Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Virágcsokor
  2011-05-25 21:49:44, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Üzenet Mihály arkangyaltól
  2011-05-25 19:50:08, szerda
 
  Üzenet Mihály arkangyaltól





Mihály arkangyal üzenete


Üdvözöllek benneteket, Mihály arkangyal vagyok. Az égi Fény nevében szólok hozzátok.

Gyermekek, áldottak vagytok mind, s védelem alatt álltok, ha ezt ti is akarjátok. A Fény mindig körülölel benneteket, de a ti választásotok, hogy mit fogadtok el. Amit beengedtek önmagatokba, s mit részetekké tesztek, az lesz a ti életetek. Azt tapasztaljátok meg, szívetekben irányít benneteket: legyen az fény vagy sötét, mind a ti részetek, mert a tapasztalás az, mi a ti hitetek s akaratotok, s az, mit magatokról ti gondoltok.

Minden TI VAGYTOK, ezt kell megértsétek. Minden lehetőség ott van bennetek, csak vele élnetek kell.

Gyermekek! Erősek és hatalmasak vagytok, Fényből, Szeretetből teremtett benneteket, mindannyiunkat, Atyátok, ki mindannyiunk Atyja, a Szeretet Fénye, ott ragyog mindenben igaz erejével.

Gyermekek, ahhoz, hogy lépjetek s feladatotokat megoldjátok, ezt a Szeretetet és Fényt kell magatokban lássátok. Ez ad nektek erőt és szent védelmet mindenhez, ez az, mi átemel minden félelmen. A Fény megvilágít, s értelmeteket szent Tudatotokkal telíti meg, s nem a gondolatok, de az isteni Létezés, mi irányít benneteket ekkor.

Próbáljátok meg, nincs mit veszítenetek, csak az Életeteket és a Szabadságotokat nyerhetitek meg vele, ha tudatotokat átitatjátok a Fénnyel, s az isteni Tudásra nyittok szívetek erejével.

Gyermekek, nagy út állt előttetek s ti ráléptetek, haladtok rajta. Már a vége felé jártok, s nem messze a Kapu, beléphettek Otthonotokba, mert ott vár, csak érjetek el odáig.

Mindig az utolsó szakasz a legnehezebb, mert elfárad addigra már a ti lelketek. De most a Fényből erőt vehettek, s újult lelkesedéssel, boldog vágyakozással léphettek Isten Akaratával.

Gyermekek, áldott lelkek a Földön! Felemelkedésetek itt van, közel.

Bennetek már megtörtént! Emlékeztek rá, ha szívvel magatokba tekintetek, csak ezt az emlékezést kell előhozzátok, és újra megÉLnetek.

Nehézségek lesznek, de ezt ti is tudjátok. De hittel, szeretettel mindent kiállhattok. Segítség van körülöttetek, csak kérjetek, és a széthúzásnak itt most ne engedjetek!

Legyetek EGYségben és Szeretetben, segítsétek EGYmást Isten Nevében! Ha így EGYként szeretettel, Fényben léptek, áldott lesz minden szent lépéstek.

Együtt, csak EGYütt érkezhettek a célhoz a SZERETETben, hát fogjatok össze és ne higgyetek el minden ámítást, csalárdságot, hazug szavakat, mert szívetekben a Szeretet ott VAN.

A SZERETET nevét ha kimondjátok, SZERETET lesz mindig, miben jártok.

Drága gyermekek, a Fénybe tekintsetek, s körülöttetek bármi is történik, ne arra figyeljetek! Hanem a Belső Hangban Istent kövessétek, és így LÉTezzetek és haladjatok, tegyetek a Szeretet Erejében!

Felemelkedésetek maga a SZERETET! Ezt értsétek!

Isten veletek, védelmem és áldásom rajtatok, ha kéritek.

Tudjátok: ÍGY VAN ez!

Ámen

Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya
 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Jézus és Mária az érzelmi és
  2011-05-25 19:42:32, szerda
 
  Jézus és Mária az érzelmi és gondolati megtisztulásról...






Az érzelmi és gondolati megtisztulásról... Jézus és Mária üzenete


Jézus vagyok és krisztusi erőmben szólok hozzátok!

