Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Hétfő - menü ajánlat
  2011-05-29 23:25:28, vasárnap
 
  Hétfő - menü ajánlat:


Előétel: Zöldspárga leves galuskával
Főétel: Erdélyi tokány erdélyi juhtúros puliszkával
Desszert: Kekszes-tejfölös süti gyümölcsösen
Vegetáriánus ajánlat: Vegetáriánus lasagne


Zöldspárga leves galuskával:

Hozzávalók:
Leveshez:
1 doboz mirelit zöldspárga
2 tojássárgája
0,5 dl tejszín
só ízlés szerint
2 db kockacukor
citromlé ízlés szerint
Galuskához:
1 egész tojás
4 evő
kanál liszt


Elkészítés:
A spárgaszálakat 4 részre tördelem, és sós vízben puhára főzöm. A hozzávalókból galuskatésztát keverek, és a főzés utolsó 2 percében beleszaggatom a levesbe. Félrehúzom a tűzről, habverővel belekeverem a tejszínnel eldolgozott tojássárgákat, cukorral, sóval ízesítem, és csészében tálalom. Az asztalnál ízlés szerint citromlével kínálom.


Megjegyzés:
Gyors, kímélő, egyszerűségében is különleges.

A receptet Ortutay Judit küldte. Köszönjük!


Erdélyi tokány erdélyi juhtúrós puliszkával:

Hozzávalók:
60 dkg birka- vagy marha apróhús
10 dkg húsos, füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma
1 dl marhahúsleves
1 evőkanál paradicsompüré

1 teáskanál pirospaprika
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A birka- vagy marhahúst csíkokra vágjuk. A húsos füstölt szalonnát csíkokra metéljük, zsírját lábosban kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a húscsíkokat és körös-körül megpirítjuk. Sóval, zúzott fokhagymával, pirospaprikával, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Húslevessel felöntjük, belekeverjük a paradicsompürét is. Fedő alatt puhára pároljuk. Puliszkával, vagy párolt rizzsel körítjük.

Erdélyi juhtúros puliszka:

Hozzávalók:
50 dkg kukoricaliszt
1 liter forró víz
25 dkg juhtúró
2-3 dl tejföl
1 csokor zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma
1 evőkanál zsír

Elkészítés:
Egy rendes fazékba felteszek vizet melegedni, amikor gyöngyözni kezd, beleszórom a kukoricalisztet, takarékra veszem, így főzöm 20-25 percig. A tűzről lehúzva kevergetem, amíg összeáll. Ismét visszateszem a tűzre, nagy lángon egyet rottyantom, míg a vizet teljesen magába szívja, majd kiborítom a gyúródeszkára, hengert formálok belőle. A hagymákat vékonyra felkarikázom.

Egy tűzálló tál alját kikenem a zsírral, megszórom juhtúróval. Cérnával centis szeleteket vágok a puliszkából, és rétegezni kezdem: puliszka, juhtúró, hagyma, és ismét puliszka, juhtúró, hagyma, egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók, a tetejére juhtúró kerüljön, amit meglocsolok a tejföllel.

A tálat lezárom alufóliával, 15 percre berakom a 150 fokosra előmelegített sütőbe, az idő leteltével leveszem a fóliát, még 3 percig sütöm.

Melegen, tejföllel meglocsolva, esetleg reszelt sajttal meghintve önálló ételként is tálalhatom, de szaftos sültek körete is lehet.

Megjegyzés:
Aki sósan szereti az ételeket, sózhatja is, én nem szoktam, hisz a juhtúró eléggé sós ízhatást ad.

Csóróbb napokon, zsíron megdinsztelt hagymát adhatunk a tetejére, ízletes vacsoránk lesz. Jó étvágyat hozzá, Nani.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Kekszes-tejfölös süti gyümölcsösen:

Hozzávalók:
50-60 dkg szögletes háztartási keksz
2 nagy pohár tejföl (12%-os)
1 kis pohár tejföl (12%-os)
3 csomag vaníliás cukor
vanília aroma
1,5 csapott evőkanál vörös kakaópor
20 dkg eper vagy málna, áttörve
édesítőszer
csokiforgács vagy tortadara

Elkészítés:
Előző este a tejfölöket egy tűzpiros és egy napsárga keverőtálba oszt (a kicsit fele-fele alapon). Az egyik tálba a tejfölhöz 2 vaníliás cukor, a gyümölcs, 1 kupak aroma, édesítő ízlés szerint. A másik tálba hozzá a maradék cukor, a kakaó, kevés rum, édesítő ízlés szerint.

