|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2014-11-10 22:07:26, hétfő
|
|
|
Ludaskása
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg árpagyöngy
1 libaaprólék
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál Vénusz olaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 babérlevél
1 kávéskanál majoránna
2 evőkanál ételízesítő
bő Vénusz olaj a hagyma sütéséhez
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
Az árpagyöngyöt a főzés előtt kb. 1 órával hideg vízbe beáztatjuk. A libaaprólékot gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, egyiket apróra vágjuk, a másikat felkarikázzuk.
A 2 evőkanál olajat lábasba öntjük, felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a libaaprólékot, a zöldségeket, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket és a Delikát ételízesítőt. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve lassú tűzön kb. 40 percig pároljuk. Leszűrjük a beáztatott árpagyöngyöt, hozzáadjuk a zöldséges húshoz, és lefedve kb. 45 percig lassú tűzön készre főzzük. Serpenyőben bő olajat forrósítunk. A hagymakarikákat megforgatjuk a lisztben, majd a forró olajban hirtelen ropogós pirosra sütjük. A ludaskását egy nagy előmelegített tálra szedjük, a ropogós hagymakarikákkal befedve tálaljuk.
Árpagyöngy helyet készíthető rizzsel is, csak akkor a húst és zöldséget kb. 1 óra hosszat főzzük, majd utána tesszük hozzá a rizst, amivel még kb. 25 percig pároljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 480 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-11-10 22:04:41, hétfő
|
|
|
Vőlegényleves
Hozzávalók:
4 libacomb
1 hagyma
1 nagy csomó leveszöldség
25 dkg zöldborsó
reszelt szerecsendió
őrölt bors
só
köménymag
babérlevél
2 szál zellerlevél
2-3 szál petrezselyem
ételízesítő
A gombóchoz:
2 zsemle
4 dl tej
5 tojássárgája
2 csokor petrezselyem
zsemlemorzsa
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A libacombokat megmossuk, a zöldségeket megpucoljuk. A libacombokat, a leveszöldséget és az egészben hagyott hagymákat egy fazékba tesszük, megsózzuk, borsozzuk, egy csipet köménymagot, 1 evőkanál olajat, és egy babérlevelet teszünk bele. Takaréklángon, gyöngyöző forrás mellett kb. 1,5 órán át főzzük. A főzési idő lejárta előtt kb. 15 perccel hozzáadjuk a zöldborsót. Amikor a leves elkészült, szűrőkanállal kiszedjük a húst és a zöldségeket a levesből. Elkészítjük a petrezselymes gombócokat: A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kifacsarjuk, és összedolgozzuk a tojássárgákkal és az apróra vágott petrezselyemmel. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk egy kis őrölt szerecsendióval. Ha túl folyós lenne a massza, zsemlemorzsával tömörítjük, majd gombócokat formázunk belőle és egy külön lábasban sós vízben a levesben 10-12 perc alatt gyöngyöző forrás mellett kifőzzük. A combokat felszeleteljük, és a zöldségekkel együtt visszatesszük a levesbe. A gombócokat is a levesbe tesszük, majd az egészet ételízesítővel és borssal ízesítjük (ha szükséges), kicsit megrottyantjuk és forrón tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-11-10 22:02:00, hétfő
|
|
|
Fetával töltött rántott cukkinivirág
Hozzávalók:
2 személynek:
6 db cukkinivirág
10 dkg fetasajt
1 db tojás
liszt
tej
só
őrölt feketebors
Vénusz olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinivirágot alaposan megmosom, vízbe teszem egy kis időre, majd leszárítom. Megtöltöm a fetasajttal, beleforgatom a sóval, borssal és kis tejjel felvert tojásba, és bő olajban megsütöm.
Chiliszósszal, esetleg paradicsomszeletekkel tálalom.
Megjegyzés:
A korábbi években többször is tök nyílt a kertünk különböző pontjain vadon. Most egy óriási cukkini burjánzott el több mint 4 m2-es területen. Volt már több hatalmas (35 - 40cm-es), s több kisebb termése, s több tucat virága. Bő termésünk volt egyetlen tőről. Szép volt a virága,
s finom a belőle készült étel.
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-11-10 21:58:00, hétfő
|
|
|
Ünnepi mandulás csokitorta
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg étcsokoládé
25 dkg lágy vaj
10 dkg cukor
4 tojás
1 teáskanál sütőpor
15 dkg darált mandula
5 dkg étkezési keményítő
3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg liszt
A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
5 dkg nutella
színes tortadara, marcipán stb.
Elkészítés:
A tésztához a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött felolvasztjuk. A vajat a cukorral krémesre keverjük, egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A sütőport elvegyítjük a mandulával, a keményítővel, a fűszerkeverékkel, a liszttel, és ezt is a masszába dolgozzuk. Végül belekeverjük a megolvadt csokoládét.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és belesimítjuk a tésztát. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött megolvasztjuk a mogyorókrémmel együtt. Bevonjuk vele a tortát, és hagyjuk megdermedni. A torta tetejét ízlésünk szerint díszítjük. Készíthetünk rá csillagokat marcipánból, megszórhatjuk cukordarával, illetve habrózsákat is nyomhatunk rá.
Megjegyzés:
Fotó: Springerpics
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-11-10 21:54:53, hétfő
|
|
|
Lencsés-spenótos lasagne
Hozzávalók:
1 csomag készen kapható lasagne tészta (jobb a fagyasztott, mint a sima dobozos, mert az kemény maradhat)
1,5 dl vöröslencse
25 dkg fagyasztott parajpüré
1 kis fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 dl paradicsompüré
2 közepes répa
étkezési keményítő
só
koriander
kurkuma
cayenne bors
gyömbér
oregánó
bazsalikom
Elkészítés:
Mivel a készen kapható lasagne tésztában 6 lap van, ezért 5 réteg töltelék kell, 3 lencsés és 2 spenótos, ezen kívül pedig minden lapot megkenünk paradicsomszósszal is. Először is előkészítem a hozzávalókat, és bekapcsolom a sütőt.