Szeretetemben itt, most mindenkit megáldok, hogy a Szent Fény segítsen utatokban járnotok, és a szeretetben szíveteket megtalálnotok. Mert szívetek ereje mi visz előre bennetek - az a kapocs, mi összeköt titeket Istennel. Ott vagyok, szíveteknek szent fényerejében, s ha kerestek, belülről találtok meg, úgy láttok meg mindenben, ha szívetek erejében bíztok, s magatokon át hisztek Istenben.
Gyermekek! Gondolataitok sokszor tisztátalanok, mert megszennyezik olyan energiák, mik kívülről érkeznek (nem a tiszta szív érzései, hanem ego diktálta tanult reakciók), de létjogosultságuk van, mert itt a Földön, hol éltek a dualitás világában, a fény s az árnyék hazájában, tanulásotok végett megtalálható az Egynek mindkét képe. Ezért, amit magatokba beengedtek az lesz BENNetek, s az fog eltölteni s irányítani. Ezért, mikor gondolataitokon át beszennyeződik a tiszta szív érzése s negatív érzelmek keletkeznek bennetek, azt ne engedjétek ki, s ne engedjétek, hogy átjárjon bennetek!


Most segítek, hogy kitisztíthassátok még akkor, ott, mikor észreveszitek. Gyermekek, ez tanulásotok s nem hibáztok, ha érzelmeitek elragadnak benneteket s a gondolkodásotok tévútra visz titeket... csak vegyétek észre, ismerjétek fel, hogy mit csináltok! Akkor, ha felismeritek, szeretettel kijavíthatjátok. Ez a tanulás, ez visz titeket előre - a felismerések okán tanultok - haladtok utatokon, s fejlődtök vele.
Ezért figyeljetek, figyeljetek magatokban szeretettel. Alakítsatok ki egy olyan tudatos érzést bennetek, mely állandó szeretettel figyeli létetek. Mindig, mikor jelez szívetek, hogy valami kibillent a szeretetből, és a tisztátalanság ereje hozzáfért, akkor tudatosan figyeljetek, kapjátok el azt a gondolatotokat, érzéseteket. Ha elkaptátok magatokban, tartsátok szívetek erejében és világítsátok át a Szeretet Fényével.


Ez a negatív érzelem úgy jelentkezik bennetek, mint egy sötét felhő, mint mikor a füst száll, gomolyog, s eltakarja a fényt, elhomályosítja. Ez a negatív erő ekkor ott gomolyog bennetek, de ti Szívetek Fényével öleljétek át s ne engedjétek szétterjedni. Ismerjétek fel: ez az az érzés vagy gondolat mi most bennem éledt, ez nem a szív szava, nem az Ő erénye.

- Ez az enyém, de nem a tiszta szeretetben született, ezért nincs rá szükségem és most megszüntetem!


Szívetek szeretetével világítsátok át, s lássátok, ahogy fellobban, először csak egy piciny láng, de ahogy elfogadjátok és szeretettel körbeölelitek, ez a láng megnő. Nézzétek meg, milyen a színe! Minden érzelemnek s gondolatnak, mit eléget, más-más színnel változtatja át a szeretet erejével. Ismerjétek fel a lángnak színét, s a gondolatnak, érzésnek milyenségét. Akkor majd tudjátok, hogy milyen színű lángot hívjatok, ha bennetek az a gondolat vagy érzés feltámad. Figyeljétek és szereteteteket sugározzátok a gondolatba vagy érzésbe! Szeressétek! Csak EGYszerűen, milyenség, ítélkezés nélkül a gondolatot, vagy érzést, és a Szeretet Lángját növeljétek addig, míg elégeti ezt a gomolygó, sötét füstöt, árnyékot - kitisztul teljesen. Akkor ezt a tiszta Fényt ajánljátok fel Istennek, küldjétek Szíveteknek Lángjában, Szívetek Fényével fel, az atyai Szeretet erejével, hogy ott, az Ő isteni Akaratában legyen EGYségben - változzon Fénnyé minden az EGY erejében.
Ezért szívvel figyeljétek magatokat, s ha szátokon kicsúszik olyan mondat, szívetekben feltűnik olyan érzés, vagy fejetekben észrevesztek olyan gondolatot, mi negatív erővel rezeg: figyeljétek meg és fogjátok körbe a Szeretettel. Világítsátok át, égessétek el a Szeretet Tüzével - Szívlángotok igaz erejével! Figyeljétek a Fényt, ami átváltoztatja, hogy színét megismerjétek és tudjátok, mi az, mi egységbe hozza.
Gyermekek, magatokra figyeljetek, mert saját mestereitek s tanítóitok vagytok. Úgy tudatosodtok, ha megismeritek MAGatokat, minden LÉTező részetek, legyen az testetek vagy lelketek. Legyen az gondolatotok, érzésetek, szavatok vagy bármilyen cselekedetetek. Magatok vagytok - Magatok tesztek - Magatok vezettek!