A tepsibe (19X32-es) lerak egy réteg kekszet, rá bőven a gyümölcsös-vaníliás tejföl, eloszlat. Újabb réteg keksz (a töröttek is mehetnek), rá bőven a kakaós tejföl, elsimítgat. Rá az utolsó réteg keksz, a maradék tejfölt váltogatva rákanalaz, tetején, szélén is elegyenget, villával vagy fogpiszkával cirkalmatos mintákat varázsol a tetejére, egymásba gabalyítva a színeket.

Megszór csokiforgáccsal, éjszakára, illetve legalább 12 órára hűtőbe dug.

Megjegyzés:
Az alapreci Christina83 kekszes-tejfölös süti sütés nélkül címzetű csodafinomja, amelyet muszáj volt zsinórban többször is összedobni, köszönöm. Utána próbáltam ki az epreset, most pedig a málnásat, sorban, mind kedvenc lett. Jön majd a barackos, szedres, és így tovább...

A receptet Bgaboca küldte. Köszönjük!


Vegetáriánus lasagne:

Hozzávalók:

Szósz:
2 sárgarépa
2 cukkíni
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 chillipaprika (erős)
6 paradicsom
1 dl tejszín
2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál cukor
bors
bazsalikom

Töltlék:
250 g spenótlevél
200 g feta sajt
8-10 lasage lap
150 g reszelt sajt

Elkészítés:
A sárgarépát meghámozzuk, és a cukkinivel együtt kisebb hasábokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát és az erős paprikát olívaolajon megpuhítjuk. A paradicsomot forró vízbe tesszü, a héját lehúzzuk, majd apróra összevágjuk. Amikkor a hagyma megpuhult, beletesszük az összes hozzávalót, és 10 percig lassú tűzön pároljuk, végül hozzáadjuk a bazsalikom levelet. Tűzálló tálba tesszük a szósz 1/3 részét, rászorjuk a spenót felét és a feta sajt felét rámorzsoljuk. Befedjük a lasagne lapokkal, addig folytatjuk, amíg miden hozzávaló elfogy. A legfelső sor lasagne, a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
225° fokra előmelegített sütőben sütjük 25 percig.

Megjegyzés:
Nagyon finom!

A receptet Annamária Timbus küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Heti menü ajánlat
  2011-05-29 23:14:32, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2011. május 30 - június 05.


Hétfő:

Előétel: Zöldspárga leves galuskával
Főétel: Erdélyi tokány erdélyi juhtúros puliszkával
Desszert: Kekszes-tejfölös süti gyümölcsösen
Vegetáriánus ajánlat: Vegetáriánus lasagne


Kedd:

Előétel: Csurgatott tojásleves
Főétel: Vörösboros zúzapörkölt galuskával, kovászos uborkával
Desszert: Epres-túrós-mascarponés süti
Vegetáriánus ajánlat: Töltött-rántott sajt sült zöldségekkel


Szerda:

Előétel: Sajtos-zöldséges leves
Főétel: Citromos csirkemellfalatok rizibizivel
Desszert: Túrófánk kefirrel
Vegetáriánus ajánlat: Fehér-zöld spárgasaláta mézes-mustáros öntettel


Csütörtök:

Előétel: Csirkeleves kínai kellel
Főétel: Stroganoff húscsíkok hasábburgonyával
Desszert: Káposztás-medvehagymás pogácsa
Vegetáriánus ajánlat: Rakott karalábé zöldségekkel és szójával


Péntek:

Előétel: Cibereleves
Főétel: Spenótfőzelék fokhagymásan, bundáskenyérrel
Desszert: Tavaszi gyümölcsparfé
Vegetáriánus ajánlat: Spenótfőzelék fokhagymásan, bundáskenyérrel



Szombat:

Reggeli: Csirkemájas rántotta
Előétel: Gulyásleves
Főétel: Krumplis lángos
Desszert: Tojáslikőrkrémmel töltött virágok
Vacsora: Virslis tekert kifli
Vegetáriánus ajánlat: Spaghetti con frutti di mare


Vasárnap - ma a Pasik főztjéből eszünk!

Reggeli: Krémsajtos avokádósaláta, hagymás-sajtos baguette tárkonyos fűszervajjal
Előétel: Szegfűgombaleves
Főétel: Sült csülök fokhagymás sörrel locsolva, köményes újburgonyával és ecetes hagymasalátával
Desszert: Epres Charlotte
Vacsora: Bundázott füstölt sonka Gundel salátával
Vegetáriánus ajánlat: Kapros rántott tök tartármártással és zöldsalátával

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Angyali üzenet
  2011-05-29 19:48:50, vasárnap
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-05-29 19:22:57, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4156
  • e Hét: 13659
  • e Hónap: 27564
  • e Év: 157271
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.