A lencsét felteszem főni közepes lángon kb. annyi vízzel, hogy ellepje (a vöröslencsét nem kell beáztatni:-)), sózom, fűszerezem kurkumával, korianderrel, gyömbérrel és cayenne borssal (ebből csak keveset, mert nagyon csíp). Kb. 15 perc alatt pástétom állagúvá fő, a lencsés töltelék ezzel kész.
A spenótos töltelékhez a fagyasztott parajpürét egy lábasba teszem, nagyon pici lángon kiolvasztom. Belenyomok egy nagyobb gerezd fokhagymát, sózom. Ekkor egy csapott evőkanál étkezési keményítőt összekeverek egy bögrében kevés vízzel, és besűrítem a spenótot. Ha egyszer felforrt, elzárom a lángot. A spenótos töltelék is kész. (Aki a kilencven napost nagyon szigorúan akarja betartani, hagyja ki az étkezési keményítős részt, és csak a sima parajpürét használja).
Már csak a paradicsommártás van hátra. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztom, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, és oregánóval, bazsalikommal fűszerezem. A répa megy a tetejére: vízben megfőzöm puhára, villával összetöröm.
Most, hogy minden kész, már csak a össze kell állítani. Megfelelő méretű tepsit kikenek olívaolajjal, ráteszem az első lapot, paradicsomszósszal megkenen, rá egy adag lencsét teszek. Ezután tészta, paradicsomszósz, spenót, tészta következik, majd a paradicsomszószra ismét lencse, tészta, paradicsomszószra spenót, tészta, az utolsó adag réteg lencse lesz. Ezt befedem az utolsó tésztalappal. Tetejét megkenem a maradék paradicsomszósszal, és rákenem a répapürét. Kb. 35 perc alatt sül meg a sütőben közepes lángon.
Megjegyzés:
Én főleg 90 napos diéta szénhidrátnapján szoktam enni. A fűszerezést lehet ízlés szerint variálni, és a rétegek számát és sorrendjét is.
A receptet és a fotót Porcica küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-11-10 21:53:02, hétfő
|
|
|
Gyümölcsös tiramisu
Hozzávalók:
30 dkg vegyes gyümölcs
2-3 evőkanál citromlé
25 dkg mascarpone krémsajt
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
kb. 30 darab babapiskóta
6 evőkanál illatos likőr (triple sec)
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meglocsoljuk citromlével, lazán összekeverjük, majd lecsepegtetjük (mélyhűtött, szobahőmérsékleten felengedett gyümölcsöt, befőttet is használhatunk, az a fontos, hogy ne áztassa el a krémet!).
A mascarpone krémsajtot habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és több részletben a tojásos krémbe forgatjuk (egy kicsit híg lesz, nem baj!).
A babapiskóta felével kibélelünk egy négyszögletes üvegtálat, meglocsoljuk a likőr felével, majd megkenjük a krém felével, és belenyomkodjuk a gyümölcsöt. Beborítjuk a maradék piskótalapokkal, meglocsoljuk a maradék likőrrel, elsimítjuk rajta a maradék krémet.
Legalább 6 órára/1 éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalásig hidegen tartjuk, majd kakaóporral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Marcsi62 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-11-10 21:51:10, hétfő
|
|
|
Hússal töltött canelloni
Hozzávalók:
1 csomag canelloni
A töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
pici zsiradék
60 dkg darált hús
3 evőkanál zsemlemorzsa
pici só
1,5 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
A mártáshoz:
10 dkg vaj
4 evőkanál liszt
2 dl tejföl
5 dl tej
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágom, pici zsiradékon megdinsztelem. Beleteszem a darált húst, 10 percig kevergetem, hozzászórom a zsemlemorzsát. Utána hozzáöntöm a tejfölt, összeforralom, lehúzom a tűzről, és belekeverem a reszelt sajtot.
A mártáshoz a vajon megfuttatom a lisztet, fölengedem fél liter tejjel, majd a tejföllel, összeforralom. Lassú tűzön hozzákeverem a reszelt sajtot, sűrűre főzöm. Esetleg egy kis őrölt borsot lehet tenni bele, mást nem igényel (nálunk legalább is).
A mártásnak negyedével kikenek egy kb. 20x25 cm-es tepszit, így teszem bele szép sorba a megtöltött tésztarudakat. A tésztát nyersen szoktam tölteni, nem kell megfőzni.
A maradék mártással leöntöm, és előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
Megjegyzés:
Nagyon finom!!!
A receptet Nyanyoka küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-11-10 21:47:06, hétfő
|
|
|
Babos minestrone
Hozzávalók:
20 dkg fehér bab
2 szál szárzeller
2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db burgonya
1 db fehérrépa
1 db darabos paradicsomkonzerv
1 db paradicsom
1 db babérlevél
olívaolaj
5 dl húsleves
10 dkg szalonna
parmezán
pesto
Elkészítés:
A babot főzzük meg a paradicsommal, a babérlevéllel és a burgonyával együtt.
A szalonnát vágjuk kockára, majd süssük zsírjára. A zöldséget vágjuk apróra, öntsük a szalonnához, és pároljuk meg. Öntsük hozzá a főtt babot, a paradicsomkonzervet, a levest, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.
Forraljuk össze, majd tálaljuk parmezándarabkákkal és pestóval.
Megjegyzés:
Reni receptje.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2014. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
342 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4411
- e Hét: 13914
- e Hónap: 27819
- e Év: 157526
|
|
|