Mária vagyok.

Kérlek benneteket, mikor Szívlángotokkal átváltoztattátok negatív érzelmeiteket, egy imát mondjatok, hogy megtisztuljatok vele, és kérjetek bocsánatot Atyátoktól, szívetek szeretetével. Ez a bocsánatkérés mi felszáll, lehívja belétek az áldást, mi kitölti azt a teret, mit átváltoztattatok Szívetek Fényével. A sötétségnek helye sem lesz bennetek, szívetek erejével a Fény tölt el, kitisztul minden gondolatotok és érzelmetek.
Fogadjátok el, mi bennetek feltűnik, mert tiétek. Változtassátok át, ha negatív, szívetek szent erejével. Szívlángotok, ha elégeti - Fény lesz belőle - a bocsánatkéréssel küldjétek fel az isteni Fénybe.


- Bocsáss meg Atyám! Bocsáss meg, hogy így tettem. Szeretet és Fény legyen most itt Bennem! Minden sötétség helyét váltsa fel a Fény és a Szeretet! Istenem, segíts, hogy Fény és Szeretet ragyogjon bennem! Köszönöm!


Ha így tesztek, veletek vagyok s imádkozom értetek. Imám erejével megtisztítom energiarendszeretek. Csak gondoljatok Rám, s Én ott vagyok. Szent fiammal, Krisztusotokkal EGYütt a Fényben!
El-, s megváltoztatom, mi sötét volt bennetek, igaz, tiszta Fénnyel.


Jézus és Mária szóltunk hozzátok! Isteni gyermekek, magatokban szeretettel tanuljatok, figyeljetek! Legyetek önmagatok mesterei, mert Isten lakik Bennetek - Szívetek Szeretetén át - Ő vezet Utatokon titeket,


Krisztusi erőtök BENNetek - Női méltóságotok veletek, így EGYként Jézus és Mária - bennetek vagyunk, csak hívjatok elő és világítsatok!


Ámen

Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya

Link
 
 
0 komment , kategória:  Atya, Jézus és Mária üzenetei  
Hathorok: Az Egyensúly Holonja
  2011-05-25 19:35:23, szerda
 
  Hathorok: Az Egyensúly Holonja és a Gyógyítás Holonja






Hathor üzenet a Föld számára Tom Kenyon közvetítésében

Az Egyensúly Holonja és a Gyógyítás Holonja

2005. március


Bolygótok és naprendszeretek örvényrendszerei felgyorsulnak és ennek eredményeképpen az általatok ismert idő megváltozik. Ezzel egyszerre fejlődik és változik a Föld, valamint az olyan területek, amelyek befolyásolják a jövőtöket és a meghozandó döntéseiteket.

Ezek a változások olyan gyorsan történnek, hogy már nem lehet velük a régi módon lépést tartani. Ezért bolygószintű üzeneteket fogunk rendszeresen ezen az oldalon megjelentetni. Még nem tudjuk megmondani, milyen gyakorisággal és milyen minta szerint fogunk üzenni, így azt tanácsoljuk, hogy rendszeresen látogass el a weboldalra, ha az ilyen dolgokra kíváncsi vagy. Jelenleg úgy véljük, a különleges fejleményekkel fogunk foglalkozni és olyan belső módszerekkel, amikkel a változás hullámainak meglovagolására használhattok.



A Holon


Több rendezvényen átadtuk ezt az információt de most úgy érezzük, eljött az ideje, hogy minden érdeklődőhöz eljusson. A holonok különleges geometriai alakzatok, harmadik dimenziós jellegűek és egyedi módon hatnak a tudatra. Kérjük, értsd meg, hogy tudat számunkra nem csak az elmét jelenti, ahogy, nektek, hanem hozzá tartozik az én minden területe, beleértve a testi intelligenciát, azaz a DNS-t is.


A holont gondolat, vagy elképzelés útján hozzuk létre, hogy az energiát meghatározott módon áramoltassa. Mivel a bolygótokon a zavaró erők egyre erőteljesebbek, két holon létrehozására adunk egyszerű útmutatást.

