2011-05-18 13:28:01, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet keddre
  2011-05-18 13:25:55, szerda
 
  Angyali üzenet keddre (05.17.)



 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Jó étvágyat!
  2011-05-18 13:21:35, szerda
 
  Jó étvágyat a finom ebédhez!



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Linzer és isler
  2011-05-18 13:16:13, szerda
 
  Linzer és isler


Hozzávalók:
kb. 30-35 darabhoz:
A tésztához:
40 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
1 tojás
25 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
lekvár
Az isler csokimázához:
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
víz
olaj
Elkészítés:
A tészta száraz összetevőit elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és lágy tésztát gyúrunk. Ha kemény vagy száraz lenne a tészta, tejföllel lazíthatunk rajta. Fél órát pihentetjük a hűtőben.

Fél centisre kinyújtjuk, kiszúrjuk a karika- vagy virágformával, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, lekvárral kettesével összeragasztjuk a süteményeket.
Linzerkoszorúnál porcukorral meghintjük.





Isler esetén a lépések ugyanezek, csak a tetejére még csokimáz kerül. Ehhez a porcukrot a kakaóval elvegyítjük, hozzáadunk egy kis olajat, hogy a máz majd fényes legyen, és mindig annyi vizet, hogy kenhető, de ne folyós legyen a máz.





2-3 óra alatt visszapuhulnak és fogyaszthatók a sütik.

Megjegyzés:
Anyu linzere... Minden ünnep elengedhetetlen sütije.

A receptet és a fotót Greti11 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csütörtök - menü ajánlat
  2011-05-18 13:10:48, szerda
 
  Csütörtök - menü ajánlat

Előétel: Marokkói zöldségleves
Főétel: Alföldi batyu gombás rizzsel, zöldsalátával
Desszert: Isler
Vegetáriánus ajánlat: Áfonyás-mazsolás édes köles gyümölcsöntettel


Marokkói zöldségleves:

Hozzávalók:
4 főre:
1 evőkanál olívaolaj vagy napraforgóolaj
1 evőkanál vaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
1 zellergyökér
20 dkg kockázott tök
kakukkfű
tyúkhúsleves vagy zöldségleves alaplé
1/2 citrom leve

frissen őrölt feketebors
paprika és petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés:
A zöldségeket és a hagymát felkockázzuk. Az olajban megpároljuk (5 perc), majd hozzáadjuk a kozkázott tököt, kakukkfüvet és az alaplevet. Letakarjuk, és lassú tűzön pároljuk 25-30 percig. Amikor a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre, és tovább főzzük. Ha túl sűrű, vízzel higítjuk, aztán sóval, borssal fűszerezzük. Az elkészült levest forrón tálaljuk, díszítésként vágott petrezselyemzölddel és pirospaprikával hintjük meg.





Megjegyzés:
ChefLaszlo receptje.


Alföldi batyu:

Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott sertéskaraj vagy -tarja
1 szál gyulai kolbász
4 db csemege uborka
2 db főtt tojás
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
olaj

Elkészítés:
A hússzeleteket jól kiverjük, sózzuk és borsozzuk, egyik oldalukat kicsit megkenjük olajjal. A gyulai kolbászt olyan 5 centis darabokra, majd hosszában félbe vágjuk, nyolc darabot kapjunk belőle. A csemegeuborkát szintén hosszában félbe, a főtt tojásokat negyedbe vágjuk. A fokhagymagerezdeket fokhagyma préssel pépesítjük.

A szelet húsokat olajos felükkel felfelé kiterítjük, elosztjuk rajtuk a pépesített fokhagymát. Minden szeletre ráteszünk 1-1 darab kolbászt és uborkát, valamint negyed főtt tojást. Az így megtöltött hússzeleteket batyu alakúra formázzuk, fogpiszkálóval összetűzzük, és forró olajban hirtelen megsütjük.

Frissen tálaljuk, köretként gombás vagy kukoricás párolt rizs illik hozzá, és friss zöld salátát is adhatunk mellé.

Megjegyzés:
Aki a szárazabb húsokat szereti, annak karajból, a szaftosabb húsok kedvelőinek tarjából készítjük.

Amennyiben több időnk van a készítésre, a töltött hússzeleteket roláddá formázva akár hagyományosan (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozva, vagy sörtésztába mártva ki is süthetjük, ekkor akár hasábburgonyát, szalmakrumplit vagy rossejbnit is adhatunk mellé.

Így gyakorlatilag már két finom ételt ajánlottam, bármelyiket választod, jó étvágyat hozzá, Nord!

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!


Isler II.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
2 evőkanál tejföl
citromhéj

A töltelékhez:
hecsedli lekvár
10 dkg étcsoki
A tetejére:
15 dkg csokimáz
10-15 dkg vaj

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzátesszük a diót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, és összedolgozzuk. Erősen porhanyós tészta lesz belőle, tehát ne gyúrjuk sokáig. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, majd fél cm vastagra nyújtjuk. Kiszúrjuk a korongokat, világosra sütjük, felét megkenjük lekvárral, a többi felét meg csokikrémmel. Összeborítunk egy lekváros meg egy csokis korongot. A csokikrémhez vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit, (kis lángon!) majd hozzákeverjük a vajat. Ezzel a csokimázzal vonjuk be a korongokat.





Megjegyzés:
Sok Isler receptet kipróbáltam, míg megtaláltam ezt, mivel a nagyobbik fiam egyik kedvenc sütije, megérte a fáradtságot. Tésztája jó puha, a lekvár meg kiemeli a csoki ízét, nem csoda, hogy nagyon népszerű.

A receptet és a fotót Csipkerózsi küldte. Köszönjük!


Áfonyás-mazsolás édes köles:

Hozzávalók:
1 bögre köles
3 bögre tej (1,5 %-os)
2 csomag vaníliás cukor
aszalt vörös áfonya
mazsola
édesítőszer

Elkészítés:
Állóképesség rendben, ezért folyó víz alatt, tésztaszűrőben alaposan átöblít a kölest, lecsepegtet. Hideg vízzel kiöblít a literes nyeles lábaskát, bele a tej, a köles, 1-1 maréknyi, meleg vízzel leöblített áfonya és mazsola, a cukor, kevés édesítő. Gázt beizzít, rá az edényke, féltakarékon, folyamatosan kevergetve felforral.

Takaréklángra vált és egyfolytában keverget, mivel hajlamos letapadni a galádka. Amikor cseppet megunja, levesz a tűzről, meóz, édesítővel beállítja az ízét, vissza, teljes puhulásig.

Tálalása szólóban vagy lekvárral, gyümölcsöntettel, ízlés és kívánalom szerint.

Megjegyzés:
Nekünk nagyon ízlett. A magóca kiválóan variálható édesen és sósan, relatíve gyorsan megpuhul, és nem gömbölyíti a fogyasztóját. Csupa haszon!

A receptet Bgaboca küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Még mindig nem tökéletes a net
  2011-05-18 13:02:27, szerda
 
  Kedves Barátaim, kedves Látogatóim!

Még mindig akadozik a net.
Fel akartam tenni a csütörtöki menüt, de elszállt az egész.
Akkor megpróbálom újra, talán sikerül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13914
  • e Hónap: 27819
  • e Év: 157526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.