|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2013-10-06 23:17:32, vasárnap
|
|
|
3 kg birskörte vagy alma
2-3 szem szegfűszeg
2-3 fahéjrudacska
1 citrom
80 dkg cukor minden kg birsvelőhöz
elkészítés
A gyümölcsöt jól megmossuk, és negyedekbe vágjuk.
A magházával együtt héjastól feltesszük főni. Annyi vizet teszünk rá, amennyi éppen ellepi.
10-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és szitán áttörjük.
A gyümölcsvelőt megmérjük és minden kg-hoz 80 dkg cukrot teszünk.
Belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a levét.
Fényes edényben állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.
Folpackkal kibéleljük a gerincformát és beletöltjük a masszát.
2-3 napig langyos, szellős helyen szárítjuk.
Kifordítjuk formából, és szeletelve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: nagyi receptjei |
|
|
|
|
|
2013-10-06 23:15:00, vasárnap
|
|
|
1 nagy db vöröshagyma
3 fej fokhagyma (nagyobbacska)
2 ek fokhagymakrém (ízlés szerint)
1 dl napraforgó olaj (kb.)
30 dkg pulykamell (elhagyható)
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 l víz (ez attól függ, ki mennyi levest szeretne főzni)
3 dl tejföl
3 púpozott ek liszt
elkészítés
Forró olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadunk egy kis sót meg fokhagymakrémet, úgy pár nyomást egyelőre.
Majd az apróra vágott pulykamellet vagy csirkemellet is hozzáadjuk, és addig pároljuk, amíg a hús fehér nem lesz, és levet nem enged, ezután befűszerezzük ízlés szerint (só, fehérbors, ételízesítő, petrezselyem), és felengedjük megfelelő mennyiségű vízzel, mivel én több napra készítettem én kb. 2 litert használtam.
Ezután beletörjük fokhagymagerezdeket fokhagymatörővel, és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz.
Tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, adunk hozzá egy kis hideg vizet, így is jól elkeverjük, majd a forró leves levéből merünk vagy 4 merőkanállal a habarásunkra.
Mikor már szinte teljesen kész a leves (hús puha, íze is olyan, amit elképzeltünk, úgy értem fűszerezés rendben), folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejfölös habarást. Megvárjuk, míg újra felforr, és forrás után elzárjuk a tűzhelyt.
Toast kenyereket pirítunk, sajttal megszórjuk, és betesszük a sütőbe vagy kis grillezőbe, amíg rá nem olvad a sajt. Tálaláskor a forró levesbe szórhatunk reszelt sajtot is, és pirított kenyér kockákat is tehetünk bele, ki hogy szereti, de lehet szimplán a sajtos pirítóssal fogyasztani. Ez utóbbi jobban bejött. Nagyon laktató leves és nagyon ízletes.
Jó étvágyat kívánunk hozzá !
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2013-10-06 22:49:16, vasárnap
|
|
|
Minden öröm, amit keresel, benned van.De olyan emberre hasonlítasz, akinek bár hatalmas kincse van egy ládában, de elvesztette a kulcsát. Ezért szenvedsz. Örömet hajszolsz, de fájdalmat nyersz, élvezetre vadászol, de bánatot találsz. A testhez ragaszkodsz, ami elpusztul, és menni hagyod Istent, Aki örök. Mikor a meditáció csöndjébe merülsz, a helyes irányról, amit a szentírások mutatnak, lehet, hogy megleled a kulcsot. Nyisd ki a kincses-ládát, és légy örömben gazdag.
***
Kövesd azt a vallást, amelyikbe beleszülettél, vagy amelyet választottál magadnak, és ragaszkodj a jó elvekhez és az erkölcsös viselkedéshez a mindennapi életed során.
***
A lélek azért jött e világra, hogy feltárja saját ragyogó fényét, ami maga az Isteni szikra.
***
Ne a rosszat lásd meg; lásd meg a jót. Ne gondolj gonoszat; gondolj jóra. Ne halld meg a rosszat; halld meg ami jó. Ne beszélj gonoszat; beszélj jóról. Ne cselekedj gonoszat; tedd azt, ami jó.
***
Ne tedd mással azt, amit te sem akarsz, hogy veled megtegye, mert a valóságban a másik is Te vagy.
***
Csak egyetlen vallás létezik, a szeretet vallása.
Csak egyetlen kaszt létezik, az emberiség kasztja.
Csak egyetlen szó létezik, és ez a szív szava.
***
A boldog élet tartalma nem a vágy, hanem a szeretet.
***
Ha a személyiségedet szépség járja át,
Akkor harmónia lesz az otthonokban.
Ha a szívekben becsületesség honol,
Akkor a személyiség megszépül.
Ha az otthonokat harmónia tölti be,
Akkor rend lesz a nemzeten belül.
Ha a nemzeten belül rend uralkodik,
Akkor béke lesz a világon. |
|
|
0 komment
, kategória: Sai Baba |
|
|
|
|
|
2013-10-06 01:04:02, vasárnap
|
|
|
A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat.
A kedves szemekért keresd a jót az emberekben.
A karcsú alak érdekében oszd meg ételed az éhezőkkel.
A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta legalább egyszer.
A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy soha nem vagy egyedül.
Az embereket - jobban mint a tárgyakat - meg kell újítani, fel kell éleszteni, meg kell gyógyítani és megváltani; sohase utasíts el senkit.
Emlékezz, ha segítő kézre van szükséged, végül megtalálod a karjaidban. Ha idősebb leszel, felfedezed, hogy két kezed van, egy hogy segíts magadon, egy hogy segíts másokon.
A nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.
A nő szépsége nem az arcápolásból ered, hanem a nő igazi szépsége a lelkéből tükröződik. Az a törődés, amit szerető szívvel ad és a szenvedély amit mutat. |
|
|
0 komment
, kategória: Belső kör |
|
|
|
|
|
2013-10-06 00:48:29, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg laskagomba
1 vöröshagyma
1 dl tejföl
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
só
őrölt bors
2-3 babérlevél
pár csepp ecet
a dödölléhez:
50 dkg burgonya
3-4 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
só
a tálaláshoz:
tejföl (elhagyható)
petrezselyemzöld
csipet pirospaprika
Elkészítés
A dödölléhez a meghámozott, feldarabolt burgonyát annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, teljesen puhára főzzük úgy, hogy a főzés közben elpárolgó vizet nem pótoljuk. Úgy jó, ha a megfőtt krumplin minél kevesebb víz marad. Amikor puha lett, a megmaradt főzővízzel együtt összetörjük (pl. krumplinyomóval). Ezután a krumplipürét elkeverjük a liszttel.
A gombához az apró kockákra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük egy evőkanál olajon. Hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és elpárologtatjuk a levét.
Közben két evőkanál olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felöntjük egy nagy bögre hideg vízzel, és a gombához adjuk.
Jól átkeverjük és összeforraljuk. Beletesszük a tejfölt, pár csepp ecettel savanyítjuk, és még 5 percig főzzük.
Egy nagy serpenyőbe olajat öntünk. A krumplis masszát evőkanállal az olajba szaggatjuk. Ezután a serpenyőt rázogatva a krumpligaluskákat kicsit megpirítjuk. (Megkeverni nem szabad.)
A gombát a dödöllével körítve tálaljuk. Az étel tetejét meglocsolhatjuk tejföllel.
Tipp: a dödöllét hagymás szalonnazsíron is megpiríthatjuk.
http://www.recept-oldal.hu/ |
|
|
0 komment
, kategória: magyaros ételek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2013. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
776 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2327
- e Hét: 6555
- e Hónap: 10959
- e Év: 42688
|
|
|