|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2011-06-24 21:39:11, péntek
|
|
|
Szombat - menü ajánlat
Reggeli: Mákos reggeli csemege
Előétel: Hideg bolgár joghurtleves
Főétel: Bazsalikomos-májas-gombás töltött csirke tojásos rizzsel és vegyes salátával
Desszert: Cseresznyés rétes
Vacsora: Flamand sajtszelet
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsós gombapaprikás olajbogyóval, galuskával
Mákos reggeli csemege:
Hozzávalók:
20 dkg alma
16 dkg pászka
4 pohár joghurt
2 dkg mák
8 dkg mazsola
3 evőkanál méz
Elkészítés:
A vékony cikkekre vágott almát, a mazsolát, a darabokra tördelt pászkát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, majd lazán összekeverjük. Tálkákba szedjük és tálalás előtt rászórjuk a mákot.
Hideg bolgár joghurtleves:
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
kis tej
1 pohár joghurt
1 nagyobb uborka
kapor
só
Elkészítés:
A fokhagymát sóval együtt nyomjuk szét. Egy szelet fehér kenyeret áztassunk be egy kis tejbe, majd öntsük rá a joghurtot, és keverjük simára. Hámozzuk meg az uborkát és reszeljük le, majd egy kicsit sózzuk meg, és hagyjuk fél órát állni. Nyomkodjuk ki, keverjük össze a joghurtos kenyérkével. Szükség esetén higítsuk vízzel. Hűtsük le, kaporral díszítve tálaljuk.
Bazsalikomos-májas-gombás töltött csirke:
Hozzávalók:
1 db egész tanyasi csirke
40 dkg gomba
2 db zsemle
1,5 dl tej
5 szál friss bazsalikom (levél+szár)
2 db csirke máj
1 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
borsikafű vagy bors
1 tojás
só
kacsazsír vagy libazsír
1 fej hagyma a tetejére szeletelve
Elkészítés:
A csirkét megtisztítom (én levágom a szárnya végét és a püspökfalatot), megmosom, besózom.
A töltelékhez a 2 db zsemlét kevés tejjel leöntöm, belenyomkodom, állni hagyom. A hagymát és a fokhagymát lereszelem, és kevés olajon megdinsztelem, majd a szeletelt gombát is rászórom, sózom, borsikafűvel vagy őrölt borssal megszórom, és a gomba levét elpárolom.
Az összes bazsalikomot felaprítom, az ázott zsemléhez keverem, sózom, hozzáadom a kész gombás-hagymás keveréket. A csirkemájat felkockázom, és ezt is belekeverem a töltelékbe, majd ráütök 1 tojást is. Utána borsozok, ha szükséges.
A csirkemell és a comb bőre alá tolom a tölteléket.
Beáztatom a római tálat langyos vízbe.
Belerakom a töltött csirkét az aljába, szeletelt hagymával megszórom, ráteszem a tál fedelét, és 2 órát sütöm 210 fokon. Ezután a tetejét leveszem, a levével meglocsolom, a többit leszívom róla, és további 20 percig pirítom a tetejét.
Tojásos rizzsel és vegyes salátával tálalom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Cseresznyés rétes:
Hozzávalók:
2 kisebb rúdhoz
(12 szelethez):
fél kg cseresznye
8 dkg dió
8+2 dkg porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
12 dkg ráma
2x4 kész réteslap (2 csomag)
4 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve szárazra törölgetjük, kimagozzuk. A diót durvára vágjuk, 8 dkg porcukrot összekeverünk a fahéjjal. Vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű tepsit, a többit felolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat).
Patyolat tiszta konyharuhára fektetünk 4 réteslapot, laponként kihajtogatva megpötyögtetjük-kenjük olvasztott vajjal/margarinnal, és megszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával. A széleken 3-3 cm-t üresen hagyva a réteslap felénk eső harmadára terítjük a cseresznye felét, meghintjük a fahéjas porcukor és a dió felével. A konyharuha segítségével előbb felhajtjuk a töltelékre merőleges tésztaszéleket, majd hosszanti irányban, nem túl szorosan feltekerjük. Hajtott élével lefelé, óvatosan a tepsibe fektetjük, és azonnal megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal. A maradék hozzávalók felhasználásával megtöltjük a maradék 4 réteslapot is, és a forró sütőben enyhe pirulásig sütjük (kb. 20 perc). A tepsiben hagyjuk langymelegre hűlni, majd 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, megszórjuk a maradék 2 dkg porcukorral, és tálra rendezzük. Igazán csak frissen jó és mutatós, mert hamar megereszkedik a tésztája.
Készíthetjük dió helyett búzacsírával, mogyoróval, hámozott-pirított mandulával, cseresznye helyett pedig meggyel, vagy vegyesen, sőt eperrel is, de ehhez a változathoz valamivel több cukor és zsemlemorzsa kell.
Megjegyzés:
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 230 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Flamand sajtszelet:
Hozzávalók:
30-40 dkg rántani való sajt (trappista, gouda, edami, amit szeretünk)
2-3 db tegnapi szikkadt zsemle
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
2 dl tej
1 kávéskanál szárított élesztő
só
őrölt fehérbors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásból, a lisztből és a tejből 1 kávéskanál élesztővel és csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk.
A sajtot és a szikkadt zsemléket ötletszerűen felszeleteljük (ajánlásom 5-7 milliméter vastagság), összetűzzük, majd a sűrű palacsintatésztába mártjuk. Forró zsiradékban kisütjük.
Tartárt, tárkonyt, esetleg recepttáramban is megtalálható tormamártást ajánlom mellé.
Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
.Zöldborsós gombapaprikás olajbogyóval:
Hozzávalók:
1 üveg szeletelt gomba
1 fej vöröshagyma
10 dkg olajbogyó
1 kis üveg borsó
1 kis pohár tejföl
tetszés szerint valamilyen tészta (csavart, spagetti, stb.) vagy rizs
étolaj
só
bors
oregánó
majoranna
csemege pirospaprika
2 kisebb burgonya
Elkészítés:
A hagymát felszeled kicsi darabokra, kevés olajban megpárolod, ha már üveges, szórsz bele egy teáskanál pirospaprikát, kevés vizet teszel bele. Beleöntöd a gombát, a borsót és az olajbogyót. Ízlés szerint fűszerezed. A burgonyát belekockázod. Hagyod főni, közepes lángon. (Hamar megfő, mert a konzerves ételeknek nem kell sok idő.) Ezután beleöntöd a pohár tejfölt. Kifőtt tésztával tálalod. Jó étvágyat! :)
Megjegyzés:
Nagyon finom, mindenkinek ajánlom, aki szereti a változatosságot!
A receptet Évuka küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2011. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
259 db bejegyzés |
e év: |
2798 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 495
- e Hét: 9998
- e Hónap: 23903
- e Év: 153610
|
|
|