Az első a belső energiátok, főként érzelmeitek stabilizálására használhattok, amikor magatok körül, vagy a bioszférában bizonytalan eseményeket tapasztaltok, és úgy látjátok, hogy a világ más tájain történtek sokkal erősebb hatással vannak rátok, mint eddig. Ezt a zűrzavar kézzel fogható növekedése okozza. Akár tetszik, akár nem, egyre világosabbá válik, hogy egy bolygóméretű család, sőt azt is kimondjuk, hogy egy bolygóméretű test részei vagytok. Ezért a távoli tragikus események közvetlenebbül hatnak rátok tudatossági szintetek, érzékenységetek és korlátaitok minősége szerint.


Azt mondjuk, hogy a változáshullámok meglovaglásának legemelkedettebb módja nem az ellenállás és elszigetelődés, ezek igazából nagyobb fáradtságot okoznak. Inkább engedjétek, hogy a változás energiái áramoljanak körülöttetek és bennetek, anélkül, hogy ragaszkodnátok a régi ,,hogyan kéne ennek lennie" elképzelésekhez és gondolatokhoz.

Ahogy említettük, az első holon az energiák stabilizálására szolgál. Az átadásra kerülő második holonnal pedig az immunrendszeredet erősítheted.



Az első holon

Stabilizáció


Ennek alapja az egyik platóni test az oktaéder. Az oktaéder két négyzet alapú, alapjával egymáshoz kapcsolt gúlából áll, ahol az egyik gúla (piramis) csúcsával felfelé, míg a másik csúcsával lefelé mutat. Egymásnak pontos tükörképei.

Ez a háromdimenziós alakzat természetes módon is létrejön a természetben, elsősorban bizonyos kristály alakzatokban, valamint atomok és molekulák közötti kötésekben. Ez az alakzat nagyon stabil. Ezoterikus értelemben pedig a férfi és a női oldal, az ég és a föld találkozása és kiegyensúlyozódása.

A holon létrehozásához képzelj el, vagy érezz egy vonalat, amely a fej tetejétől a test középvonalában, majd a gáton át halad és a lábakon túl ér. Ez a vonal az oktaéder középponti tengelye.






A derekad magasságában érezd, vagy képzeld el a piramisok alapját, úgy, hogy a tested felső része a felső teljesen piramison belül legyen és az alsó piramis pedig a test alsó részét vegye körül. Mindegy mekkora piramist képzelsz el magad körül, a lényeg, hogy az egész tested benne legyen. Nem számít, milyen irányban állnak a talp sarkai. Amikor elképzeled magad az oktaéder belsejében, érezz biztonságot és nyugalmat. Gyakorold naponta, hogy könnyen menjen. Hozd létre a holont, add hozzá a biztonság és a nyugalom érzetét és erősítsd fel őket. Addig gyakorold, amíg már a holon elképzelése létrehozza az érzést. Így képes leszel arra, hogy bármikor kedved szerint létrehozd a holont, megteremtve benned a nyugalom és biztonság érzését. A holon tulajdonsága, hogy egy magasabb egyensúlyi állapot eléréséhez hozzád vezesse a finom energiákat.


Későbbi üzenetekben további tanácsokat fogunk adni, hogyan lovagold meg a változás hullámait. Ez az első holon egyfajta életmentő. Ez nem a legerősebb és legkifinomultabb módja az előttetek álló változásokon való átjutásnak, de nagy segítség lehet, főként azoknak, akik még nem tanulták meg, hogy váltsanak át lényük interdimenzionális területeire.



A Második holon

Immunitás


Az ökoszisztémátok elpusztítása és technológiáitokkal való visszaélés visszahatása miatt rohamléptekkel mutálódnak a baktériumok és vírusok, valamint új fajtáik jelennek meg. Ez a holon nagy hatással van az immunrendszeretekre. Nem az a célja, hogy helyettesítse az önmagatokra való odafigyelést, de fontos kiegészítő. Ha azt érzitek, hogy meg fogtok betegedni, a holon nagy hasznotokra válhat.


Alapvetően ez egy henger, ami valamivel a fejetek feletti résztől valamivel a lábatok alá ér. A henger tetején egy banánhoz hasonlóan hajló és előre álló alakzat van. A henger alján a fentihez képest ellenkező irányban álló ugyanolyan alakzat van. Ha oldalról néznénk, nagyon hasonlítana egy középen megcsavart banánra. Delfin holonnak is nevezik. Érezd ezt az alakzatot a tested körül, lásd ezüst színűnek, hasonlítson egy ezüstszínű léggömbhöz. Az ezüst színt nem kell látni, elég elképzelni. Az ezüst kolloid baktérium- és vírusölő tulajdonságaival áll sajátos összefüggésben. Érezd magad körül a holont és ha a gondolataid elkalandoztak irányítsd vissza őket a holon érzetéhez. Ez a speciális alakzat az immunrendszert erősítő módon csillapítja le és egyúttal tölti fel a benned lévő finom energiákat. Tanácsoljuk, hogy legyen benne úgymond az elsősegélynyújtó dobozodban.


Ezekkel a végső gondolatokkal hagyunk most magatokra: Ne aggódjatok, amikor a káosz növekszik bolygótokon. Ez a dimenzióváltás természetes folyamata. Az új helyzetek a spirituális képességek kreatív használatával kezelhetők. Semmi más nem segít. Új utakat kell találnod az életed és a világban körülötted történő események megoldására.


A választásaid fogják meghatározni a jövődet. Ennyire egyszerű. Amíg sokan körülötted kétségbeesésben és zűrzavarban tévelyegnek sajátos lehetőségek is nyílnak. Lehetséges humorral, szeretettel és rendkívüli fejlődéssel meglovagolni a változás hullámait, a káosz elkövetkező bizonytalan időszakát. Ehhez az erő nem kívülről érkezik. Belülről származik, de ehhez, aranyásóhoz hasonlatosan ásnod kell. A gazdagságodat spirituális értelemben jelentő kincs megtalálása és az elkövetkező időszak túlélési lehetőségeinek megtalálása te feladatot. Nem magadon kívül, hanem magadban kell megkeresned mindazt, amire szükséged van hozzá és ami már jelenleg is a tiéd.

Az közeljövőben adott javaslataink csupán hasznos útmutatások önmagad rejtélyének megfejtéséhez, mert reméljük, hogy egy közeli napon, ha már most még nem kurjongatsz a nevetéstől, megérted a kozmikus tréfát és az örömtől felkiáltva ébredsz fel szendergésedből, kilépsz ebből álmodból, belépve egy újba és ha lehet, még jobb, ha mindannyian együtt ébredtek.


©Tom Kenyon 2010. Minden jog fenntartva. másolhatod, eloszthatod ezt az üzenetet bármilyen médián, amennyiben nem változtatod meg, feltünteted a szerzőt, feltünteted a másolásvédelmi nyilatkozatokat és Tom webcímét: www.tomkenyon.com.


Fordító: © Bagi Ákos 2010 www.lelekmod.hu

 
 
0 komment , kategória:  Másik világ, Hathorok üzenetei  
Az önzetlen szeretet
  2011-05-25 19:29:42, szerda
 
  AZ ÖNZETLEN SZERETET


Én Vagyok itt, az Úr Jézus Krisztus.

Most Én tanítalak. A mai lecke lényege:

AZ ÖNZETLEN SZERETET


Ezt kell megvalósítanotok magatokban mindannyiótoknak. Ez a Hozzám vezető út első lépcsője.

SZERETNI azt jelenti, hogy ELFOGADOM a másik embert, és minden hibájával együtt, azokat ISMERVE VÁLLALOM FEL A MEGSEGÍTÉSÉT.


A Szeretet tehát ELFOGADÁS és MEGSEGÍTÉS. Ebben több a puszta elfogadásnál.


Elfogadhatsz valakit úgy is, hogy elhatárolod tőle magad, de az nem Szeretet. A Szeretet mindig jelent valami PLUSZ TÁMOGATÁST, akkor is, ha háttérben maradsz. Segítheted úgy a másikat, hogy TÁVOL MARADSZ tőle, és úgy is, hogy MELLETTE ÁLLVA SEGÍTED ÚTJÁN. Mindkét mód feltételez TUDATOS ISMERETEKET és TUDATOS TERVEKET.


Megsegíteni pusztán valakit ismeretek nélkül - az nem Szeretet. Segítő szándék és tett - de nem Szeretet. A Szeretet TUDATOS ÉRZÉS és TETT. Nem mindegy, hogy a segítő szándék mögött mi van: elfogadás, vagy elutasítás. Nem kell feltétlenül elfogadás ahhoz, hogy valakit megsegíts, de az ilyen megsegítés nem minősül Szeretetnek. Lehet ösztön, lehet számítás, de nem Szeretet.


A Szeretet nem azonos pusztán azzal az ,,érzéssel", amit ti annak hívtok. Az érzés egy fajtáját hívjátok annak, így az csak egy jelölés szétvált érzelmeitek egyikére. A Szeretet nem szétvált érzelem, hanem a TELJESSÉG, az EGYSÉG MEGTEREMTÉSE TUDATOS ISMERETEK ÁLTAL. Nem érzés, nem megnyilvánulás, hanem a

TETT és AKARAT EGYSÉGE, mely a Mindenséget áthatja és összetartja.

FORRÁSA jónak és rossznak, egységnek és elkülönültségnek.

FORRÁSA A MINDENSÉGNEK, ÉS VÉGSŐ CÉLJA.

Az az ERŐ, mely SZÉTÁRAD, és VISSZAVÁRJA RÉSZEIT.

Az a HATALOM, mely a Megváltást hordozza.

Az a TUDÁS, mely az Univerzum Teljessége.

Az a SZÉPSÉG, mely Teremtő Erő.

Az a JÓSÁG, mely átitat mindent.

Forrás:www.lekekmod.hu - írta:Ákos
 
 
0 komment , kategória:  Atya, Jézus és Mária üzenetei  
Angyali üzenet
  2011-05-25 19:19:24, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenetek a mai napra
  2011-05-25 12:46:46, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Cseresznye
  2011-05-25 12:41:40, szerda
 
  Meghívlak egy kis korai cseresznyézésre



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Cseresznyés pite
  2011-05-25 12:33:16, szerda
 
  Cseresznyés pite:


Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
12 dkg cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
80 dkg magozott, felezett cseresznye
1 teáskanál fahéj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
Valamint:
morzsa a szóráshoz
fahéjas porcukor a hintéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, és berakjuk a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük. A cseresznye levét kinyomkodjuk, felfogjuk egy kis lábosba. Annyi vizzel pótoljuk, hogy kb. 3 dl folyadék legyen. Elkeverjük a pudingot 2 evőkanál cukorral, és megfőzzük a lében. A sűrű pudinghoz keverjük a maradék cukrot és a cseresznyét, valamint a fahéjat. A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy nagyobb legyen az alulra eső rész. Kinyújtjuk egy közepes tepsi méretére, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszurkáljuk, majd 180 fokon 5-6 percig elősütjük. Megszórjuk egy kis morzsával, majd rá kenjük a tölteléket. A tészta másik felét is kinyútjuk, rátesszük, ezt is megszurkáljuk, és mehet vissza a sütőbe kb. 20-25 percre. Amikor kihűlt, felkockázzuk, és fahéjas porcukrral meghintjük.





Megjegyzés:
Elkészíthetjük szilvával, sárgabarackkal, almával is. Nagyon finom.

A receptet és a fotót Erika küldte Tatabányáról. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Cseresznyés pite fahéjjal
  2011-05-25 12:27:57, szerda
 
  Cseresznyés pite fahéjjal:


Hozzávalók:
14 dkg sütőporos liszt
fél teáskanás őrölt fahéj
5 dkg kristálycukor
1 tojás
4 evőkanál tej
8,5 dkg vaj - megolvasztva
35 dkg lédús, érett cseresznye, leszárazva és kimagozva
A tetejére:
2,5 dkg finomliszt
negyed teáskanál őrölt fahéj
2,5 dkg kristálycukor
2,5 dkg vaj, kockákra vágva és megpuhítva

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki - vagy béleljünk ki sütőpapírral - egy kb. 20 cm átmérőjű, kerek, szétszedhető tortaformát. Tegyük a lisztet, a fahéjat és a cukrot tálba, keverjük össze. Alakítsunk ki mélyedést a közepébe, és tegyük bele a tojást, a tejet és az olvasztott vajat. Keverjük össze, és alaposan dolgozzuk ki, hogy sűrű, sima keveréket kapjunk. Akkor jó, ha kemény, és nem folyós. Kanalazzuk a tortaformába, és óvatosan egyengessük el a tetejét. Szórjuk rá a cseresznyét, és óvatosan nyomkodjuk bele. Borítsuk a tetejéhez valókat tálba. Morzsoljuk össze a vajjal, hogy morzsához hasonló keveréket kapjunk, majd dolgozzuk össze, amíg borsó nagyságú darabokká áll össze. Hintsük a cseresznye tetejére. Süssük 35-40 percig, amíg a közepébe szúrt hústűre már nem ragad a massza. Hagyjuk a tortaformában addig, amíg olyan melegre hűl, hogy meg tudjuk fogni. Azután vegyük ki a formából, hűtsük ki, majd fahéjas porcukrot szitáljunk a tetejére.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kozmee küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4892
  • e Hét: 14395
  • e Hónap: 28300
  • e Év: 158007
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.